Hirdetés
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- OLED monitor topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonToni
aktív tag
Én ebből a képből indultam ki, hogy itt pl. minden főbb komponens le van szedve, szóval jah... jogos a felvetés!
Bár én még mindig úgy vagyok vele, hogy totál felesleges/értelmetlen egy kvázi üres nyákra vissza tenni akármilyen chipet, mikor oda teszek egy filléres pad-et vagy bármit (zsebkendőt), így se-úgy se fog működi... ha meg vissza vannak csavarva a csavarok (feltételezem ennyire azért nem látványos a kóklerkedés) akkor nem fog deformálódni a nyák (feltéve, hogy van közte meg a hűtés között valami).
Mondjuk ha már itt tartunk, én a vrm mosfeteket is lekaptam volna. biztos ami biztos! -
VIC20
őstag
Hogy lehet ,,kiemelten vigyázni"?
Szegény magyar nyelv...
-
sheep
addikt
Hát akkor eljött az én időm: 4090-es kártyámat budai villára cserélném értékegyeztetéssel.
Nyilván nem én fogom rádobni a kest -
DonToni
aktív tag
Azt a pár darab memória chipet már miért hagyták rajta....?
-
ricsip
addikt
válasz
BusinessGuy #24 üzenetére
Sok lesz már az a KOX..
le kéne jönni arról a szerről amit TOLSZ -
M107
addikt
Régebben én is úgy adtam túl a jó használt komponenseimet, hogy felraktam pl ide, és lejött az illető megnézte működik pénzt ide és vitte is.
Manapság már nem így csinálom, mert 1 a régebbieket pl ram vga jó lesz ha gariztatni kell a dolgokat.
Másrészt, meg ha el is adnám azoknak már csak névleges értéke lenne.
Most is van egy Sapphire ITX 4 GB RX 570 VGA mit tudom mennyit kérjek érte, meg Most hogy 32 GB DDR4 re bővítetem kiszedtem a 2X8 GB Kingston Fury ramokat
Gari a 2X8 Rammra van még 5 hónap de az meg az új alaplapommal van egy számlán.
Úgy hogy még sincs csak rá ....
De amúgy ha eladnám ingyen odaadnám hogy ne fogja itt a helyett. -
BusinessGuy
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #14 üzenetére
Az energiatakarékosság dolog azért erősen kérdéses.
Jelenleg az egyébként 400-450w-ot game alatt benyelő 4090 4k-ban a legtöbb stuffot lazán kirakja full graffal bőven 60 fps fölött. A kártya cirka 0-1% teljesítményromlás mellett limitálható úgy 300-350w a zaba amivel még mindig lazán hozod a 4k/ultra/60-at.
Namost míg a legtöbb kártya agyonszarrá hajtva is alig hozza a 4k/ultra/60-at azok is ennyit lazán benyelnek lásd 4080 vagy 7900xtx vagy 3080ti 3090 és hasonlók. Eközben 60fps limittel a 4090 konkrétan pihen a játékok zömében 150-200w fogyasztással koxra tett graffal....
Ha kox grafikát akarsz, nincs takarékosabb kártya.
Sokan csak a tdp-ket meg a játékon belüli vsync es fps limit nélküki sebességeket nézik. De minek pl 60fps fölé menni ha a monitorod/tv-d nem tudja 4k-ban...? Szóval a kérdés az energiatakarékosság szempontjából hogy mi a cél. Ha engedsz a grafikából hogy meglegyen a mondjuk 60fps-ed adott felbontáson persze le lehet dobni minden kártya fogyasztását. De kox látvány mellett az összes olyan játék amiben a 4090 bőven megugorja sebességben a megjelenítòd képfrissítését koxra rakott graf mellett, garantáltan kevesebbet fog enni mint azok a kártyák amik alig bírják kiköhögni kox látvány mellett azt a sebességet....És ez jelenleg szinte az összes játékra igaz 4k 60hz/fps-ig koxon. -
Predatorr
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #14 üzenetére
Maradjunk az elemi logikánál: egyetlen csúcskártya-vásárló sem adja el azt, amíg nincs újabb csúcskártya.
Ezért nem is olvastam végig, a lényeg, hogy megvan a piaca.
-
Dr. Akula
félisten
Majd jön a következő játék és az ki tudja. Vagy bekapcsolod az RTX-et.
#21PR0JECTNR56: Azt elhiszem hogy ezt állították, mert nem tudtak jobbat kitalálni, de hogy nem az a valós indok, az biztos. Nincs olyan hogy valami túl jó. Akkor majd tovább kitart, elég lesz később lecserélni. Ki az aki inkább bukik rajta egy valag lóvét? Mintha valami motivációs levélből lenne copypastelve, ahova beírod hogy mindig is egy noname bt-ben szerettél volna dolgozni minimálbéren, és most egy álmod válik valóra.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Predatorr #12 üzenetére
Hát a sok kamu "csak kipróbálni kellett" helyett reálisabb az, hogy mivel megint annyiba kerül mint újkorában, most még el lehet passzolni jó áron. Nem mindenki gémerkedik 0-24-ben, van aki simán kibír mégegy évet az 5090-ig. Vagy 2t. Nekem is megvan 1 éve, aztán kb. 2x indítottam el rajta játékot azóta.
#14PR0JECTNR56: "túl erős darabot választott"
Na ez mondjuk a full kamu indok, olyan mintha a túl sok fizetést utasítanád vissza, hogy a te munkád nem ér annyit.
"Fizikailag kisebb konfigot rak össze (pl. kompaktabb mini-ITX darabot), nem fér el a 4090"
Ilyen bennem is felmerült már, de az biztos hogy elsőnek a túl kicsi ház repülne, nem a teljesítményről mondanék le. Hiszen elsősorban használni akarom, másodlagos hogy elfér-e a polcon. Ha nem, majd megy a sarokba.
"Projekt/bányászgép felszámolásából megmaradt 4090-et adna el"
Abból csak 3090-et tudna.
"Nincs megelégedve az előző generációhoz képest nyújtott teljesítménnyel az általa használt alkalmazásokban/területeken"
És ha eladja, majd vesz helyette egy S3 Triot, azzal meg lesz?
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
-
Azért ez komoly.. Hihetetlen egyesek miből nem csinálnak lelkiismereti kérdést
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Predatorr #12 üzenetére
Néhány ok a teljesség igénye nélkül:
- Kijátszotta azokat a címeket amelyek érdekelték/kiszáll a PC gamingből, konzolra/más hobbira vált
- Energiatakarékosabb kártyára váltana, mert rosszul mérte fel az igényeit és túl erős darabot választott
- Fizikailag kisebb konfigot rak össze (pl. kompaktabb mini-ITX darabot), nem fér el a 4090
- Referencia 4090-et vett, de sandwich layout-al rendelkezik az új ház, így a flow through hűtés nem működik, más hűtési konstrukcióra építő 4090-et venne (ugyanennek az esetnek a fordítottja is lehet)
- Elege van az új tápcsatlakozóval történő szerencsétlenkedésből (esetleg már megsült egy kártyája a tápcsatlakozónál, de kapott egy új cseredarabot, amitől megválna)
- Pénz nem számít, valamelyik limitált Asus 4090-et venné, a mostanit meg eladná
- Az NV kínpadja helyett az AMD kínpadjára fekszik át
- Projekt/bányászgép felszámolásából megmaradt 4090-et adna el
- Váratlan kiadás adódott az életében, gyorsan kell a pénz
- Nincs megelégedve az előző generációhoz képest nyújtott teljesítménnyel az általa használt alkalmazásokban/területeken
- Nem volt szerencséje a szilícium lottón, coil whine-os kártyát kapott
- A cikknek megfelelően valamelyik tetszőleges scam típussal próbál élni téglát reklámozva és ezzel átverve a potenciális vevőt
- Predatorr gyanakvását szeretné felkelteni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez bármely termékkörben előfordulhat bárkivel, aki lenyomozhatatlan helyről vásárol.
Sebaj, a réjtrészing lovagjai legalább kedvükre felháborodhatnak, már megint a szegény, elnyomott envídiját báncsák brühühü.
Az nv marketingesei ebből azt hoznák le, hogy még az üres dzsíforszokat is viszik mint a cukrot. Tehát ez pozitív hír.[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Nem túl ostoba emberben eleve felmerülne a kérdés: miért adna el valaki egy 4090-et?
Mai negatív nV hír persze 1 átverés segítségével pipa. -
palfitom
félisten
Szerintem nincs ebben semmi meglepő, sajnos.
-
-
Duck663
őstag
Megint egy újabb valami, amivel a sor végén, a legkisebb szívja meg.
-
bteebi
veterán
Így van. Nagy értékű termékeket nagyon alaposan körbe kell járni, különben könnyen visszanyalhat a fagyi.
Egyébként meg az összes gyökér szarjon sünt, aki eleve szar terméket árul. A cikkben lévő csalás meg már tényleg a legalja.
Nagy értékű videokártyát amúgy kb. sohase mernék venni, és processzort se. Még talán akkor se, ha van rá bolti gari. Ki tudja, hogy mennyire volt húzva, és mennyi ideig volt használva. Bányászatra, tuningolva, 0/24-ben azért eléggé szét lehet gyilkolni.
-
Azért ez szánalmas, már megint egy újabb csalás.
-
BioNiCMaN
addikt
Remélem Alzán nem ezt jelenti a "bontott" jelzés.
-
hardzsi2
aktív tag
Aki ilyet vett, rosszabbul járt, mintha féltéglát talál a dobozban, mert mielőtt rájön az átverésre, örömmel beszereli a gépbe aztán szenved azzal, hogy miért nem ad képet...
-
LLP-11Ker
csendes tag
Én személy szerint 4090-t csakis kipróbálást követően vennék, még ha ezért az ország másik felére kell utazni, mert nem azon 10-20e forinton múlik. HA-n is csak óvatosan..😃
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A VGA nehéz beszerezhetősége miatt sokan másodkézből vásárolnak, de félő, hogy több komponens hiányzik a termékről.
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- FOTÓS beárazás
- OLED monitor topic
- Megvédené magát a felvásárlásoktól az OpenAI
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- További aktív témák...