Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrTitusZ

újonc

Nekem egy Kiano Intelect 8 3G MS tabletem van. Leírnám a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban.

Először is Windows 10 problémamentesen felment rá. Viszont senkinek nem ajánlom, mivel írtó lassú. A programok és a weboldalak vagy 10 - 15 mp alatt töltenek be.

Visszatelepítettem a Windows 8.1-et, viszont itt máris egy olyan problémába ütköztem, hogy a Windows 8.1 telepítésekor nem lehet használni az érintőképernyőt. Mivel csak egy mini USB van rajta, így USB hub-ot kellett használnom, hogy legyen egerem, billentyűzetem és telepítő pendrive-om is. Rendeltem Kínából egy olcsó hub-ot. Na ez nagy hiba volt, mert nem tudott bebootolni ezen a gagyi kínai hub-on keresztül. Kénytelen voltam venni egy normális hub-ot, ami a hálózatba is dugható, mivel onnan veszi a szükséges energiát, hogy a portokon lévő eszközöket meghajtsa. Így már felismerte az Boot Pendriveot, a billentyűzetet és az egeret is.
    A telepítés egy szokványos Windows OS telepítése, semmi extra. Viszont ami utána jön, arra 2 délutánom is ráment.
    A Windows 8.1 nem telepíti fel a szükséges drivereket, mint ahogy a Windows 10 tette.
    A drivereket a Kiano oldaláról töltöttem le. [link]. Ha olyan készüléked van mint nekem, akkor az ebben a mappában található drivereket kell feltelepítened 'intelect83g win8.1'. A driverek telepítési sorrendje is fontos!

Ezekben a mappában lévő .exe, .inf és .bat fájlokat kell feltelepíteni:
    1. Wlan - először a wifi drivert kell feltelepítened
    2. Ha van aktiváló kulcsod, akkor most már aktiválhatod is a rendszert
    3. IntelChipset - ez a legfontosabb driver, ez tartalmazza az audio, camera, integrált vga, akumlátor kezelő, stb.. drivereket
    4. Sensor - Ha ezt felrakod, akkor már tudod forgatni a tableted és a helymeghatározásod is jó lesz
    5. Bluetooth - Ha feltelepíted az exe filet akkor a bluetooth-od is működni fog
    6. Touchpanel - Az ebben lévő .inf file feltelepítése után indítsd újra a tableted és már működni fog az érintőképernyő is.
    7. Audio - Na én itt felraktam az x86-os drivert, viszont nekem nem rögtön lett hangom. A windows updater-en keresztül kerestem frissítéseket és 2-3x újraindítás után lett hang.
    8. Camera - Az utolsó lépésként a Camera mappában lévő összes .inf file-t telepítsük fel, majd indítsuk újra a tabletet és a Kamera is megfelelően fog működni.

Nagyon sok idő volt, mire idáig eljutottam, de abszolút megérte. Villámgyorsan betöltenek a programok és a weboldalak a Windows 10-hez képest.

Új hozzászólás Aktív témák