Új hozzászólás Aktív témák
-
engusz
veterán
Bekapcsolt! Eddig no problem!
-
Rover623
félisten
Akkor próbáljátok ki: elindul-e egyáltalán...
Először is 0709-es BIOS-t bele. Ha elindul, az jó kezdés. Ha nem, akkor vmi más modullal be kell gerjeszteni, és fix 533-ra rakni a sebességet, aztán csere.
Ha akkor sem indul, nyugodtan dobjátok vissza a Kingston-nak...kaptok két másikat egy kis idő múlva...azon más chipek lesznek... -
föccer
nagyúr
Nem csináltam még ilyen műveletet, de volt már a kezemben a fent <vagy lent?
> említett borda, és az általam használt snici nem férne hozzá az általad később említett módon. Szerintem biztonságosabb a csavarnyúzó, de szvsz teljesen mindegy. A lényyeg, hogy ne nyomja ki egy szilánk senkinek a szemét és a borda épségben maradjon...
üdv.: föccer
ps: megyek haza, nem rontom itt tovább a levegőt.
ps2: meg nem offolok tovább
engusz: ha itt vagy, akkor törölheted is ezt a hszt.
üdv.: föccer -
engusz
veterán
Rover623:
Megnéztük sniccerrel. Aláfér, de ahhoz már gyenge, hogy megemelje a fület. Kerítünk majd egy korrektebb csavarhúzot, amivel könnyebben végre lehet hajtani a műtétet. Szerencsére van egy kis időnk, mert az új hűtője csak két hét múlva ér ide.
föccer:
Köszönjük a tippet! -
föccer
nagyúr
Inkább a műszerészcsavarhúzót ajánlom. A sniccer éle hajlítási igénybevételek esetén hamar megadja magát, és eléggé ridegen elpattan <direkt így van gyártva, hogy le lehessen törni belöle...>, és szerintem nem jó játszani a levegőben nagy sebességgel röpködő vékony, hegyes acéldarabokkal...
üdv.: föccer -
Rover623
félisten
Igen.
''Snicivel'' vagy nagyon vékony csavarhúzóval kell megtámadni. A közepükön levő ''lyukasztás'' egy kis fül/pöcök, ami a hűtőborda lyukába pattan bele.
Ha az egyik oldalon sikerül elemelni és kiugrasztani a lyukból, akkor a modul tetején már alá lehet feszíteni egy óráscsavarhúzóval és le lehet ugrasztani. -
Rover623
félisten
Nem javaslom...
Nagyon erős a ragasztó...én már szedtem le Kingston-t is meg TT utólag feltehető bordát is...
Ha vki először csinálja, kb. 50:50 az esélye rá hogy megroppantja a modult...
A két clips lepattintása után nagyon vékony lapos vagy csőrös fogóval a vége felől el kell kezdeni ''felcsavarni''...mint régen a konzervhalat. De mindig csak nagyon pici ''előtolást'' szabad alkalmazni, mert a PCB könnyen meghajlik.
A dolgot nehezíti hogy a két fél borda egymásba van csapolva...tehát először oldalról kell elindulni, aztán ha már van elég felhajtott felület a megfogáshoz, akkor ''alulról'' az érintkezők felől feszíteni tovább.
Ja: természetesen irreverzibilis beavatkozás...és a gari is ugrik...
P.S.:
De ez elfért volna a Nagy RAM-osban is...ezért topicot nyitni...ejnye-bejnye...
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
Üdv tagok,
lenne két darab 1 Gb-os Kingston HyperX 2-es memória, amiről szeretnénk eltávolítani a gyári bordákat. Eleddig nem nagyon boldogultunk vele. Nagyjából csak feszegetni tudtunk. Tehát, aki járatos a témában, kérem, hogy vázolja a pontos eljárás menetét!
Előre is köszönjük!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest