- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz secretgarden #5 üzenetére
NAS-ban is az ARM a legalja, utána jön a Celeron, ha sok torrentet futtatsz egyszerre, akkor az utóbbit szokták ajánlani - nem azért mert fele lenne a teljesítméye. Nem csak Pentium volt ilyen fogyasztásban, csak a Core M sorozatot kinyírta az Intel.
-
DraXoN
addikt
válasz secretgarden #5 üzenetére
x86nak nagy az "overhead"-je, nem jól skálázódik lefelé.
maximum akkor lehetne bizonyos méret alá vinni ha emulálná az x86utasításokat lejesen (most is ezt teszik már részben, de a jelenlegi célterületen nem éri meg jobban eldobni a fixfunkciós egységeket).Ezen kívül valamennyi ARM cpu ALU-ja (lebegőpontos egység) gyenge. Egyfajta fix bedrótozott számítási cache-t használnak, hogy gyorsabb legyen azon műveltekben (gyakorlatilag a leggyakoribb számítások eredményét memóriából tudja visszaadni amitatt "gyors").
Na most nagyon leegyszerűsítettem (zanzásítottam) a dolgokat, így biztos lesz aki megkövezne, de nézzétek el, rövid válasz akart ez lenni, nem disszertációs könyv (mind 2 témából írnak rendszeressen egyetemi disszertációt ... miért nincs "könnyű" (mobil) x86 cpu és miért nem tud jól osztást végezni az arm technika)
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
secretgarden
aktív tag
Hozhatnának már ki Intelék (na meg AMD-ék) valami passzívan hűthető procit ami eléri vagy legalább megközelíti a csúcskategóriás Snapdragonok vagy Mediatekek teljesítményét. Néztem hogy például a Pentium N6000 kb. a fele teljesitmény a Snapdragon Gen 1 vagy a Mediatek Dimensity 8200-nak, és így is sokkal jobban melegszik...
-
DraXoN
addikt
válasz goodboy007 #1 üzenetére
Nem 5 perc ilyen összehozni, szerintem biztos dolgoznak rajta intelnél, de AMD-nek is évek kellettek ahhoz, hogy jól működő ökoszisztéma legyen amit felépítenek.
De mint ahogy AMD dolgozik jelenleg a big-little féle termékén, az intel is készül az új "big thing" dolgaival. Csak amikor elkezdesz valamit, még jó eséllyel nem tudod a konkurencia milyen irányba megy el, és annak milyen eredménye, fogadtatása lesz. Amikor látod, hogy a konkurens ötlete jó-e vagy sem (és mennyire jó), és "nekem is kell ilyen" ötlet lesz a cégnél akkor bizony egy akár több éves hátrányt kell majd ledolgozni.Ami bizitos, az egyetlen ami jönni fog intelnél V-cache ellen az most a 13900KS lesz. Többet nem tudnak hírtelen, ezek a HEDT cuccok máshova készülnek.. (én titkon remélem lenyomja kicsit az AMD HEDT árait.. az talán egy kicsit a customer cpu-kat is lenyomná árakban).
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Gondolom workstation alatt az új Xeonok érkezését jelenti igaz?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Dr. Akula
félisten
"maga az Eagle Stream platform még az idei évre van írva, de ez valószínű, hogy a szállítások megkezdésére vonatkozik, nem a tényleges kereskedelmi startra"
Ők a magyar módszerben hisznek: még nincs kész, de már majdnem elkezdtük.
-
goodboy007
senior tag
A 3D V-Cache ellen is jönnie kell valaminek vagy hónapokon belül, hosszú időre ki fognak kapni.
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007