- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
Megreklamáltam a sebesség és megbízhatatlanság dolgokat az Orico-nal, sokadik elégedetlen levélre, küldtek egy új kábelt.
Már mikor kibontottam, láttam a két kábel közötti különbséget.
Majd mikor csatlakoztattam, ez az új kábel sokkal szorosabb, nem lötyög... már is megoldódott a csatlakozás utáni vagy megjelenik a felcsatolt eszköz vagy nem.
Jöjjön az egésznek a legjobb része, majdnem a beépített SSD sebességét hozza.
Mennyit számít, hogy egy önálló forgalomban levő minőségi kábelt, vagy egy pénzspórolós tucatot csomagolnak egy külső SSD doboz mellé. Gyártó ugyanaz, a sebesség adatok is... még is ég és föld.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz King Unique #5410 üzenetére
Köszönöm, főleg az azonos ssd-s tesztet, nem találtam rá. Az a gond, hogy formátum függetlenül is ezt az értéket kapom (exfat vagy apfs). Sőt inkább a 900 körüli értek a jellemző átlagban, az 1000 feletti írás ritka.
A pc-s vonal a csatornán vérzik el, sajnos azt en is látom.
TB3 eseten az elméleti max az 22 mbit egy irányba, ezért jönnek ezek a 2700mbs értékek. Az írás a gond, ha 2000 felett lenne teljesen elégedett lennék, de így annyira nem érzem jónak. Bármelyik low cost nvme tudja ezt.
A kábel nekem is gyanús, főleg azért mert nem is igazán érzem stabilnak csatlakozáskor. Nem mintha pc-n ne lenne olyan, hogy bedugom és nem érzékeli a házat.
Van ezzel az eszközzel baj, nagyon nem konstans, így főleg problémás. Kiváncsi vagyok a gyártóval mire jutok. -
cOxeR
Ármester
válasz King Unique #5405 üzenetére
A legnagyobb szívás, hogy eddig csak szenvedek ezzel a házzal, nekem se hozza az elvárt értékeket. No és a legrosszabb, hogy nekem is van vele csatlakozási gondom.
Egyszer felismeri egyszer nem, másik külső csatlakoztatott sd kártyaolvasóval nincs gondom, és az hozza is a kártya sebességet (280-290mbs).
Megnézem pc-n, mit mutat, de ez így nem használható. Leválasztom, és hiába csatlakoztatom, kb 5 perc múlva, nem érzékeli. Kihúzom a kábelt a gépből újra bedugom, meg megy. 40 ezer Ft-ért azért nem ezt várná el az ember.
Ez a max amit el tudtam érni, mindegy mire formázom:
Egy fizikai kép:
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz King Unique #5405 üzenetére
Igen az, kiváncsi leszek, ebből az elméleti 5000 Mb/s ből mit tud, lehet overkill bele egy wd 850 black?
-
cOxeR
Ármester
válasz hoffman_ #5402 üzenetére
Ezt néztem én is, szimpatikus is amiket olvastam róla.
Ma viszont megérkezett a külső házam, szép, minőségi fogása van és szimpatikus, hogy mennyi minden van hozzá. (tartalék csavar, csavarhúzó)
SSD-ért majd csak a napokban megyek, meg MacBook is holnap érkezik.
Majd tesztelek, kíváncsi leszek, mit tud.
Ehhez van amúgy 2 db kábel is, egy type c - c meg egy type c - usb, az usb-s még jó is lehet a linkelt Blitzwolf tárolásához, meg az a 120w-os baseus táp.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz King Unique #5396 üzenetére
Köszi, igazából offba is akartam tenni.
Baseust találtam még, szerintem az lesz a befutó. -
cOxeR
Ármester
válasz King Unique #5378 üzenetére
Rövid tömör válasz volt, kijelentés formában, de persze ez lehet csak ügyfélszolgálat meg lehet mérnöki válasz is, nem mindegy. Legjobb lenne letesztelni.
Végül rendeltem egyet a házból, az az előnye biztosan megvan, hogy később lehet benne cserélni az SSD-t vagy szimplán tartok bele 2 db 2TB/osat és ha kell cserélem a házba.
OWC ENVOY PRO FX-élet nézegettem, hasonló mint amit írtál. -
cOxeR
Ármester
válasz King Unique #5374 üzenetére
Válaszoltak is, max 2TB. Elengedem szerintem a 4TB-t…
-
cOxeR
Ármester
válasz King Unique #5374 üzenetére
Írok nekik, az a biztos, de én is arra tippelek, hogy mivel nem sok 4TB-os van a piacon még most se, ezért nem is volt a külső rack kiadásakor lehetőség tesztelni.
Köszönöm!
Esetleg megfelelő kábelre javaslat, az is lehet szűk keresztmetszet?
ui; mondjuk ha kintről 3x ezer körül meg tudom szerezni a boxot akkor vesztenivaló nem sok van[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz King Unique #5372 üzenetére
Köszi, jogos, ezt az M.2 sata/pcie-t benéztem...
Igazából a dokkoló is szükséges, de egy gyorsabb SSD is kellene, megnéztem a javasolt Orico M2V01-C4-t, szimpatikus is, talán a kérdés, hogy 2TB-ot írnak amit tud kezelni, a 4TB sem lesz gond?
Mondjuk mindkettő cuccot nehezebb beszerezni. (Orico/Sabrent) -
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Sabrent Rocket Q4 2TB vagy 4TB NVMe PCIe 4.0 M.2 + Heat Sink SSD-vel szemezek, illetve ezt egy BlitzWolf BW-TH13 külső dockba gondoltam bepattintani.
Elég új eszköz, a dokkoló, hol lehet esetleg sebesség infokat kapni?
Illetve valami más javaslat, vagy jó az elképzelés?
Persze a felső kupak nem menne fel rá.
SSD terén is meggyőzhető vagyok, mert ezt a Sabrent-et levadaszni is nehéz, meg gariztatni is.
Macbook Pro-hoz kapcsolódna Thunderbolt lottón keresztül.
Köszi!
ssd
dock[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest