Hirdetés
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 5V BOOST-os ASRock PRO tápok jöttek a középkategóriába
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Bluetooth hangszórók
- LG LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem vagyok profi, egy yt. videoban láttam.
Az első kereket megoldom lehet venni felnivel együtt a gumit, a hátulsó már neccesebb, az is van felnivel csak az drágább a motor miatt, de hát mindig az első a nehezebb. -
pusszycat
nagyúr
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem profi mert kell höfuvó és beszappanozni, itt meg erőből próbálja megoldani.
-
Geller72
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem ilyen kampósra, hanem aminek egyik vége sima, a másik a racsnis, amibe befűzöd a sima felét és a racsnival szorítod össze.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Jah, ilyen van igen. De nem tudom mire kell majd...
Itt egy házikerékcsere, nem tűnt nagy számnak a művelet.
-
Geller72
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Kis spaniferre gondolt sztem.
-
kozmy
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
DigitXT
félisten
Le kell mérni, akkor lehet okosat mondani... Persze a puding próbája az evés, de na...

Kitúrtam, hogy az Adventure gyári felnije 36 mm volt, az új meg 43 mm. Nem mindegy.
Előbbi hivatalosan 12x1.75, ezért picit bátor volt 2.25-ös PMT-t rárakni, de nem lett rossz.
Belső méretet nem mértem, de a falvastagság hasonló. Az ökölszabály meg ökölszabály. -
kozmy
őstag
Sziasztok szakik. Dualtron viktor luxory-ra a PMT junior rámegy? eredetileg 10x2,75-6.5 gumik vannak rajta. A sárvédők nem érdekelnek. Választ előre is köszönöm

-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ahogy FID írta, ezek kézzel levehetők/felrakhatók, csak ügyelni kell a technikára.
De amúgy nem baj, ha van szerszám, lehet hogy a gyári merevebb, szűkösebb...
Nekem is van olyan gumim, amit kínszenvedés felrakni, annyira merev az anyag.Na igen, a felfújás trükkösebb, ha belső nélküli rendszer. (Belsővel sima liba.
)
Kompresszor ajánlott, szeleptű kiszedése szintén: ahhoz is van célszerszám.
Ui: ha elakadsz, használj szappanos vizet. Csodákra képes. (Van persze direkt a
gumi szerelését segítő kence. Csak abba beruházni nem érdemes. Vettem anno
egy vödörrel, kb. egy kanálnyi hiányzik még csak. Pedig párszor már gumiztam.) -
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ha lehet fixálni akkor igen. a közepét nyomni kell körben.
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
A pmthez nem kell majd kanál, rá tudod nyomni. Egy gurtnit még vegyél ha nyomkodva fújásnál nem fekszik föl.
-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Tessék figyelni a számokra: a 60, amit én ajánlottam, az csak 90 széles. Annak 60%-a pedig 54, tehát annak a guminak 2 mm-re kisebb az átmérője, mint a 100/55-nek.

Amivel gond lenne ennek fényében, az a 90/65, mert az valóban nagyobb átmérőjű.

Szerk: mármint amit még a PMT oldaláról ajánlottam, nem legelőször, a Stradale...
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ha nem fér el átveszem és akkor megtudtuk hogy nem jó
Feltétel hogy futuréba vedd. Még úgy sem használtam csak a 100ast. A dualtron alienről meg úgy is le kell dobni a cst-t mert forintot nem ér. -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Mármint 65%, és igen az az 58.5 mm nagyobb az 55-nél, de pláne az 54-nél.
Sajnos mi nem tudjuk, hogy mi fér el, az viszont szar, ha megveszed és kakukk. -
DigitXT
félisten
Hogyne venném figyelembe?
Azért sem javaslom neki a szélesebb gumit. 
Eleve esztétikailag nem jött be neki, de 80-ról a 90 sem kis váltás, a 100 meg sok."a 100-as, vagy mondjuk a 130-as már szinte biztos, hogy sok lenne rá." Utóbbi az
nem szinte, hanem teljesen biztosan nem oda való. Előbbi felrakható, bár necces.Szerk: az általad most frissiben ajánlott gumit linkeltem neki legelőször.

-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ha a 100/55 befér, akkor a 90/60 pláne. Számolni tudni kell. Az AI azt nem (sem) tud.

Hint: 55 > 54
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Pmt junior. Szívesen
-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ha 15 mm helyed van, akkor átmérőben nagyjából 30 mm-rel lehet nagyobb a kerék, így egy teljes inch (25,4 mm) növekedés benne van, simán.
A 90/65-6.5-re írtam, hogy az valóban 11", sőt elméletileg 11.1" (282,1 mm). Ez viszont necces, mert a 80/50-es gumi csak 40 mm oldalfal magasságú, a 90/65 viszont 58.5, szóval összesen 37-tel több.
(Sárhányót tudsz odébb rakni... Viszont a villában vagy van neki elég hely, vagy nem.
)Szerk: ebből következik, hogy a 90/60 lehet a maximális méret, ami kényelmesen elfér... (Linkelted a 100/55-öt, hogy az már necces. Meg nem is tetszik neked a szélessége.
) -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Közel ennyiért igen, de azért mindig több. Ha egyáltalán tartják polcon ezt a méretet.

Itt konkrétan nincs raktáron, de 58K lenne. (Nyilván lesz szállítási költség Debrecenig is...)
Minimum 10K-val olcsóbb lenne közvetlenül a gyártótól berendelni. Szállítás kérdéses.
Szerk: 37 EUR lett a szállítás? Az kemény. Mondjuk most az üzemanyag árak az egekben.
Gyakorlatilag ugyanannyi lenne, mint az Ultimate-ben. Feltéve, ha oda ilyen áron érkezik... -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Lényegesen olcsóbbra jön ki, mint itthon.
Kitúrtam a rendelésem (2023): 94.1 volt a két gumi, 22.25 a szállítás 31.41 a (rekord) ÁFA. Összesen 147.76, ami forintban akkor 56935 Ft volt. Most vmivel jobb az EUR árfolyam is.Amúgy a PMT nem nagyon növelt árat az elmúlt közel 3 évben, ha ma 94.26 lenne 2 db.
Valamit kezdeniük kéne amúgy még ezzel a rekord ÁFÁ-val is, akkor lenne még jobb világ. -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
90/60-as. Szerintem kiváló választás, ha a 100/55 necces magasságban, és túl széles is. (Nem emlékszem már pontosan, hogy mennyi volt a szállítás, de nem egy ökör ára.
)Szerk: most nem azért a 2 mm-ért, amivel kisebb az átmérője, de közelebb áll a gyárihoz. Amennyiben a gyári gumi tapadásával gondok voltak, nem kérdés, hogy PMT kell neked... (Nyilván vannak olcsóbbak, de ha ugyanott leszel vele, mint a mostanival, kidobott pénz.)
-
SoulReaver
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Nekem alapvetően egy jó városi gumi kellett a roxyra, azzal telitalálat volt, tudtam döntögetni is szépen. Imádtam.
Ennél annyira nem merem dönteni, mert nem sok tapadása van ennek a terep guminak..
A második amit linkeltél, nekem azok a minták tetszenek igazán.
A 90/55-6.5 lehet nem lenne túlzás -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Hát, igazából neked kell eldönteni. A szélesebb gumi alapvetően jobban tapad. Viszont két kerékről beszélünk, ahol nem szerencsés, ha a gumi profilja torzul, mert ugye kanyarban le dönteni kell a vasat, azt meg egy nagyon szögletes gumival nem igazán lehet, fordítva, egy nagyon hegyes gumival meg ideges lesz, hirtelen esik a kanyarba, stb. Nem tudom, hogy a roxidon szórakoztál-e a gumimérettel, vagy csak megvetted a rá valót, jó minőségben...
(Gyanítom, hogy az utóbbi. Ha neked volnék, próbálnék a gyári méret köré lőni, de PMT-t...)Mondjuk véletlenül sem slicket, mert az közútra nem való. Ha nincs mintás, akkor eggyel nagyobbat. Vagy a korábban linkelt 90/65-ami mondjuk jóval nagyobb. Gondolom az órát tudod majd kalibrálni, mert nekem az a halálom, ha hülyeséget mutat. A sebesség csalás is zavar önmagában, de ha már a távot is rosszul méri, az kikerget a világból. (Navigációt el tudja cseszni, ha tudom, hogy 3 km múlva kell lekanyarodni: odaérek, nem ott vagyok...)
Ui: innen rendeltem az Adventure-re is. Nekem anno 57K volt a két darab (147EUR), ebben benne van a szállítás. Neked kisebb gumik kellenek, 48EUR-ért szerintem instant get.
-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Hát, ha már a 100/55 is alig fér be (magasság), akkor a 90/65 még kevésbé férne be.

Nem biztos, hogy érdemes elmenni extrém méretek felé... (Sem szélességben, sem gumi átmérőben. Utóbbi amúgy rontja a gyorsulást, bár megnöveli a végsebességet. Kinek mi.) -
DigitXT
félisten
válasz
Tangerine
üzenetére
A Tuovt nyilván nem PMT és még csak nem is CST, de a nóném kínainál azért jobb.

Egyáltalán nem biztos, hogy sokkal jobban kopik a PMT csak azért, mert jobban tapad. Teljesen más anyagból vannak ezek. (De amúgy igen, ha legyilkolod, akkor gyakrabban kellhet cserélni, de ez motoron is így van: attól is függ, mennyit bír, hogy hogyan mész.) -
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Igen, valóban relatíve sok az a 60K, hiszen mégiscsak egy "vacak" rollerről van szó...

Mondjuk nem mindegy, mennyire "vacak"?
Ha egy két motoros, 3000W-os nagyvas, akkor azért már nem olyan aránytalan. Sokkal nagyobb butaság valami nagyon olcsót megvenni rá, aztán összetörni magad amiatt. A gumi szélességét nem abban "mérjük", hogy mennyire néz ki hülyén. A felni behatárolja, hogy mi rakható rá biztonságosan.
Próbáltam rárakni keskeny felnire széles gumit, hát nem volt benne köszönet. Ráment, viszont a profilja már nyomokban sem emlékeztetett arra, amire kitalálták. Nem nyerő!Meg kell nézni, hogy mekkora az a felni, de ha 80-as a gyári gumi, akkor a 100-as, vagy mondjuk a 130-as már szinte biztos, hogy sok lenne rá. (Utóbbiak peresebbek, azaz az oldalfal arányuk kisebb, hogy a kerék teljes átmérője ne legyen nagyobb/beférjen.
)Ezek amúgy ún. váltóméretek. Ahogy a kolléga említi: 120/70. Helyett mondjuk 140/60.
Tökéletesen ugyanazt a kerékátmérőt adja. (Motoromon elől van 120-as. Hátul 140-es.)
Nyilván ahhoz képest drága a PMT, hogy egy ilyen 120/70-es árban van, de hát ez ennyi.Szerk: "tuningseggrakéta" ... "arra nem sajnáltam a Michelin Pure SC-t."
Na most pontosan ugyanezt gondold végig, hogy hogyan hajtod a rollered. Ne sajnálj rá normális gumit vásárolni, mert tényleg ég és föld. Nem véletlenül mondjuk. Aki egyszer kipróbálta, gyakorlatilag soha nem venne mást, mert annyira jó. Én is mentem a "vacak" Adventure-rel szakadó esőben 50 km/h-val, és egy pillanatnyi bizonytalansága sem volt. -
Tangerine
senior tag
-
Tangerine
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ha motoroznál, akkor egy gumira sem lenne elég.
(Vagy talán egy első gumira (120/70)) -
SoulReaver
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Annyi a bajom a gyári gumival, hogy nem terepezek és aszfaltra nekem kényelmetlen.
szelességben a 100 széles is elfér, csak az már kilóg a sárvédő alól és hülyén néz ki szerintem.
A megbízhatóság fontos lenne, nem szeretnék taknyolni, csak kicsit sokallom 2 roller gumira a 60k-t

-
kozmy
őstag
Csak vissza találjak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az első kereket megoldom lehet venni felnivel együtt a gumit, a hátulsó már neccesebb, az is van felnivel csak az drágább a motor miatt, de hát mindig az első a nehezebb.

Inkább cserélem gyakrabban, mintsem eltaknyoljak.