Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PeL

addikt

válasz Synthwave #5 üzenetére

Neked elég, oké. Ki mire használja, viszont általánosságban elmondható, hogy az emberek nagyrészt játszani veszik a videókártyákat. Az 5060 egy teljesen jó kártya lenne legalább 12GB memóriával, főleg ha már a két generációval ezelőtti ugyanilyen szegmensű példányon is 12GB volt. Manapság egyre több játék jelenik meg Unreal Engine 5 motorral, és a 8GB vram azokhoz a játékokhoz elég karcsú még 1080p alatt is, ha jól tudom pl. a STALKER 2 is hajlamos megenni, és akkor játszhatatlan szaggatások jönek, pedig a GPU simán kitolná a 60 fps-t. Így konkrétan visszafogja a kártyákat a kevés memória. 2025-ben már nem is lenne szabad ennyi memóriával kiadni ezeket. Megnéztem egy csomó külföldi neves tesztelő videóit, mindenki egyértelműen pénzkidobásnak tartja már a 8GB-os kártyákat a mai játékokhoz. Ha ezzel akarják a fejlesztőket optimalizálásra sarkallni, sztem semmit nem érnek el vele. Az árakat meg már nem is mondom inkább. 200.000 forint az 5060 úgy, hogy ennyi memóriával még ha fele ennyibe kerülne is drága lenne...

Új hozzászólás Aktív témák