Hirdetés
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
sziasztok!
úgy láttam a kereső alapján, hogy ez lehet a legmegfelelőbb topik, szóval: szeretnék rendelni üres 5/10ml-s üvegcséket szórófejjel (parfümök decantolása), ezeket 2019 decemberében még 70-80Ft-ért tudtam megvenni Aliexpressen, de ez mára a duplájára nőtt, PLUSZ Áfa is rájön ezentúl ugyebár...
hasonlókat keresnék EU-s raktárról kiszállítva, tudtok valami okosat mondani esetleg?
itthon az 1., átlátszó kupakos verzió 162Ft-ért megy, plusz 1500Ft postaköltség
nagyon szépen köszönöm előre is segítségeteket!
-
Jahno
veterán
válasz
Tangerine #100898 üzenetére
Azt mondja, hogy ezt kapta digitálisan a júzertől. Amúgy abba szoktak belekavarodni, hogy cucc 2000 pénz, szállítás 500, akkor az 2500. De ha cucc 2500 pénz szállítással együtt, mert ingyen van, akkor sokszor úgy adja ki, hogy fizettél 2500at, plusz szállítást, ami további X.
-
Tangerine
senior tag
Hi!
Mi van olyankor, ha a posta többet számol az áru értékére, mint amennyit valójában fizettem érte? Tehát így egy nagyobb összegre kell a 27% áfát fizetnem.
Sztori itt: https://prohardver.hu/tema/nagy_memoriakartya_topik/hsz_7436-7436.html -
jojoando
aktív tag
Milyen csomag követő oldalon lehet korrekten látni egy sima Németből érkezett levélcsomagot?
A Magyar Posta oldalán Németben van még mindig más követő szerint már tegnap este megkapta a posta, nem is értem Februárban mi lehet az a sok munka, hogy 1 nap alatt nem ment át a kezükön egy Eu-s levélcsomag pénteken egész nap, ebben az országban semmi nem úgy működik. ahogy kéne! -
vasimnbt
tag
Üdvözlet!
Szeretnék a Banggood EU-s “részlegéről” vásárolni.Vajon,ha Cégként vásárolnák, kapok tőlük Áfás számlát? Tartalmazhatja az ár a 27 % Áfát?
Vasárolt már valaki tőlük esetleg?
Köszönettel -
Xantomas
őstag
Ha US-ből küldenek nekem, refurbushed terméket, ergo ami után már egyszer kifizették helyben áfát, s magánszemély küldi, akkor az után, a VÁM, és ÁFA kezelés itthon hogyan van?
-
sgabor
csendes tag
válasz
daninet #100869 üzenetére
Még december végén rendeltem az Aliexpresstől. Az Aliexpress Cainiao nyomkövetés szerint a csomag 2023.01.20 óta helyben van. Érdeklődtem a helyi postánál, náluk nincs. Aztán érdeklődtem az Express One-nál is, mivel már 2x ők hozták házhoz (egyébként 400 Ft-s sarc nélkül!) az előző rendeléseim. Megadtam nekik a rendelés részleteinél található 16 karakter hosszúságú csomagszámot. Azt mondták, hogy akkor tudnak segíteni, ha elküldöm nekik a nemzetközi fuvarlevélszámot. Azt honnan a túróból tudom meg? Azért válaszolok daninet bejegyzésére, mert mikor olvastam, megnéztem, nem-e jött viberen valami, ami alapján esetleg Foxpostnál lehet, de nem. Ötlet?
-
nyogo83
senior tag
Europa+ csomagot vartam hazhoz kezbesitessel Nemetorszagbol. Csak trackingen lattam, hogy ma reggel mar a kezbesitonel van, emiatt ugy inteztem hogy itthon maradjak.
Senki nem jott egesz nap, viszont 5 ora korul bekerult a trackingbe egy delutan 3 orai idobejegyzessel "a kuldemeny postan atveheto".
Postalada ures, meg papir alapu ertesitot sem kaptam rola, hogy itt jart volna barki...Ez normalis es nekik ez jelenti a "hazhoz kezbesitest", vagy kb. 21-22 Euros szallitasi dijert ennyit lehet elvarni?
Soha nem rendeltem ilyen szolgaltatassal, szval nem tudom ez igy normalis-e -
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy csomagot külföldről, de csak ma tudatosult bennem, hogy UK már nem EU
. 56 font értékben rendeltem, Royal Mail szállítja. A webshopban (elementgames.co.uk) azt írják 3-5 nap. Tudnátok támpontot adni, hogy kb mire számítsak? Mennyi idő alatt szokott lemenni a vámkezelés? Aliról szoktam rendelni, de ott ugye eleve a magyar áfás árat fizetem.
Illetve kb mennyit kell majd pluszban fizetnem? Az angol és magyar áfa közötti különbözetet?
-
IzI
senior tag
Hi
Nem nagyon vásároltam meg külföldről,de lehet most fogok.Raiffaisen Visa kártyám van.
Azt szeretném megkérdezni,hogy a bank középárfolyam vált,vagy honnan tudom meg mennyiért vált? -
daninet
veterán
Olyan volt most velem ami eddig még nem.
Cainiao Saver Shipping csomag Foxpost automatába érkezett, lakcímem szerinti legközelebbi automatába. Se email sem sms értesítést nem kaptam róla, csak és kizárólag viberen
Vajon hány csomagomról nem kaptam értesítést?? -
0xmilan
addikt
Sziasztok,
Tracking nelkuli levelem jon az EU-n kivulrol. A Posta online feluleten fizettem ra AFA-t (vam nem volt). Innentol kb. hagy nap lehet, amig kihozzak megyeszekhelyre?
Illetve igy, hogy a posta rendszeren belul mar van kuldemeny azonositoja, kisebb esellyel nyuljak le, igaz? -
csibe1
addikt
válasz
Silent77 #100862 üzenetére
10 dolog, amit jó tudni a kínai holdújévről
"Nem egynapos ünnep. A holdújév 15 napon át tart"
-
jojoando
aktív tag
Vásároltam múlt hét csütörtökön a cuccot az Aliexpressen,
van trackingje, de nem mozdul pedig pénteken feladhatta volna
de azóta sincs semmi.
Fogható ez a "Tavaszi fesztiválukra"? Január 21 szombat Holdújév
Fognap ezek dolgozni valamit Február 5 vasárnap Lampionok Ünnepe (English) előtt abba a pár napba? vagy 2 hét vásárlási stop az ünnepek miatt? -
Jahno
veterán
válasz
tököscsávó #100856 üzenetére
Akkor sima posta, nekem minden cuccom vámolták minden irányból már 30 éve is, szóval akik folyamatosan megúszták azokat sosem értettem, Amerikából vagy Japánból érkezó 10 forintos alátétet is (igen, célcucc, ezt is csak ott lehetett kapni....).
-
madrac
senior tag
válasz
tököscsávó #100853 üzenetére
minden kuldemenyt vamolnak (afa) ami nem union belulrol jon es a posta kezeli. jobb esetben nem duplan. olcso cuccra szerintem baromira nem eri meg a mereg draga futaros postazas. nekem nem szoktak eltunni a kuldemenyeim, maximum a magyar futar ceg lopja el.
-
haddent
addikt
Sziasztok!
AZolcsosag.hu -van kapcsolatban ki mit tud? Attól nem tartok, hogy lenyúlják/ták a pénzem, de nagyon nyögvenyelősen halad a dolog.. Azért rendeltem innen, mert név alapján beazonosítható dolog olcsóbb volt, mint Aliexpressről. Elvileg "szállítás alatt" (ami alatt azt értik, hogy majd feladják a kínaiak aztán majd megérkezik, vagy valami). De se egy csomagszámom semmim nincs
köszi
-
Jahno
veterán
válasz
tököscsávó #100853 üzenetére
Én max azon lepődök meg, hogy közelebb nincs? Oda csak kifelé küldtem, de olyan számok mentek, hogy jajj.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Aramex futárszolgálattal (UK) feladott csomagot itthon ki szállítja?
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Mostanában elég sok túl jó hogy igaz legyen hirdetés van aliexpressen. Néha elgondolkozom, hogy persze valszeg scam és majd refundolom, de mi van ha mégis küldenek egyet?Nekik ez miért éri meg? Minden vackot refundolnak nekem már elve valami magas tierben vagyok több 100 vásárlással. Ha egy téglát küld és refundolom már az is deficit neki a postaköltség miatt
Valaki bepróbálkozott már ilyen termékkel?
példa: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest