- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- Videós, mozgóképes topik
- LG LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nikon DSLR topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanglee001
addikt
És akinek fogyik a víz, az valahol szivárog zárt rendszernél máshová nem tűnhet el a víz. Volt már kompaktom, de már építettet használok jó ideje, a vízszint pedig állandó, amikor fogyott keresni kellett hol folyt el, és végül mindig kiderült, hogy szivárgás van.
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
spanglee001
addikt
válasz #16729600 #2893 üzenetére
nagyon egyszerű dolog ez ha fogyik a lötyi a kompaktból akkor lyukas, ha triton a márkája és nem fogyik a lötyi akkor is lyukas
épített vízben légtelenítés után, addig áll a vízszint egyhelyben, amíg el nem kezd szivárogni valahol.
nem olyan meleg az épített víz? volt egy seidon 240xl em és volt egy pumpa-gagyi plexi cpu blokk-gagyi műanyag minitartály-és egy single 12es radi, ugyanazon procin. a proci hőmérsékletéből következtetve melegebb volt az épített rendszer és nem fogyott belőle semmi másfél év alatt. azt bővítettem locsolócsővel audi fűtőradival, vascsőtoldással, plusz blokkal, fél év után látható volt a rozsdásodás a vascsőnél de a gagyi műanyag tartályon lévő jelölésnél állt vízszint van aki hónapokig töltögeti utánfele nem találja a repedést, nálam is volt ilyen, de végül mindíg kiderül hogy szivárgás van.a szivárgás nem gyógyul be rosszabb lesz, szivároghat a radi is,hogy éppen csak gyöngyözik és el is párolog, azt nem találod meg papírtörlővel, viszont a színezett löttyök nem nyomtalanul párolognak álltalában foltot hagynak.
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
nekem sem volt soha gondom iponnal, 1x a gari elhúzódott, de azon kívül minden okés velük, merlin meg egyszer nem azt küldött mint kértem (uv neon helyett kéket), csúszott a posta is, egyszer duplán küldtek a pakkot pedig nem volt 1et fizet kettőt kap akció , az utolsó rendelésnél gratis 2db szaloncukor 48órán belüli posta és minden rendben volt így rájuk sem nehesztelek
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz Whysperer #2097 üzenetére
hát nekem egy épített orbitál gépem volt, annak volt szellőzése, de a zalman z11nek nincs hiába úgynézki hogy milyen jó de mégsem az de legalább jól néz ki
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz Drenadar #2056 üzenetére
épitett víz de 6négyzetméteren a mora 3 betud fűteni rendesen ezért nem engedném a vízhőt 30fok felé ha nem muszály.
ja hogy sima intel hűtő, nekem azt mondták rá ne tegyem a procira, mert csak nehezéknek való a dobozba hogy a szél el ne fújjanetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
spanglee001
addikt
válasz Drenadar #2049 üzenetére
azigen , én meg itt féltem szegényt 65foknál már felkapcsol a rendszer extrém hűtésre (mondjuk még nem volt ilyen) meg kupaktalanítani akarom mert zavar hogy játéknál már felmegy 50-55 fokra is
egyébként nem szoftverhiba, meghibásodott a mérője pl? ez könnyű tesztelni rádobsz egy tojást a blokkra vagy hűtőre vagy ami rajta van, ha lefolyik akkor mérési hiba ha rántotta akkor gáz van
de amúgy tapintásra is megnézheted alapjáraton csak langyos lenne, de ha valóban 100fok azt éreznéd, lehet csak rossz a kontakt vagy rossz a paszta, vagy valami el van méretezve és nem fekszik fel rendesen a procira hűtő[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz Szinyák #2014 üzenetére
sajna elég sokan panaszkodnak a repedt tritonra
a repedt cucc érkezett volna hozzám, nem raktam volna be a gépbe
érdeklődj az iponnál gyorsan válaszolnak emailban, de ha repedt én nem használnám, okés hogy nem vezeti az elektromosságot a lötyi papíron, pedig sajna de, igaz csak kis mértékben de mégis, 2x megfürdettem véletlen az előlapi panelom még régen és elhalálozott
ha eddig nem eresztett akkor később fog, tudod melegszik lehül a rendszer és egyre csak nőni fog a repedés, régen volt egy plexi áramlásmérőm hajszálrepedéssel ahol a fittinget beletekertem, gondoltam kis repedés nem lesz baja, 3-4 hónap után elkezdett fogyni a víz a tartályból aztán tudtam hol keressem a hibát, hát ott is volt, viszont mivel volt helyem úgy alakítottam ki, hogy ne folyhasson semmire se a víz, azóta csak rézblokkokat használok, ha lenne réz tartály abból is azt vennék
ja nekem épített van nem egybevíziszilard: 3 a magyar igazság, nekem csak 2 jutott, ugyhogy vigyázz mostmár
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
erre írtam az extrém esetet sajna én is hallottam ilyenről, de ez már az user error legteteje, mert oké egy plexi tartályt megrepeszt az előfordulhat akár, én is húztam már áramlásmérőbe fittinget repedésig, de azért a radit kilyukasztani már más
-
spanglee001
addikt
válasz demmer123 #224 üzenetére
kifolyhat igen, bár nem jellemző de az ördög nem alszik
a cső nem fog szétjönni attól nem kell félni, általában nem kimondottan elektromos vezető folyadékkal vannak töltve, viszont a blokk vagy a radi megrepedhet extrémebb esetekben, bár ilyen egybevizes folyásról még nem hallotam, építettnél már odafigyelősebb a dolog
tehát nem félnék az elázástól egybevíznél, nyugodtan megveheted[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz ImpersonatoR #219 üzenetére
60k ért nemigazán tudsz normális épített vizet összerakni, kb használtból esetleg
-
spanglee001
addikt
a gép hűtőszekrényben van?
én megnézném más monitorozó progival is, ezek az eredmények a lehetetlent súrolják szerintem
de lehet csak nekem furcsa, mert itt minden kb 30-35 fok idle 28-29 fok a szobában
480 as radival épített vízzelnetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
spanglee001
addikt
válasz zsoltnyiri #134 üzenetére
szerintem kizárt. max 4-8 fok eltérések lehetnek, régen láttam egy tesztet kompaktok közt 4k és 30k kompaktok közt volt ez a pár fok eltérés tehát, ebből kiindulva szerintem parasztvakítás. Nekem seidon 240em volt csak kompakt, aztán építettem magamnak egy brutál vízhűtést, na azért ott már van különbség
-
spanglee001
addikt
igen nem volt gond a seidonnal, aztán a vga ra is találtam valami full cover hybrid egybevizes témát, de senkinek nem volt vele tapasztalata. Egyszer hazafelé sétálva számtech bolt ablakán át látom gépház beépített vízzel blokkal bővíthető 30k, majdnem a kirakaton keresztül rohantam be a boltba és valóban úgy volt és annyi volt, mondtam 15 perc múlva itt vagyok érte addig nyugodtan mehet a papírmunka ez volt az, viszont 60 fok fölé engedte a procit a single radijával, de itt már adtam neki locsolócsövet, slag csatlakozóval autóradit, ezen már kiéltem magam a hőfokok is csökkentek, és rájöttem megy ez nekem
aztán megépítettem a sajátom, végül is örömömet lelem benne, meg egy élmény ha magának pakolja össze az ember, az eláztatásokkal egyetembe
de a kompakt vizek egészen jók nem tudom miért szídják őket, egyszer néztem valami listát a legolcsóbb volt tán a herkules 5k ért a felső határ talán 30k körül volt, 6-8 fok különbség volt köztük. Az újabbak meg hogy bővíthetőek is, az nagyon nagy plusz pont nekik. A hang meg relatív, pl a váci úton (6 sávos) mellett, másabbak a hangviszonyok[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
ugyanúgy 50 fok alatt a cpu de a vga is, kb ennyit nyertem. meg azért halkabb ventifordulaton képes hűteni, hőmérséklet emelkedési görbe alapján növeli a ventik fordulatát az aquaero , bf4 nél 48-50 fok között maradnak, a ventik kb 70-75 százalékon vannak. 60 fokra állítottam hogy akkor már maximum hűtést adjanak a ventik. a vga 7970 oc, egyszer belaggolt valamiért a bf, akkor csak úgy random húztam rajta 10% ot a ccc-ben, azóta úgy jár de 1 fokot sem emelkedett a hőfok érdekes dolog ez, de amíg minden jó nem foglalkozok vele.
-
spanglee001
addikt
első első első
Seidon 240m volt régen, jó kis ketyere halk pumpa, a ventik egész jó légszállítással üzemelnek, és alapjáraton halkak, de tudnak tornádót is kelteni. Nem szétszedhető sajna, és a vízcső elég rövid mivolta miatt, kevés mozgásteret ad. fx8350 cpu-t 50 fok alatt tudott tartani. A radik beszereléséhez adnak egy gumi rezgéscsillapító kengyelt is. Összességében ha csak procira kell víz ez is jó választás lehet, de sajna én kinőttem[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest