Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rohir
tag
Üdv!
Kaptam egy ilyen gépezetet eléggé megviselt állapotban, húztam rá egy win10-et, gond nélkül felment viszont a telepítés előtt még jól működő touchscreen eléggé megvadult, próbáltam újrakalibrálni, egyszerűen nem veszi be az érintést, drivereket újrahúztam innen letöltve eszközkezelőben, semmi változás, próbáltam bemásolni sys32 mappába is de az egyik fájlt nem engedi felülírni mint egyik kollégának.
Valakinek ötlet? -
plaxp
újonc
-
MrTitusZ
újonc
Nekem egy Kiano Intelect 8 3G MS tabletem van. Leírnám a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban.
Először is Windows 10 problémamentesen felment rá. Viszont senkinek nem ajánlom, mivel írtó lassú. A programok és a weboldalak vagy 10 - 15 mp alatt töltenek be.
Visszatelepítettem a Windows 8.1-et, viszont itt máris egy olyan problémába ütköztem, hogy a Windows 8.1 telepítésekor nem lehet használni az érintőképernyőt. Mivel csak egy mini USB van rajta, így USB hub-ot kellett használnom, hogy legyen egerem, billentyűzetem és telepítő pendrive-om is. Rendeltem Kínából egy olcsó hub-ot. Na ez nagy hiba volt, mert nem tudott bebootolni ezen a gagyi kínai hub-on keresztül. Kénytelen voltam venni egy normális hub-ot, ami a hálózatba is dugható, mivel onnan veszi a szükséges energiát, hogy a portokon lévő eszközöket meghajtsa. Így már felismerte az Boot Pendriveot, a billentyűzetet és az egeret is.
A telepítés egy szokványos Windows OS telepítése, semmi extra. Viszont ami utána jön, arra 2 délutánom is ráment.
A Windows 8.1 nem telepíti fel a szükséges drivereket, mint ahogy a Windows 10 tette.
A drivereket a Kiano oldaláról töltöttem le. [link]. Ha olyan készüléked van mint nekem, akkor az ebben a mappában található drivereket kell feltelepítened 'intelect83g win8.1'. A driverek telepítési sorrendje is fontos!Ezekben a mappában lévő .exe, .inf és .bat fájlokat kell feltelepíteni:
1. Wlan - először a wifi drivert kell feltelepítened
2. Ha van aktiváló kulcsod, akkor most már aktiválhatod is a rendszert
3. IntelChipset - ez a legfontosabb driver, ez tartalmazza az audio, camera, integrált vga, akumlátor kezelő, stb.. drivereket
4. Sensor - Ha ezt felrakod, akkor már tudod forgatni a tableted és a helymeghatározásod is jó lesz
5. Bluetooth - Ha feltelepíted az exe filet akkor a bluetooth-od is működni fog
6. Touchpanel - Az ebben lévő .inf file feltelepítése után indítsd újra a tableted és már működni fog az érintőképernyő is.
7. Audio - Na én itt felraktam az x86-os drivert, viszont nekem nem rögtön lett hangom. A windows updater-en keresztül kerestem frissítéseket és 2-3x újraindítás után lett hang.
8. Camera - Az utolsó lépésként a Camera mappában lévő összes .inf file-t telepítsük fel, majd indítsuk újra a tabletet és a Kamera is megfelelően fog működni.Nagyon sok idő volt, mire idáig eljutottam, de abszolút megérte. Villámgyorsan betöltenek a programok és a weboldalak a Windows 10-hez képest.
-
Petya1981
tag
válasz
Petya1981 #118 üzenetére
A gép típusa
Kiano Intelect 8 3G MS -
Petya1981
tag
Sziasztok,
Semmivel nem szoptam még ekkorát.... win 8.1 telepítés (külső billentyűzettel mert nem ment a az érintőkilyelzővel) minden partícó törlése után (semmilyen recovery, system reset nem működött ezért + a hely miatt töröltem)
Így csináltam innen letöltöttem amit ír:
[link]
csak a konfigurációs állományokat (.fw és .sys) a kiano honlapjáról( [link] ) töltöttem le (touchpad vagy érintőkijelző driver a megfelelő típushoz ) és kitömörítés után másoltam be az összes (kb 5-6db) filet a windows/system32/driver mappába. Újraindítás után működik minden.
Ha a fogalmazásom túl zavaros lenne, nézétek el nekem mert nem ceruza volt a jelem az oviban
üdv
Petya -
Zso11
csendes tag
Sziasztok,
Én is hasonló cipőben járok, egy ideje nem volt használva, Win10 van rajta, minden működik, kivéve a Touch. Vagy a Touch-hoz kérnék drivert vagy az eredeti win8/8.1 mentést szeretném elkérni akinek megvan. (biztonság miatt jó lenne ez is) ha nem fog menni a win10 touch akkor visszaraknám a win8-at. (remélem sikerülni fog )
Köszönöm -
envagyok
veterán
Intelect x3hd-hez lenne valakinek Windows 10 32 bit driverkeszlete?
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Más topic híján itt kérnek segítséget.Adott egy Kiano x3 hd.
32 bites os-t szeretném cserélni 64 bitesre.
64bites win10 rufus-al gpt módban ki lett írva pendrive-ra és laptop látja de a tablagep nem.
Hogyan kell kiírni hogy lássa?
Vagy Ne adj Isten 64 bites cpu ellenére a bios nem tud kezelni csak 32 bites os-t? -
jeni
félisten
Hello!
A fater Kiano Intelect 8 tabletje kifogott rajtam. Jó ideje nem lett használva. Mához pontosan 2éve vettem az Edigital boltban.
A gond,hogy teljesen le volt merülve. A töltést nagy nehezen elfogadta és betudtam kapcsolni. Viszont ha a wifi jelszót vagy a Skype nick és a jelszavát be akarom írni akkor azt sehogy sem engedte vagyis az "abc" menü ablakot nem dobta fel egyiknél sem. Csináltam egy korábbi vissza állítás kérés Windows 10 alatt. Újra indítás után el is kezdte az újra telepítést a korábbi változatra. A gond ott az,hogy 65% egyszerűen megáll és csak körbe-körbe forognak a pontok a felírat felett! Ha így marad akkor lefog merülni és s végén már sehogy sem tudom majd bekapcsolni.
Miképen lehet újra feltenni tisztán a Windows 7-t vagy bármely Windows-t?
Ezen van valami BIOS vagy boot menü? Ha igen így hogyan lehetne pendrive egységről telepíteni? -
Jani899
csendes tag
-
baracsi
tag
Tudom, hogy nem pont a fórum eredeti eszközéhez tartozik, de nincs külön topicja, ezért leírok egy érdekes esetet.
Teljesen újratelepítettem a Windows 10-et (1703-ra nem tudtam frissíteni, mert nem volt elegendő szabad hely) egy Kiano Intelect 8,9" 3G MS-en. Összeszedegettem driver-eket mindenhonnan (más, hasonló eszközökét), de az érintőképernyő furán működött. Több helyen is jelölte az érintést egyujjas érintéskor, kalibrálni sem tudtam.
Írtam a magyarországi support-nak, ők persze azt válaszolták, hogy ez bizony garanciavesztés, meg küldjem el, meg csak fizetős szolgáltatás ellenében... Na mondom persze. Írtam a lengyel supportnak és mit ad isten, elküldték a driver-eket, az összest, Windows 10-hez. Ide feltöltöttem a drivereket: [link]
Remélem nem ördögtől való ilyet kérdezni, de erre az eszközre lehet valahogyan Android-ot tenni (SD kártyára pl.)? Mármint olyat, ahol működik az érintőképernyő, van ennek valami trükkje. Több verziót is feltoltam, ha már egyszer úgysem működött rajta a Windows (most működik minden). Volt, ami egész jól működött, billentyűvel + egérrel, volt WiFi, de az érintőképernyő sosem reagált.
-
xgbcx
tag
Hali! Nincs valakinek egy windows 8.1-es teleptője driverekkel együtt? Valahogy nem hajlandó Windows 8.1 Pro N-re felrakni pár drivert (sensorokat, kamerát, hangszórót)...
Vgyuri által felrakott drivereket is próbáltam...
-
válasz
quaternion #104 üzenetére
Rendes telepítőt küldött a gyártó.
-
McC050
újonc
Sziasztok!
Kicsit régiek a hozzászólások, de azért reménykedem benne hogy még valaki ránézeget a fórumra.
Kb egy hete vettem egy ilyen szerkezetet, aztán beleestem abba a hibába, amibe sokan mások is, megpróbáltam windows 10esíteni, csak nem folyamatos frissítéssel.Lényegében az egész működik, csak a touchpanel nem, és a képernyő elforgatás. Még az elforgatást meg tudnám szokni hogy manuálisan kell átállítani, de a touch azért gáz.
Kipróbáltam ezer féle drivert, egyikkel sem működik rendesen. Kb 10 centivel lő csak mellé az ujjamnak.
Kollégának sikerült egyszer eltalálni a megfelelő drivert, csak ugye nem jegyeztem meg, aztán csak a próbálkozás megy, hogy melyik lehetett a megfelelő.Kicsit kezdem már unni hogy azóta nem tudom használni, amióta megvettem.
Valakinek valami épkézláb ötlet? -
onlineair
tag
Nekem van több GB-nyi lementett beállítás rendszer miegymás, ha valaki ad tippet hova töltsem fel feltöltöm és belinkelem (amugy törölném) mentés a win8-ról + driverek, aztán ugyanez (w10) frissitések után még mielőtt bármi plusz program feltelepült volna. Mivel ezt a fórumot már nem nézem valaki dobhatna egy privátot hogy akkor mit hova. Már ha valakinek kell.
-
Voloka
tag
Üdv!
Hogyan lehet az évfordulós frissítést fel tenni? Nekem van egy 32 GB SD kártyám, rajta 22 GB szabad hellyel, de nem hajlandó telepíteni, mondván kevés a memória! Be van állítva, hogy mindent a D meghajtóra tegyen! -
xgbcx
tag
válasz
masterful87 #94 üzenetére
Megy mindkét kamera a windowsos alkalmazással.
-
xgbcx
tag
Fel is ment simán, bár wimboot-os telepítéssel még nem volt dolgom, de minimális google kereséssel megoldódott. Minden funkció jól megy és egy éjszaka alatt alvó módban 5% aksit evett csak, eddig 25-30% volt ez.
Köszi még egyszer!!
Ja igen el is felejtettem, lett 7,5 giga szabad helyem, update-t ki is kapcsoltam gyorsan ne élje fel nekem fél nap alatt. -
Is-tee
aktív tag
-
xgbcx
tag
Üdv! Tudna valaki véleményt mondani a Windows 10 évfordulós frissítéséről a tableten? Gondolkodom a win8.1 leváltásán, de a legfrissebb win10 gépigénye eléggé elbizonytalanított.
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Kiano Intselect 8g MS tabletem, és mióta az update lefrissítette az Intel driver-t, azóta nem működik az automata forgatás, bármerre mozgatom a tabletet, mindig álló helyzetben marad. Tud valaki segíteni, hogy tudom orvosolni? Beállításokban engedélyezve van a képernyő automata elforgatása! Próbáltam backup-ból vissza tenni a régi driver-t is, de nem megy!
-
MBazsee
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. A napokban hozzám került egy ilyen táblagép, hogy nem indul el, de a recoveryből sem sikerül visszaállítani a rendszert.
Szóval szeretnék kérni tőletek egy teljes gyári mentést a rajta lévő windows 8/8.1-es rendszerről, vagy a drivereiről. Ha valaki tud ilyent adni, azt megköszönném.Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: MBazsee
-
onlineair
tag
-
xgbcx
tag
Szia! Onlineair és sz332 leírta régebben, hogyan telepítette fel a win10-et.
Én személy szerint elvagyok a win8.1el is, mivel ott kikapcsolható egyszerűen a win update és a nyári win10 update a x86 változatoknak is megemeli a rendszerkövetelményét 2 gb ramra.
Lehet hogy 5+ gb szabad helyed lesz a win10-el a 8.1 4 gb-val szemben, de kitudja mennyi helyett fog foglalni a win10 updatek.
8.1 biztonsági mentés funkcióját megtalálod a gépház/frissítés és biztonság/biztonsági mentés alatt. Lementi szépen, de nem fogsz megszabadulni attól a 4 gb-os rejtett partíciótól mert az kell a windows futatásához. -
Zso11
csendes tag
Sziasztok!
Valaki leírná pontosan hogyan kellene feltennem a win10-et? mert itt több variációt is olvastam, media creation tool-al, felajánlott frissítés-el, vagy pendriver-ról tiszta telepitéssel is.
Most win8.1 van rajta, frissítések is fent vannak + az office is, + vettem bele 32GB-os SD kártyát. (Márc.-ba vettem még a tabletet, de most szeretném a win10-et feltenni).- Ha le szeretném menteni azt a rejtett 4GB-os partíciót amin a win8.1 van minden cuccával együtt azt mivel tudom pontosan? (SD-re vagy pendrive-ra).
Köszi
Üdv, Zs.
-
xgbcx
tag
-
onlineair
tag
válasz
RedCactus #78 üzenetére
Az a baj hogy a BT billek nagyon drágák... ráadásul az angol kiosztáson kevesebb is a billentyűzet így pl az í-nek nincs helye... valami kombinációval kell előhívni. Így inkább maradtam a vezetékes megoldásnál. Lett volna 1500-2000ft-ért is több féle bill. tok, de magyar feliratozás nélkül... akkor még matricát beszerezni, azokat méretre vágni stb stb...szinte még többre jött volna ki.
Nem tudom hogy melyik meríti jobban az akkut a BT vagy hogy kábellel van összekötve, talán közel azonos.
Esetleg OTG HUB-al meg lehet oldani hogy még a töltőt is rá lehessen dugni, de nekem jó így is.
Amúgy elég sok idő mire feltöltődik teljesen, nem mértem de kb 5 óra vagy még több, de erősebb töltővel biztos lehetne ezt csökkenteni... -
onlineair
tag
Próbáljátok ki a DoubleDrivert, vagy esetleg újra rakni a w10-et? Nekem a GPS vacakolt ill az érintőképernyő menti is a szervizbe, visszajött 8.1-el, minden jó újra, és a w10 frissítés is gond nélkül sikerült, és még a gps is működik... Viszont hangos navigáció nincs a gyári Térképek alkalmazásban, így sok értelme nincsen, talán idővel raknak bele magyar hangot.
Kamera... azért jó hogy nem említik sehol hogy bizony van benne AF. -
Mózes1
csendes tag
udv.nekem lenne egy ilyen tabom, de a kamera valamiert nem megy frissites ota..
help -
matissimo
csendes tag
W10-re frissítve minden remekül működik, bár kissé lehetne gyorsabb is. A gps azonban sajnos még így sem megy. Az eszközkezelőben meg lehet találni a modult (Broadcom GNSS Location Provider_22) azonban driver nincs hozzá, ill. én nem találtam. Még teszek majd pár kísérletet hátha....
A W10-re való frissítés a /MediaCreationTool.exe/ innen letölthető >>>> https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 <<<<< telepítőkészítő programocskával egy micro usb meghajtóval, vagy micro sd-vel egyszerűen és viszonylag gyorsan elvégezhető. -
borisz1994
csendes tag
Sziasztok. Csak nekem van olyan problémám vele, hogy általában 85% akku töltöttség körül, ébresztés után a kijelző peremétől kb. fél cm-re, körbe egy "fehérebb" sáv jelenik meg? Amolyan átmenetes, egész a széle jó egy kicsit beljebb halványabb, de ugyan olyan fényerejű a kép, és még beljebb teljesen jó. További merülés után magától eltűnik.
-
Én így frissítettem win10-re amikor megvettem:
- frissítéseket letiltottam 8.1-en
- wifin netre csatlakoztam, hogy aktiválja magát a win
- feltöltöttem az akksit
- pendrive-ot bedugtam win10 telepítő volt rajta
- win 8.1 alól elindítottam a frissítést
- 1-2 óta alatt kész volt, minden működik azóta is
- win.old mappát töröltem, így kb. 5 gb szabad helyem lett -
novaways
csendes tag
Sziasztok!
Nem boldogulok a Win 10 felrakásával. Biztos türelmetlen és/vagy túl aggodalmas vagyok, ezért nem sikerült, de mindenképp szeretnék frissíteni a 8.1-ről. A gép (Kiano Intelect 8 3G MS) most jött vissza garanciális újrahúzásról, így teljesen tiszta 8.1 van rajta, mintha új lenne. Ha valaki vállalná, hogy upgrade-li Win 10-re, úgy, hogy minden jól működni fog (érintőképernyő), annak honorálnám. E-mail-ben keressetek vagy itt is írhattok privátban. Budapest déli részén mozgok (9. és 11. kerület környéke ill. ettől dél felé, Csepel ill. még az m5-ös kivezetőjén is).
Üdv
Péter -
xgbcx
tag
válasz
masterful87 #69 üzenetére
-
masterful87
senior tag
1-2 nap után frissítettem a masinát 10-re, tehát fogalmam sincs, hogy a 8.1 csinált-e hasonlót.
De már sokadik alkalommal történt meg, hogy hosszabb tétlenség után ébresztettem volna a gépet, az meg csak fekete képernyőt adott, meg mutatta az ujjam mozgását. Néha elő lehet csalni a zárolási képernyőt is, meg a hangerő gombra mindig reagál, és mutatja is a hang állítását a fekete képernyőn.Tényleg csak én szenvedek ezzel az anomáliával?
-
onlineair
tag
Az érintés már jó, csak fejjel lefelé van, ill az elforgatás nem működik. Megpróbálom újrarakni a wint hátha rendbehozza.
-
onlineair
tag
válasz
masterful87 #66 üzenetére
De, pár töltés-merülés után majd kiírja (legalábbis nálam így volt)
-
masterful87
senior tag
Nektek se hajlandó megsaccolni, hogy mennyit bír még az akksi? Csak azt írja, hogy számítás, de még egyszer se láttam tőle egy időt, hogy mit bírna a masina. Pedig igazán jól jönne sokszor, hogy tudjon az ember előre gondolkodni.
-
onlineair
tag
A touch most vacakol, a 2 szükséges fájlból csak az egyiket tudom a win32/drivers mappába másolni, a másikat nem engedi....vagy valami jogosultság kell (nem a rendszergazdai) vagy azt írja hogy használatban van, hiába inditom újra... Az uac-ot is levettem, de nem változott semmi. Vagy nem ide kellene rakni?
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #62 üzenetére
Most néztem rá a lemezkezelésre.
Van 100 megás rendszerpartíció, 500 megás helyreállítási, és a maradék jut a 10-nek, ~14GB.
A telepítés utáni lemezkarbantartás előtt azt mondta, hogy a Win.old 10 gigás, és ő majd 11 gigát szabadít fel, aztán nem úgy lett.
Gondoltam majd a CCleaner. Marha lassan törölt, és ez se tudott valami sokat felszabadítani, nem lehet hinni neki.
A hibernálás kábé 400 megát jelent, ezt is próbáltam, ki is kapcsoltam.
A virtuális memóriával lehet még némi helyet nyerni, de 1 giga RAM mellé 1 giga igencsak el kél. Egyelőre másfél gigán hagytam.Szóval a lényeg, hogy win10 update után, tök tiszta, új rendszerrel, ccleaner után, hibernálás nélkül, 1,5 giga lapozófájllal komoly 5,75GB-om maradt a C-n. Vissza a régi szép időkbe, újra meg kell tanulni kis helyen elférni.
-
masterful87
senior tag
Sikerült! Raktam bele SD kártyát, és ennyi, semmi más beállítás.
A Win Update-tel szöszmötölt rengeteget, kétszer leszedte a 10-et, majd a licenszet elfogadtam, aztán mondta hogy nincs hely, na ekkor jött képbe az SD kártya. Olyan másfél óra telt el a valós telepítés kezdetétől - amikor fekete képernyő közepén van a nagy százalék - a végéig.
Ha jól értettem, akkor az SD kártyára mentette a Win 8.1-et, azt írta jól tegyem el, mert erről tudok majd visszaállítani. Ez tényleg így van?!
Azt is észrevettem, hogy az eddigi ~10 gigás C 14 gigás lett, szóval elég komoly dolgokat művelt ez a Win 10 frissítés. (tényleg legyalulhatta a 8.1 visszaállítóját) -
onlineair
tag
Már beletörődtem hogy megy szervízbe, nem baj legalább 8.1 lesz rajta és végre kipróbálható hogy lehet-e hívást fogadni/indítani vagy sem (a leírás szerint lehet). De végül sikerült egy drivert visszaállítani, majd még egyet így minden visszajött, a továbbiakban hanyagolom ezt a driver kereső programot.
A GPS-t még valahogy be akarom üzemelni, a térképek alkalmazást használtam de 1 óra alatt sem talált jelet.Több helyen olvastam hogy ez a tab ugyanaz mint a Chuwi hi8, így hátha ez valakinek hasznos lesz
ééééés ennyi volt ediginél: "Sajnáljuk, elfogyott!: Forgalmazás vége: 2016.03.22. 24.990 Ft"
-
sz332
csendes tag
válasz
masterful87 #55 üzenetére
szerintem az csak az ellenség megtévesztése miatt volt
Rakj bele egy 16 gigás microsd kártyát, és csináld úgy, ahogy leírtam, úgy menni fog.
-
sz332
csendes tag
válasz
borisz1994 #54 üzenetére
Ja, én azt próbáltam, és nekem tökéletesen működött, megtalálta, hogy hol vagyok. Ha hazaérek, megpróbálom újra, aztán jelentkezem, hogy mi a helyzet.
-
onlineair
tag
Tegnap ki akartam próbálni élesben a gps-t... nem működött. Ma gondoltam ráteszem a DriverBooster-t, írta is hogy több mint 20 dolgot kell frissíteni mert elavultak, megtettem... Nincs érintés, nincs töltés kijelzés, a fényerő a maxon, nem reagál az oldalsó gombokra. Így ha lemerül akkor mehet a szervízbe mert nem tudom feléleszteni, visszaállítani nem tudom a win10-et mert kéri a cuccot amiről telepítve volt... most mit kéne tennem?
-
masterful87
senior tag
Ma szerintem teszek még egy próbát, mert hogy tegnap este másfél 1-1,5 óra körzőzés és kiano felirat után kinyomtam. Aztán pár restart után visszaállította a régi rendszert, szerencsére.
Legközelebb microSD kártyával fogom megpróbálni, mert én addig ügyeskedtem, hogy a beépített helyen volt elég hely a telepítés elindításához. Legalábbis ezt mondta, és elindult a 10 frissítés. -
sz332
csendes tag
válasz
borisz1994 #50 üzenetére
Külső GPS-t probáltál hozzákapcsolni?
-
sz332
csendes tag
válasz
masterful87 #51 üzenetére
Nem kell parázni, több óra volt, mire a windows 10 felfrissítette magát. Én is megijedtem, amikor megakadt 3%-on, de továbbment. Igazából úgy kellene csinálni, hogy este felrakni, reggel pedig megnézni, hogy mi történt, és akkor nem idegesítené magát az ember feleslegesen
-
masterful87
senior tag
Win10-et akartam telepíteni, update felajánlotta, letöltötte wifin, szabadítottam fel elég helyet, aztán végre elindult a telepítő. Újraindítás előtt még maszatolt kicsit, aztán gyorsan megjött a nagy 1%. Talán a fájlokat átmásolta 100%-ban, kábé 30%-nál járhatott a középső számláló, aztán jött a legelső újraindítás. És már vagy egy órája csak köröz a drága a KIANO felirat alatt. Most ilyenkor mi van???
-
borisz1994
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki próbálkozott IGO-val a masinán? Nekem valamiért nem hajlandó megtalálni a gps-t hiába van megadva a port és a beaud. Ha valaki tud kérem segítsen.
Kalibrálás után nekem teljesen elmászott az érintés, csak akkor lett jó amikor alaphelyzetbe állítottam.
-
csuri7
csendes tag
Teljesen újrahúztam clean installal letörölt partícióval a win10-et. Annyi változott, hogy most már rendesen 10 érintéses lett a touch, viszont ugyanúgy nem működik. Valószínűleg van valamilyen készülék specifikus config fájl, amit a DoubleDriver nem hoz át. Kérek kölcsön egy működő gépet az unokaöcsémtől és leklónozom egy-az-egyben a rendszert róla.
Semmit sem ér a kalibrálás, mert totál össze-vissza működik a touch... -
sz332
csendes tag
Rendszer -> Névjegy
Nekem 10 érintési pontos érintéses bevitel támogatása van.
Rendszerinformáció->Mutatóeszköz üres
driverquery /FO list
Itt megtalálja a SileadTouch-ot:
SileadTouch
KMDF HID Minidriver for Touch I2C Device
Kernel
2014. 11. 24. 8:05:11Próbáltad esetleg a képernyőt kalibrálni?
Start-> beirod hogy calibrate -> és kiadja, hogy A képernyő kalibrálása tollal végzett vagy érintéses bevitelhez. Ezt kellene végignyomogatni...
-
sz332
csendes tag
Szia,
touchsetting.gt file nincs sehol a gépemen, viszont egy másik leírásban azt olvastam, hogy
a SileadTouch.sys file-t be kell másolni a windows/system32/drivers alá.Aztán írtak egy olyat, hogy "touch drivereknél szokott olyan lenni, hogy van egy .fw kiterjesztésű file amit a driver telepítés nem rak a helyére. Ezt kézzel be kell másolni a windows\system32\drivers mappába, és utána telepíteni a drivert, úgy nekem is jó lett. Bele szokták egyébként írni readme-be is."
Próbáltam keresni a gépen, de nem találtam fw kiterjesztésű file-t, és mivel nekem megy a touch screen, felteszem nem kell.
Próbáld ki, azt meglássuk, mit mond a rendszer.
-
sz332
csendes tag
Ti milyen tokot használtok a tablethez? (márka/link) Köszi!
-
fityfirity
újonc
Sziasztok!érdeklődnék,hogy a telefon hol található "jelzés"?
reklám filmekben lehet vele telefonálni és az indító oldalon ott is volt a jelzés -
onlineair
tag
Megvan honnan tudható a készülék "száma"
Nem azon az oldalon ahol a sim, memóriakártya és a gombok vannak, hanem a másik oldalt ahol sima - bele van "vésve" ma vettem észre...szerencsére stimmel, az edigi oldalon írta valaki hogy neki eltért attól amit a papíron írtak, ami garanciás ügyintézésnél elég problémás, de kijavították.
-
sz332
csendes tag
válasz
darthsmoke #34 üzenetére
- Érintés nem mászik el
- Ezt a merülést sem tapasztaltamSzerintem vedd meg a neten (nem akarok oldalt reklámozni, de az egyik nagy boltban most 25k-ért adják)
és akkor van talán egy heted, hogy ha nem tetszik, akkor visszaviheted. -
lakkross
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyen gépet, az itteni leírás alapján fel is ment rá a win10. Viszont nem aktiváltam egyből az office 1 éves licenszet még fent volt a 8. Így a 10 alatt valaki tudja, hogyan lehetséges?
Üdv: G -
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Nem tudom, mennyi a tapasztalat ezzel kapcsolatban, de azért megkérdezem.
Én rengeteget szívtam hasonló tabokkal és a Windows 10-zel. Volt egy Allview Wi8G-m és egy Kiano Intelect 8.9 3G MS is. Mindkettő teljesen jó lett volna, de az volt a gond, hogy hiába tettem a helyére a SileadTouch drivercsomagot, ha otthagytam a tabot hosszabb időre standby-ban, visszakapcsolás után "elmászott" az érintés, és utána nem is lett jó többet. Ennél a 8"-os Kiano-nál tapasztaltatok hasonlót?
A másik gond pedig a készenléti merülés, ezt egy Lenovo Miix produkálta, amelynél ilyen touch-gondok nem voltak, viszont egy éjszaka alatt legalább 20%-ot merült.
Ezen problémák fennállnak ennél a tabnál? Ha nem, még meg is venném 25-ért...Köszi és üdv,
Gábor -
borisz1994
csendes tag
Sziasztok. Most frissítettem én is 10-re és jelenleg stabilnak tűnik
egész jól pörög a gép
Csak egy érdekes észrevétel, a recovery partíciót 449 Mb-ra csökkentette. Ebből is képes visszaállítani a rendszert később ha valami gáz van, vagy szükség lessz a telepítés közben használt adattárolón lévő adatokra?
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
A héten én is gazdagodtam egy ilyen tablettel!
Én lefrissítettem Windows 10-re, majd töröltem a Windows.old mappát, és csináltam egy gyári beállítások vissza állítását, így maradt kb 6-7gb szabad helyem! Esetleg, ha nem warez találtam egy Windows 8.1 with Bing-es iso-t, ha kell megtudom osztani!
-
onlineair
tag
Kösz, feldobhatod valahova, de az is elég ha leírod a nevét, feltéve ha nem kínaiul volt az is☺
Egyébként miért került szervizbe, frissítési probléma?más: használ valaki billentyűzetes tokot hozzá? Most is a tabról írok de kényelmetlen ide oda rakosgatni sok oldalnál a képernyő billentyűzetet. Jó lenne valami kitámasztós billes tok....
-
sz332
csendes tag
-
sz332
csendes tag
Windows 10:
- Wifi: megy
- Érintőképernyő: megy
- Elforgatás: megy
- Fényképező: megy
- Térképen helymeghatározás: megy
- Szabad tárhely: több, mint 5 GB
- Mobil internet: nem próbáltam, de nem is érdekel, mert telefonom tud wifi hotspotként üzemelniStabilitás: nem tudom, fél napja van
-
rupyb563
tag
Sziasztok.
Akkor már csak egy kérdésem lenne :
Win10 alatt MINDEN funkció HIBÁTLANUL működik ?
Jól forog, stabil, jól működő rendszer ?A GÉPÉES számomra fontos lenne a kütyüben
Köszi.
-
sz332
csendes tag
Úgy néz ki, feltelepült a windows 10, kb. 90 perc kell neki.
-
sz332
csendes tag
Úgy néz ki elindult a telepítés.
Amit csináltam:
1, Felfrissítettem a rendszert 8.1-re (minden frissítés lefutott). Tehát nem kell megijedni, ha nem a frissen vásárolt gépet próbáljátok felupdatelni, így is működni fog.
2, Beraktam a gépbe a 16 GB-os sd kártyát
3, Letöröltem minden file-t és programot amit menet közben felraktam, a onedrive-ot is kikapcsoltam
4, A C:\ meghajtón lévő részlegesen letöltött $Windows ~BT nevű könyvtárat is töröltem
5, Leformáztam az SD kártyát (FAT32)
6, Kikapcsoltam a hiberbernálást egy rendszergazdaként! indított parancssorból: powercfg –h off
7, Igy lett kicsivel több, mint 4 GB szabad helyem
8, Ezután az asztalról elindítottam a windows 10 update-et, majd amikor reklamált, hogy nincs elég hely, kiválasztottam az SD kártyát (d:\ meghajtó)
9, Ezután szépen mindent letöltött, még egy gombot kellett megnyomni, és elindult a windows 10 telepítése -
borisz1994
csendes tag
Ha annyira fontos a hely akkor a lapozófájl méretén is lehet csökkenteni, mert nekem alapból 1.7Gb-ot foglal
-
sz332
csendes tag
Még egy ötlet eszembe jutott a helycsináláshoz: valaki írta, hogy a hibernálást ki kell kapcsolni
egy rendszergazdaként indított cmd-ből:powercfg –h off
Ezzel máris csináltam kicsit több, mint 4 gigabájt szabad helyet. Holnap próbálkozom, leírom, mire jutottam.
-
sz332
csendes tag
Sziasztok,
tegnap próbálkoztam windows10 update-tel, de nem túl sok sikerrel. A gép felfrissítette magát win 8.1-re.
Próbáltam a rendszervisszaállítást, de nem engedte, azt írta ki, hogy a rendszervisszaállítás nem sikerült.
A windows 10 letöltést fel sem dobta sokáig az updateben, viszont amikor lefuttattam az összes update-et,
utána engedte. Utána megpróbálta letölteni, de rájött, hogy nem fog menni, ezért felajánlotta, hogy válasszak
másik helyet. Kiválasztottam az SD kártyát (16 gigás, kellett 10 giga hely). Le is töltötte rá a fileokat, majd nekikezdett az installnak. Viszont utána újra feldobta, hogy nincs elég hely a C meghajtón, válasszak ki egy másik meghajtót. Kiválasztottam a D-t (sd kártya). Erre kiírja, hogy oké, de a C-n legyen még 3 giga szabad hely (így is van 3). Na, most akadtam meg.. -
borisz1994
csendes tag
Sziasztok. Lenne ezzel a masinával egy kis gondom. Nem müködik a rendszer visszaállítás. A gépházból és az UEFI-ből se. A recovery particio megvan a gépen, csak nincs betüjele és nem is lehet neki adni, de ennek talán igy is kell lennie. Hogyan lehetne mégis visszaállitani?
-
sz332
csendes tag
Az én tabomon fennmaradtak valamilyen teszt programok, ha esetleg nektek azok nincsenek
meg, akkor feltölthetem valahova. -
xgbcx
tag
válasz
onlineair #13 üzenetére
Gépen belül nem találtam meg, csak a szerviz miatt tudtam meg a tényleges termékazonosítómat. A fixit csak szervizzel foglalkozik, asszisztensi funkciókat nem fognak ellátni szerintem. Az előbb megnéztem és tényleg ide dob át a hivatalos honlap, ezek szerint az "assistence" csak gyors szerviz.
Amikor problémám volt, én 3Gvel regisztráltam, a szervizesek átjavították Kiano Intelect 8 MS 3G + GPS -re. Ezek szerint van benne GPS is...Az xboxos kód csak a 3000 huf, a könyves+újságlapon külön kellene, hogy kód legyen. Ha üresek a rubrikák, akkor érdemes lenne szólni a boltnak, ahol vetted, hogy rossz papírt adtak.
-
onlineair
tag
Próbálnám regisztrálni, amit a dobozon is írnak, de...
Melyiket választottad ki a regisztrációnál? A 3g vagy a 3g+gps-t?
Van egy kérdés hogy mi a meghibásodás tipusa, és kötelező megadni...itt mit jelöljek be? Vagy nem jó helyen vagyok, nekem ezt adta ki regisztráció után? -
onlineair
tag
1. Ez az hogy az a szám csak a jótállási lapon szerepel, de máshol nem látom, ezért kérdeztem mi alapján vették, hol tudom a gépben megnézni hogy tényleg ez-e a száma. Ráadásul nem is olvasható ki teljesen amit tollal írtak...
3. Félreértettél, nekem kupon kód csak az xbox lapon van, a könyvesen semmi kód nincs, az a mező üres ott... neked van ott kód? Ezért kérdeztem hogy akkor lehet az xbox kód lenne érvényes erre is....ha már más nincsen.
4. Kár... De még így is jobb mint ahogyan a legtöbb képen szerepel a tablet, ott nem windows logo van, hanem nagy betűkkel a márka, KIANO, kicsit zavaró lett volna
5. Megnyugodtam, már azon voltam hogy visszaviszem...
-
xgbcx
tag
válasz
onlineair #10 üzenetére
1. Ha jól emlékszem a jótállási lapon van tollal ráírva a gyártási szám, amit a szervíz honlapján regisztrálhatsz a bolti adatokkal (számlaszám, bolt neve, címe, vásárlás dátuma), nekem ezután a rendszerbe kerülve kiadta a termékkódot is szervíz. Telepítési problémám volt és újrahúzták a tabot az eredeti windows 8.1-es rendszerrel...
3. Az ~3000 forintnyi windows store kód az xbosos kártyán van rajta, amit értelemszerűen a windows storeban lehet aktiválni. A magazinos/könyves kódok pedig a hozzátartozó helyen a szóróanyagon.
4. Igen, sajnos az csak egy dísz.
5. Jó kérdés, az enyém is ilyen, szerintem a kijelző technológiájának van ehhez köze, de nem vagyok tisztában a képernyő technológiájával, így nem akarok hülyeségeket írni róla. -
onlineair
tag
Pár kérdésem nekem is lenne:
1, a garancialapon lévő szám a készüléken hol szerepel? Olvastam hogy valakinek más szám szerepelt a lapon mint ami valójában a tablet száma és bement reklamálni, kijavították. De én sehol nem láttam ezt a gyári számot hogy leellenőrizzem....
2, w10 alatt próbaképpen kipróbáltam a sim kártyát, felismerte minden ok, megcsörgettem
nem történt semmi... Holott a leírás szerint lehetne a tabról hívni és fogadni is hívást ha van bent sim, igaz ezt 8.1-re írta. Kell valami külön program, vagy hogy működik ez?
3, apróság ugyan, de ha már adták hozzá... szóval az ajándék újságok lapon nem szerepel kód, hogy lehet akkor őket aktiválni? Egyedül az XBOX lapon van kupon kód, esetleg azt kell megadni majd itt is?
4, a készüléken a w10 embléma valójában csak dísz?
5, bekapcsoláskor a készülék alján a kijelzőnél (álló helyzetben a w10 embléma fölött)amikor fekete a háttér nem világosabb néhol, mintha a led erősebb lenne vagy nem is tudom... De ez szinte csak a bekapcsoláskor és csak amikor fekete a képernyő....
-
onlineair
tag
rupyb563 :
van benne GPS ez a dobozán is szerepel, ugyanakkor kipróbálni nem tudtam, w10-alatt leszedtem a Magyarország térképet, a navigációnál viszont nincs ilyen hogy saját helyzet... Be van állítva hogy lássa a helyzetemet mégsem történik semmi...
sz332:
Igen, 16gb a legjobb. Már nem emlékszem pontosan mit írt telepítéskor de többször jelezte hogy nagyobb méretű háttértár kell, szerintem a 8 kevés lett volna, főleg hogy a frissítések letöltése is be volt állítva, mivel ahogy írtam nincs usb hub-om így ha menet közben valamire klikkelni kell, és netán ekkor még nem érzékeli az érintőképernyőt akkor oda minden...
Mentést nem csináltam, automatikusan a w10 felrakott minden drivert a frissítéssel.
Az időbeállítás tényleg rossz, nem is értettem miért jönnek fel hibaüzenetek először a weboldalaknál
Szintén a ccleaner-ben könnyen kilőhető minden alkalmazás amit nem akarunk hogy fusson minden bekapcsoláskor, pl onedrive.
Nekem is nagyon kicsik voltak az ikonok, 8.1 alatt rögtön felraktam 100-ról 150%-ra. (de ez nem a nagyító funkció) w10 alatt ha jól emlékszem 120 vagy 125%-ra lehet csak feltenni, de még az is jobb mint a normál állapot. -
onlineair
tag
Én is tegnap vettem, rögtön néztem mi módon lehet w10-re frissíteni, de nekem úgy nem sikerült hogy a MediaCreationTool programot a tabletről indítottam, nem adta ki lehetőségnek hogy válasszam a pendrive-ot. Egyből azt kifogásolta hogy nincs elég hely a gépen. Végül hajnali 2kor sikerült végeznem mindennel, félúton jutott eszembe jó lenne leírni hátha másnak is hasznos
íme:
0.Töltsd fel az akkut.
1.Asztali gépről, vagy laptopról töltsd le a MediaCreationTools-t.
(Ha nincs másik géped akkor megpróbálhatod a tabletet addig frissiteni amig kiadja a w10 frissités ikont, cserébe már alig lesz szabad hely, de legalább kiadja azt a lehetőséget hogy pendrive-ra/memóriakártyára ments, ezt nem próbáltam végig, de biztosan ugyanaz lenne a menete.)
2.Nyisd meg a programot, válaszd az USB-re való készítést (a másik az ISO de nem az kell, hanem az USB).
3.Válaszd ki a pendrive-ot amire szeretnéd a w10 letöltését ami legyen üres! Lehet memóriakártya is.
4.Várd meg míg teljesen végez.
5.OTG kábellal kösd a Kianohoz.
6.Futtasd a setup-ot.
7.Válaszd a folyamatos frissitést (így biztosan használható lesz minden funkció a telepités alatt is, máskülönben lehet az érintőképernyő használhatatlan lesz, de ha van usb hub-od akkor nem probléma, a pendrive mellett tudod majd egérrel is a kattintásokat végezni)
8.Válaszd a telepítést, válaszd ki mit tartanál meg (semmit).
9.Kiírja majd hogy nincs elég hely, szabadits fel, de mivel ez lehetetlen, válaszd ismét a pendrive-ot.
10.Elkezdi leszedni a frissitéseket, ne piszkáld a gépet.
11.Ismét kiadja majd hogy majdnem 5gb szabad hely kell, törölj vagy helyezz be tárolóhelyet, ismét válaszd a behelyezett pendrive-ot a listából. Majd a következő ablakban továbblépéskor jelzi hogy frissíthetsz és hogy nem tartasz meg semmit. Oké.
12.A windows 10 elkezd települni, a gép többször újra fog indulni, ez a folyamat hosszabb ideig eltart.
13.Az első újraindítás nemsokára megtörténik, azután jön a "karikás" frissítés. Probléma: A kijelző fényereje eléggé erős lesz, hátrány így ha nem hub-al vagyunk sajnos tölteni nem tudjuk mivel a pendrive elfoglalja az egy szem helyet. Nem, sajnos nem működik a kikapcsoló gomb képernyő lezárása... az 1%-megjelenéséig elég sokat kell várni, már az az érzése az embernek hogy na, mégsem sikerült..vagy befagyott... De nem, minden rendben. Nálam a full töltés után mire végzett a telepítő és minden ok volt, az akku kb 65%-nál állt. Szóval bírja az akku ha előtte fel volt töltve teljesen.14.CCLEANER-el (ingyenesen letölthető) a tisztító résznél jelöljük be a régi windows telepítést, amit így törölni fog. (Nem, ne töröljük csak simán az old windows mappát a sajátgépből, az nem elég) Kb 2gb amit így felszabadíthatunk. A w10-et pedig frissítsük többször, ugyanis folyamatosan tölti majd le a készülék hiányzó dolgait (is). Érdemes a gépháznál beállítani hogy kártyára telepítse/mentse a dolgokat, ha tartunk tőle hogy gyorsan megtelik a 6-7gb szabad tárhely.
15.Örülünk
-
xgbcx
tag
Windowsos lemezkarbantartóval (felügyeleti eszközök között), rendszerfájlok törlésével. Én magyar nyelvvel használom a gépet, az angol nyelv még fent maradt a gyári beállítások után (esélyes a lengyel nyelv is), az kb 500-600 mega nyelvenként. Valamint egyetlen win updatet se raktam fel... azok is sok helyet foglalnak.
-
xgbcx
tag
Én csináltam egy lemeztisztítást és felszabadított 2 gb plusz szabad területet a c meghajtón, így kb 4 gb-on terpeszkedhettem.
Office-t nem tudtam a az sd kártyára rakni, így hagytam is a fenébe, google dokumentumok elég jók arra, amit akarok csinálni és pár applikáció (100-200 megát foglalnak csak) megoldja az offline olvasást is.
Ha valakinek kell win8 bing és a tábla driverei, nyugodtan írjon. Viszont úgy hallottam, hogy win 10-en nem minden driver működik megfelelően. -
sz332
csendes tag
Még néhány tipp:
0, alapból rossz az időbeállítás, ezért az első dolog az legyen, hogy beállítod a dátumot és az időt, különben weboldalak sem fognak megnyílni.
1, a onedrive alapból letölt mindent, ami a onedrive meghajtódon van. Ez nálam több gigabájt, erre nyilván nincs szükség, ezért ezt érdemes átállítani úgy, hogy online módban menjen.
2, érdemes egy lemezkarbantartót futtatni, mert az is találni fog valamennyi felesleges file-t.
3, a hibernálás módot esetleg ki lehet kapcsolni, azzal is tárhelyet lehet spórolni.
4, a nagyító program hasznos lehet, hogy ha hagyományos windows alkalmazások szeretnénk használni, egyszerűen azért, mert még az én kicsi ujjaimmal is baromi nehéz eltalálni egy bezárás gombot.
-
sz332
csendes tag
Sziasztok,
tegnap sikerült egy kiano-t beszereznem. Alapból windows 8 van rajta, ami mondjuk úgy, halmozottan hátrányos helyzetű: se a store nem működött rendesen, se a helyi hálózaton lévő többi windows-t nem akarta látni, hiába írtam be a home jelszót.
A rendszer alapból felupdateli magát windows 8.1-re, az viszont teljesen korrektül működik, viszont elég sok helyet elfoglal a rendszerből.
A rendszer ráadásul úgy van particionálva, hogy van egy recovery partició is, ami további 4 giga helyet elfoglal az egyébként sem sok helyből.
A megoldás szerintem az lesz, hogy ma veszek egy 16 gigás sd kártyát, csinálok egy teljes rendszervisszaállítást, majd net nélkül egy biztonsági mentést, így:
http://it-kattyintos.blogspot.hu/2015/09/windows-81-visszaallitasi-particio.html
A driverekről ezután egy mentést érdemes csinálni, így:
http://it-kattyintos.blogspot.hu/2015/09/kiano-slimtab-8-ms-gyari-driver-ek.html
Ezután az sd kártyát behelyezve elvileg meg lehet adni a windows 10-nek, hogy oda töltse le a frissítést, így a rendszer jó esetben fel tudja magát frissíteni.
Na, izgalmas napnak nézünk elébe, majd leírom, hogy mit sikerült összehozni, de sok szeretettel várom a többiek véleményét, hozzászólásait is.
-
rupyb563
tag
Szia.
Véletlenül nem tudod - nem találtam pontos adatokat - van-e benne gps ?
Esetleg valakinek - valós windows 10 telepítési információi vannak ? Nem általános - usb ... - lehet én vagyok kevés ehhez, de szeretnék részletes leírást, hogy pontról-pontra mit csináljak, mint kezdő
Valós felhasználói élményt tudnátok még megosztani velem-velünk ?
Köszi mindenkinek.
-
onlineair
tag
Gondoltam érdemes egy topic ennek a készüléknek.
Most elég jó áron lehet hozzájutni (25k)
2év garancia -háztól-házig, 5napos határidővel,
8" IPS HD képernyő 1280x800
Bluetooth 4.0
5mp hátlapi kamera
2mp előlapi kamera
SIM kártya foglalat
Intel® Atom™ Z3735F Quad-Core 1,3Ghz
16GB ROM (micro sd bővíthetőség)
1GB RAM
GPS
3G, Bluetooth, Wifi, 4400mAh, 3,5 jack, Beépített mikrofon, E-iránytű, Fényérzékelő, H.264 videólejátszás, Hall senzor, Multi-touch kijelző, Sztereó hangszóró... stb stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Apple asztali gépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Adobe Lightroom topic
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Honor MagicPad 2 / Fekete / 256 GB / 12GB RAM / csak Wifi / 2 év gyári garancia
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest