Kiszivárgott az Intel 2023-as asztali útiterve

Sok meglepetés nem lesz, de örömteli, hogy visszatér a cég a HEDT-piacra.

Az Intel 2023-as éve az asztali piac szempontjából nem túl jól őrzött titoknak számít. Sőt, esetenként nem is titok az érkező fejlesztés, hiszen maga a vállalat jelentette be, hogy a Sapphire Rapids januárban fut be az Eagle Stream platform részeként, és a szerverpiac mellett az extrém munkaállomások szegmensét is célozza.

A fentieket alátámasztja az a kiszivárgott útiterv, amelyet HXL osztott meg a Twitteren. Feltűnhet, hogy maga az Eagle Stream platform még az idei évre van írva, de ez valószínű, hogy a szállítások megkezdésére vonatkozik, nem a tényleges kereskedelmi startra.

(forrás: HXL Twitter) [+]

Az egyutas munkaállomások szempontjából szintén az 56-magos Sapphire Rapids lesz bevetve, méghozzá a W790-es vezérlőhíddal, és ennek lesz 32-magos kisebb verziója is az úgymond mainstream munkaállomásokhoz. Mindkét dizájn megérkezik a következő esztendő első negyedévében.

Kicsit maradva az extrém teljesítményszintnél, az Eagle Stream platformon belül a Sapphire Rapids-SP-t elég hamar váltani fogja az Emerald Rapids-SP, nagyjából jövő ősszel, és ez ugyanazt a foglalatot fogja használni, tehát a meglévő C741-es vezérlőhíd mellé alkalmazható lesz a BIOS frissítése után.

A megfizethetőbb árkategóriára áttérve a Raptor Lake-S a következő esztendő közepén kap egy Raptor Lake-S Refresh nevű frissítést, amely a meglévő vezérlőhidakkal kompatibilis marad, bár nyilván egy új BIOS majd szükségessé válik.

A Raptor Lake-S Refresh valószínűleg egy friss steppinget használó verziót alkalmaz majd a már elérhető lapkából. Minden bizonnyal az egészen magas fogyasztást próbálja majd finomítani az Intel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés