- Apple asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Hisense LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
válasz
Thunderzolee #33376 üzenetére
Nincs. Sima út. Balaton déli part illetve Kecskemet. Koszi!
melyiket lehet “kiütni” és akar nagyobb sebességet elérni? -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #33371 üzenetére
Jellemzően nem ők keresik meg ezeknek a kínai vackok kapcsolattartóit, hanem azok keresnek olyan "influenszereket", véleményalkotó tartalomgyártókat, akik elkészítik az ajándékba kapott termékről a reklámanyagot, és ha azzal a videóval sikerül másokat vásárlásra buzdítani, akkor további jutalékot kapnak. (Ennek számszerűsítésére jó a kuponkód). Ha leszólják a terméket, akkor legközelebb ők kimaradnak.
Hogy te mit tartasz nome vacaknak és mit nem az pont azon múlik, hogy ezekből a noname vacakoknak mennyire erős a marketing kampányuk. Aminek a múltban erősebb volt, abból többet vettek az emberek, az utcán is többet látsz belőle, de ettől még ugyanazon alacsony színvonalon készülnek, és nem véletlenül hasonlítanak egymásra. Licence alapján készült tömegtermékek, részben közös beszállítói háttérrel (gázkar, kijelző, stb. apróbb módosításokkal).
Megmondani másoknak mit kellene csinálni, kb. olyan bölcs, mint amikor a szabálytalankodó vezető kezdi el elmagyarázni a rendőrnek, hogy szerinte szabálytalankodók melyik más csoportjával kellene inkább foglalkoznia.
Ha megnézed milyen
hirdetéseiktesztjeik vannak ezeknek az influenszereknek, láthatod ők inkább a "jó mókának tűnő, "vagány" termékeket tesztelik, melyek alacsonyabb árat képviselnek, ezt a (a minőség rovására érik el). Előfordulhat Segway, Xiaomi roller is közöttük, de ezek a cégek nem osztogatnak jutalékot (kuponkódot), viszont konkurenciának számítanak, rontják az ő üzletüket. -
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #33310 üzenetére
pont a linkedben is van egy WD-40 lítium zsír...
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #33306 üzenetére
de ö a szilikon wd-40-et mondja, ami már csak egy "márka"...
-
válasz
Thunderzolee #33347 üzenetére
Megvárjuk majd Bog tesztjét és őneki nem érdeke, hogy ezt vagy azt mondjon róla, mindig objektív. Nekem túl tankos egyébként és a súlya is ijesztő, arról nem is beszélve, hogy minden indulás előtt fel kell oldani a nagyobb sebességet.
-
válasz
Thunderzolee #33340 üzenetére
Szívesen kipróbálom, de 40-az kevés lesz.
-
Aflamin
tag
válasz
Thunderzolee #33264 üzenetére
Köszönöm!
-
S@c@
őstag
válasz
Thunderzolee #33313 üzenetére
Köszi a segítséget, Aldiban láttam 2500ért.
-
S@c@
őstag
válasz
Thunderzolee #33310 üzenetére
Sajnos nekem nem...Nagy Teljesítményű Fehér Lítium Zsír - WD-40 Magyarország ezt vettem akkor a teleszkop bekenéséhez. Remélem jól döntöttem.
-
S@c@
őstag
válasz
Thunderzolee #33307 üzenetére
Az jo a rugozashoz, villas teleszkophoz?
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #33299 üzenetére
360Wh-ra benyögni 55 km-t: nem kicsit pofátlan.
Vagy valamit nagyon tudnak. 6.5Wh/km gyanús! -
válasz
Thunderzolee #33288 üzenetére
Pár street view képben összeszedtem milyen az útvonal.
[kép] Ez az út eleje, ahol már nem kis utcákon, vagy minimál zebrán megyek át.
[kép] ugyan azaz utca közepe.
[kép] utca vége.
[kép] itt egy kép a kövi utcáról.
[kép] ilyen egy villi megálló.
[kép] ez meg már mikor bent vagy.
[kép] itt az iskola, ahol mikor van tanítás nagy a forgalom reggel fél 8 körül, mikor megyek.
[kép] ez is még az iskola rész.
[kép] itt indul egy szarabb rész.
[kép] ez a folytatása
[kép] ez a vége.
[kép] Ezt itt megint egy szar rész.
[kép] itt van az egyetlen bicikliút ami kb 200-300m
[kép] ez a villi megálló rajta
[kép] odafelé itt már nem keresztezem a sínt, mert a járdára fel tudok menni és át a zebrákon és az aluljárón.Szóval pár képpel illusztrálva ilyen lenne az utam, csak iskola időszakban nyilván sokkal forgalmasabb.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #33288 üzenetére
Ezt én pontosan értem, és erre írom azt, hogy azzal meg egyéb problémák lesznek.
Ahol eddig el tudott menni a parkoló autók mellett 25-tel, ott most 45-50-nel fog...
Eddig nem nyitották rá soha az ajtót (szerencse), a jövőben lehet ez másképp lesz. Magyarán a javaslatom az, hogy ne a parkoló autók mellett menjen, hanem a sávot "elfoglalva", annak belső felén (közepén olajfolt veszély). Motorkerékpár kellene.Természetesen kíváncsian várom a tank rolleresek tapasztalatait, hogyan csinálják (sohasem volt igazán nagy rollerem, csak tesztkarikákat mentem velük, élhető, ám nyilvánvalóan nem veszélytelen, és sajnos igen, ezeknek megkérik az árát is
).
Ui: biztosan nem bíznám az életem 150eFt-os használt szarra, akármilyen márka is.
Jelige: még egyszer nem. (120K-ért vettem az Adventure-t: széttört az első kereke.) -
válasz
Thunderzolee #33282 üzenetére
A villamos síneket csak egy-két helyen kell keresztezni ott úgyis lassan megyek át, a többi részen nem érintkezem a sínekkel. Jövőhét necces, de összebeszélünk és kipróbálnom szívesen.
-
válasz
Thunderzolee #33280 üzenetére
Más ezen kívül? Ami még jó lehet nekem?
-
válasz
Thunderzolee #33278 üzenetére
A G2-nél milyen utótaggal nézzem, mert van egy pár fajta?
Az ai azt írta nincs benne tempomat, az pedig kellene. -
válasz
Thunderzolee #33275 üzenetére
Most a Kukirin G2(2025) van egyenlőre képbe, meg Bog fog egy "új" (számomra) márkát tesztelni OOTD. nyilván én is jobban örülnék, egy segwaynek, viszont a 8,5"-t már ismerem a Xiaomiról pesten nem egy nagy élmény.
Nincs olyan segway ami 10" keréken megy és van vmi lengéscsiplapítás is és tud 35-40km-t dinamikusan?
Jah és mondjuk használtan belefér a keretbe?
-
válasz
Thunderzolee #33267 üzenetére
Nem költenék 300-350-et egy használt mantisra. (ha lenne 250-ért jó állapotú elgondolkoznék) Ez a 200-250 amit erre át tudok nyomni az asszonyon is. Bog ajánlott két fajtát, az egyiket mindenki ismeri, a másik most jött neki (kínai az is) egy árba vannak megnézem majd a tesztet róla.
Mondták, hogy pár segwayt lehet flashelni és azok is tudnak 40-et, ami már nem lenne rossz alternatíva, de azok is elég drágák.
-
válasz
Thunderzolee #33263 üzenetére
Derecske - Tépe - Berettyóújfalu vonalon kerékpárúton.
Hajdúszoboszló - Hajdúszovát- Derecske országút, tegnap amúgy út közben 2 rendőrautóval is találkoztam, az egyik az autópálya felüljáró lábánál mért, ott hasítottam el előtte 25-tel.🤣
Derecske belterületén van kerékpárút, de nagyon régi, kifejezetten rossznak mondható. -
válasz
Thunderzolee #33235 üzenetére
A védőfelszerelést vagy ráerőlteted a gyerekre és később leveszi vagy fel sem veszi. Ha jól sejtem a többi gyerek kiröhögi.
Habár a gyerekek képesek gyorsan gondolkodni, de nem elég komplexen ahhoz, miként lehet egy balesetet megelőzni, legalább csökkenteni a károkat. Nem csak magában, a többiekben is.
Nagyon szépen próbáltam fogalmazni.
Általános iskolás koromban volt egy másodikos gyerek. Jó futó volt.
A zebrán áthaladó autót ütötte el. Pontosabban lefejelte.
Ha még egy kicsi gyorsabb lett volna, könnyen tragédiába fordulhatott volna a történet.A figyelmetlenséget nem tudod elkerülni. A felnőtteknél sem.
A következményeit lehet prevencióval csökkenteni. Például városba 50 km/h az általános korlátozás.
A németek kipróbálták milyen a városban korlátozás nélkül vezetni. Csúnya vége lett, gyorsan hozták vissza a korlátozást. -
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #33235 üzenetére
10éves gyerekek már simán használnak normál ... VS. ezek csak lassabban mennek ...
Amúgy, egy 10 éves gyereknek mégis hova kell "száguldania" 25 km/h-val, rolleren?Amennyire emlékszem, a hagyományos, lábbal hajtós roller óvodában is népszerű volt, pontosabban volt kettő darab aztán ha néha hozzájutottál, akkor örülhettél, hehe. De a végsebesség hajszolása inkább a kamaszokra jellemző. De akkor biciklivel is meg lesz bármikor a "rekord", nekem 60 km/h volt ez egy 21 sebességes MTB max. fokozatában lejtőn pörgetve a hajtást... De hogy miért nem jó gyereknek a gyerek roller, az rejtély.
(Persze én is "rendes" MTB-t akartam, bár a lábam alig ért le róla, amúgy imádtam...
)
Ui: egyszer le akartam menni az ominózus MTB-vel sportnapra (ált. isk.), ám akkor nem engedtek el a szüleim, mert "elüt az autó". Szerintem mondjuk ez a ló másik oldala... de rollerre vetítve: gyerek akar rollerezni, rollerezzen gyerek rolleren, ne álljon rá 25 km/h-s, jóval erősebb modellekre, mert az ő testtömegéhez képest kicsit más lesz a dinamikája. (Nem csak a saját testi épségére gondolva, hanem mert sajna ő is elgázolhat másokat.)
Ha a gyereknek nem jó a gyerek roller, akkor kinek jó? Költői kérdés, de tényleg.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #33232 üzenetére
Nagyon reggel van még, félreolvastam.
De amúgy sem tudtam volna a szakkifejezést. (Amúgy szerintem még Hofira visszavezethető, de most már nem esküszöm meg rá.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #33230 üzenetére
Nem a roller, hanem aminek nekimegy. Nekem motorral sikerült eltalálni egyet anno, egy bolt elől elindulva kvázi lépésben, sötétben, esőben. Pont felkapcsoltam a lámpát és még nem melegedett be, nem volt meg a teljes fényerő, de elkezdtem manőverezni. Egy lámpa-búra bánta. Ha valaki 50 km/h-val kapja el rolleren, annak szinte garantált a kórház...
-
powergoku
tag
válasz
Thunderzolee #33123 üzenetére
Szia
Úgy látom a 2 cellával van gond.
-
válasz
Thunderzolee #33201 üzenetére
Én utólag vettem telefontartót a rollere.
Egy olcsóbbat, mint a gyári.Kézben nem lehet tartani a telefont. A tartóban, ha nem is lehet látni minden esetben, hallani azért lehet. Én magammal viszem a kocsiban rollert. Idegen helyen jól jön, ha tudom mikor merre kell fordulni. Csak a ki nem fizetett parkolási díjakból már vissza jött a tartó ára. Ott állok meg, ahol még nem kell fizetni a parkolásért. Sok helyen még 4 órát tudok ingyen parkolni. Annyi nekem elég.
Próbáltam órával mutatva navigálni, de az nettó életveszély. -
lemmy71
őstag
válasz
Thunderzolee #33203 üzenetére
Persze ami fontos lenne (sisak, könyök - térd védő, kesztyű, láthatósági mellény, ...) azt persze nem ajánlják
A kézi akkus pumpa helyett vagy mellett, én egy mini A kategóriás eü csomagot is vinnék magammal. Főleg azoknak ajánlott, akik egy szál rövid gatyában hódolnak ennek a közlekedési formának. -
gyenesmartin
őstag
válasz
Thunderzolee #33182 üzenetére
25kmh.
De kb sík úton. Ha egyszer elindultam, akkor egyszer állok meg. -
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #33128 üzenetére
Nem gond, visszavehetik az enyem is
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #33082 üzenetére
Az szuper, 2 ev alatt 2000 ment bele, akkor szerintem a rollerrel egyutt lesz cserelve , ha eljon az ideje.
-
Lehiñito
senior tag
válasz
Thunderzolee #33156 üzenetére
Én is a lánc felé hajlok, pont ez végett, hogy nagyobb tárgyakhoz is le lehet zárni. 90cm a lánc hossza, ami már elég lenne. Arra viszont mindenképp figyelnék, hogy ne lehessen kifűzni. Akár úgy, hogy többször áttekerem nyolcqs alakban, hogy relatív feszes legyen.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #33155 üzenetére
megcsekkolom, köszönöm.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #33144 üzenetére
sajnálattal olvasom a komment 2. felét.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #33139 üzenetére
értem, az említett videóval hátha lesz nagyobb rálátás. (Akkor az enyém precedens jellegű lesz, amivel fogtok valszeg példálózni a későbbi esetekben.
)
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #33143 üzenetére
Soha nem "gameeltem" tehát nem én kérdeztem a videókártya topikban.
Köszönöm az infót!
-
dm1970
aktív tag
válasz
Thunderzolee #33133 üzenetére
Köszi!
Így átláthatóbb, egyértelműbb a dolog. Még alszom rá egyet-kettőt.
-
dm1970
aktív tag
válasz
Thunderzolee #33129 üzenetére
Ismét köszi és Neked is PociAti!
Ránéztem egy kicsit tüzetesebben a használt vonalra is, tényleg vannak jóáron elérhető darabok, de nem értek hozzá, így tartok a hibáktól. Na meg ahogy Ati írta mit szólna a leányzó.
A v40i, nagyjából keret közelében van, de +10-ért ott az elite.
Érdekes, hogy az ák-n azért van negatív vélemény Xiaomi-król, a Navee-kra csak jókat írnak. Gondolom azért itt számít, hogy melyikből mennyit adnak el. Még utoljára egy pro és kontrát megköszönnék a v40i és az elite között.K dm
-
Aflamin
tag
válasz
Thunderzolee #33122 üzenetére
Köszike!
Hosszas elmélkedés után [ezt] rendeltem.
Milyen szoftver kell hozzá? -
válasz
Thunderzolee #33125 üzenetére
Ja bocsi, nem olvastam végig. Clickbait megint
-
dm1970
aktív tag
válasz
Thunderzolee #33106 üzenetére
Köszi és Neked is PociAti!
Vékonyka leányzó. Cipelés minimálisan. Kis település. Max szomszéd települések kerékpárúton 7-8 km. Nagy emelkedők nem lesznek. V25-t használ helyben egy ismerősünk, hasonló felhasználási mód, eddig elégedettek vele.
Használt mind messze van, Pesti meg megoldható lenne, de hiába "új" szerintem drága, több helyen ennyi az új. dSőt van olcsóbban is ingyenes szállítással.
A dechatlonos Oxelo sd500r-l mi a véleményetek? -
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #33084 üzenetére
Sírok...
Amúgy azt nem értem, hogy miért gondolják, hogy a HEX az valami más lenne, mint az RGB, hiszen pontosan ugyanazt írja le itt: Agyagbarna, 7E=126, 4B=75, 26=38
-
válasz
Thunderzolee #33081 üzenetére
Ja RAL.
PociAti: bocsi, szakmai ártalom volt. -
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #33018 üzenetére
Nem veszes, egy ev utan kellett kb 1/4 fordulat utana huzni. Btw , ezek az ,,ongyogyitos " gumik hany km-re vannak tervezve normalis hasznalat mellett? Enyem mar 2000 km-en tul van, de nem latszik rajta semmi kopas, tartja is a levegot, 2-3 hetente kell egy keveset hozzafujni.
-
válasz
Thunderzolee #33072 üzenetére
Az autónál havonta nézek rá a keréknyomásra.
És igen, a roller abroncsok könnyebben engedik el a nyomást, bármit is ír a gyártó. -
scabi78
senior tag
válasz
Thunderzolee #33051 üzenetére
Ok, lite kilőve köszönöm
-
scabi78
senior tag
válasz
Thunderzolee #33048 üzenetére
Huhh köszönöm a kimerítő választ.
Emelkedő nincs ha lemerül érte megyek így cipelni sem kell.
-
Sirtaky
csendes tag
válasz
Thunderzolee #33021 üzenetére
Inmotion tök jól állítható elöl, vaj puhára van nekem állítva. A hátsó is állítható, csináltam hozzá imbuszt ami odafér .
GT3 Maxon is megoldottam volna valahogy a puhitast de több dolog sem tetszett ezért gyorsan visszavittem . -
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #33021 üzenetére
Van rá esély hogy a használattól idővel puhább lesz?
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #33019 üzenetére
Gt3-nak hátsó lengéscsillapítója úgy ahogy rendben van. Az első keréknél kemény. Esetleg szerviz tud rajta állítani hogy puhább legyen?
-
lemmy71
őstag
válasz
Thunderzolee #32992 üzenetére
Egyszerű megbízható és aránylag nagy hatótávú rollert kerestem, ami súlyban és árban is jó. Én is úgy érzem hogy ez egy jó választás volt, de majd jövő héten kiderül
Pumpám van itthon jó pár darab és még kompresszor is. A XIAOMI pumpát miért ajánlottad, nem tartja megfelelően a nyomást a gumi, esetleg érdemes egy kisebb kézi pumpát magunkkal hordani
Mekkora nyomásra érdemes pumpalnza gumikat, cirka 55 - 60 kg személy esetén. Mennyire defektettűrőek ezek az abroncsok, egy két márkánál ez problémás dolog ahogy olvasgattam a különböző véleményeket. Amúgy szigorúan csak egyenletes szilárd útburkolaton lesz majd használva. -
lemmy71
őstag
válasz
Thunderzolee #32979 üzenetére
Igen ezek a számzáras lakatok egyszerű és praktikus megoldást jelent, most is ilyet használ a lányom a biciklin.
Néztem a decathlon -ban kapható pár ezres, szövet "borítású" láncos lakatokat is.
Ami még teszik, az ilyen összetekerhetős lakatok csak itt félő hogy megsérti a roller festését. Bár ahol használná, oda tehetnék egy átlátszó teflon fóliát
Már csak egy védő sisak kellene, esetleg arra valami ajánlat -
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #32947 üzenetére
szerk: F2 pro...
Nekem a 32 az jó lenne, volt alkalmam 48-al menni a rollerrel (dombos út, elég meredek) hát rollerrel halál félelmem volt, biciklivel a 80 se veszélyes. Akkor marad a sw hack, (tudom mivel jár, garivesztésben meg bízok, hogy nem kell majd ezen agyalni). Hosszú távok bicikli úton (falu-falu) nagyon uncsi 25-el, 30-35 között már ok, az egy normális bicajozás sebessége.
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32928 üzenetére
Egy próbát megért egy olcsóbb toldóval kiváltani a problémát, de úgy néz ki csak ez a xiaomi pumpa lesz a megoldás. Köszönöm!
-
oszy
veterán
válasz
Thunderzolee #32898 üzenetére
Köszi! Várhattam én
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Thunderzolee #32883 üzenetére
A xiaomit tudtam postával kérni.
Lesz cipelve kézben is lépcsőn így fontos hogy könnyű legyen. -
gyenesmartin
őstag
válasz
Thunderzolee #32878 üzenetére
Xiaomi 3-at le is foglaltam. Mégsem Elite lesz végül.
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32852 üzenetére
Ide feltekerve akarok egy zárat,amit szorosan fel tudok tenni.Most már nem spirál hanem valami borítással bevont lánczárat.
-
Aflamin
tag
válasz
Thunderzolee #32814 üzenetére
Üdv!
Szombaton 70 leszek. Úgy döntöttem, kocsit elpasszolom, a jogsít hagyom lejárni, elegem van a vezetéssel és az azzal járó gazdasági követelményekkel.
Inkább veszek egy rollert. 2-3 évente cca. 150-200e Ft. nem vág taccsra.
80-85 kg között a súlyom, Miskolc a célváros, vár látogatás, Tapolca fürdés, meg a szokásos üzletek, bevásárlás. Avasi kilátóba nem mennék, oda visznek.
Mint írtam, tényleges 20-30 km hatótáv kellene.
Navee V50 aksi kapacitás: 10400 mAh max 50 Km hatótáv 700W (ez masszívab)
Nanee V50i aksi kapacitás: 10200 mAh max 50 km hatótáv 350W
Mindkettő: 17 kg.
Még tárgyalok velük, mióta van raktáron, aksi kérdéses!#32816 PociAti
Várom a javaslatod ! De most max 175e Ft. -
Enigma1945
őstag
válasz
Thunderzolee #32807 üzenetére
"nem tudom, közúton fogod-e használni, vagy vannak bicikliutak."
Itt karcagon hala egnek van eleg sok bicikli ut.
Ha hiszed ha nem, max 20km/h sebesseggel megyek, most is le van korlatozva a roller.
Minek hajtsam? Minek? Semmi értelme menni 35-40km/h-val, leszívatom az akksit nagyon gyorsan, sokkal baleset veszélyesebb, pld valamit nem látok meg, amit meg kéne, meg nem lehet számítani másokra, mert lehet figyelmetlenek, nekem meg annak kell lennem. De a rendor sem utolso szempont, nem akarok sarga csekk tulaja lenni.Néztem YT-on eséseket, nem kívánom senkinek!
"de kb naponta töltjük inkább."
Szoval akkor nem lesz karos az akksinak ha pld 60% korul toltom 100-ra? -
Enigma1945
őstag
válasz
Thunderzolee #32803 üzenetére
Miert kell trollkodni?
Miert nem lehet normalis valaszt adni, a temaban kevesbe jartas embereknek? -
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32790 üzenetére
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32781 üzenetére
Ha az energia visszanyerést alacsonyra állítom, gyakrabban kell fékeznem. Ez a hagyom kigurulni a rollert városi használat esetén nem életszerű.
Városi közlekedés gyakori lassítással,gyorsítással jár. Itt a városban nem kellett emelkedőn használom.
Ahogy írtam ahol lehet maxon, tehát 25 el használom. Ha letelik a vásárlástól számított két hét (online vásárlás) akkor fogom 32-vel használni. -
S@c@
őstag
válasz
Thunderzolee #32761 üzenetére
Kiprobaltam a g2-t fiok nelkul. Azert a fektav eleg nagy egy xiaomihoz kepest....jo 3m mig a xiaominal 1-1.2m.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Thunderzolee #32751 üzenetére
Amit küldtél ő nem szállít, Tatabánya meg messze van (Tiszaújvárosi vagyok).
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Thunderzolee #32746 üzenetére
78kg
178cm
Minimális emelkedő,
Igen, fel viszem minden nap a 2. Emeletre.Ráírtam most egy pár eladó m365-re. Hátha valamelyik szállítással is tudja küldeni.
A nyárra kellene nekem, utána lehet el is adnám. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Thunderzolee #32728 üzenetére
Az már nincs, hogy egy izzasztó nyári csapatás után ha forró a motor is, meg az akksi is (vagy a hűtőborda), akkor azért ne azonnal dugjuk fel?
-
Sirtaky
csendes tag
válasz
Thunderzolee #32695 üzenetére
Akku BMS tiltott be egy pillanatra szerintem .
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #32695 üzenetére
Egyrészt igaz, hogy ha lecsökken a feszültség, akkor kisebb végsebessége képes a motor, viszont nem igaz, hogy ennek a 10 km/h-hoz bármi köze lenne. Mivel ha 30V-on már csak 10 km/h a végsebesség, akkor 42V-on sem több 14 km/h-nál, mivel 1.4x a szorzó és lehet ez 13s rendszer (39V vs. 54.6V), az arányon semmit nem változtat. Következésképpen, ha bármelyik rollered 10 km/h-ra korlátozta a sebességet, az tisztán szoftveresen tette ez.
Ami meg a százalékos kijelzést illeti, nos... általában feszültség alapú + általában nagyon kicsi a felbontása (4-5 csík, haha). Egy átlag li-ion cellát simán lehet 3V alá is meríteni, de "konzervatívabb" felfogásban nevezhetjük azt 0%-nak. Tehát a fenti példában innen a 30V (10s), ill. a 39V (13s) akku esetén. Természetesen nem jelenti, hogy valóban töküres/nem terhelhető tovább a cella, csak nem igazán ajánlott: nagyobb lesz a feszültségesés, kevés kinyerhető energia maradt, túlmerítéssel meg károsíthatók a cellák, főleg, ha a balance se tökéletes már, és vannak eleve alacsonyabb feszültséget elérő cellák a pakkban. -
válasz
Thunderzolee #32697 üzenetére
Gumi védőburkolat Piros/ Fekete / Sárga / Kék/ Zöld színben
G30-on ilyenem van. Extra kétoldalú ragasztóval kell feltenni, és akkor nem válik le, meg nem kell hőlégfúvózni sem.
-
válasz
Thunderzolee #32689 üzenetére
aztán ismét elkezdett gyorsulni, kb 27-nél megint ugrott egyet, vissza 20-ra, aztán megint gyorsult 25-27-ig, megint visszaesett, majd még egyszer megcsinálta
Nem biztos, hogy jó ötlet volt ezt végig csinálni.
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32689 üzenetére
Privátban is kértem segítséget a g2 átszoftverezéséhez. Nekem komplikált volt, sokkalta egyszerűbb egy vezetéket átvágni
Ha egyszerű megoldás lenne rá g2-t választottam volna,már csak az általad leírtak alapján is.
Teljesen bizonytalan hogy használt g2 a közeljövőben lesz e a közelemben amit érdemes lenne megvenni. Egy használtért (amíg személyesen nem nézed, próbálod ki teljesen bizonytalan hogy valójában milyen állapotban van) nem fogom a fél országot átvonatozni hogy aztán felsülve kelljen hazajöjjek.
Igazad van még kevesen vettek gt3-at, ezért sincs válasz a kérdéseimre. Aki vett is annak kevés a tapasztalata.Gondolom azért is mert nemrég jött ki ez a típus.
Privátban ráírtam valakire, neki is csak pár napja van meg a roller.Segítőkészen válaszolt a kérdéseimre,innen is köszönöm neki mégegyszer.A többi lengéscsillapítós típussal amit felsoroltál az a gond ugye hogy nincs rájuk (főleg egyszerű
) speed hack.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #32599 üzenetére
már nem tudom módosítani.
-
Golota
aktív tag
válasz
Thunderzolee #32582 üzenetére
@Thunderzolee, @PociAti
Köszönöm mindkettőtöknek , ezek nagyon jó tippek. Valóban az ajánlott modellek mellett egy tanknak tűnik az általam említett G3 Max.
A leendő felhasználó egybként nem srác, hanem lány
40 KG, vékony, magas. Szerintem soha nem lesz egy súlyos egyéniség, viszont olyan 180 cm-re "várom" pár éven belül. A terep amin használná teljesen sík, tipikus alföldi város. Monduk nem hátrány, ha utazásra el tudnánk vinni és dombon is felmenne majd, akár alattam is (75 kg)
-
Trápil
friss újonc
válasz
Thunderzolee #32575 üzenetére
Értem,de hátha van valaki aki meg tudja válaszolni.
-
reku.simon
friss újonc
válasz
Thunderzolee #32577 üzenetére
Sajnos senki olyan nincs a környezetemben, akinek lenne, vagy legalábbis sosem láttam még vele ismerősöket, szóval ez nem opció. De ha mondjuk ahhoz viszonyítom az átlag 16 kilós rollereket, hogy majdnem 2 zsugor víz, az bizony hosszú távon nekem soknak bizonyul a lépcsőkön.
-
reku.simon
friss újonc
válasz
Thunderzolee #32570 üzenetére
Ahh nem úgy tervezek vele, hogy néhány használat után az árokba akarjam hajítani vagy túladni rajta 😂 szóval akkor ez felejtős 😄
-
Trápil
friss újonc
válasz
Thunderzolee #32573 üzenetére
Olvasd el még egyszer mit kérdeztem , szerintem nem nehéz értelmezni. Akkor leegyszerűsítem. Ha mindkét rollerrel ugyanazon az útszakaszon egyforma sebességgel közlekedünk, melyiknél érezzük hogy jobban tompítja az út egyenetlenségeit?(90-100 kg közötti súllyal)
-
reku.simon
friss újonc
válasz
Thunderzolee #32564 üzenetére
Köszi a választ!
Emelkedőn ritkán járnék, úgyhogy nem ez az elsődleges szempont, viszont a 150 ezres keretet nem szívesen lépném át. Ezen árkategórián belül tudnál esetleg konkrét típust ajánlani? A súly abból a szempontból fontos, hogy a használatok jó részében vasútállomáson kell majd oda-vissza vinnem, aluljáró van mindenhol, lift nélkül. Mellé lenne egy kisebb utazótáskám is, szóval ezzel a kettővel kell tudnom felszállni pl egy IC-re, ami ugye nem alacsonypadlós, mindezt 50 kilós nőként.
(Időm, lehetőségem jelenleg nem nagyon van használtan keresgetni, meg amúgy is az ország szélén lakom, távol mindentől, szóval webshop+futár, amit elsődlegesen preferálnék.)
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32557 üzenetére
Az jó lenne még ha a közeljövőben lenne megoldás az f3 sebességkorlátozás feloldására. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #32545 üzenetére
Akkor meg minek kötelezővé tenni az indexet, ha nem látható??
De tényleg minek?
A roller adottságai miatt nem is igazán lehet megoldani jól, csak rosszul és talán kevésbé rosszul. Van amelyiknél még éjszaka se látni merre világít, mert az első lámpa két oldalára tették, és a lámpa erős fénye elnyomja a lényegesen halványabban villogó sárgát.Mert beltérben, mondjuk előszobában, lépcsőházban jól mutat ahogy villog?
Az ilyen fejlesztésekkel, haszontalan megoldásokkal piaci hátrányba hozza magát a gyártó, mert költség oldalon nincs valós hasznosság. Az a szerencséjük, hogy a vásárlók és a szabályozók beletörődnek a látszatmegoldásokba is. Pedig normális világban nem így lenne.
-
whbear
senior tag
válasz
Thunderzolee #32544 üzenetére
Köszi, köszi. Az, hogy kerestem az túlzás, szóba került a Mantis 10 ECO, az egymotoros. Ez mondjuk valóban jobban megéri, mert dual motoros és az a km nem sok benne. Árban pont annyi mint az egy motoros és hamar beleszalad 500 km. Mondjuk egy rollerért ennyit nem szívesen adnék ki. De ha közel 400k akkor inkább ez a dual motoros. Vagy egy Navee GT3 Pro és az KRESZ álló is talán és a fele. Mondjuk nem egy kategória.
Szerk: Indexszel teljesen egyetértek! Ma miközben hadonásztam irányjelző helyett majdnem pereceltem egyet. Alap kellene lennie a jól látható jelzőberendezésnek. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #32531 üzenetére
Ha csak nyáron használná jó időben, akkor miért számít van-e rajta index?
Fényes nappal jószerivel semmi nem látszódik az ilyen alap irányjelzőkből. Azt se tudni, hogy a prizma szerű borostyánszínű burkolaton a fény csillant-e meg, vagy esetleg az pislákolt egy kicsit.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #32537 üzenetére
A kis akku mellé nem csak azért raknak gyenge motort, hogy maradjon értelmezhető hatótávolsága, hanem azért is, mert a kis akku nem terhelhető nagy árammal...
-
_stick_
őstag
válasz
Thunderzolee #32531 üzenetére
Köszönöm a választ.
Motor teljesítmény gondolom gyorsulás, emelkedőzés, esetleg végsebesség elérési idejében játszik?
300W esetemben kevés? -
válasz
Thunderzolee #32498 üzenetére
Hehe
Mint a jó öreg Kugoo S1 PRO-ban
Akkoriban divat volt egy lábfékezős dolog, annyira, hogy az ettől eltérőekre mai napig rá van írva, hogy NE lépj rá! :XD
Amúgy az F3-ba milyen fékbetét való?
-
whbear
senior tag
válasz
Thunderzolee #32498 üzenetére
A tárcsafék az tetszik, sőt jobban is tetszik. Csak miért nem lehet úszó nyerget csinálni, nem egy nagy műszaki bravúr ez ma már. A tanácsoknak köszönhetően annyit sikerül már biztosan eldönteni, hogy vagy F3 Pro vagy 5 Max. Esetleg a 90 kilóm miatt jól jön az F3 Max kicsit erősebb motorja.
-
whbear
senior tag
válasz
Thunderzolee #32494 üzenetére
A másik az alu vs acél. Az acél olcsóbb, nehezebb, talán rugalmasabb és kevésbé törik egyből. Az alu könnyebb, sokáig bírja az erőhatást, de ha eléri a végét akkor egyből törik.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Thunderzolee #32469 üzenetére
Az eset margójára, tanulságára:
Kecskés Lilla, az OMSZ kommunikációs szervezője megkeresésünkre elárulta: a helyszínről egy fiatal fiút súlyos sérülésekkel, stabil állapotban szállítottak bajtársai kórházba.
-
Reggie0
félisten
válasz
Szegeny autos.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #32474 üzenetére
Ha nem fékezi aktívan a kereket a beállított korlát fölött, akkor igen, gyorsabb úgy.
Túl sokat feltételezel az oktatási rendszerről és a mai fiatalokról. Mondjuk én sem
vagyok az a tipikus boomer a 42 évemmel, ám ilyen baromságot nem követnék el.
(Követtem el mást nyilvánvalóan, fiatalon de pláne, de ez a roller verseny járdán...) -
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee #32474 üzenetére
Szerencsére szerintem az 1500as években élő francia írókról mindent tanítanak, de kreszt kétlem
-
DigitXT
félisten
válasz
De még hajtja lábbal is, hogy még gyorsabb legyen: normális?
Színéből ítélve bérroller lehetett, nem ment 25 km/h fölé másképp. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #32448 üzenetére
Szerintem az már rég rossz, ha ilyen helyzet kialakulhat.
Felidézni is nehezen tudom mikor mentem közel autókhoz, szerencsére felénk rengeteg kerékpárút van, szintben és oszlopokkal, fákkal elválasztva az autóktól.
Legfeljebb kis utcákban fordul ilyen elő, de azokban meg kicsi a forgalom, bőven van lehetőség messze elkerülni az elszórtan előforduló, parkoló autókat.Az alacsony tempóban való nekihajtás is addig működőképes, amíg nem buksz előre. Hátra kell vinni a testtömeget és akkor talán anélkül belassít az ajtó, hogy foggal ráharapnál az ajtó keretére.
-
Reggie0
félisten
válasz
Kengururacs kell a roller elejere. Oda meg nem tiltott
-
Emunem
őstag
válasz
Január 1 óta már gyilok jár érte szóban.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #32426 üzenetére
Hát majd meglátjuk, majd írok tapasztalatokat, nálam hogy szuperál.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #32419 üzenetére
csak esőben használnám…
-
válasz
Thunderzolee #32410 üzenetére
Bocsi. 🤣
Komolyan, lehet, a jobboldali közlekedésre 1941-ben gyorsabban átnyomták a parlamenten az egész országot érintő változást mint ezt. 🤣 -
kovacs65
őstag
válasz
Thunderzolee #32405 üzenetére
Van egy Light Super típusa, most nagy kedvezménnyel
-
matex
aktív tag
válasz
Thunderzolee #32401 üzenetére
Az ajánlottak alapján a Xiaomi Elite lesz a befutó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest