Hirdetés
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fjudors
aktív tag
-
Sziasztok,
Hollandiából egy közel 9kg-os 500 EUR-ra bebiztosított csomag kb. mire érhet ide?
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok!
Aliról rendeltem lengyel raktárról DPD-vel, 7 napos kiszállítási garanciával. Hétfőn rendeltem, tegnap Krakkó mellett feladta a seller és mára már Ruda Śląska-ban van elvileg a csomag.
Számíthatok rá, hogy a héten megérkezik hozzám Pestre?
-
-
baly81
aktív tag
válasz
#91658752 #102787 üzenetére
A hétvégi transzport tiltás sem vonatkozik mindenkire, a 7,5t alattiak mehetnek ha jól emlékszem. Bár van itt is valami kritérium. Hétvégi kamionstopként került a köznyelvbe, de nagyon régen voltam ebben érdekelt így már homályosak a dolgok.
Nemzetközi szállítás a legtöbb esetben nyerges T.I.R.-el történik, ugyanis nem csak egy célországba mennek. Általában gyűjtő-lerakó körforgást végeznek több országon, depón, osztóállomáson keresztül. -
baly81
aktív tag
válasz
#91658752 #102785 üzenetére
Hát koma, elég jól melléfogtál! Igen nulla transzport van! Már több évtizede... Hétvégén csak élőállat, élelmiszer és hűtött élelmiszer közlekedhet közúti teherforgalomban!
A futárcég(ed) ilyet nem visz, így nem is dolgoznak, sem nemzetköziben, sem belföldön mivel törvény tiltja.
Nem "jóindulat" volt, csak poénnak írtam amúgy! -
törölt tag
Aha és hétvégén nulla transport van, ugye? Én nem azt vártam, hogy kézbesítve legyen vasárnap, azt se hogy hétfőn, mert ünnep. Köszönöm a segítséget. A sok jóindulat.
-
Gabesz87
veterán
iPad 9-hez (2021) keresnék ilyen billentyűzetesm touchpad-es tokot, ami jóféle. Olyasmi, mint a hozzá való Logitech Combo Touch, csak nem 65e-be kerül
Tudtok esetlet ajánlani valamit tapasztgalat alapján? Ezt a Nillkint néztem most, legalább ismerem a márkát. Nem tűnik rossznak.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a csomag Lengyelországból megjöhet ma vagy inkább holnap?
Ünnep miatt gondolom nem foglalkoztak vele, talán már itt van, de ha most hajnalban hozzányúlnak ma már hozhatják is.
-
aldebaran
addikt
Ha németországi webáruházban vettem valamit 2000 eur-ért, amin rajta van a 27% hun áfa, a vámon, vagy valahol még kell valamennyit fizetnem utána?
-
Kékes525
félisten
A USA-ból szállított termékek után hány forint (vagy dollár) vásárlás után kell vámot fizetni? Az iHerb webáruháznál nem látom, hogy jelezné a vámot, pedig régebben mindig figyelmeztetett, ha jól emlékszem 50 000 forint után, hogy az VÁM köteles.
-
lorcsi
veterán
Egy kinabol erkezo csomagom trackingjenel vsn egy ilyen update:
Customs clearance complete
ha jol ertem ez azt jelenti vamolason tul van a csomag
kb innen mennyi ido szokott eltelni a megerkezesig ? -
Degeczi
nagyúr
válasz
FerNandor #102760 üzenetére
Nem tudom, honnan ez a gyakori tévedés, h a középárfolyamon konvertálnának a bankok kártyás tranzakciókat, az nagyon-nagyon ritka! A deviza-eladási árfolyam vonatkozik ezekre (hiszen valójában tényleg devizát veszel), az pedig az említett Raiffeisennél annyi volt, stimmel
-
BaLee
addikt
válasz
FerNandor #102760 üzenetére
Ez sajnos így működik náluk de nem csak náluk hanem bármelyik banknál. Amit beterhelnek vásárláskor az az akkori középárfolyam. Utána 2-3 nap múlva történik meg az igazi terhelés ami már a valós árfolyammal történik ami általában a vásárláskori középárfolyam +5-6Ft/euró. Azaz marha drága. Tök mind1 azóta merre mozgott az euró semmi köze a dologhoz.
Érdemesebb ilyen célra mondjuk egy revolut fiókot csinálni, és vásárlás előtt átváltani a ft-ot euóra és €-ban kifizetni. Ott a havi ingyenes keretig (talán 300ezer Ft/hónap) közel középárfolyamon történik a váltás-
-
-
modflow
veterán
Ma jött email, hogy a Temu rendelésem átvehető xy Packeta ponton.
Én sose adtam meg semmit, házhoz szállítás van.
Ez mi lehet?? -
FerNandor
őstag
Sziasztok, másik téma, nem értek valamit...
Amazon.de-ről rendeltem terméket 10-én. Eddig a könyvelésben 391Ft/eurós váltás szerepelt. Ma könyvelték el és 397Ft/euro lett. Azóta a forint folyamatosan erősödött. Most 385 körüli az árfolyam, ma délután könyvelhették el. Hogyan létezik ez? Eddig sosem volt ilyen drága, illetve nagy a különbség. Raiffeisen. Sima Mastercardos fizetés volt. És a saját váltásomra mentem, nem az amazonosra.Továbbá, most ilyen esetekben hogyan érdemes fizetni? Mert ez elég felháborító. Van revolutom amúgy.
-
axlfsi
veterán
válasz
Jahno #102757 üzenetére
Van egy igazán jól használható "svájci bicska" mindenre IS használható Chrome extension, amivel az adott honlapot gyorsan ellenőrizni lehet pár olyan paraméter kapcsán, melyek alapján a biztonságosságát eldönthetjük? (régről a WOT rémlik talán - ez még mindig rendben van?).
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Valaki esetleg tudja, hogy a gshopperen telefon vásárlásnál ki a szállító:
- sima szállításnál
- repülős szállításnál?Plusz költségek elkerülése végett kérdezem, hogy melyiket érdemes választani.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Gondolkozok egy UK-ból érkező bicó váz beszerzésén. Maga a márka angol, onnan is küldik a cuccokat, viszont azt írják a honlapjukon hogy maga a váz EU-s országban készül, ezért ha EU-s országba küldik, a vevőnek nem kell rá vámot fizetni, csak áfát (bőven vám és áfa határ felett van az ára).
Esetleg van valakinek tuti infója hogy ez itthon is tényleg így működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Megújul a Netflix tévés appja
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Villanyszerelés
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spórolós topik
- Windows 10
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest