Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
De jó kis ingyenes progi volt ez hajdanán ..., most mát a többnyire a WordPress a nyerő, bár még most is van egy egyszerűbb weboldalam ahol KompoZer fut
-
sz.j
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #44 üzenetére
Na akkor most már előtted van minden lehetőség, kérdés, hogyan élsz velük.
-
sz.j
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #42 üzenetére
Van valami fejlemény?
-
sz.j
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #39 üzenetére
Ha ráklikkelsz a CSS ablak baloldalán lévő festőpaletta nyilára, akkor az lenyílik és ott a "stílusszabály" létrehozásával lesznek majd "ilyen fülek", de a stílusszabályok létrehozásának mikéntjét vagy kikísérletezed vagy a javasolt módon elkéred a videót.
-
sz.j
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #37 üzenetére
Tudod, hogy van? Kinek a pap, kinek a papné, nekem a lányuk ....
-
sz.j
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #35 üzenetére
Ahogy látom eddig nem használtad a CSS-t, gondolom nem tudod hogyan kell (ha tévednék, akkor elnézést) használni .... Van egy videó ami ezzel foglalkozik, esetleg keresd fel ezt az oldalt és kérj az oldal tulajától mailben segítséget
-
sz.j
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #33 üzenetére
CSS-stíluslappal ez nagyon egyszerű, mint ahogy a képen is látható csak be kell állítani. (Én most a szoveg-div közepére állítottam be, de bárhová be lehet állítani)
-
sz.j
nagyúr
Ha még aktuális a kérdésed ....
Nem tudom, hogy jól értem e a kérdésed, de ha arra vagy kíváncsi, hogyan lehet a többoszlopos táblázat első sorát "egyoszlopossá" tenni, akkor azt egyszerűen megteheted.
Kijelölöd az első sorban lévő összes cellát, majd jobb klikk rá és a lenyíló lehetőségek közül kiválasztod a "Kijelölt cellák egyesítése" lehetőséget. -
sz.j
nagyúr
Ismeri valaki a CSS használatát (lehetőleg nagyon) a Kompozer proginál?
-
sz.j
nagyúr
Ha nagyon fontos lenne, akkor esetleg próbáld meg valamelyik előző verziót (vagy NVU-t), hátha ...
Amúgy én
a Kompozer-nél a CSS-t még nem igen használtam (csak próbálgattam) ..., de ha azt szeretnél, hogy CSS-ben legyen megírva az oldal egy része, akkor a FF kiegészítőjét a HTML Ellenőrző-t használom, itt a javítás fülön mód van a "Font .... ,címkék lecserélésének CSS-re". Így garantáltan valid is lesz az oldal. -
sz.j
nagyúr
"...bár néha egy kicsit makacskodik, hiába nem akarom, bizony belenyúl a kódokba...."
Nekem főleg az nem tetszik a progi által létrehozott kódban, hogy nagyon tördeli ..., ilyenkor mindig jön a Notepad++ és azzal szépen ki lesz javítva.
A Kompozer-nél a CSS-t még nem igen használtam (csak próbálgattam), mert ha azt szeretnél, hogy CSS-ben legyen megírva az oldal egy része, akkor a FF kiegészítőjét a HTML Ellenőrző-t használom, itt a javítás fülön mód van a "Font .... ,címkék lecserélésének CSS-re". Így garantáltan valid lesz az oldal.
-
sz.j
nagyúr
Szia!
Nem tudom, hogy sajnáljam vagy örüljek annak, hogy kevesen látogatnak ebbe a topikba (a többség biztos tud már WYSIWYG nélkül is weboldalt készíteni), de az idelátogatóknak szvsz jól jöhet egy-két praktikus infó/megoldás.
Ha úgy gondolod, hogy van mit megosztanod, akkor rajta, írd le bátran őket. -
sz.j
nagyúr
Szia!
Hogy őszinte legyek én még nem találkoztam az általad említett problémával, pedig sok különböző oldalt csináltam már vele, ill. különböző variációkat próbáltam ki.
Nálam a progi tökéletesen működik.Esetleg olvasd el a KompoZer User Manual-ját, vagy a Google keresőjében nézz körül, hátha megtalálod a megoldást.
Sok sikert kívánok a progi használatához.
-
sz.j
nagyúr
Látom nincs tolongás ebben a topikban ..., ezek szerint akik honlapot készítenek maguknak azok értenek a kódíráshoz ......
-
sz.j
nagyúr
Azoknak akik nem értenek a kódíráshoz, de szeretnének egy weboldalt készíteni, oldalaik megírásához többnyire csak a WYSIWYG webszerkesztő programok nyújtanak segítséget
Sok ilyen webszerkesztő program létezik, nehéz is kiválasztani a megfelelőt, de ha valaki egy ingyenes, egyszerűen és könnyen használható, szabványos(!) HTML vagy XHTML kódokat író programot szeretne, ami ráadásul akár Transitional vagy Strict szigorúságú kódok írására is képes, annak ajánlom a figyelmébe a KompoZer webszerkesztő programot.
A program főbb jellemzői:
- WYSIWYG webszerkesztő
- Szabványos HTML- és XHTML-kód készítés ( Transitional vagy Strict mód)
- Űrlapok és táblázatok tervezhetősége
- CSS használata
- magyar nyelvi támogatás
- Jelölőnyelv-tisztító
- HTML kód ellenőrzés (www..w3c.org)
- az elkészült oldal feltöltésének lehetősége a web-re, stb.Tapasztalatom szerint, ha nem is tökéletes ez a program, nyugodtan elmondható róla, hogy rövid ismerkedés és gyakorlás után valóban nagyon jó, szinte hibátlan oldalak készíthetők vele.
Az írott kódok ellenőrzése, ill. az esetleges hibák feltárása, a beépített HTML ellenőrzővel vagy a webre való feltöltés után a FF böngészőhöz használható kiegészítő (plugin)
HTML Validator (pl. html Tídy) segítségével könnyen ellenőrizhető, ill. javítható.A KompoZer Webszerkesztő program megismeréséhez és használatához sok segítség található a keresőkben, az egyik ilyen itt látható.
A program honlapja: [link]
A program letöltése (v0.8b3): [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest