Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Clever0 #3309 üzenetére

    Érdekes ez a csatlakozó dolog, de azon se lennék meglepődve, ha felcserélték volna a képet, a sima USB 2.0 DB-AluSky U2e házzal... láttam már ilyet több gyártónál is, hogy német/ EU-s/ amcsi oldalán voltak eltérő infók és képek egy adott termékről. Ráadásul a 3,5" házak többsége Type-B, pár gyártónál van Micro-B aljzat, de 3.0 Mini-B típusút, én eddig csak 2,5" házakon láttam.

    Nem tudom milyen chip van az általad említett RaidSonic házban. Ez netes tesztekből, gyártói oldalról deríthető ki, vagy max akkor, ha megveszed. Illetve a gyártók állandóan variálják, lehet fél éve A chip volt benne, most megvéve meg B chip lesz.
    Összefoglalóban nem teljesen jó link, mert az korábban a másik termékre mutatott, csak a gyártó azt kivette a listából. IB-351StU3S-B nem hiszem, hogy mostanság ASM1051 lenne, inkább ASM1053/ 1153, vagy más. A régi 1051-es chipek max olyan olyan téren butábbak, hogy közvetlen SATA3-at és UASP módot kevésbé támogatták.

    "fájlrendszere vajon szabványos?"

    Nem tudom milyen fájlrendszerre gondolsz, az max a merevlemeznek van? Szabványosnak, szabványos mindegyik ház és jó esetben áttehető másik rack-be, akár a gépbe is belőle a merevlemez. De vannak olyan esetek, mint említettem, amikor a külső rack/ gép, valamiért nem ismeri fel, inicializálatlannak / formázatlannak / RAW-nak látja a máshol partícionált merevlemezt. De ez lehet csak vmi firmware bug, amit pl. a Fantec házaknál is javítottak.
    Hivatalos firmware-t a gyártó oldaláról lehet letölteni, de ha ott nincs, nem adtak ki hozzá, akkor az összefoglalóban is említett helyekről. Ha valóban elolvastad, akkor láttad ezt a két linket is: computerbase, plugable. :) Ezek hivatalosan nem xy márkájú házhoz valók, de gyakorlatilag teljesen jók szinte mindegyikhez, én is frissítettem már ezekkel gond nélkül. Ha 55AA a PID, akkor simán felrakhatók.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák