- Ultranagy sűrűségű rackkonfigurációkba jött az NVIDIA RTX PRO kártyája
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Vékony, sokgombos, játszós és produktív: így jellemezhető a Corsair klaviatúrája
- Az ASUS megvillantotta a ROG Strix G szériás noteszeinek 2026-os mezőnyét
- Megjött az Antec Flux Pro baglyos kiadása
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Androidos tablet topic
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Milyen processzort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Mászkáltam az akkor bent lévő GT2-vel megette a forgalom. Nem lehet kocsik között 30al araszolni hogy ne merüljön
Ekkora vázba kell a 40ah 72v. "de őszintén: ezeket a napi közlekedésben ki is használod?" Ki bizony. Ezért is fontos hogy 2 motor legyen és nagyon hamar elérje az 50-60at. Lehessen etetni ha kell 10+ amperrel és legyen benne legalább ha 10" 24ah 60v ha 11" akkor 72v 40ah.
-
clon
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Azért csak vizuálisan a biciklisek és a rolleresek között életkort figyelembe véve látszik a rolleresek felé az alacsonyabb kor és akinek esetleg van rálátása azoktól meg lehet tudni mennyire "nem" akarnak semmilyen papírt szerezni (segédmotor, autó) DE a rollerre amúgy sem kell semmi így hajrá...
Ezért mondom mindenkinek kelljen kresz vizsga sőt valamilyen papír róla ami "bevonható" és újravizsgázásra kötelezhető, büntethetővé válik a renitens közlekedő rolleres ÉS biciklis (is).
A beazonosításról annyit, hogy a menetrögzítő kamerák óta nagyobb az esély a beazonosításra bárhol és lehet szidni a videó közzétevőjét vagy bejelentőjét DE nem lenne mit közzétenni/bejelenteni ha nem szabálytalankodnának közteres kamera nélkül mert úgy érzik nem látják akkor lehet.
A rolleres alap probléma jelen időben is, hogy sokan arra hivatkoznak (még jogosítvánnyal rendelkezők is) nincsen szabály így amit nem tiltanak azt szabad (persze azért habzik a szájuk mert pont ez a mentalitás hozta el a túlszabályozást).
Régen azért volt könnyebb és azért volt jobb még a kerékpáros kultúra is mert óvodás/általános iskolás időben kresz parkokat használtak meg iskolába volt talán osztályfőnöki órára közlekedési ismeretek könyv ami alap ismereteket nyújtott pl. meg kell állni a zebránál és körbenézni mielőtt lelépsz (persze akkor még kevesebb volt a lámpázott zebra). -
DigitXT
félisten
Ez amúgy egy közkeletű tévedés.
Pl. állítólag a bringások tetemes százalékának VAN autóvezetői engedélye, tehát tisztában van (kellene lennie) a KRESZ szabályrendszerével, aztán mégis tetemes százalékuknak már egy piros lámpát sem sikerül értelmezniük...
(Tisztelet a kivételnek.) Átfogalmaznám: kevésbé jellemző azokra, akik beazonosíthatók. Mert, ha egy térfigyelő felveszi, hogy átrongyolsz a piroson, és látszik a rendszám: csekk. -
DigitXT
félisten
Az 1500Wh: ha nem 100 km-es túrákra akar menni, vélhetőleg azért el lehet vele lenni.

(Nyilván, ha húzza a szarvát, akkor seggére lehet annak is verni hamar, de hogy "átlagos" rolleresnek ne szolgálná ki egy napi közlekedési igényét egy ekkora akku, nekem fura.
)Oké, 6000W és 70 km/h, de őszintén: ezeket a napi közlekedésben ki is használod?

Aktuális kedvencem a GT2P, ahol konkrétan odaírják, hogy barátom, ezt közúton nem.

Szerk: mondjuk a kettő lehet, hogy egy és ugyanaz, csak ott van mögötte az a fránya "P". Én kérek, elnézést, az a modellszám lesz, a másik meg a marketing név, szóval ugyanaz:
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
És 52v.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Jó cucc csak kicsi az akku.
-
Haveromé. Ez jó ár érte, hmmm?
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem csak a térd miatt: ami hátul merev, az egy ártatlannak tűnő mélyedésen át is akkorát tud dobni a pilótán, hogy szinte lerepül a taposóról. Bérrolleren tapasztaltam, brutális volt, pedig akkor még csak a szaros S1-em volt, de ahhoz képest kiváló rugózása volt hátul.
Hiába 25 km/h-val sem ment, rugózás nélkül csak tükörsima aszfalton értékelhető bármi. Különösen a hátsó kerék esetén. Az első keréken ha nincs, "csak" ráz, de nem fog eldobni. -
KáZéé
tag
Tudnátok segíteni, hogy segway f2 pro e ii-t vegyek vagy xiaomi 5 pro-t. Ugyan annyiba kerülnek most.
Szezonális használatra lesz, gyerekekkel szabadidős programokhoz. 105 kg vagyok és 190cm.
A segway 450w max 900, a xiaomi 400w max 1000. Viszont a xiaomi 5 kilóval több de elől-hátul lengéscsillapítós. A segway csak elől csillapítós.
Nem tudok dönteni
A segway jobban tetszik, és gondolom mivel könnyebb és erősebb így jobban reagál a gázra.
Köszi
-
donmackó
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Tipik, nem tartotta be a kreszt. Ezért szídják a normálisan rollerezőket, meg szigorítanak mindent is.
-
Napi rolleres baleset...
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
A legtöbb 72v 40Ah vagy felette. Ami kicsi az tölt kajálás közben ha akar jönni végig. Vagy csak jött dumálni. Meg aki gyorsan akar tölteni annak van 15-20 amperes tőltő meg egy átalakító hogy autós oszlopról tudjon tölteni.
-
-
bkiky01
senior tag
Ninebot D38-nál a kormány oszlop nyekereg. Hogyan tudom megszüntetni? Köszi!!
-
lemmy71
őstag
Sziasztok rolleresek

Ma a tavaszi nagytakarítás közben a kezembe akadt a régi kobak védőm, eszembe jutott hogy páran itt a topicban sisakot keresnek. Esetleg ha valaki jó minőségű használt kobak védőt akar, annak itt egy jó lehetőség
-
trancer
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi roller garanciális javítását csak a TMX Mobile Solution Service Kft. végzi?
TMX-el mik a tapasztalatok?
Még mindig olyan trógerek mint régen? -
csababarca
őstag
Van olyan segway szervíz Budapesten ahova személyesen besétálhatok a Rolleremmel? Még jótállás alatt van. (még mindig jelentkezik ez a rángató, rázás probléma, aztán néha elmúlik, majd újra előjön, de fura kattogó hang is jön a hátsó kerék felől.)
A segway hivatalos oldalán kértem szervízt, de ilyen csomagfeladásos történet lett volna, nem is tudom mibe rakni a rollert. -
DigitXT
félisten
Amikor egy XP120 hűtötte a kis VESC-et... Nem volt túlmelegedés!
(2023. ősz)
Alul az akku, elöl a kamera, aztán lehetett menni vele tesztelni az aktuális tuningot...

Szerk: szemfülesebbek megfigyelhetik, hogy még sehol a kezelőszerverek: nincs index! -
DigitXT
félisten
Hol csinálnak ilyen gépmunkát? Milyen anyagból? (Mennyiért?
) Érdekel a
dolog, bár már játékon kívül érzem magam. A motoromból még bármi lehet.Én anno a vastelepen vettem vaslemezt, aztán abból vágtam, és hajlítottam.
Nem lett szép, viszont a taposó alá pont be tudtam rakni akkutartónak.

Szerk: a célnak megfelelt, letüsszentettem feketére, hogy ne rozsdáljon.
Mondjuk amilyen sok ideig volt rajta... Az a durva, hogy kb. ugrálni lehetett
az egészen, magában is, szóval nemhogy megvédte az akkut, még a roller
taposóját is merevítette. Egy kis 48V-os pakk volt benne. Régi szép idők... -
DigitXT
félisten
A fölső részre gondolok. Az alja vaslemez, lehajtogatod, lehet kilométer hosszú, oké.
De mi a teteje?
Nekem az az FLJ-n egy vastag alu volt, ráadásul formázott élekkel.
Azzal voltam úgy, hogy építek én zártszelvény vázat, de AZ akkor se lesz hosszabb...
(Majdnem elég hosszú volt amúgy. Gondoltam majd kipótolom valami alu lemezzel.) -
válasz
DigitXT
üzenetére
Egy rendes akku 700k+ Motorok 2-300k+ stb stb. Én már régen nem tuningolok, régen kellett mert minden gyenge volt. Jó pár olyat csináltunk ami 70-nél még csikorog. De forgalomba már egész jók a gyári rollerek is régen nem voltak ilyenek.
Maradtam azon a vonalon hogy agyon ledezem és tele rakom karbon cuccokkal.
Így van mit csinálni és van videó anyag is. Ha posztolom rögtön kérdezik mennyi lesz.
Nyakamon még nem maradt egy sem.
"Ezeknél ez ennyire moduláris?" A legtöbbnél csak egy u alak a hasa így simán lehet hajlítani hosszabbat. Nem ezzel kezdtem mert bármikor lehet cserélni úgy hogy nem kell nagyon bontani a rollert. 10 perc lenne cserélni.
-
DigitXT
félisten
Csak az a bajom vele hogy nekem rövid a taposó.
De nem azzal kellett volna kezdeni, hogy (HA magadnak építed) a váz legyen tuti?hosszabb közepet
Ezeknél ez ennyire moduláris? Én is elkezdtem átépíteni anno a kínai csodát (FLJ),
de végül nem fejeztem be a projektet, a baleset után már motivációm sem maradt.
Picike 60V36Ah akku lett volna benne, 315A terhelhetőséggel...
Elkelt gokartba.A lényeg, hogy ez a vas is, ha kell, aprópénzre átváltható...
Néhány zsáknyira. 
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, így típust biztosan nem fogok mondani, nem is ismerem
ezeket, de a jó váz a lényeg! Minden más cserélhető, és cserélik is bőszen a srácok.
Vezérlő tud kritikus lenni. De abból olyanokat lehet venni, hogy beszarsz... Mármint
úgy értem, hogy a tudásától, meg a vezethetőségtől, amit ad. Meg persze az árától.Most nem akarom idecitálni a VESC Maximot, de baszki 650 EUR a legolcsóbb...

És erre még rájön a rekord tréfánk, mivel ez nettó ár. És két motorhoz 2 kell belőle:
számoljunk csak 650*1,27=826, akkor ez kétszer: 1652 EUR A motorok szvsz elég
jók voltak azon a vason: széles állórész, magas mágnesekkel szerelt, nyomatékos.
Fázis vezeték mondjuk nem tűnt túl acélosnak, ha az ember rá akar engedni csillió
ampert, alapból cserés. Még jó is, hogy az előző tulaj lezúzta, lehet újrakábelezni...Végül, ha építesz bele egy akkut, akkor az legyen olyan, hogy kiszolgálja a vezérlők
igényeit. Nyilván lesz egy ára annak is. Lehet, hogy rájöttem, mi került +1M-ba?
Amúgy szerintem ha van egy jó vázad, jó motorokkal, veszel bele jó vezérlőt, meg
építesz bele jó akkut, akkor van egy jó rollered. Onnan már nehéz elbaszni...
(Csak legyen pénz lóvéra, mert ezekből a minőségibb cuccok kegyetlenül drágák.)Ui: engem az ilyen LED-es "csicsázások" nem mozgatnak... kijelző sem gondolom,
hogy annyira fontos, mivel data logger úgyis van a Maximban, saját memóriával...
Nyilván kell rá egy normális gázkar, és nem árt jó fék (a PMT gumi adott): ennyike. -
válasz
DigitXT
üzenetére
Rommá volt ázva 900km volt benne és úgy nézett ki mint amibe 100k van. Motor kábel is szakadt, minden csapágy rottyon, amit linkeltem videó azon látszik milyen volt.
Aztán elhatároztam hogy ráteszem az új szériás Dualtron oszlopot amit ki kellett találni úgy hogy ne maradjon a kezembe. Ez volt az alapja mindennek. Aztán mikor megvolt jöttek a Carbonrevo cuccok, és ami még nagyobb összeg volt az az Erexx.
Új teleszkópok amiket ma teszteltem és brutál jó lett. Csak az a bajom vele hogy nekem rövid a taposó. Ha megmarad akkor kap egy nagyobb akkut meg egy hosszabb közepet.
Mindent írtam listába mi mennyi.
Mikor a Thunder 2 volt arra is rányomtam az árának a felét: [link]
-
válasz
Emunem
üzenetére
Szintén Blade mini ultra, vagy Fighter mini pro már szokott lenni 300-400k között. 25ah Nami klima sem ritka 450k körül. Egy Mantis Dual v2 sem rossz csak kevés a 18ah akku szintén 300 körül már patikát is kapni. Dualtron Victor és Achilleus is szokott lenni 4-450k körül.
-
DigitXT
félisten
De hát 180-ért vettél valamit.
Annyira sosem volt erős a forint, hogy az 1000 EUR.
Vagy GTK-s volt, aztán elkezdted felújítani? Mert a képen a szinterezett villa feltűnő,
meg a LED-ek, de a PMT gumi már használtnak néz ki (pedig az is komolyabb tétel).Ui: tárgytalan, láttam a videóban, hogy vízkáros volt, stb. De mi került rajta +1M-ba?
-
Emunem
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
köszi az infót, ez is érdekelt, de poci atissal mi van, nincs napi kuki köpködés?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
3d: megtudnám csinálni, csak kellene pár méret, ha még aktuális. De itt van ez a topik.
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem
üzenetére
Padláson van: volt hirdetve is, de a kutya nem keresett a télen.

Közben megtaláltam a nagy képet, abban a HSZ-ben, amiben kifejtem,
hogy ez bizony nem kifejezetten gyári roller már. Hanem hobbi projekt.Kéne valami 3D nyomtatós ember (aki tud tervezni is), és akkor viszlát
villanyszerelő doboz. Lehet gyáriasítani a kinézetét a szerelvényeknek. -
DigitXT
félisten
válasz
_Balee_
üzenetére
Mondanám, hogy szakemberes a dolog, mivel a fék nem játék, viszont mindeközben olyan alapvető dolog ezeknél, mint a bicikli szerelés. Annak idején sem vittük a biciklit szervizbe, ha gumit kellett cserélni. Vagy amikor a nyereg túl alacsony, vagy túl magas volt: csavar ki, beállít, csavar vissza. Hasonló a helyzet a féknyereggel. Igaz, annak idején nem igazán volt elterjedt a tárcsafék, de amióta az, azóta probléma, hogy bizony be kell állítani (elállítódik).
Szerk: annak idején dobtam fel egy videót az egypálcás fék működéséről. Azt nem tudom, hogy nálad ilyen van-e, de ez megmutatja a lehetőségeket. Középre állítani meg magával a fékkar behuzásával célszerű, utána még lehet játszani a légréssel, a fix oldalon. A bowden hosszával meg a másikon. Ilyen szempontból egy hidraulikus sokkal jobb, az önbeálló...

-
Alakul:
-
DigitXT
félisten
válasz
donmackó
üzenetére
Igen, csak nem találtam a nagyobb képet.
Valamelyik okostojás itt megköpködte anno, hogy persze, direkt sötétben, meg lentről fotóztam, bezzeg nappal, meg magasabbról tuti nem látszik belőle semmi. Pedig nagyon is. Konkrétan a térfigyelő kamerán is tökéletesen látszott, hogy a képen amúgy messze szálló roller a becsapódáskor kiteszi a vészvillogót. Szóval én abszolút elégedett vagyok vele. Hátulütője, hogy kiáll kicsit, le lehet verni. Gumi alapja van, valamennyit kimozog, de ha jól nekivered a falnak, vagy megborulsz, letörhet...Szerk: megtaláltam ezt a gyöngyszemet.

-
válasz
DigitXT
üzenetére
A matrica átrakása eléggé nehéz ügy. A ragasztó jó minőség. A matrica finom bevágásokat tartalmaz. Lemelegítésnél a matrica nyúlik, látható lesz a torzulás.
Az éves díj 31 euró a németeknél. Megfizethető kategória. Ebben már a matrica is benne van. Nem hiszem, hogy bárki nekiállna matricát lopni. Balesetkor kiderülne a biztosítás hiánya. -
DigitXT
félisten
válasz
_Balee_
üzenetére
Be kell állítani a fékeket. Ez az ún. üzembehelyezés része. Ha utána sem jó, az már baj.
Természetesen hatékonyan megállni mindkét fék használatával lehet. Fékezés közben az első kerékre terhelődik a súly. Komolyabb lassulásnál mindenképp érdemes kompenzálni ezt a testsúly hátra(felé) helyezésével: sokkal jobban meg lehet fékezni az első kereket. A hátsó fék inkább csak kisebb lassításokra jó, ha nagyon meg kéne állni, az blokkolni fog... De nem elhanyagolható a szerepe: vészfékezésnél, ha fel nem emelkedik 15%-ban számít.Ui: vadonatúj féknél valóban lehet furcsa a fékhatás, és egy kis bekopás segít, de inkább a hangja lehet nagyon szar (nyekergős), ha épp úgy adja ki (tárcsafékről beszélünk). Nyilván számít a betét anyaga is: vannak olyan betétek, amik nagyobb fékerőt tudnak adni, persze cserébe jóval intenzívebben koptatják a tárcsát, hangosabbak = kompromisszum kérdése.
-
_Balee_
aktív tag
Ma vettem egy Ninebot MAX G3 E-t, olyan érzésem van, mint alig fognának a fékek, legalábbis nagyon gyengén. Lehet, hogy idő kell nekik míg bekopnak? Egyébként fékezésnél mindkét féket érdemes egyszerre használni a nagyobb hatékonyság érdekében?
-
DigitXT
félisten
amelyiken van az egy 10-5 cm szélességben a két végén villog "valami"
Kivéve, ha kellően széles a hátulja, hogy fogadjon rendes indexeket.

lesznek és szállításhoz lehajthat két véggel (már van amelyik ilyen)
Régen is voltak: ez nem fejlődési irány, vagy maximum visszafejlődési.
További bizonytalanságot visz a rendszerbe (a legkritikusabb ponton).
Én lehajthatós kormányt cseréltem merev csőre, mert ég és föld.
-
clon
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A roller szabályozást mint mindenben általában olyanok alkotják akik leadják olyanoknak akik használják is ezért mikor meglátják extrémnek ítélik nem véletlen hiszen mindenkinek maga felé húz a keze így elméleti szintre farigcsálják a szabályokat.
Az irányjelzés hátul sok értelemmel nem rendelkezik, mert amelyiken van az egy 10-5 cm szélességben a két végén villog "valami" amit autóból nem könnyű megfejteni mivel a kormány végében levőt meg a kéz és kar fogja takarni.
Majd ha a kormányok szélesebbek lesznek és szállításhoz lehajthat két véggel (már van amelyik ilyen) akkor legalább ez egyik oldali láthat lesz.
Hamarabb fog elterjedni a sisak hátsó részén levő jobbra balra villogó nagy nyíl ha már úgy is kötelező lesz a sisak. -
válasz
alphamooncam
üzenetére
A tipusbizonyítványt a hatóság részére a gyártó cég állítja ki amiben tanusítja, hogy az illetékes állam szabályainak megfelel.
Ezt így nem kellett volna leírni. A típusbizonyítvány a roller tulajdonságait rögzíti. A megfelelési kényszer a gyártásban van.
Az enyém EU-s, nem magyar ( Spanyoloktól töltöttem le ), és nem vagyok biztos benne, hogy az EU-nak készített tipusbizonyítvány mo-n érvényes-e.
Miért ne lenne érvényes?
Az összes ilyen dokumentum. beleértve a forgalmi engedélyt, jogosítványt, ... egységes. Ez miért ne lenne érvényes, ha megfelel az EU előírásainak, amit a spanyoloknak is meg kell követelnie.A tipusbizonytvány egy jármű kivitelre/csoportra értendő,nem keverendő össze az egyedi azonosítóval.
Nyilván nem kell keverni. A típusbizonyítvány köti össze a terméket az elvárt tulajdonságaival. A bizonyítvány azonosítója egyezik a termék azonosítóval. Ami mellett van a gyártási azonosító a terméken.
A német szabályok nem teljesen azonosak a magyarral. Egyre nagyobb a nyomás a közlekedési szabályok egységesítése irányában. Nyilván a végsebesség szabályzása nem lesz egységes. A körforgalom használatának szabályait azért jó lenne egységesíteni. Irányjelző használat és elsőbbség szabályzás egységesítése.
Rollerek forgalom szabályzása első körben katasztrofális volt. A szakértők és döntéshozók közül egy sem állt rolleren. Ha valamelyik állt volna, nem született volna meg a kézjelzéses irányjelzés kötelezettsége. De javítottak törvényen. Most már a kormány irányjelző kötelező, amit hátulról nem lehet jól látni. Nem baj, majd legközelebb.
-
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
ha részedröl ennyi volt itt, akkor nem értem a posztot. Kinek írtál, minek? (erre való a blog, de ez egy fórum) Nem szeretek senkibe se belekötni, beléd se kötök, csak önellent mondasz. Mentél 25km/h-val, belenyaltál a 30-ba is és még járdán emberek között is. Mind-mind olyan dolog, amiért mást már bitófára vittél volna.
Másrészt örülök, hogy bejött a roller, sok balesetmentes km-t kívánok!
-
DigitXT
félisten
-
-
SoulReaver
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
"Megjegyzés:
Volt aki a kormány szélesség miatt panaszkodott, hogy túl rövid annak üzenem, hogy a TREK biciklimen 62cm széles a kormány míg ezen a rolleren 60cm. Az a 2cm nem oszt nem szoroz."Fiatal koromban jártunk sokat kerózni, Downhill, enduro, freeride keróim voltak:Kona stinkym, specialized demo, Giant Glory, stb. 800-as (mm) kormányaim voltak. Még akkor a 26" kerekekhez. Most a DT2-n 700 van alapból. Nyilván a 25km/h -hoz nem kell nagy kormány, de attól még hülyén néz ki.
Ez csak egy vélemény, leírtam és kész. -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
25-el is mentem többször is
Ennyit arról, hogy Te sosenem!
Mindezt 1 nappal a vásárlás után: hetekig max. 15-tel!Mentem vele emberek között is JÁRDÁN ... rájuk csengettem.
Tudod még fokozni? Eleve ott mész, ahol nem kéne, és még csengetsz is, hogy pálya!
(Legutóbb is írtad, hogy szűk járdán csak szigorúan 15, mert neked az biztonságos: ja, a gyalogos meg szarja össze magát, ha 15-tel, ami már kb. futó sebesség elhúzol mellette. Nem illik ilyet csinálni, de hát írhat neked az ember bármit, más hülye, te vagy helikopter.)Lejtőn lefelé nem fogta vissza magát elérte a 30-at is.
Szégyelld magad!
Mész vele, mintha tiéd lenne a világ (idézlek): ugye ezt nem járdán?
Kérdés, hogy most, hogy tudja - lejtőn - a 30-at, mitől lett hirtelen biztonságosabb neked?A következő menetnél már zene is lesz.
Látod, ezért utálják a "rollereseket", mert még zajszennyeznek is a kis cigányhifivel.
ennyi lett volna a számomra a roller topik
Azért az első esést majd még írd meg.
Miután kioktattál a biztonságos közlekedésről, 24 órás rolleres "tapasztalattal" már járdán szlalomozol, csengetsz, meg 30-cal mész.
Mekkorát fordult a világ, tényleg: ezt hívják amúgy kettős mércének, de mindegy. Viszlát! -
Megvolt az első komolyabb teszt.

Mielőtt még abba is belekötnétek, nem nincs szabadtéri rollerezés opció.Számomra a 15km/h-s korlát az ideális utazó sebesség, lehet élvezni a tájat. 25-el is mentem többször is, de a fülfázáson kívül semmi élményem nem volt tőle és nem letudni akarom az utat hanem élvezni.
Mentem vele emberek között is JÁRDÁN, mindenki együttműködő volt senki nem anyázott mert rájuk csengettem.Az feljebb említett emelkedőn 25-el úgy ment fel mintha ott sem lett volna ezen azért meglepődtem.
Az út megkezdésénél 92%-on volt az akku, mire visszaértem 60% volt. (folyamatosan bekapcsolt hátsó lámpával, és energiavisszanyerés OFF-al, sokszor szembeszéllel és több kisebb emelkedővel)
Többször is megálltam fényképeket csinálni szóval a menet idő hossz így értendő.
Lejtőn lefelé nem fogta vissza magát elérte a 30-at is.
Amíg nem jön meg a másik lámpa addig ideiglenesen rátettem azt ami van. Ég és föld a gyárihoz képest.

A következő menetnél már zene is lesz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Továbbá itt egy kép az app-ban található opciókról.
A legkisebb beállítható indulási sebesség 3km/h.
Közben az energia visszanyerést is bekapcsoltam megnézzük milyen.Összegzés:
Én megvagyok elégedve a termékkel, lehet vele szépen haladni az út hibákat is egész jól veszi, kezdő roller-nek ideális nem hagy cserben az emelkedőkön sem.
Az út felénél lábat kellett cserélnem mert kezdtem rajta fáradni, de betudom annak, hogy éjszakás vagyok a héten szóval kevés az energiám.Megjegyzés:
Volt aki a kormány szélesség miatt panaszkodott, hogy túl rövid annak üzenem, hogy a TREK biciklimen 62cm széles a kormány míg ezen a rolleren 60cm. Az a 2cm nem oszt nem szoroz.Akkor ennyi lett volna a számomra a roller topik, további jó tuningolást meg száguldozást. Sziasztok.

-
alphamooncam
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Például a németeknél nem lehet biztosítást kötni típusbizonyítvány nélkül. Benne kell lennie a max 20 km/h jelölésnek.
Értem, hogy a német szabályokat ismered,de itthon nem a német szabályok érvényesek.
A tipusbizonyítványt a hatóság részére a gyártó cég állítja ki amiben tanusítja, hogy az illetékes állam szabályainak megfelel.
Az enyém EU-s, nem magyar ( Spanyoloktól töltöttem le ), és nem vagyok biztos benne, hogy az EU-nak készített tipusbizonyítvány mo-n érvényes-e.
A tipusbizonytvány egy jármű kivitelre/csoportra értendő,nem keverendő össze az egyedi azonosítóval.
Az első napon már élő biztosítása volt A Dualtron Citymnek, ahogy elhoztam a szalonból.
Cascot meg kössön az akinek két anyja van, a kötelező biztosítás is lehúzás, valamilyen szinten.
Szerintem.
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Attól, hogy van a rollernek egy sorozatszáma*, amit adott esetben rá matricáznak (sajnos nem feltétlen van "beütve" a vázba), esetleg még a motorjának is, amit a motorburkolatba gravíroznak, és ezzel is lehet azonosítani a konkrét példányt, még nem lesz karosszériája.
*: talán az alvázszám lenne erre hasonlító dolog.
Nem azt írta a kolléga, hogy átütik az "alvázszámot", és ezt kérné számon bárki. Jóhiszemű ember amúgy sem tenne ilyet.
(Matricás megoldásnál kérdéses, hogy mennyire lehet lerántani róla/átragasztani másra.)
Amúgy biztosítás kötéshez kötelező megadni valami azonosító számot. Ha nincs, akkor a rendkívül szofisztikált hatóságunk elfogadja az egyedileg gyártottat: meglepő, de igaz...
Felmerül, hogy az azonosító meghamisítása, blabla, ám ha nem volt gyári, akkor nem volt.Szerk: jut eszembe, sosem nézegettem "tüzetesebben" ez a képet (a rendőrségnek kellett, mert ugye nem elég, hogy összetörtem magam, még fel is jelentettek, "szabálysértésért"), viszont ezen le van írva, amire korábban utaltam. Olasz forgalmazó: kínai gyártmány.
(Mondjuk manapság már mi nem kínai? Tudnak ők minőséget is gyártani. Ha megfizetik.) -
válasz
alphamooncam
üzenetére
... nincs karosszéria sem ...
Elméletileg ott kell lennie a roller alján, jól olvasható táblán.
Nem csak közlekedési jelentősége van. A gyáriszám nélkül bizonyíthatatlan a tulajdonlás, lopás esetében. -
válasz
alphamooncam
üzenetére
KLASSZIKUS tipusbizonyítványa szerintem egyik elektromos rollernek sincs, több tízezren mégis használják közuton Mo.-on.
Például a németeknél nem lehet biztosítást kötni típusbizonyítvány nélkül. Benne kell lennie a max 20 km/h jelölésnek.
Ez alapján lehet kötelező biztosítást kötni. Rendszám nincs! De a biztosítás meglétét igazoló azonosító matricát fel kell ragasztani a roller hátulján kialakított táblácskára.
Amit évente cserélnek, az azonosító karaktersorozatot és annak színét változtatva.
Március elseje után már nem érvényes a régi matrica.
Addig viszont 100 millió euró káreseményig fizet a biztosító, a károsultaknak. Tempó hússzal repülve nem érdemes repülőgépet lerugdosni a földre. Akkorára nőhet a kár, hogy saját zsebből is fizetni kell.
A rollerre lehet CASCO-t kötni, kiegészítő biztosításként. -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Egy kép lemaradt! Mamba Rollerbázis
Xiaomi 6 hátulról. -
Emunem
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
lámpáról link?
A többire: Sajnos önellent mondtál, egyszerübb, ha beismered.
Mi sem félünk beismerni, DigitXT folyamatosan elismeri a múlt hibáit. Nekem még nincs mit beismerni, max azt, hogy várhattam volna 1 hónapot, hogy megvehessem az F2 Plus v2.0 verzióját, aminek rendes dupla teleszkópja van.
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ember, kabaré, amit előadsz, de tényleg: hidd el, nem írnék ilyen stílusban, de miután a linkelt videó alapján (amit egyébként sokezren megnéztek, ill. like-olgattak is: nem úgy nézték, hogy mibe lehet belekötni, hanem úgy, hogy mit ad elő az a prototípus, ami két motorral megy, talán még azt is értékelték, hogy a felmerülő kérdésekre is válaszolok!)
elmondtál minden sz*rnak, meg hogy járdán megyek 30-cal, meg ilyen faszságokat, és előadtad, hogy te majd hetekig 15-tel, mert amúgy életveszély, erre történik ez. És nem veszed észre magad?
Kurvára mindegy, hogy milyen minőségű az a járda... JÁRDA!Fogod magad, és nulla tapasztalattal nekilendülsz 25-tel, majd magyarázod, hogy nem léphet eléd senki, mert látod, ha jön valaki, de inkább itt essél, mint az úton. Fuck logic! Amennyiben bármi történik, nem csak hogy pofára esel még jól el is gázolhatsz valakit. Miután 100 métert sem mentél, nem tudsz vészfékezni sem: fogalmad sincs semmiről (nem elméleti szinten: motorról biztos megvan a progresszív fékezés, de gyakorlatban arról, hogy az a konkrét fék miként viselkedik, mert tud meglepetéseket okozni, az sem kellemes, ha nem állít meg addig, amíg szeretnéd, de az sem, ha beharap és besatulsz).
Nem fogom járdán használni
Nagyon helyes, legyen így! Csak akkor miért feltételezed mondjuk rólam, hogy én biztos ezt tettem a videóban (nem). Meg az a duma, hogy ha velem történik valami, nem fogsz sajnálni, mert fejedbe vettél valamit, amit rám süthetsz.
Tudod, amikor gyári volt az a rollerem 20 méteren tudtam vele megállni: amikor meg tuningoltam megállt 10 méteren. Utóbbi is sok, de könyörgöm, fele az eredetinek! De azért én vagyok az Antikrisztus... 
Megjegyzem, ha majd rájössz, hogy az egypálcás, tárcsa-görbítős bowdenes fék tudása mennyit ér, akkor majd meg fog jelenni benned az igény, hogy rakj rá egy rendeset.
Persze lehet mondani hogy lóf.szt, ha erre rájössz, akkor veszel másik rollert: meglátjuk!Azért TESZTELGETTEM
Képzeld, én meg a kétmotoros építésemet tesztelgettem. És a videó végén örülök neki, hogy mennyivel kontrollálhatóbb, mennyivel pontosabban meg lehet vele állni, mert két motor egyszerre tud lassítani (mechanikus fék nem volt rajta). De te kitaláltad, hogy én sietek valahova, meg enyém-e a világ, mikor az út szélén 30-cal, meg bicikliúton 28-cal.Nekem nincs kedvem senkivel sem hülyeségeken vitatkozni.
Mert azt olyan nehéz kimondani, hogy bocs, tévedtem...
Értetlenkedünk, nyilván, LOL. Oké, Thunderzolee nevében nem tudok nyilatkozni. Lehet, csak értetlenkedik: előfordul!Szerk: valaki veletlenül rányul a gázkarra már repül is a roller.
Hát ne nyúljon rá... Ezért is jobb a félmarkolatos, meg kell tekerni.
Nyilván van benne igazság, hogy ez biztonsági feature is, ám hatalmas sz.pás lesz, amikor emelkedőn kell elindulni vele: bérrollerrel jártam így, már nem is tudom melyikkel, talán a Tier. (Nehéz is, és be is kellett lökni, ááá... Agyrém. De biztonságos, vagy nem. Állítsd oda, ahova neked tetszik: feltetted a kérdést, kaptál választ, de jön a kioktatás, hogy mi reptetjük a rollert.)Azt már halkan is alig merem megemlíteni, hogy nem biztos, hogy 1 kW-os rollert kellett volna venni, ha ennyire félsz attól, hogy hogyan indul meg. Tudom, hogy képesek eléggé hirtelenek lenni (agresszió), nyilván vannak szofisztikáltabb "aftermarket" vezérlők, csak az a cikornya, hogy ezek néha annyiba kerülnek mint a komplett gyári roller. Kellemetlen.
-
Mivel látom, hogy szeretitek kiragadni a kontextusából a dolgokat ezért sajnos magyarázatot kell írnom a dolgora. (mondjuk ez a PH-n nagyon megy, hogy direkt értetlenkednek az emberrel)
Az előttünk lévő járda még csak pár éves szóval hibátlan és nem jár rajta a madár sem. Dehát kilépnek eléd! Nem. Olyan magasan vagyok a roller-en, hogy simán belátok mindenki kerítése felett így esélytelen, hogy elém jön valaki.
Kettő: Nem fogom járdán használni csak ha nagyon muszáj és nem fogok rajta 25-el sem menni.
Azért TESZTELGETTEM járdán mert nem akartam kimenni az útra, inkább a járdán essek ha esek.
Bicikli út előttünk nincs, odáig el kell menni előbb, de mint mondtam nem mertem még kimenni vele az útra.Remélem mostmár világos, asszem itt mindenki felnőtt szóval ne értetlenkedjünk már össze-vissza.
Gyorstöltés: Megérte. 65%-on volt, mire megcsináltuk a biztosítást 89% lett.
Indulási sebességet ha lehetne sem állítanám nullára mert ha egyhelyben áll és valaki veletlenül rányul a gázkarra már repül is a roller.
Index hangerőt nem lehet állítani sem a csipogást kikapcsolni és igen, hangos.
Motoron sem felejtettem el soha kikapcsóni az indexet ezen sem fogom.Na csak ennyi akartam írni.
Holnap elviszem messzebb tesztelni arról még írok majd aztán részemről ennyi lesz a roller topic. Nekem nincs kedvem senkivel sem hülyeségeken vitatkozni.
Lámpát rendeltem rá amin lehet kapcsolgatni távirányítóval a fényszórót.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A Ninebotnál ki lehet kapcsolni a csipogást indexnél, de a Xiaomikon nem. Cserébe a Xiaomik csipogása halkabb volt.
Lehet a hatos szériánál emeltek a hangerőn, nem tudom, még élöben nem hallottam.
Engem is zavar egyébként.Az inditáskori belökés sebességét meddig lehet állítani? Segwayeken 3 vagy 5km/h. (Átszoftverezve 0-t is be lehet állítani, én igy használom őket.)
Járdán 10-el menj csak gyalogosok között.
Az nem számit egy ciklusnak, ha nem nulláról töltöd fel. Pl ha minden nap 20 %-ot merül, akkor ötnaponta lesz csak egy teljes ciklusod.
A te rollered esetében, ha mondjuk 50km hatótávolságot feltételezünk, akkor 500 x 50 km-t tudsz megtenni az 500 ciklus alatt, ami kb 25ezer km. -
DigitXT
félisten
válasz
paolinho
üzenetére
Tökéletesen egyetértek! Pontosan ugyanezeket az elveket vallottam annak idején.

Más kérdés, hogy aztán később jöttek szembe olyan tapasztalatok, hogy jobban jártam volna (akár anyagilag is, de eredmény tekintetében biztosan), ha elvégzem a MAMI-t és mindent is magamnak szerelek a motoron. A MAMI kimaradt, a szerelgetés megmaradt. Figyelem: ez a videó az Élet paródiája (magyar szövegezése valós eseményeken alapul)Szerk: azért itt is volt már olyan, hogy szakszervizben fordítva szerelték fel a kormányt, aztán simán kiadták ügyfélnek, hogy nesze paraszt, ezzel veresd: szerintem ez baj...

-
DigitXT
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Jogukban áll... Eskü nem törlést kértem, nem a tájékoztatás ellen vagyok, csak direktben kicsit nyers volt egy publikus fórumon. Mondjuk a Google képkereső kidobta, hogy valaki pont ezt a képet felrakta 3 napja FB-ra rolleres balesetmegelőző videóhoz hozzászólva... (Ami mondjuk szintén elég grafikus volt, de hát ez ilyen... Ijesztegetni kell, hogy komolyan vegyék a dolgot: klasszikus a témában Klaus, a targoncás Munkavédelem: nem linkelem.)
-
paolinho
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Isten ments, hogy hozzányúljak! Még az is lehet, hogy inkább elvégeztetem hozzáértővel a munkát! Egyszerűbb, és praktikusabb olyan melóval megkeresnem azt a pénzt, amit kifizethetek erre, amihez értek, mint az időt elb@szni bőséggel úgy, hogy még az sem biztos, hogy sikerülne.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Baszki, Te tényleg ennyire khm... szóval 25-tel mentél a járdán: jelentsd már fel magad...
Járdán maximum 10 km/h, és azt is csak akkor, ha az úttest alkalmatlan kerékpározásra.más lesz az amikor emberek között
Jaja, mert olyankor el is lehet őket baszni ennyivel. Az meg nem nyerő... Talán NE menj a JÁRDÁN...
Csak a miheztartás végett: nekem megmondtad, hogy hol (nem) mentem?kanyarban
Képzeld, a rollert ugyanúgy be lehet dönteni, mint a motort, lehet vele 25-tel kanyarodni.
rossz úton
Azt mindenki felméri magának, neki mi számít rossz útnak: ma Mo-n kb. minden is.
20°-os
Olyan biztos nincs. Talán 20%-os, bár az is extrém... 1100W-tal nem kell fosnod tőle.
Mondjuk én anno megpróbáltam nagyjából 1000W-tal felmenni a Tordain, nem sikerült.Az 500 ciklust nem én találtam ki
Nyilván, csak értelmezni kéne tudni. Segítségképpen leírtuk, hogy mit jelent... Szívesen.jöjjek sírni a topic-ba
Ha rám gondolsz: sosem csináltam ilyet. Dokumentáltam, hogy épp mi volt sok neki.
indexelés közben sípol
Nagyon jól teszi, mert így nem felejted kinn. Ha mondjuk emiatt tolató teherautó hangja van, és emiatt nem tetszik, az már a gyártó sara, lehetne diszkrétebb a "csipogás": én pl. kifejezetten "csippanást" csináltam anno, nem folyamatosan hajtja a buzzert, hanem egy kondi kisülésével párhuzamosan elhal: nagyon jól szól. Kivéve, hogy akku függő is, így a 36V akkuval az adott kondi már nem jó, nem tölti fel eléggé (elég gyorsan), túl halk lett... 48V-os akkuval volt tökéletes. De hát ez van.
De ne javítsd meg, mert még garis. 
Nekem az alapból 4km/h
0 km/h: fogja a franc löködni. Főleg, ha megállasz emelkedőn, indulj el vele saját erőből. -
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem tudom mennyire minősül az használatnak, hogy bekapcsoltam a 25-ös módot, elértem a 25-öt és pár méter után megálltam mindezt egy full egyenes járdán kanyar és egyéb bukkanó nélkül.
Ebből leszűrtem, hogy nem tűnik soknak, de más lesz az amikor emberek között (bicikli úton flangálók), kanyarban, rossz úton kellene ugyan ezt megcsinálni.
Én jobban az emelkedőre leszek kíváncsi mert itt helyileg van egy szép 20°-os amit sajnos néha be kell majd iktatnom a körömbe.
Biciklivel itt full 1-be szoktam feltekerni azt is kb gyalog tempóban.
Az 500 ciklust nem én találtam ki a mellé kapott Jellemzők papírra van ráírva sok egyéb érdekességekkel miszerint a megfelelő útburkolatok: Betonos vagy aszfaltút 1cm-nél kisebb padkákkal vagy 3cm-nél keskenyebb repedésekkel.
Nem tervezem tökig meríteni naponta és nem is tudnám én csak leírtam ide ami oda van írva a papírra. Aztán hogy hogyan értik ezt a ciklust már a képzeletedre van bízva mert más magyarázat nincs ott.
Látom nagyon szíveden viseled ezt a tuning kérdést, de továbbra is csak azt tudom rá írni ha erősebb roller kell akkor azt veszek nem mókolom a gyári garis cuccot hogy aztán előbb tönkremenjen a nem megfelelő használat miatt utána meg jöjjek sírni a topic-ba, hogy mekkora gané az egész.
Amit még nem írtam, indexelés közben sípol ami iszonyat zavaró és asszem ki sem lehet ezt kapcsol az app-ban.
Azt viszont be lehet állítani, hogy mikor induljon el a roller hány km/n-ál. Nektek az mire van beállítva? Nekem az alapból 4km/h.
De van rajta fényérzékelő is ami automatán kapcsolja a lámpákat és be lehet kapcsolni folyamat ON állásba a hátsó lámpát. -
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
"Ciki ha érzi, hogy vérzik érte, jajj!, az orrod?" Mea culpa, kértem, hogy linkesítsék.
Nem bírom a vért...
Úgy általában a sérülés tudata zavar. De hát ez van.
Nyilván az embernek hótmindegy, ha már egyszer megtörtént. De életszerűtlen,
hogy sisakot vegyen: bérrolleren ő gyalogos, nincs nála = joga van a kórházhoz! -
bandigyerek
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Az orra lett oda val'szeg...
-
DigitXT
félisten
válasz
paolinho
üzenetére
Szerintem bringaszerviznek lesz hozzá minden. Házilag necc... (Minden sz.rt be lehet persze szerezni otthonra a féklégtelenítő készlettől kezdve a kutyaf.száig, de egyetlen alkalomért egész biztos, hogy nem éri meg, így olcsóbb megkérni rá a szakembert.
Nyilván, ha az ember nem akar ilyesmivel foglalkozni, és/vagy nem ért hozzá, pláne...) -
paolinho
addikt
válasz
alphamooncam
üzenetére
FID, DigitXT: kösz nektek IS a válasz!

Az a helyzet, szerintem lazán elfér a taposó, és az akku között a cső így csavartan is, bár azon, hogy kidörzsölődhetne a használattól, ezen még nem gondolkodtam. De akkor lehet, hogy teszek valami biztonsági megoldást a találkozási pontjukra.
Egyébként tényleg van lehetőség szakember által visszavágni belőle? Mert nyilván ez lenne az legtutibb megoldás. -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nálam félemeletes a lift, sehol nem láttam még ilyet. Ha meglátom hogy a nyolcadikon van inkább felviszem lépcsőn a rollereket. Mert dög lassú. Csak az első héten nehéz.
A 80 kilós wepeddel is lépcsőztem. Havernál nincs lift 5.-re még nem olyan vész a 40kg Nami. Lényeg hogy legyen jó fogása.
bandigyerek: Simán bírja.
z67: Drága bor volt?
-
DigitXT
félisten
Azok a bátrak akik simán felügyelet nélkül töltenek akár este alvás közben.
Egy jól megépített, jó BMS-sel szerelt akkut egy jó töltővel bátran ott lehet hagyni...
Nem nagyon tudsz mást csinálni, amikor ilyen 15 órás töltési idők vannak. Nézed?
Igen, több feltétele van, az emberek a felét nem is értik, inkább azt mondják: NE!
(És ez így van jól, mivel ha leég a ház, akkor lehet rá hivatkozni, hogy én szóltam...)De ha jobban belegondolunk, a felügyelet maga a BMS, ami levágja a töltést.

Előbb, mint ahogy az emberi felügyelő észrevenné a füstöt. Az már régen rossz...
Sőt, még azelőtt, hogy egyáltalán kialakulnának a túltöltés, hőmegfutás feltételei:
egy emberi felügyelő nézegeti az akkut, és nem tud róla megmondani semmit.
Ha hőkamerával nézi, akkor talán lát rendellenességet. De ez megint inkább csak következmény, hiszen a melegedésnek általában jó oka van. Az emberi felügyelő "ránézésre" sohasem tudja megmondani, hogy egy cellacsoport "elszállni" készül. (Ellenberger a BMS meg minden cellacsoport feszültségével tisztában van.
)Ezért rettenetesen fontos egy jó BMS. Ha a tömeggyártók szart használnak, mert
az olcsó, akkor szégyelljék magukat: épített akkukban jó 30K-ért már találsz jókat.
De ha a non-plus-ultra kell, akkor VESC Harmony 32, potom 300EUR, és még fel is
kell programozni, hogy jó legyen. Magyarán érteni kell kicsit hozzá. De ez van...
Aztán nem tudom, még nincs vele tapasztalatom, de feltételezem, hogy nem szar. -
alphamooncam
őstag
válasz
paolinho
üzenetére
Nem túl elegáns, de műszakilag megfelelő a hurok, amennyiben elég nagy ívű és nem törik meg, illetve nem sérülhet meg a vezeték. Kidörzsöléstől óvni kell, ill. megfelelőn rögzíteni. Ha nem tudod vhol elrejteni belül akkor a hurok menet közben beakadhat bárhova, és az non nem jó. Akkor inkább szaki aki levágja és lelégteleníti.
-
bandigyerek
senior tag
-
1. tömege: Nálam az nem lényeg, lehet 50+ kiló is.
Nálam 24 kg a felső határ! 1. emeleti lakos vagyok, lift nincs!
2. hatótáv: 60v 24ah tól kezdődik a rolleres élet.
Nekem most 48V 10200 mAh + 10 000 mAh van az F3 E-nél
4. nincs gyorstöltés: Az alap dolog bár kinek mi a gyors. Nálam 5A kezdődik.
Szerencsére a Xiaomi PRO 2 korszakom lezárult, így 3A Max G30 E II--nél és 4A az F3 E-nél, de itt el tudtam volna viselni, ha az F3-nek lett volna még egy portja, és külön tölhettem volna a külső és belső akksit, akkor vettem volna még egy 210W-os töltőt.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem akarom ismételni magam végtelenítve, úgyhogy csak ennyit számolj ki kérlek:
6,5 / 27 = ... Nem árulok el nagy titkot, hogy ez egy bőven 1-nél kisebb szám. Ettől szerintem nagyon nem kell fosni...
Maximum ha valami gagyi DC csatija lenne...Mondjuk a linkeden azt írják, hogy XLR (az jó 15A-re is), a kép alapján inkább GX16.
Utóbbinál a 10A már határeset, melegszik a csati, stb. 6,5A viszont nem a világ.
Ui: 0.2C-nél lassabb töltésről beszélünk. Ettől fosni, mint gyorstöltő, hát meredek...
(Akkor van könnyen gond a li-ion akkukkal, ha túlmelegszenek... Ha nagy árammal
töltöd, akkor fordul elő ilyen: az, hogy mi a nagy áram, az akku kapacitásától függ.) -
DigitXT
félisten
válasz
paolinho
üzenetére
Dehogynem, ha így vissza baszarintod rá a fedelet, elcsípi a csövet, és meglocsolja az akkut fékfolyadékkal. Ez még a kisebb gond! A nagyobb, hogy nem lesz fékhatás.

Na, kb. itt kezdődnek a gondok, hogy hivatalosan méretre kéne vágni* a csövet stb.
*: ha el tudod úgy rendezni, hogy nem törik meg, és nem csípődik be, akkor maradhat.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
"ki tudja-e magát számolni újra" Nem igazán világos ez.
Ha sietek én az 5 amper mellé oda vágok még egy 5A+ töltőt. Ilyen 30-40Ah akkuknak meg sem kottyan. De csak olyan rollert szabad így amiben nem cérna kábelek vannak a porton.
Azok a bátrak akik simán felügyelet nélkül töltenek akár este alvás közben.
GoodSpeed:
1. tömege: Nálam az nem lényeg, lehet 50+ kiló is.
2. hatótáv: 60v 24ah tól kezdődik a rolleres élet.
3. nincs külső akkumulátor: 60v 24ah+ tól nem is kell.
4. nincs gyorstöltés: Az alap dolog bár kinek mi a gyors. Nálam 5A kezdődik.
5. Nem okos a kijelzője: Kijelző lényegtelen kb soha nem nézem. -
alphamooncam
őstag
Rollernél nincs olyan aktus, h forgalomba helyezés, ill. nincs karosszéria sem, ezért nem kérhetik számon annak megváltoztatását sem.
Kérlek nézz utána.
A gépjárművekre hozott szabályok nem alkalmazhatóak egy elektromos rollerre.
KLASSZIKUS tipusbizonyítványa szerintem egyik elektromos rollernek sincs, több tízezren mégis használják közuton Mo.-on.
EKKORA tömeggel a rendőrség sem bírhat el, ezért a helyzetért a jogalkotó felelős.
-
DigitXT
félisten
Ha nincsen rendszám nem mehetsz forgalomba
Khm, még mindig Magyarországról beszélünk?
Még mindig a roller topikban vagyunk?
Csak mert az SMKP-k rendszámozása (én támogatom) néhány évente felmerül, de mindig győz a horgászlobbi, hogy hát csak nem fogják már vizsgára vinni a 30 éves csettegőiket!Ui: hogy jön ide a személyautó szegecselése? Annak tényleg van vizsgája. Motoroknak is, sőt, nem is túl rég szigorítottak, tehát ami pár éve hivatalosan átment (homologizált kipu) ma már nem jó, mert be kéne íratni a forgalmiba az NKH-nál... Ilyenkor az ember a vizsga idejére leszereli, utána meg vissza, ha meri... Ám ha megfogja a rendőr, lehet bünti, hiszen papírod van (vagy nézőpont kérdése: nincs) róla, hogy az adott alkatrész a motorodra való. (Arra gyártották, homologizálták EU-ban megfelel, de persze csak akkor, ha beírják, tőlünk nyugatabbra be lehet írni, nálunk: nem. Eskü hallottam olyat, hogy vidd ki külföldre, ott úgy vizsgázik, ahogy az EU-ban megfelel, aztán hozd haza, mert honosításnál már jó lesz.
) -
paolinho
addikt
Le szeretném cserélni a gyári bovdenes féket a KuKirin G2 2025-ön. Meg is jött a ráillő XOD XD-H800 tip. hidraulikus fékrendszer, azonban a hátsó fékhez kb. 30 cm-rel hosszabb cső vezet, mint, amire szükség van. Szerintetek nem okozhat problémát az akkuházban egy kisebb hurokkal alakítom méretre?
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Lehet, hogy esztétikailag bejön neki: az teljesen szubjektív. Nekem nem adja: aránytalan. Ha már ekkora kerék, akkor lehetne hosszabb a taposó. Persze, akkor meg vetekedne a piros 7-essel hosszban, és nem férne be sehova, meg lenne 2 km fordulóköre. Passz.

TROLOLO
1. tömege (legalább tartós, mert van benne anyag
)
2. hatótáv (pici benne az akku, nincs semmi látnivaló)
3. nincs külső akkumulátor (a kábelkötegelő segít!
)
4. nincs gyorstöltés (nincs a fenét vegyél hozzá töltőt)
5. Nem okos a kijelzője (nem kijelző kell, data logger!)Ui: úgy foglalnám össze, hogy jó tuningalap...

-
DigitXT
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hát ez kevésbé menő, hogy kilátszik a csőváz, meg az akku: a Max sokkal jobban néz ki. (Nem mintha bajom lenne a csővázzal. Lásd Adventure... szintén 12"-os kerekekkel...
)clon: anno sokat jártam olyan rollerrel, ami 25 km/h-t max. csurig töltött akkuval érte el. Ahogy merült, úgy lassult: el lehetett vele lenni, de sosem jutott volna eszembe, hogy az érzést ahhoz hasonlítsam, hogy mész az autópályán (130 km/h), és a lehajtón nehezen becsülöd meg a sebességed, mert már az hiszed, hogy megálltál, de még mész 50-et... Amúgy én ebben a szituban szépen szoktam visszapakolni a fokozatokat, mert a motor nem "érez", hanem a fizika szerint viselkedik, és ha 50-nél húzod a kettest, szólni fog.

Aztán amikor két motoros lett ez a roller, akkor elérte a bődületes 28 km/h sebességet, viszont nem is az volt a lényeg, hanem az emelkedőn való feljutás... 3 perc vánszorgás!
Nyilván később ez sem volt elég és akkor jött a vezérlő tuning, később a 48V átalakítás.
Amúgy itt jegyezném meg, hogy a vezérlő tuning magában szintén nem a "sebességre" törekedés miatt történt, hanem a gyorsulásra. Jó: sebességre közvetetten, emelkedőn. Mielőtt vki jönne, hogy azért, mert versenyzés, nem. Hanem mert 400W szarra se elég. (Sic transit gloria mundi: ma a kezdők is 1100W-tal veretik, mintha övék lenne a világ...)20 esetén a pofáraesés 3 fog 25 esetén 5 fog
Akkor 30-nál már az egész felső fogsor nem? Olyat tényleg tilos itt, hogy fullface?
(Egyszer nagyjából 30-nál megfejeltem az aszfaltot - 36 km/h volt a végsebességem -, valahogy 1 fogam sem esett ki, sőt, az állam, meg még arccsontom is egyben maradt. Ellenberger az a biciklista, aki sisak nélkül esett el, ezt nem mondhatta el magáról.
) -
clon
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
A jog szerint nem lehetnek felsorolva egyértelműen...
A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.Ha nincsen rendszám nem mehetsz forgalomba így csak saját tulajdonú zárt területen használhatod "saját felelősségre" tehet ez nem releváns mert nem vesz részt közúti forgalomban így nem veszélyeztet a forgalomban másokat.
Talán még emlékeznek rá egyesek, hogy személyautó esetén csak a sárvédőre szegecselt oldalszélesítés mértéke is milyen problémát okozott annyira, hogy büntették és kötelezték a leszerelését
A KRESZ erre nem fog kitérni (egyenlőre - annak is örülhetünk ha lesz szabály) ezért mondtam a rendőrök majd igen. Amire nem lehet gyári ülőkét vásárolni azt is büntetni fogják mert a roller márka nem fog kiadni hozzá "bizonyítványt" főleg, hogy neki ebből nincsen haszna (ha meg van az azért lesz mert saját maga fogja gyártani).
-
bandigyerek
senior tag
Elvi lehetőségként, szemléltetésnek írtam. A G2-t kb. hetente töltöttem 15-95% tartományban.
A zsebrakéta még csak háromszor volt töltve, mert egyrészt az idő, másrészt dögrováson voltam nem keveset, harmadrész 27Ah.... Apropó...jó popó. A cucc 27-28 százaléknál már alacsony akkufesz miatt vinnyogott. Kíváncsi vagyok, most, hogy 100-ra töltöttem, ki tudja-e magát számolni újra. Van valami tapasztalat ez ügyben?
A másik, hogy az az 1,7 -es gyári töltő... hát nem egy Shinkansen... Az FB-ben láttam hozzá 6,5A-t, de mondjuk fel kéne menni érte (vagyis le). De mit finomkodjak, fosok a gyors-töltőtől. -
-
Ismerősöm roller boltjában az új Xiaomi 6 12 colos kerekekkel:
-
clon
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nekem gyári a 25km max sebesség és elárulom viszonyítási alap kérdése a "nem tűnik soknak". HA már felváltottál 25re akkor csak az elején érezhető a magasabb sebességkülönbség utána már "megszokott" és mivel ez a max sebesség minden lassabbnak tűnik.
Ez ugyanaz mint az autópályáról lehajtva gyakorlatilag minden sebesség "vánszorgásnak" tűnik
egy jódarabig.Én is azért váltottam át sport
módba mert kicsit jobban gyorsult de 20ról 25re emelkedett a sebesség - 20 esetén a pofáraesés 3 fog 25 esetén 5 fog
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ez nagyon változó. 5-6 éves dualtronok namik mászkálnak gyári akkuval meg segwayk. Persze kevesebbet bírnak, de nem vész. Valamikor meg az első évben elszáll egy sor az akkuban stb. A lényeg ne legyen hónapokra lerakva tele. Az sem megoldás hogy nincs tele töltve mivel a legtöbb bms 4 volt felett csinálja a balanceot és szét esnek a sorok amit már nem tud kimozogni a bms.
Na meg a millás rollerekben is filléres bmsek vannak. A teverunba meg az Inmotionba egész korrekt.
Az épített akkukba 20-30.000 wattoknál szoktunk aktív balancert rakni.
-
DigitXT
félisten
Továbbmegyek, akkor már a biciklistákat is vegzálja az NKH, mivel lehet kapni biciklis alkatrészeket a boltban, aztán felrakja magának az ember otthon, ha kedve szottyan...
Nekem ez amúgy teljesen új, hogy lehet/kell kerékpárokat is vizsgáztatni. Vagy kelljen!Mertugyebár az a 7 éve (van az 14 is, de maradjunk csak a rollerek kriminalizálásánál) belengetett KRESZ módosítás csak nem akar megérkezni, ám ha jön, akkor lesz olyan, kifejezetten lassabb, kisebb teljesítményű motoros roller, ami kerékpárként kezelendő.
Elárulom, hogy ezek a büdös életben nem fognak 50-70-nel menni... Mert nem tudnak. Akkor sem, ha csoda kábelt raksz bele, és elengedi a valós végsebességéig: 30-40?
Kulcsszó: légellenállás. Négyzetesen növekszik a sebességgel. Nem kicsivel kell több energia a kicsivel nagyobb sebesség eléréséhez, hanem sokkal! (70-hez: hűdesokkal!)A grafikon azért mutat egyenest, mert folyamatosan gyorsult, nyélgázon. Aztán jön a korábban már megénekelt BEMF, így csökken a nyomaték, bár még gyorsul a vas, de csökkenő tendenciával, és a 70 km/h-t nagyjából 3300W-tal tudja tartani... Szerinted lehetséges, hogy egy 1100W-os roller valaha el jut ide? Szakadékban hátszéllel.
Megjegyzem, hogy a határt 1000W-nál húzták meg anno, de ugye még nem jött ki.
Nagyjából ugyanaz, mint a Szorulás című film, amiről még senki nem hallott, mert...Te magad is hivatkoztad.
Elfelejtetted? -
DigitXT
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Basszus, azért kemény, hogy 1 napnak sem kellett eltelnie, hogy "szarul öregedjen" az a HSZ... Mertugyebár Te, aki hetekig nem fogsz 15 km/h-nál többel menni, pár 100 méter után már kapcsolod a 25 km/h-ás módot, és megállapítod, hogy nem tűnik soknak...

Akkumulátornak azért nézz utána, hogy mit jelent a ciklus, és mit jelent az élettartama! Előttem már írták, hogy egy teljes merítés feltöltésre értendő, azt viszont nem, hogy ha mindezeket meg is csinálod, tehát napi 40-50 km-eket elmész, lenyomsz két éven belül 20000-25000 km-t, akkor lecsökken a kapacitása: még nem kuka! Csak degradálódott.
Mivel Te bevallottan nem "munkába járásra" vetted, nem tudom, hogy fizikailag hogyan tudnád minden nap lemeríteni, 2 év alatt degradálni. Annyi szabadidő a világon nincs...
Mert ugyebár azt is jelentné, hogy minimum 2 órát állnál rajta (minden áldott nap!), bár inkább többet, hiszen nem jellemző, hogy folyamatosan lehet "végsebességen" haladni.(Hacsak máris nem a tuning gondolatával kacérkodsz. Nagyobb tempóval gyorsabban agyon lehet meríteni az akkut, ám mivel van gyorstöltőd, neked ez sem gond: hajrá!
)Ui: ha most azon agyalnál, hogy inkább nem töltöd, napokig a rövid kirándulások után, felejtsd is el, mert minél többet veszel ki az akkuból, egy ciklusban, annál rövidebb az élettartama. Azt a (kevés) 500 ciklust is úgy értik, hogy 0-ra meríted. (Kisebb merülés esetén nem egyenes arányban lesz több töltési ciklusod, hanem exponenciálisan.
)OFF de nekem már 6 éve megvan a P30 Pro-m, gyakorlatilag naponta van gyorstöltve.
Éjjelre bedugom aztán kész: az megküldi max. 40W-tal, ami egy ilyen kis akkunak sok. Mégis elvan, évek óta. Bizonyára már nem hozza az eredeti kapacitást, de nem halott.
(Amikor elestem a rollerrel, a kijelző összetört, így cserélve lett. Később a kamerája is összefosta magát, így azt is kicserélték. Az akkuhoz viszont még nem lett nyúlva.
) -
válasz
alphamooncam
üzenetére
Kezdő rolleres vagyok, de így pár 100 méter megtétele után azért már van egy véleményem.
Azok a fékek bőven elegek sőt, a biciklim nem fog ekkorát szóval ésszel kell kezelni és ha a biciklimen 15 évig nem kellett bowdent cserélnem akkor valszeg ezen sem kell mostanában.
6 km/h korlát: Kevés, de simán tudok rajta állni szóval nem zavaró. Emelkedős felkísérésre tökéletes.
15 km/h korlát: Amikor megindul akkor olyan "félelmetes" de amikor elérte ezt az értéket akkor egy teljesen jó utazótempó számomra főleg szűkebb járdán ahol oda kell figyelni.
25 km/h korlát: Kipróbáltam. Rendesen húz és ijesztő elsőre, de amikor eléred a 25-öt már nem tűnik soknak főleg nekünk akik megszoktuk az autós/motoros tempókat.
A leírásába az van írva, hogy 500 ciklust tud az akku ami nem valami sok akkor ha valaki naponta töltögeti, de ha csak hétvégente kell vagy 1 töltés elég több napra is akkor az már több év.
Egyelőre még tanulom a mozgásokat mert lehet szépen is kanyarodni vele meg bénán is, holnap már egy hosszabb útra is elmegyek vele szigorúan bicikli úton.
Megérte? Sztem első rollernek ez simán jó vétel, rendesen felszerelt, jól is néz ki, benne van az anyag és az én magasságommal is használható.
Az első lámpa ratyi azt ki fogom pótolni viszont a hátsó az elég erős és az indexet is lehet látni ha nem takarod ki a kezeddel.
Az aktiválásnál meg kellett néznem kötelezően egy használati videót a Xiaomi Home app-ban.
Biztosítást megkötöttem rá 6700Ft/év.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Napelem
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Revolut
- Az iPhone 17e hátlapjával MagSafe-et kaphat a 16e is
- Androidos tablet topic
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- További aktív témák...
- Playstation 4 FAT 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Apple iPhone 17 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- AlzaErgo ErgoArm D65BN Essential
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ekkora vázba kell a 40ah 72v.
Pl. állítólag a bringások tetemes százalékának VAN autóvezetői engedélye, tehát tisztában van (kellene lennie) a KRESZ szabályrendszerével, aztán mégis tetemes százalékuknak már egy piros lámpát sem sikerül értelmezniük...
(Tisztelet a kivételnek.) Átfogalmaznám: kevésbé jellemző azokra, akik beazonosíthatók. Mert, ha egy térfigyelő felveszi, hogy átrongyolsz a piroson, és látszik a rendszám:

(2023. ősz)

(Ha még "csak" kuki köpködés lett volna.

(Mondjuk manapság már mi nem kínai? Tudnak ők minőséget is gyártani. Ha megfizetik.)
Xiaomi 6 hátulról.

Amúgy, ha az vér, akkor nem illik így berakni.
Még mindig a roller topikban vagyunk?