- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz Whysperer #12034 üzenetére
[link] Elég jól hűti a Ryzen + GTX 1080 combot.
Jó igaz ez a 360-as ,de azt nem találom sehol se már cask a 240-es kapható
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Whysperer #11342 üzenetére
Nehogy ennyit költs 1g Conductonaut ~3k, kis kézügyesség és 1 penge, visszaragasztáshoz meg UHU hőálló szilikon. ~5k kiadás és a folyékony fémből 1g nagyon sok cuccra elég..nálam 2 proci, 2 VGA és egy laptop megvolt vele, még 1-2 procit simán kiad a maradék..
Igen, jó esetben simán hoz ennyit a TIM cseréje..nálam közel 30°Ct jelentett, olyan vacak volt gyárilag. Nálad tippre 15 körül lesz a hozam, annyira nem vészesek az értékeis.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Whysperer #11334 üzenetére
Az LF240 radija vastagabb a többinél, azért ajánlott. A ventik cserések rajta viszont, főleg ha nem fér el egy 90mmes tömb felül (ugye push-pull gyárilag), ezen lehet karcsúsítani 1 normális ventipárossal.
Ha frontra rakod és felül lesz elszívás, nem lesz gond a CPUn kívüli alkatrészek hőmérsékletével, ellenben az akkor a leghűvösebb a friss intake miatt. -
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Whysperer #11327 üzenetére
Oké..ha apró, akkor sok garival rendelkezőt keress és figyelj a radi vastagságra, ha magas RAMjaid vannak, mert pl. egy LF240 65mm vastag 1 normális ventivel, ütközhet. Frontra szerelve meg magasabban lenne a pumpa a radinál, ami nem igazán nyerő.
Hőmérsékletben jó esetben eléred a célod, de lehet, hogy relid nélkül mégse..majd kiderül. Persze ha relid lesz, utána már a mostani hűtőd is simán elég lenne. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Whysperer #11325 üzenetére
Nem kell berágni, ha az ember jót akar..számszerűsítve nem éri meg, ennyi.
Van egy 4770Kd, aminek a használtpiaci ára az R5-2600 szintjén van, miközben utóbbi kb. 1.5X gyorsabb. Van egy Z chipsetes 1150 lapod, aminek az árából kijön egy B450 lap, max. picit kell rá pótolni (nemrég adtam pl. el Z97 Rangert, Aorus B450M lett az árából ráfizu nélkül). És tfh van 16GB DDR3, amire ~15kt kell max pótolni, hogy boltból(!) elhozz ugyanennyi 3000C16 DDR4et. Tehát összességében ~20k körül megállna a váltás, egy erősebb/újabb motyóra. Innentől fogva nem értem a ragaszkodást ahhoz, hogy többet költs adott esetben egy AIOra, amivel nem fogsz ~semmit nyerni, mert mint írtam, a procid kupakja alatt van a probléma, nem a hűtőd gyenge. És akkor mindezt további ~10% tempó reményében..tényleg megéri, ja. De te tudod ;p
Nem rossz a Haswell, nem ez volt a hangsúlyos, játékra én is elvagyok vele.
Ha minőségi hűtőt akarsz, akkor vegyél egy Brocken 3 Black Editiont például.
A házadba belefér (165mm), RAMok elférnek előtte, egy 240es AIO féláráért.
Utóbbi ráadásul frontra férne el rendesen, nem kimondottan megfelelő a ház. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Whysperer #11322 üzenetére
Dehogy ér..írom ezt 4770Ks felhasználóként..bohóckodni jó vele, de melóra már nem használnám, mikor árában van sokkal jobb. IPCben nem gyengék a Ryzenek sem, így totál pénzkidobás amire készülsz, de te tudod Főleg annak fényében, hogy nem a hűtőd gyenge, hanem a TIM/IHS miatt meleg a proci.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Whysperer #11318 üzenetére
73°C egyáltalán nem sok, 85ig is mehet nyugodtan akár 24/7. A további OCt teszteld ki, bírja-e értelmes fesszel, komolyabb javulás a hőmérsékletekben max reliddel lenne.
De ha ennyire kell a +tempó, cseréld le..árában vehetsz 6C/12T R5-2600at vagy akár 8C/16T R7-1700at is, lapra és RAMra sem kell vagyonokat költeni..megtérülő befektetés lenne bőven.[ Szerkesztve ]
-
-
spanglee001
addikt
válasz Whysperer #2097 üzenetére
hát nekem egy épített orbitál gépem volt, annak volt szellőzése, de a zalman z11nek nincs hiába úgynézki hogy milyen jó de mégsem az de legalább jól néz ki
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Vidual001
tag
válasz Whysperer #2064 üzenetére
Rendben, köszönöm a válasz(okat!)
Jelenleg nincs egy darab eladó sem, de figyelem, aztán talán beszámítják a Mugen hűtőmet 6-7 ezerért.
Jelentős zajszint csökkenésre kell számítanom?Modster: Köszönöm, de mindenképp vízre szeretnék váltani! Mugennel amúgy 75-80 fokos a proci ha GTA V-el izzasztom a nyári melegben.
[ Szerkesztve ]
MSI GT62VR 6RD Dominator Pro
-
blu79
addikt
válasz Whysperer #1914 üzenetére
Ha beújitanál egy 4790k ra , na akkor tényleg ezerrel menne a renderrelés , sztem nem hasonlítanád a mostani procidhoz
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz Whysperer #1890 üzenetére
Akkor olvasd el amit írtál és rájössz miért írtam amit írtam. Egyébként a fagyálló az algásodás ellen kell.
Szerk.: Na várjunk esetenként fagypont alatt lesz a gép ? Csak mert az alkatrészek árammal mennek,melegszenek,páralecsapódás meg nem egészséges a gépnek.[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
Grózi
Topikgazda
válasz Whysperer #1878 üzenetére
A hsz.-ből tökéletesen kitűnik,hogy nem nézted meg az alaplap kézikönyvében/gyártói oldalon.Ha nem képes szabályozni,akkor tehetsz te fel akár milyen progit,nem fog sikerülni.Erre is felhívtuk a figyelmed anno Ventik topicba,csak nem néztél utána.
Szóval megnéztem neked.A cpu_fan pwm-s,a sys_fan 1 feszültség alapon szabályozható(4 pin,de nem pwm),de a sys_fan 2 és a pwr_fan szabályzás nélküli.(fix 12V)[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
blu79
addikt
válasz Whysperer #1866 üzenetére
-a pumpa csatiját mindenképp a CPU Fan-ra tedd, és ha megnyitod az Easy Tune 6 -ot , van ott olyan hogy Smart rákattintasz és ezen belül az Advanced fülre és ott már tudod állítani a pumpát
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
halhatatlan
aktív tag
válasz Whysperer #1803 üzenetére
olvasd a második link, utolsó hozzászólását!
sok jót írnak róla, de hangos is! a hatékonyság-ért cserébe gondolom. nekem is volt egy olyan... tényleg hangos de sokkal sokkal jobban hűt mint a többi.amúgy ott van PWM-fordulatszabályzós! gondolom akkor csak 4-pin.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Whysperer #1783 üzenetére
Őstagként azért illene tudni,hogy a megfelelő kérdést a megfelelő topicban.A milyen házat vegyek topicban segítenek és írj rá erre a fórúmtársra [link] ,jó áron tud jó házakat újonnan.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz Whysperer #1786 üzenetére
A leírásokban a top-on van a hangsúly.
Csak előre tudod elhelyezni de akkor 5,25-ös helyeket általában elfelejtheted ráadásul a front ventillátorok álltalában a házba viszik a friss levegőt az meg nem nyerő ha a meleg radin keresztül teszik.
Olyan házat nézz aminek felül van elég helye a radi és ventilátorok számára.
Főleg arra koncentrállj,hogy az alaplap felső széle és a ház teteje között legyen minél több hely!
Direkt nem ajánlottam házat mert nem ismerem az igényeidet/5,25-hely stb/ valamint az ára sem tetszett volna a kedvencemnek: PHANTEKS Enthoo Primo,vagy olcsóbban pro.[ Szerkesztve ]
Audiophile Troll
-
Milka 78
nagyúr
válasz Whysperer #1784 üzenetére
Corsair Obsidian 450d.Oda szereled a szimpla/dupla/tripla radit ahova akarod és legalább anyagból van nem ilyen pléh szörny mint ezek.Mondjuk az tény,hogy pusztulat drága lett.
Olcsóbban van pár Bitfenix kuckó amibe szépen elfér a radi akár elöl is.
Van a CM N400 is egy érdekes oldalsó radis elhelyezéssel,de annak is utána kéne nézni (P/P-ben tuti nem fére csak 2 ventivel,de legalább olcsó). -
Old FatBoy
aktív tag
válasz Whysperer #1784 üzenetére
Grat!
Sikerült két olyan házat találnod ami nincs vízhűtésre felkészítve.
Tanács: ha kinézel egy házat és tetszik az ára és a kinézete akkor a gyártó honlapján a technikai leírásnál nézd meg az elhelyezhető radiátorok számát és méretét!
De szemre is látszik, hogy elfér a radi vagy sem.
Esetleg nyomtass egyet saját terv alapján![ Szerkesztve ]
Audiophile Troll
-
Grózi
Topikgazda
-
blu79
addikt
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz Whysperer #1752 üzenetére
Apróról 13-17K-ért sokkal komolyabb házakat kapsz újonnan.Nem rossz a Zalman léghűtésre(ha cseréled a gyári ventiket),de kompakthoz/vízhez katasztrofális.
-
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Whysperer #533 üzenetére
Raijintek Triton: a kábelre kell ügyelni mert törik vagy óvatosan vagy cserélve használd.
Kábel? Cső akar az lenni szerintem Amúgy nem olyan veszélyes a helyzet,de tény,hogy ügyelni kell rá. A pótmétert én kihajítottam,teljesen felesleges egy pwm es ventinél,nagyon gagyi tekergetni
ha ezt lecseréled mondjuk 4 Akasa-ra
Elég oda 2db venti is,4 et csak max egymásra lehetne pakolni
-
Grózi
Topikgazda
válasz Whysperer #426 üzenetére
Komoly léghűtés(pl.Arrow) simán leveri a kompaktokat.A kompakt előnye hogy magas ram elfér és szinte bármelyik házba be lehet szerelni(egy magasabb léghűtést nem)+ a szokásos "nem terheli az alaplapot"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest