Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eGPU tapasztalatok
- Egérpad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Amelyik Straßenzulassung-os.... itt nem találsz olyat. Media Markt, Saturn, der Aldiban is vótmá. Kell rá biztosítás is az StVO szerint. Német fórumokon keresgélj inkább.
Én vettem egy 100 eurós lábbal hajtósat a Decathlonban, de Aldiban volt 50-ért is. Nem bírja örökké, 100 kilommal nem az igazi, de megy. Amúgy 1000 euró körül már van elektromos moped is Aldiban [link]
Ezt csak azért mondom, mert a normális engedélyes minőségi rollerek is 600 eurótól felfelé indulnak. -
Tin
veterán
válasz
Bogár821206
üzenetére
A rugózás szerintem csak attól függ mennyire lágyult ki a mintadarab. A hátsó talán állítható is. Az összecsukhatóság más tészta, a 7XL abban nem bajnok.
Nekem az van, párszor mentem vele, király, de csak hobbira van. Városi állandó használatra komolyabbat vennék. -
Tin
veterán
válasz
Bogár821206
üzenetére
A Town 7 xl PU kerekű, de elöl és hátul is teleszkópos. Miben tud többet a 9-es az állítva tároláson kívül?
-
Tin
veterán
válasz
Bogár821206
üzenetére
Town 7 xl miért nem jó?
-
Tin
veterán
Vettem egy Oxelo 7XL-t. Kicsivel 100 kiló felett vagyok, remélem kibírja. Csak ritkán használnám, ezért is nem elektromos lett.
-
Tin
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Fogalmam sincs, lehet, hogy melegben jobban visszavesz, hogy ne melegedjen tul. Lehet, hogy a Pro kerek a lyukacsos gumi miatt jobb hutessel rendelkezik, ezert osszessegeben, barmilyen helyzetben alacsonyabb a homerseklete. Fogalmam sincs.
De ha mondjuk mas a magnesszam es at kellett allitanod, akkor lehet, hogy beallitas kerdese, es ha tovabb allitanad, meg durvabb lenne a fek.
De felesleges talalgatni, orulok, hogy sokkal jobb a fek. Nekem amugy az a fura, hogy az S1-nel sosem ereztem igazan kevesnek a feket, par fentebb irt szitut leszamitva. Oke persze, ra kell keszulni, es nagy sebessegnel nagyobb a fektav is, de kiszamithato uton kozlekedve sose volt gondom vele.
Viszont a kovetkezo rolleremen tuti lesz masodik fek is, mert hosszu tavon azert baromi zavaro, hogy folyton kiemelten kell figyelned es lassitanod. -
Tin
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Amig nekem megvolt a sima S1-em (15A-os), en eszrevettem, hogy nem mindig volt ugyanolyan hatekony a fekezes. Volt, hogy elindultam, es az elejen siman akkorakat fekezett, hogy kapaszkodni kellett a kormanyba, de hazafele, 35V korul mar hiaba nyomtam a feket, meglepoen alig lassult a gepezet. Szoval en nem vagyok biztos benne, hogy nem hasonlo helyzetbe estel bele, vagyis hogy valamitol fugg (homerseklet, toltottseg, akarmi), hogy az ECU mekkora fekerot visz a kerekre.
Ennek lemeresere meg ugye egy megoldas van: kulonbozo toltottsegnel (aztan kulonbozo homersekleten) ugyanott, ugyanolyan helyzetben megnezni mindket motorral, hogy melyik hogyan fekez.
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Tartalekba ne tartsd meg, csak all benne a penz. Latod, en is egybol eladtam, mert barmikor lehet masikat venni, de ezek onmagaban az allasban is csak vesztik az ertekuket. Es amugy is itt az osz, nincs szezon. Tavasszal viszont en is benevezek majd valamire, addigra letisztul az itteni piac is, hogy mit erdemes.
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Persze, mas a ketto. Itt kint pl. csak a Ninebot jatszik, mert az legalis, a Xiaomi nem. Tehat ez itt nem kerdes. A plusz hatotav, foleg az ennyivel tobb hatotav elonyerol meg mindketten tudjuk, mi: kevesebbszer kell tolteni, raadasul gyorsabban is toltodik. A suly, felepites es a 10"-os kerek elonye szinten nem elhanyagolhato.
ITT kint most igazabol szerintem ez a legjobb ar-ertek aranyu roller, es ezzel mar lazan lehet hosszabb utakra is vallalkozni, vagy messzebbrol ingazni, ami azert nem mindegy. Az ar persze a Xiaomi mellett szol, en is elobb vennek azt az ar miatt, de az itt nem legal. Mondjuk tavaszig semmit nem veszek, akkorra pedig kijon egy komplett uj generacio (vagy ezek gyerekbetegsegeit orvosoljak).Mi van az OXO-val, mi ez a vezerlo dolog? Nem emlekszem pontosan mire is varsz, szoval kicsit bovebben is megupdate-elhetnel.
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Hat azert nem egeszen mondanam ezt. A Ninebot MAX hatotavja 65 km, a Xiaomie 45 km. Elobbiben van gyorstoltes, 6 ora alatt felnyomja az akkut, a Xiaomi 9 ora. Es a 10"-os kerek a 8.5"-al szemben oriasi kulonbseg komfortban. Igaz, a Ninebot 4 kiloval nehezebb.
Viszont, 800€ az ara, ami nem keves, de annak, aki minosegi cuccot akar es nem allangoan toltogetni, es nem gond a sulya, annak jobb a Ninebot.
Engem a sebesseg nem annyira erdekel, tudom, te menni akarsz 50-el, nekem boven eleg a 20 km/h is. Itt amugy is ez a limit.
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Kovetkezo rollernek ajanlanam: Ninebot MAX G30D
Eleg jo a hatotavja (65km), a kerekei is 10"-osak, gyorstoltos is, nem lehet rossz. Tavasszal lehet hogy benevezek egy hasonlora, elvileg ez mar itt nemetben is engedelyezett lesz.
-
Tin
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Engedd el. Lehet hogy nem is az eső miatt ázott be, vagy csak kontakt volt, emberünk meg megpróbálta erővel megoldani. Elképesztő a srác, az a szomorú csak, hogy az ilyenek miatt könyvelik el a rendes magyarokat is nyerészkedő csalónak. Gyakorlatilag kapott egy fél rollert ingyen, és még mindig a gyártót fikázza a saját alkalmatlansága miatt. Meg ezek után is.
-
Tin
veterán
Próbáld ki itt Németországban. Körül se kell nézni a zebrán, ha kell, satuzik az autós de megáll. És itt sem szállnak le a bringások, elég para, le kell mindenhol lassítani ahol nem belátható, mert simán kijön eléd. És senki nem dudál le. Simán mennek a bringás mögött is 20-al percekig, ha nem tudják megelőzni biztonságosan.
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
Remelem annak a taxisnak elveszik az engedelyet, es ujra kell vizsgaznia az alapoktol. Igy SOHA nem kozelitunk meg gyalogatkelohelyet, mert akar egy gyerek is kifuthatott volna ele. Tiszta, belathato utszakasz volt, meg csak takarasban sem volt a rolleres. Mindegy, mennyivel ment (egyekbkent meg csak kifejezetten gyorsan sem ment).
-
Tin
veterán
Hatso reszt en se szedtem ki, minek, korbe van nyomva. Rakensz meg egy reteget kivulrol aztan kesz. Az elejen viszont vedd le a kupakot es nyomd ki, mert ott bizony a froccseno viz be fog jutni.
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
igazabol remelem nem sertodsz meg nagyon, de:
- vettel egy rollert, amirol a forumon mindenki mondta, hogy le kell szigetelni, vagy ne hasznald esoben
- ezek utan nem a specifikacionak megfeleloen hasznaltad, hiszen kivitted szakado esobe, mikozben IP54 = Por ellen védett (nem károsító mértékű behatolás megengedett) / Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
- a hibat meg lehetett volna talalni ha kimered, vagy elviszed valakihez, akinek van ilyenje, es rendelsz hozza alkatreszt
- ehelyett lehuztad a gyartot egy motorra es egy kontrollerre, pedig a beazas a te hibad volt
- majd lehuztad a gyartot egy akkupakkra is, gyakorlatilag a roller arat itt el is kuldtek neked
- ezek utan leszarozod a gyartot, pedig egy rendes magyar garipapiros termekkel, ha nem a rendeltetesnek megfeleloen hasznalod, ugy kuldenek el gari ugyintezesnel a francba, ahogy annak a rendje
- most nyereszkedni fogsz az uzleten, es valoszinu pluszba jossz ki az egeszbol
- es meg le is hulyezel mindenkit.ezek utan megkerdeznem: nem gondolod, hogy egy aprocskat visszavehetnel az arcbol?
-
Tin
veterán
A tetején lévő anyát húzd meg szorosra, akár csak a kezeddel, ha nincs kulcsod. A lötyögés megszűnik.
Idővel kilazul, újra meg kell húzni. Vegyél hozzá kulcsot. Régi bringákhoz adtak ilyen lemezkulcsot.
-
Tin
veterán
válasz
stellaz
üzenetére
Ha a sebesseg lenne limitalt, lejton nem menne 35-ot is akar, pedig siman megy.
Ennel a sebessegnel a legellenallas nem sokat jelent. Elenyeszo. Pont a negyzetesseg miatt. Nagy sebessegnel sokkal inkabb szamit, de 20 km/h-nal nem. Ha szamitana, nem 0.1 km-el lennel gyorsabb leguggolva.
Ebben a sebessegkategoriaban ertelmetlen a legellanallasrol beszelni. Orszaguti kerekpart mert ne hozzuk ide, azok sokkal gyorsabban is kepesek menni.
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Ne mar...
W = A x V
Tehat 36V-on 11A mellett 396W.
42V * 15A = 630W, ez a csucsteljesitmenye teljes toltottseg mellett.
Sik haladasnal azert nincs kulonbseg, mert ott 6-8A megy bele, ott nincs limit, tehat olyan, mint eddig. Emelkedokon lehet erezni, meg persze gyorsulaskor, amikor "nyelgazon" mesz.
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
válasz
Vertigo
üzenetére
Tenyleg ekkora lett a kulonbseg? Basszus, a regi Kugoo S1 total jol ment, nem is nagyon volt hely, ahol nem ment fel, es hasitott is, most csinaltak belole egy sik terepen hasznalhato rollert? De miert? Az egesz kampanyuk abbol allt meg az ev elejen, hogy mennyivel jobb, mint az M365.
Mondjuk nyilvan a gyari M365-ot hasonlitottak a gyari S1-el. Az M365-hoz viszont van firmware es huzhatsz rajta, a Kugoo-n meg voltak kedvesek gyengiteni gyarilag. De jo fejek.
-
Tin
veterán
pontosan erről beszélek. ha az ember elmegy melóba, látja, hogy esik vagy sem, max aznap nem rollerrel megy. ha meg hazafele esik, akkor otthagyja az ember, és hazaviszi másnap, amikor nem esik. ha meg elkapja az eső, elcsomagolja, nem olyan nagy ördöngősség ez.
persze előfordulhat eső, de az nem árt neki. csepegőben simán használható. akkor van szar, amikor szakad az eső, mert ott már mindenhova befolyik.a szigetelésről meg: hetekig használtam a rollert úgy, hogy széles ragasztószalaggal leragasztottam a kijelző mellett körbe, meg az ECU-nél az illesztéseket. elöl-alul az összecsukásnál szintén érdemes egy szalagot végigragasztani, mert akkor a felverődő víz nem tud befolyni. meg persze ugyanez az akku háza előtt, illetve hátul a lengéscsillapítónál.
én így használtam, mentem vele kis esőben, vizes úton is, a szalag pont a felverődő víz ellen védett, tehát semmi gond nincs vele. szigetelés után is visszaragasztottam amúgy ezekre a neuralgikus pontokra, a dupla védelem miatt. de azt én is tudtam, hogy szakadó esőben ez se segít, akkor csak az, ha megállsz. általában fél óránál tovább úgyse szokott szakadni az eső, ha meg igen, az embernél azért van telefon indulás előtt, megnéz egy radarképet, és kiderül, hogy hazaér, vagy sem.
(#3133) B-L-A-C-K: kár, hogy ilyen gyenge lett. nekem még az erősebb S1 volt, szerettem is, most idén már nem lesz semmi, jövőre pedig vagy egy olcsót, vagy egy kompromisszum-menteset fogok venni. bár hamarosan költözöm, és az új lakóhelyem 5p-re van a cégtől gyalog, szóval jó ötlet volt eladni és nem venni újat.
-
Tin
veterán
válasz
CHIPman
üzenetére
Leszigeteled. Visszakeresel, reszletesen le van irva, mivel, hogyan. Azert legyen erzeked a szereleshez.
(#3130) B-L-A-C-K: ezt most nem ertem. Sajnos egyikhez se volt szerencsem, az ETWOW kereket mar nem raktam be, es azota el is adtam, Pro-m meg sose volt. Most akkor melyik a jobb?
-
Tin
veterán
válasz
CHIPman
üzenetére
Jo a Kugoo, de beazhat. Jo a Xiaomi is, de azzal meg defektet kaphatsz.
A Pro hatso kereke szelesebb, az valoban egy hasznos ujitas rajta. Ha normalis hosszu tavu kereket akarnal venni a sima S1-re, az is kb annyiba kerul, mint a felar. A tobbi a tokmindegy kategoria.De most elore szolok: nem valo esobe ez a roller. Szoval akkor vedd meg, ha ezt el tudod fogadni.
(#3127) B-L-A-C-K: gondolom te se akarod, hogy lefikazzanak a jovoben

-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
Tulmisztifikalod. Egyszeruen fogod, a megadott reszeknel szetkapod, finoman kinyomod a szilikonos ragasztoval, osszerakod, majd hagyod 2 napot szaradni. Ennyi.
A kijelzonel BLACK es en is ragasztottunk felul szeles ragasztoszalaggal biztonsagi reteget, hogy ha veletlenul is be akarna folyni valahol a viz, ne tudjon. Nekem az egesz egy delelottombe kerult, de ugy, hogy baromi raerosen es alaposan csinaltam. Le van irva az egesz.
Nezd, ha nem tudod vagy nem akarod ezeket megcsinalni, akkor ez a roller nem neked valo. De nem csak ez, a Xiaomi is ilyen, majd rajon BLACK is az elso problemanal, hogy csodak nincsenek. Ha problemamentes rollert akarsz, azt is linkeltunk mar parat, 300e felett kezdodik. Egyedul talan az ETWOW-nak van hivatalos magyar garija, es jo is.
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
Sehogy, nem kell rendszam ra, hulyeseget irt a poszter. Kell hozza eKFV, vagyis tipusengedely, ami az adott tipusra vonatkozik, es ez alapjan kothetsz ra biztositast, ami 20-30€ egy evre (nem tudom pontosan), kapsz egy matricat, es azt kell felragasztani a rollerre. Ezt erthette felre a srac.
De egyelore nem nagyon van engedelyezett roller, mert nyar elejen lepett eletbe a torveny, es nem birtak meg legyartani. Nemet mediamartkban van csomo tipus, de ami "straßenzugelassen", tehat engedelyett, az legkorabban szeptembertol elerheto csak.Nem lehetetlen, megveheted, de kozuti forgalomba nem mehetsz vele. Szerinted miert adtam el a torveny megjelenese utan azonnal a Kugoo S1-et? Ja igen, es 500W a felso hatar, illetve 1400W, de csak ha a teljesitmeny 60%-at egyensulyozasra hasznaljak. A sebesseglimit 20 km/h.
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
De a nemeteket nem erdekli. A torveny az torveny, es a torvenyek nem ismerete nem mentesit a kovetkezmenyek alol. Ugyanez igaz pl. a kotelezo karosanyag-kibocsajtas matricara bizonyos varosokban, hiaba vagy kulfoldi, vegyel matricat. Olyan sincs, hogy bocs, nem tudtam, hogy itt a kozepso ujj felmutatasaert is feljelenthetnek. Mert amugy igen, es nem 100€ lesz a birsag.
(#2963) Wine: a pedelec-re (elektromos bicikli) ha jol tudom ugyanugy kell biztositast kotni. Mindenre, ami nem 100% emberi erovel hajtott.
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
nemár basszus, sajnálom. ez annyira szívás, semmi gond, eladod, valami gond. én is így jártam, eladtam, másnap hív az ember, hogy eltört. remélem hamar cserélik.
btw ezeket a rangokat valami gyerek találta ki?
13 éves reggel, alig 5000 hsz-al mindent el lehet mondani rólam, de hogy addikt lennék, azt biztos nem
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
A motorban sok para nem lehet, maximum a vezetéke szakadt vagy zárlatos, mert az végülis elektromágnesek, ha csak a tekercsek nem szartak be, akkor ott más gond nem lehet. Írtam korábban, ez valahol valami zárlat vagy szakadás, amit átégés okozott. Azért is írtam, hogy célszerű egy fenti kijelző modult és ECU-t rendelned, mert 10-ből megvan, adott hozzá a vezetékelés is, és egyszerű a cseréje. Motor akkor kell, ha ott volt a zárlat vagy átégés, de nem igazán hiszem.
Rendelj egy LCD + ECU pakkot, linkeltem korábban már, és próbálj szerezni egy kereket gariban, mert az a drága, azt is linkeltem már korábban.
Vagy fuss még hat kört, csessz el rá még több időt, és a végén úgyis ezt fogod csinálni.Mellesleg az is lehet megoldás, ha megkéred egy kedves fórumtársad, hogy hadd menj el hozzá, és engedje meg, hogy megpróbáld a te vezérlőd az ő kerekével, és fordítva. Csak össze kell dugni, és a kerék azonnal, megbontás nélkül 5p alatt kizárható. Onnantól meg aztán már tényleg csak a 10e forintos pakk kell.
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Honnan tudod, hogy az első szériás Kugoo-ban nem minőségibb aksi volt? Plusz valaki panaszkodott rá itt is, hogy mindig nyélgázon megy, és azért észrevehetően romlik az akku.
Amikor olvasod, hogy egy e-cigi felrobban a kezében, az is pont attól van, hogy túlsokkolják a cellát. Nézd meg a fentebb linkelt minőségi Sanyo akkut, az is 15A-s. Az ecigikbe vannak 20-30A-el is terhelhető cellák, de azok direkt arra valók.
Mivel magyarázod akkor mással, hogy visszavették a teljesítményét?
-
Tin
veterán
Hidd el nem jó ezeket túlterhelni. Kigyulladhatnak.
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
eredeti etwow rendesen szigetelt. boosted rev még jobb, de fogalmam sincs, szállítanak-e magyarországra.
de tényleg ennyit akarsz költeni egy rollerre? csak mert a célnak a kugoo s1 is megfelel, 100e Ft, és egy délelőtt alatt leszigeteled. szakadó esőben vagy vízben azután sem célszerű használni, de a fenti drágák sem bírják, ha "víz alatt" használod őket. ha esik az eső, megállsz, behúzódsz esővédett helyre, és még véletlenül se kapcsolod be a rollert.
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
Ez valami zárlat lesz, vagy az agymotorban (első kerék), vagy a vezérlőben (ahol összehajtod), vagy a vezetékelésben. Gondolom az ECU lámpa is azt jelzi, hogy valami nem sárkányos.
Innentől az lenne, hogy szét kell kapni fent, szét kell kapni a hajtásnál, az akkumál és az agymotornál is, és egyesével kimérni a vezetékeket, hogy rendben vannak-e. Ha az igen, akkor az egyes elemeket is. De ehhez viszont már olyan emberre van szükséged, aki otthon van ezekben.
Én a helyedben megpróbálnám gariban a lehető legtöbb alkatrészt megszerezni, az agymotort akkor egy rádugással két perc alatt ki lehetne zárni (azt cserélni is egyszerű), ha nem az, akkor a vezérlőt cserélném, és ha még az se oldja meg, akkor a felső (LCD) vezérlőt.
Vagy add el az egészet olyannak, akinek van kedve szórakozni vele. Sajnálom, hogy ez történt, de itt sokat nem tehetsz szaktudás nélkül. Én kereket próbálnék gariban szerezni, mert az a drága. Az LCD és a motorvezérlő egyben nem vészes árú.
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
Sokat segítene ha pontosan leírnád a hibát. Tehát feltöltődik, a kijelző és a gombok működnek, magyarul ki-be kapcsol a roller rendesen, tudod váltani a sebességet, ki-be kapcsolni a lámpát, szól a "csengő" is, igaz?
Mi a pontos probléma? Amikor gázt adsz, akkor ilyen nyöszörgő-kotyogó-rángató hangot ad a motor, mintha nem tudna elindulni, de amikor elengeded a gázt, abbamarad? Mi történik, amikor a féket nyomod meg?
Kérd meg BLACK kollégát, hogy tegye vissza a videót, amit ebben a hozzászólásban linkelt. Neki pontosan ugyanez volt a baja, és kiderült, hogy csak a motor és a vezérlő közötti csatlakozóban nyomódott be az egyik tüske, magyarul nem az összes vezetéken ment megfelelően az áram. Nálad is lehet ez a probléma, akkor a vezérlő és a motor közötti kábelezést kell átnézni. Lehet, hogy szakadt vagy átégett a vezeték a zárlattól, ugyanez lehet a motoron belül is, hogy beázott, vagy bármi.
Sokat segítene az is, ha csinálnál egy videót a jelenségről, és felraknád a YT-ra, majd linkelnéd ide.
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
Keress vissza a topikban, vannak linkelve videók és leírások mit hol hogyan kell szigetelni. Aztán szedd szét az egészet, baromira nem nagy mutatvány. Kétlem, hogy a vezérlőd beázott alul, annak sokkal több kell, az akkumulátor meg nem fog tönkremenni a víztől, ráadásul az elég jól védett helyen van.
Valószínű úgy járták, mint anno BLACK, hogy fent a kormányon a kijelző alatt vezérlőd ázott be. Rendelsz helyette újat, összerakod a cuccot, és annyi. Kétlem, hogy bármi más baja lenne.
Egyébként meg, ha esőben is használni akarjátok, szigeteljétek le a Kugoo-tokat. Egy délelőtt megvan, kb egy széles ragasztószalag és egy FBS ragasztó kell hozzá. A topikban le van írva, hogy hol mit kell szétszedni és kinyomni, tök simán gyönyörűen megcsinálható úgy, hogy utána esőben sem fog beázni. Fent a kijelzőt meg én körberagasztottam a szalaggal szigetelés után, az a tuti. Ezután már kb csak akkor folyik be a víz, ha bedobod a tóba, de esőtől tuti nem. -
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Ezt amúgy én se értem. Az elején jó páran megcsináltuk, azóta senki. Én elég igényesen kinyomkodtam meg leragasztottam mindenhol, egy délelőtt alatt megvolt, nem egy nagy gond. A kijelzőnél mondjuk szerintem kevés a szilikon, ott célszerű ráhagyással konkrétan le is ragasztani ragasztószalaggal, az a tuti.
Na meg az, amit anno mondtam: legyen a hátizsákodban egy nejlonszatyor, és esőben azonnal ráhúzni a kormányra. Benyúlsz alá, vezethető tovább, cserébe nem fog elázni.
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Igen, lathatoan sosem rollerezett, aki ezt kitalalta. Baromi nehez meg fel kezzel is vezetni a kis kerek miatt. De amugy bringauton annyira sokszor nem is kell. A 20 km/h sem annyira gaz szerintem, mert ezek celeszkozok, megy az ember napi par km-t a szokasos uton, szoval annyira nem gond.
-
Tin
veterán
Nemeteknel jo a szabalyozas, es nincs baj a 20 km/h limittel sem, mert ezekkel felesleges is tobbel menni. Normalisan ki van epitve a bicikliuthalozat is, es ezert nincs akkora jelentosege a sebessegnek. A bukosisak nem kotelezo. Akartak, hogy jardan is lehessen menni max 8-al, de vegul elvetettek (helyeslem). Az iranyjelzesre eleg a kez, ahogy bringaval. A biztositas 10-20€, nem veszes. Ha viszont nem engedelyezett rollerrel maszkalsz biztositas nelkul, asszen 120€ a bunti per alkalom. En ezert is adtam el a Kugoo-t, amint bejott a szabalyozas.
Amit viszont elcsesztek, a torveny idozitese. Nem lehet legalisan rollert kapni, most mar talan van 1-2 engedelyezett tipus, de a legtobb szallitasa csak szeptember-oktober, mivel junius kozepen lepett eletbe a torveny. Etwow sem elerheto meg, pedig igertek (hozzateszem, ennyiert menjenek az anyjukba, sokkal minosegibb roller veheto, de nyilvan nyereszkedni akarnak).
Ugyhogy en ugyanugy nem latok rollert az utcan, ahogy elotte. Szerintem max jovo nyaron lesz itt valami. Osszel mar minek vegyen az ember ilyen hirtelen-atalakitott megoldasokat, ha jon a tel. -
Tin
veterán
válasz
Patyesz
üzenetére
Elektromost felejtsd el 90e alatt. Csak szívni fogsz vele. Nem véletlen, hogy a normális felnőtt mechanikus rollerek is 50 körül kezdődnek.
Nem a zsebében akarunk turkálni, de ha veszel egy szart, csak szívni fogsz vele. A kolléga által ajánlott Kugoo, hacsak nem 100 kiló felett vagy és nem ütöd-vágod, egész strapabíró.
-
Tin
veterán
válasz
f3rdzs0
üzenetére
Emlekszel, te meselted anno. En meg megtalaltam azt a videot. Mindenki ugyanarra jut: minden szopas, kiveve a dragabb megoldas. Persze, sok a 15e, ha ugy nezed, de ha ugy, hogy kikapod a regi kereket, berakod az ujat kereken 30 masodperc alatt, akkor azert nem. Es meg mindig ott a regi tartaleknak. Igazad volt, tenyleg nem eri meg ezen sporolni.
(most attol tekintsunk el, hogy a nyakamon maradt a kerek) -
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
nem az a baj, azt írják, hogy ezek a szar rollerkerekek annyira vékony gumival vannak megcsinálva, hogy egyszerűen nem tartós. alacsony nyomás nyilván nem jó, de a magas sem, az első azért, mert könnyebben kireped, a másodiknál meg egy nagyobb kátyút tudsz beszívni, ha megütöd, és hirtelen felugrik a nyomás benne.
ott volt az a videó, amit linkeltem.meg is van, és hozzá az eredeti hsz-em. tessék szépen megnézni és végigolvasni. djadji neked is.
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
Miert ne lenne benne visszatoltes? Van benne.
Nekem (kozel 100 kg) 2-esben elment 21-2 km-t, es meg olyan 30% korul volt az akku. Szerintem ha esszel mesz, es nem sok emelkedon, akkor 20 km hosszu tavon is tudhato vele. Tobbre ne szamolj, mert melegben tobb, hidegben kevesebb is lehet, es az emelkedo vagy a suly is nagyon befolyasolja.
-
Tin
veterán
Kugoo prémium max hatótáv akku (nagyon bika)
drága, de befér, és a világból kimész vele.
részemről is +1 az etwow hátsó kerékre. bár nem tudtam használni, mert elment a roller mielőtt felszereltem, de elég jónak tűnt. és rendes gumi. nincs értelme szórakozni az utángyártott szarokkal, az ember kettőt megvesz, majd a végén úgyis egy normálisnál köt ki.
-
Tin
veterán
válasz
üzenetére
egyszerűen nem szabadna engedélyezni a rollerbérlést. a balesetek nagy részét nem a rollertulajdonosok okozzák, akik nap mint nap ugyanazon a távon mennek, ismerik a területet, fontos nekik a roller mert invesztáltak bele, és nem akarnak büntetést sem kapni ezért.
a gondot a turisták, poénból bérlők okozzák, akik eszetlenül közlekednek. ezeket kellene tiltani, nem az állandó használókat. -
Tin
veterán
válasz
f3rdzs0
üzenetére
en ha jol emlekszem meg a 15A-sbol kaptam. de akkor mar ertem, miert panaszkodtal, mert ez meg a komolyabb emelkedon is konnyeden ment. igaz, eleg sokszor elporgott a kereke, foleg nedves uton, cserebe gyorsult rendesen. valoszinu pont emiatt nem volt az igazi a fekje sem, azert valtoztathattak rajta. meg gondolom az akku kimelese miatt. gondolom amit te kaptal, abban mar kevesbe terhelheto az akku, azert vettek vissza a vezerlojet is.
(#2211) djadji: vegyel olyan rollert, amin van. nekem sose kellett, a tapososat sem haszaltam soha 150 km alatt, mielott eladtam, mert hosszabb, kiszamithato uton kozlekedtem. varosban viszont halal lehet igy menni.
-
Tin
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Azt is. Nem tudhatod, milyenek az akkujai ennek, de a Li-ionnak nem tesz jot, ha a nevlegesnel magasabb aramerossegen terhelik. Ha valami olcso cellak vannak, siman tul is melegedhetnek. De az is lehet, hogy az S1 Pro-ba egyszeruen meg "olcsobb" cellak kerultek, azoknak pedig mar sok lenne a 15A terheles.
Kar amugy, mert megmondom oszinten, hogy a sima S1-nek pont a gyorsulasa volt az elonye. Es az, hogy kepes volt megmaszni az emelkedot is, epeszu (nem 5 km/h) sebesseggel. Ha ezzel pont azt az elonyet nyirjak ki, annak nem sok ertelme van. -
Tin
veterán
itt az uj nemet piacra szant e-twow
booster v alap, 20 km/h-ra korlatozott, illetve ahogy latom, meg fek is kerult ra(?). 1450€. ezek hulyek
persze venni fogjak.... -
Tin
veterán
igazabol nem annyira rossz, de ha biztosra akarsz menni, erdemes raszanni azt az 1 delelottot. nem kell sok hozza: FBS ragaszto, szeles ragasztoszalag, meg par imbusz- es villaskulcs. ha viszont megcsinalod, utana nem kell mar attol tartani, hogy beazik, mert fizikailag nem tud.
nem azert, mert barki esoben akarna hasznalni, hanem azert, mert barmikor elkaphat egy nagyobb eso, illetve siman elofordulhat, hogy amikor mondjuk indulsz haza, mar nem esik az eso, de meg vizes az ut. es a felvert viz is siman befolyhat alapbol a vezerlohoz meg az akkuhoz. nem konnyen, de elofordulhat. -
Tin
veterán
válasz
gizmoboy
üzenetére
első körön ellenőrizd, hogy érintett-e a visszahívásban.
ha nem garizzák, rendelj pótalkatrészt, kétlem, hogy drága lenne. sajnos ezek az olcsó rollerek mind ilyenek, a Xiaomi kormánya, gumija és akkuja szokott beszarni, a Kugoo váza a vezérlőnél törik el néha, a Ninebot ES1/2-nek meg a vezérlője melegszik néha túl és adja meg magát.
ez nem a minőségi kategória. az valahol 1000€ környékén kezdődik. ez például elég masszív (de az ára is). de az e-twow is bírja a strapát.
-
Tin
veterán
válasz
mekkGyver
üzenetére
de ki mondta hogy ne vedd a Xiaomit?
1) ár-érték arány: arra mondják, hogy a kapott szolgáltatásokhoz képest milyen áron kapod meg a terméket. sebességben, hatótávban, szolgáltatásokban a Kugoo S1 a legjobb ár-érték arányban. vitatkozhatsz, de egyszerűen így van. itt a speckót nézi az ember, meg a tapasztalatokat, mert ez nem szubjektív vélemény, hanem egy objektív mérce alapján történő összehasonlítás.az idézeted rögtön megbukik, mert bár hatásvadász, de vagy a gondolatot idézed, vagy nem idézel, de félmondatod a lényeg fele nélkül idézni csak azok szoktak, akik igazat akarnak maguknak. helyesen így volt a gondolat: "Ar-ertek aranyban a Kugoo S1 a legjobb"
2) "Amennyivel olcsóbb, pont annyival "silányabb". Lehet, hogy pehelysúlyban nem annyira érezhető, de én is 120kg körül vagyok..." értem, tehát ha te dagadt vagy (igen, dagadt, de még én is, pedig 25 kilóval vagyok könnyebb nálad), akkor hozzád mérjük a rollereket, mert biztos az egész világ dagadt. nem. a Xiaomi 100 kg-ra, a Kugoo 120 kg-ra van írva, de a te súlyod már mindkettőnek az extrém végén van.
"kipróbáltam az S1-et végig azt éreztem, hogy széthullik alattam" - sokan érzik így, aztán rájönnek, hogy kilazult az anya a kormányon, és azt meghúzva masszívan egyben van a jármű.
DE. írtam egy ilyet is: "de minosegben az a leggyengebb. Hosszu tavon a te sulyodhoz mar inkabb ajanlott egy masszivabb darab, szerintem." ezért is nem értem, mit kötekedsz. az erősen túlsúlyos (bocs, I. fokú elhízásnak hívják) embereknek nem ajánlottam ezt. de mondjuk a Xiaomit sem. nem azért, mert masszív, hanem mert kinyírja a csapágyakat, gumikat, minden mást.
ja, amúgy írtam ilyet is: "A Xiaomi elonye, hogy masszivabb" így aztán végképp nem értem, mi a bajod.3) "de nagy, nehez, nincs lengescsillapitoja" - nem igaz? nem nagyobb? nem az a legnehezebb a 3 közül? nem nagyra csukható? vagy most mi a bajod ezzel?
4) "Az meg, hogy lengéscsillapító, vagy levegős gumi, az ízlések és pofonok." - igen, de nem igaz? nincs lengéscsillapító, és ott a defektveszély. persze van, aki szeret bűvészkedni, de sokan nem. vagy cserélik eleve utólag a Xiaomi kerekét is tömörre, akkor viszont végképp hátrány, hogy nincs csillapítás. értem én, hogy neked ez jön be jobban. de ez objektív?
"Persze, mindenkinek a saját gyermeke a kedvesebb, de próbáljunk meg objektíven segíteni a kérdezőnek, előítéletek nélkül."
szerintem is. és most olvasd el a te válasz-kortesbeszéded a Xiaomi mellett, a Kugoo-t fikázva, és aztán újra az én hozzászólásom. ja, és nem kívánom folytatni ezt a gyerekes vitát.
-
Tin
veterán
Mindegyik be tud azni, es ebben a kategoriaban akarmelyiket veheted, kb. ugyanazt tudjak. Ar-ertek aranyban a Kugoo S1 a legjobb, ezt nem vitatja senki, foleg az uj modellje, a Pro/Plus, amivel a menetkomfort is javult, plusz nagyobb aksit is kapott. Legkonnyebb, legkisebbre osszecsukhato, akkuja 5p alatt cserelheto, de minosegben az a leggyengebb. Hosszu tavon a te sulyodhoz mar inkabb ajanlott egy masszivabb darab, szerintem.
A Xiaomi elonye, hogy masszivabb, de nagy, nehez, nincs lengescsillapitoja, cserebe millio firmware van ra es millio alkatresz hozza.
Talan meg a Ninebot ES1/ES2 johet meg ide, az is massziv, kiprobalt darab, de a leggyengebb a 3 kozul. Viszont talan a legjobban megepitett. -
Tin
veterán
Az elso gumi. Az a poen benne, hogy a Kugoo S1 elso gumija RISINGSUN markaju, csak a hatso volt muanyag (PU - poliuretan). Az E-TWOW hatso kereke viszont szinten gumi, es mit ad isten, RISINGSUN markaju. Szerintem a Kugoo-nal ezzel is sporoltak 1$-t. Plusz ugye a PU gordulesi ellenallasa sokkal kisebb, igy picit gyorsabban es tovabb tud elmenni, es a piaci bevezetesnel gondolom az volt a cel, hogy a specifikacioja jobb legyen.
A Kugoo S1 Pro-ba 25%-al nagyobb kapacitasu akku kerult, megis ugyanaz a sebesseg es a hatotav. Ennyit vehet le a gumi. Cserebe a menetkomfort fenyevekkel jobb lehet.
-
Tin
veterán
Mindenkepp szamolj be rola.
(#1999) D4M13N: pont arra jo, meg a durvabb aszfaltra. nem is a hangja miatt, hanem inkabb az apro remegeseket nyeli el, azert jo. es teljesen plug and play, 2 csavar, es a helyen van.
(#2000) madrac: szerintem ez mar gumi. nem tudom, PU-bol hogy csinalnak meg rugalmasra, az sokkal ridegebb anyag.
-
Tin
veterán
mivel eladtam a kugoo s1-et még azelőtt, hogy berakhattam volna a f3rdzs0 kolléga által javasolt e-twow rendes hátsó kereket, sose derült ki, hogy tényleg javult-e a menetkomfort.
viszont felkerült ez a videó 1 hete
ég és föld a különbség. végigment a srác is a szokásos szívásokon a kínai felfújható kerekekkel, rossz mérettel, szar tengellyel, míg végül ő is az e-twow gumi hátsó kereket rakta be. a videó végén gyönyörűen látszik a különbség. pontosan az szűnt meg (apró rezgés, hang), ami vacak volt eddig a kugoo-ban, és gyönyörűen megy a gumi hátsó kerékkel. persze igen, minimálisan biztosan csökken a hatótáv meg a végsebesség, de a menetkomfort meg tízszeresére nő.
-
Tin
veterán
köszi, de igazából ennyit nem akartam tökölni vele. inkább egyszerűen eladtam, és majd ha lesz engedélyezett típus, veszek olyat. amúgy is csak átmenetileg akartam nyáron használni, amíg nem dől el, hogy hol fogok véglegesen lakni. mert lehet, hogy onnan értelme sem lesz rollerezni. de azért köszi a tippet!
(egyébként mivel képes 20km/h felett is menni, nem hiszem, hogy engedélyeznék. ennek meg nem flashelhető a firmware-je. jelen pillanatban itt németországban az a helyzet állt elő, hogy nem létezik engedélyezett típus, amik engedélyezettek lesznek majd, azok szeptember 1-től elérhetőek, ami egy vicc. túl későn fogadták el a törvényt.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Router gondok
- One mobilszolgáltatások
- Vicces képek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Energiaital topic
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest