- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatocs78
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen lapom, ami szuperül megy ellenben van egy másik, ami boot loop restartol.
Van valaki aki foglalkozik itt a fórumon ennek a javításával?
Előre is köszi a választ. -
Rick4
félisten
Ja, hát persze, ezt már ismerem, kell a minimum 8GB ram, meg a sokgenerációs proci, merthogy alatta nem garantálnak semmit, hát ez eddig semmi más, csak marketing.
Mivel egy 6-7 genről nem sok értelme van frissíteni 10-11. genre, mert minek, jó a régi is, de eladás meg forgalom kell, ehhez elég elhinteni az ilyen infókat, ha csak 10% plusz bevétel lesz, már milliárdokat kerestek.
Olyan ez, mint ahogy egy win aktiválást is nyűgös, mert hogy a vállalati felhasználók keményen fizetnek érte, aztán vérpisti otthon 3 perc alatt megoldja. Nem csak hogy erőből elbírrná, de a 11-es gyorsabb, mint a 10-es, és minden hardvert ugyanúgy ismer, jönnek a frissítések, driverek, én inkább mmások helyett magamnak hiszek...Nálam ezeken hiba nélkül teljesít:
asroock H110M chipset, i7-6700+16GB DDR4
asrock H370M chipset, i7-8700+16GB DDR4
asrock H410M chipset, i5-10600+16GB DDr4
amiről írok: asrock B550M chiset, ryzen7-5700G+32GB DDR4
Lenovo yoga 520-14 ISK i3-6006U+16GB DDR4 (jól forgatja a kijelzőt, érintős, az is megy)
asrock q1900B+8GB DDR4
giada i37 nettop intel celeron 1007u+4GB DDR3 (ez különleges cucc, chiefriver platform, valami QM77-es chipsettel, de nincs hiba benne)
amiről szó van: kontron ktqm87 itx + 8GB DDR3 (nem tudom, milyen chipset)
Ma jön egy gigabíyte h470i aorus + i7-10700 arra is ez megy majd...És megy mind, akadás, röccenés, hiba nélkül.
-
kotibor
tag
Szinte mindenhol olvastam ahol a kompatibilitás hivatalos leíárását boncolgatják.
7.-8. generciós Intel, stb.
Ha valakinek nem ilyen a minimális rendszere akkor nem garantálják hogy a frissítések lejönnek, illetve hogy kékhalálmentes lesz a rendszer.Erőből a kontron elbírná, de ha nem lesz 100% akkor marad még 2025-ig a w10.
-
Rick4
félisten
Bizttosan "kompatibilis", ha úgy akarjuk ugyanis ma raktam fel a w11-est egy intel celeron dualcore 1037u-s gépre, amiben 4GB RAM van, pár napja egy j1900-as lapos intergrált procis gépre ment fel. A titok annyi csak, amit a képen kékkel jelöltem, a full hivatalos telepítőfájlt a 3.16-os rufussal pendrive-ra kiíráskor tartalmaz egy plusz lehetőséget, ennek segítségével a 8GB RAM korlátot, és a tpm 2.0 ellenőrzést is megkerüli a telepítő, de a harmadik opcióval akár használható, pendrive-ról bootolható rendszert is tudsz csinálni belőle.
Érdekesség, hogy a 3.17-esben már nincs benne a 8GB korlát:
Ja, és mindkét gépen elég jól szalad, összességében okosabb, ötletesebb, mint a 10-es volt, probléma, macera nélkül lehet használni, szóval érdemes feltenni.
-
kotibor
tag
W11 kompatibilitasssl hogy all a lap?
Valakinek tapasztalat esetleg?Koszi
-
peq
aktív tag
Javítási kísérlet volt, úgy hittem a lapnak management engine gondja van.
Az írás folyamatához hőlégfúvó, forrasztópáka (avagy csíptető, de az sokszor vacakol), illetve bios programozó szükségeltetik. No meg egy teljes bios képfájl.. Ezt találtam meg google driveon, "felora" fórumtárs tette közzé néhány bejegyzéssel feljebb.
-
Rick4
félisten
Szia, az én lapom megint nincs használatban, mozgósítható erre is, 5 perc alatt üzembe tudom helyezni, de lent vagyok a Balaton távolabbi csücskében, szóval inkább nekem kellene csinálnom. Ha mondod, mit és hogy, és nem fél napos művelet, szerintem meg tudom oldani.
Hét végén lesz erre időm. -
peq
aktív tag
Sziasztok!
Kissé OFF topic, de reményeim szerint valamelyikőtök segítségemre lesz. A lapon két programozható chip található, az egyik tárolja a MAIN BIOS-t, a másik jó eséllyel EC.
Esetleg egy kedves fórumtárs le tudná menteni mindkettőnek a tartalmát? Avagy Budapesten belül címre megyek, és sörrel hálálom ha donorként kezelhetnék egy lapot a művelethez
Neten sajnos sehol nem találtam (vinafixen se), a gyártónak címzett levelem egyelőre megválaszolatlan. A két chipről készült fotó alább:
-
Rick4
félisten
válasz
kissdani #126 üzenetére
Szerintem nem maradiság kérdése, van akinek napi 1500-értvelefér a cigaretta, még 1500-ért sör, és panaszkodik, hogy nincs pénze. Én is inkáb bilyenre költök, az árak nem túlságosa érdekelnek, ha valamit szeretnék, akkor megveszem, szerencsére nem kell ilyemsmikre spórolom, meg félretenem.
Ha ilyet szeretnél, vedd meg, és örülj neki.Amúgy elmondok valamit, én rengeteg dolgot vettem ettől a cégtől, nem ok nélkül, mindig minden olcsóbb, mint máshol, de a fő szempont, hogy sűrűn járok arra, van a bolt előtt parkoló, és 5 perc alatt el tudom intézni. Ez szerintem tök ugyanaz, mint ami amott van, csak itt 28 ezerrel olcsóbb.
ugyan nem rendlehető, de egy mailt, telefont megér. -
kissdani
senior tag
Valaki rendelt már a https://ttpremium.eu/ oldalró? Megbízható? Szállít magyarországra? Mennyi idő a szállítás?
-
Rick4
félisten
Oké srácok, köszi, akkor nézem ezeket, remélem mSATA-n belül már nincs olyan, hogy mellényúlok, mert rémlik, hogy vannak itt slotok, pinek, amikre amúgy figyelni kell..
-
Rick4
félisten
Srácok, nézegetek a lapocskám slotjába való ssd-t, mit tudok ebbe belerakni? mPCIe odáig oké, az is tudom, hogy a csatisoron a vgést kell figyelni, meg a wafer két szélén legyen a rögzítőcsavar helye, ne a közepén, de van valami még, amire figyelnem kell?
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Ha érdekel valakit, megoszto a friss infót, kotorásztam kicsit a neten hűtő ügyben, szerencsére a kontron lapon a méret szabványos mobilprocihoz való, minden más felforrasztott inteles mobilprocin is ugyanilyen a hűtő mérete, szerverekben elég sokat használnak belőlük, itt van pl ez: [link]
A kulcsszó a "Socket PGA988 cooler heatsink", és jön egy csomó találat. -
Rick4
félisten
skacok, ssd csere van, és nem akar sehogyse a win teleptés elindulni. Mit csinálok rosszul? A múltkor sikerült, úgyhogy nem lehet nagy dolog, de nem írtam le, volt-e trükk...
-
Rick4
félisten
válasz
Oxydavid #110 üzenetére
Valójában minden pc-s dolognak felment az értéke az utóbbi egy évben, egyrészt a vírushelyzet miatt a home office, másrészt az otthon tanulás, és harmadrészt az új dolgoknál az ellátási problémák miatt drágult minden, ezáltal minden ma napig is használható használt pc alkatrész is drágult a lapotól kezdve a vinyókig, a vga-kat már nem is említem....
-
Oxydavid
csendes tag
Sziasztok,
Én már többször megbántam, hogy eladtam. Szerintem még most is 40k az értéke.
-
kotibor
tag
Sziasztok!
Bár rág nem kapcsoltam be a gépet de mivel érdekel a téma nekifutok még 1x, hátha most kicsit előbbre jutok :-).
Extreme Tuning Utility programmal, Windows alól elértem a 4x3 Ghz-et, hőfokok, fesz belőve, de progin belül ennyit tudtam max (aminek nagyon is örülök
). Korábban többen programmal, vagy BIOS alól jóval e-főlé is mentek már, de sajnos senki sem emlékezett már rá hogy sikerült elérni. Proci BIOS beállításait, szorzókat már minden variációban állítgattam, de nem jártam sikerrel, órajelt lefele sikerült, felfele nem állítani.
Nem akarom kimaxolni, szívatni a lapot VRM sem erre lett kitalálva, ill. alapból is meleg van, csak egyszerűen nekem nem jön ki a többeknek igen, a 3.3-3.4 Ghz.
ha valakinek van infója erről kérem ne tartsa magában,
Köszönöm.
-
Rick4
félisten
Én az utolsók egyikét tavasszal 35-ért vettem, azóta nem nagyon bukkan fel, de jelen pillanatban ennyiért semmi sincs, majdhogynem proci árában volt, ha egy i5-6400-at és egy i5-6500-az nézek, ez az i7-4860EQ a kettő között van képességekben, és egy ilyen proci most 26-28 ezres, a lap még + minimum 15, ha ennyiért találsz egyáltalán bármit, de van 39-ért is, emiatt én is csak tarcsiba vettem.
-
felora:)
tag
Valakinek nincs eladó lapja, amit megunt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Háztartási gépek
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA P2 1200W 80+ Platinum
- Eladó Modding tápkábelek!
- ASUS Prime 750W Gold Fehér / White Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- AQIRYS Wezen Számítógépház, Mini Tower, táp nélkül, mATX, Fehér
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest