Új hozzászólás Aktív témák
-
Humble Bundle-ön Orson Scott Card (majdnem) teljes Ender sagája, 18 dollárért. A The Last Shadow persze nincs benne
-
-
CreshiX
csendes tag
válasz
tibaimp #7703 üzenetére
Szerintem rosszul tetted,, hogy kihagytad.
A Zsoldosok trilógiájában Artemis és Jarlaxle kalandjai sokkal jobbak, érdekesebbek és élvezhetőbbek, mint Drizzt bármely kalandja. Plusz, elég sok háttérinfó kiderül a két "gonosz" karakterről, ami azért árnyalja a róluk kialakitott képet.
A pap-ciklus egynek elmegy, abban a törpe testvérek, illetve Artemis és Danica párharca az, ami miatt érdemes elolvasni szerintem, mert Cadderly dettó Drizzt, csak fehér bőrrel, papi köntösben.
Számomra Artemis a sorozat igazi főhőse, plusz Jarlaxle kalandjai is tetszettek, jobban, mint Drizzté. Drizzt és társai annyira vegytisztán jók, hogy az már unalmas. Kiszámíthatóak a cselekedeteik, semmi fordulat, semmi extra nincs bennük, ellentétben a két antagonistával, akik még egymást is megpróbálják kijátszani a saját céljuk elérése érdekében lelkiismeret furdalás nélkül.
Ha meggondolod magad, légy szíves oszd meg a véleményed, kíváncsi vagyok, mennyire jönnek be azok a sztorik.
-
tibaimp
nagyúr
Egy kérdés!
Jelenleg R.A.Salvatore Drizzt könyveit olvasom (Drizzt legendája). Most tartok a Két kard című résznél, és időrendben haladok, de csak Drizzt történeteiben.
A kérdésem az lenne, hogy most fogok elérni a Pókkirálynő háborúja 6 kötetes kisebb sorozathoz [link] , ezzel célszerű folytatni az olvasást, mert ez következik időrendben, vagy ugorjak, és az Orkkirály könyvvel folytassam? (A Pap ciklust és a Zsoldosok trilógiát kihagytam, mert nem Drizzt és barátai a főszereplő a könyvekben) -
tibaimp
nagyúr
válasz
koncsik #7701 üzenetére
Annó nem ők adták ki, hanem az 1-4 LAP-ICS majd az 5-6 részt az Aquila!
A többi meg soha nem jelent meg magyar nyelven...(pedig most nagyon bíztam benne, hogy meg fog jelenni, erre tessék...valami átok ül ezen a sorozaton) (mondjuk angol kiadásban megvannak, csak az angol tudásom kevés hozzá
)
-
tibaimp
nagyúr
-
A Szukits-nál sok Star Wars könyv újként van feltüntetve, várható megjelenés: 2024. július 31.
Most nem férek hozzá a listámhoz sajnos, megerősítené valaki, hogy nincs köztük valóban új megjelenés, első kiadás, hanem már korábban kiadottak?
Köszönöm, elnézést a nonSW olvasóktól -
THX @ l.skywalker
World of Warcraft 1-4. könyv (képregény) - Szukits.hu39.960 Ft-> 7.992 Ft -
DrDobos
őstag
Köszi szépen az ajánlásokat
-
rjg
őstag
A Talizmán is jó tőle, bár ott úgy emlékszem csak társszerző és nekem az Álomcsapda is nagyon bejött.
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
DrDobos #7689 üzenetére
Nekem Az AZ c. könyv jött be legjobban, mert nagyon adja a nosztalgikus kisvárosi feelinget, a szereplők jól ki vannak dolgozva, ha este olvasod, és egyedül vagy, még eléggé lehet is rajta parázni, még nem olvastam az összes könyvét, de szerintem a legjobbak közt van.
De amúgy is kb az egyik legjobb amit olvastam, pedig nagyon válogatós vagyok, alig van könyv ami tetszik. -
válasz
DrDobos #7689 üzenetére
King-től pár tipp thriller, pszichológia-lélektani dráma vonalon:
Abszolút kedvenceim:
A holtsáv: lassú köröket jár, de a kedvenc történetem tőle. Kicsit X-aktás hangulatú thriller, egyre aktuálisabb politikai áthallással
Cujo: az emberi karakterek kevésbé, de a végkifejlet és közben a borzongatás, nem ereszt azóta sem
A tűzgyújtó: remek írás, inkább pszichológia dráma, sem mint thriller
Dolores: krimi, de hogy én ettől hónapokig nem aludtam...Még nem voltam megérve rá mikor olvastam/nagyon hosszú/nem biztos hogy ezzel kezdenék:
A ragyogás
Az: brutálisan hosszúInkább filmben/sorozatban maradt meg:
Tortúra: aztakurva!
Végítélet: gagyi kis sorozat, de King hangulat megvan
Langolierek: khmm.. azt hiszem ma már mindenki letagadná ezt a filmetkivéve aki gyerekként látta, ő bármikor végtelenül jót fog szórakozni rajta
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Nem olvastam még Stephen King könyvet, azonban a mostanság érdeklő thriller-horror vonalon olvasnék tőle. Egész véletlenül ahogy nézegettem őket, az Outsider, avagy a kívülálló tetszik. Ez egy sorozat része, és beletrafáltam a közepébe, vagy a sorozat részei nem kapcsolódnak, olvashatom?Illetve ha tudtok pszichológiai thriller, vagy thriller-horror vonalon mást ajánlani, azt is szívesen veszem. Köszönöm szépen!
-
Dinomano
őstag
Kasztovszky kötetet elengedtem az 50. oldal környékén; pedig nem szoktam könyvet abbahagyni. A stílus sem tetszett, és 50. oldalt elolvasva nem tudtam, hogy miről fog szólni a könyv, mivel csak (számomra) elvont párbeszédekkel és monológokkal találkoztam.
Helyette folytatom a Bradbury kötetet majd... -
Harrison késő tizenévesen, kora huszonévesen üt igazán szerintem, később is jó, csak nem annyira elemi erejű. Az Acélpatkány óriási kedvenc volt egyetem alatt, amikor 10-15 éve újraolvastam, akkor inkább erős középmezőnynek éreztem. Arra számítanék, hogy ha olvasod a Billt, akkor el fog maradni a másik két könyv adta élménytől.
-
Dinomano
őstag
válasz
Kergeboci #7679 üzenetére
Kasztovszkynak a recenzió szerint csak novellái jelentek meg ezen a regényen kívül... Valószínű elengedem ezt a kötetet, nem áll össze nekem a cselekmény és a párbeszédek sem. A cselekményleírás és a dialógok is nagyon furcsa stílusban vannak lejegyezve és nem értem, hogy merre tart a könyv. Lehet, hogy velem van a baj, a régebbi sci-fi regényeket szeretem, ez nekem túl elvont egyelőre.
Kasztovszky állítólag élete fő művének tekinti ezt a regényt, amúgy Zsoldos-díjas és "magyar Ray Bradbury"-ként hivatkoznak rá.H. Harrison Helyet! ... -ről molyon néztem véleményt, de elég vegyes kritikákat kap a könyv.
-
válasz
Dinomano #7678 üzenetére
én Harry Harrisontól csak a Bill, a Galagtika hősét és a Halálvilágot olvastam csak,. Egyik sem az a tipikus scifi, mindkettő nagyon szerzői, sajátos, az író kifejezetten szemléletesen tud leírni bármiféle őrült agyatlanságot, képest lefesteni elképzelhetetlen életképeket, szituációkat, úgyhogy gondolom a stílusa megmaradt a többi regényeire is.
Az általános vélemények elég vegyesek a Helyet! Helyet-re, de hát a puding próbája..Az eredeti kérdéshez bezzeg hozzászólni nem tudok, szégyenszemre az írót sem ismertem eddig
-
Dinomano
őstag
Kasztovszky Béla: Grin c. sci-fijének álltam neki. Olvasta valaki? Mi a véleménye róla? Kb. 30. oldal körül vagyok, de elég érdekes az író stílusa, furcsák a párbeszédek néha.
Könyvtárosként dolgozom, és tudtam "menteni" magamnak egy Harry Harrison: Helyet! Helyet! könyvet, valamint Bradbury: Éjfél is elmúlt-at.
Bradbury gondolom jó lesz; H. Harrison könyv kapcsán leszek kíváncsi... -
Dinomano
őstag
válasz
leslieke #7668 üzenetére
A "sima" Lőrincz néven futó könyvei közül szeretek egy-kettőt. Kelet-kutató, így legalább a kulturális rész rendben van. Limonádénak jó, bár gondolom sablonosak lehetnek a könyvek. Anno Robin Cook-al jártam úgy, hogy az első pár könyv, amit olvastam tőle, tetszett; utána meg a sablonosság miatt kikopott a könyvespolcról.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Sziasztok. Nincs meg véletlenül valakinek ez a könyv e-book formátumban:
Royston M. Roberts
Serendipity - Véletlen felfedezések a tudományban2005-ben, ,ajd 2010-ben jelent meg magyarul az Akadémiai kiadó gondozásában. .
-
tibaimp
nagyúr
válasz
koncsik #7671 üzenetére
Hát, igen! Sajnálom azokat, akik mostanában kezdték a kiadványok, könyvek, képregények gyűjtését, kicsit megszívták, ismét.
Én még annó, kb. 20-25 éve kezdtem, minket akkoriban a Valhalla Páholy szívatott meg a sok hamis kiadvánnyal, amiatt valami tiltás is lett itthon a könyvmegjelenés le is állt vagy 5-8 évre (bár ezt pontosan nem tudom), de szerencsémre az Aquila és a Lap-ics, majd a Szukits felkarolta, így én egy brutál polcnyi könyvet+képregényt össze tudtam gyűjteni, kb. minden is meglett az évek alatt -
Még mindig akad benne SW... -
k.kristof
őstag
válasz
Dinomano #7666 üzenetére
Nekem egy nagy megdöbbenés volt, amikor pár éve rájöttem, hogy az általános iskolában annak idején a bizonyítványhoz kapott Micimackó autója könyvet is ő írta, álnéven. Amúgy érthető az álnév, én sem mosnám össze a történelmi regényeket és ismeretterjesztőket az erotikus ponyvával, amit szintén ír (milyen műfajban nem alkot vajon?).
-
Dinomano
őstag
Az biztos, hogy nem néz utána alaposan a témáknak (pl. ismeretterjesztő mű esetén), ennyi idő alatt nem is lehet, mint ahogy ő kiad könyveket. Szerintem azért használ kb. 40 álnevet, mert lehet, hogy a saját név már nem feltétlen eladható. (Meg gondolom, külföldi név mindig jobban cseng...)
-
Dinomano
őstag
válasz
k.kristof #7657 üzenetére
..És hogy ha azt vesszük, hogy J.D. Robb Nora Roberts álnéven, akkor vegyük hozzá a végtelen számú romantikust, amiből ő ugye írt romantikus sci-fi szerűséget és fantasy-t is.
Danielle Steel színt úgy, végeláthatatlan könyvfolyamok, évi 2-3 könyv. De gondolom, lehet hogy már szellemírók írnak a nevük alatt, mert még hetvenen felül is ontják a könyveket.Nem tudom, King mennyire grafomán, de én azért nem tenném egy mondatba Nemerével. (A minőség okán.)
Nemere az egyik legdurvább megélhetési író, arra büszke, hogy kb. 800 könyve van. Persze, a minőséget hagyjuk. Még Leslie L. Lawrence-t lehet mellé tenni. -
sztanozs
veterán
Illetve a "Frontiers Saga" mellett en meg MR Forbes "The Forgotten Universe Saga-t" olvasom. Scifi illetve Scifi-Western (illetve inkabb posztapokaliptikus szeru) konyvek vannak benne: [link]
Amazom elofizetessel kolcsonzom ki. Ha jol szamolom jelenleg 34 konyv, kb a felenel tartok (phase 2, harmadik konyv) -
k.kristof
őstag
válasz
tibaimp #7656 üzenetére
J. D. Robbtól az Eve Dallas sorozat jelenleg 57 résznél jár
Jó, ez nem egészen sci-fi/fantasy, azokból a leghosszabb Salvatore mellett tudtommal a Korongvilág Pratchettől.
Én most amúgy kicsit szünetet tartok ezekben, és Cs. Szabó Sándor történelmi regénysorozatát olvasom. Amúgy először egy álnéven írt sci-fi novelláját olvastam, onnan jutottam el más könyveihez, de eddig mindkét műfajban tetszik, amit alkot.
-
Cs1csó
titán
válasz
Petreszku #7647 üzenetére
Ebben is van valami. Tipikus: elkapja az embert a gépszíj. Mint amikor nem szedsz egy kis tálkába a fagyiból hanem az egész vödröt marad elé veszed és befalod a végén rosszabb lesz.
Hajlamos vagyok egy szerzőt kimaxolni de rájöttem, hogy egy sorozat vagy pár könyve után érdemes egy kis szünetet tartani. Most pl. J. D. Barker könyveit tolom - igaz nincs sok - a 4MGY trilógia első két kötetét már elolvastam előtte a "Szíve helyén sötétség" c. olvastam, meg van tőle a "Hívás" de lehet, hogy még a trilógiát sem fejezem be hanem egy kis szünetet tartok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Sorozatok
- Milyen videókártyát?
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest