- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszállna az árnövelő versenybe az AMD
- Bluetooth hangszórók
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem szándékos, de a Blackwell más jellegű shader fordítót igényel, így bizonyos helyzetekben az Ada generációra ez a fordító sokkal lassabb kódot generál, mint a régi fordító, ami még nem volt ennyire Blackwellre optimalizált. Konkrétan elveszíti az Ada a co-issue képességét, ami kritikus tényező, mert ha erre nem optimalizál a fordító egy erre optimalizálható kódot, akkor az ALU-k fele nem működik a hardverben. Innen a lassulás, az adott kódra elveszítette a rendszer a számítási kapacitásának a felét. Az új shader fordító azért nincs erre optimalizálva, mert a Blackwell már nem co-issue dizájnt, így nem kell neki co-issue optimalizált kódot generálni, tehát a co-issue lehetőség is értelmét vesztette a fordítón belül. Az NV-nek itt azt kellene tennie, amit az AMD csinál az RDNA 3-4 és RDNA 1-2 szétválasztásával, hogy a régi hardvereit a régebbi shader fordítón hagyja, ami szimplán gyorsabb. Viszont az AMD megoldásának az a hátránya, hogy fejlesztésben sokkal költségesebb, mert effektíve két drivert szállítanak egy csomagban, ami dupla tesztköltség. Ez valószínűleg nem fér bele az NV-nek anyagilag, így mindegyik régi GPU-ra rákényszerítik az új, nem ezekhez optimalizált shader fordítót, mert ez olcsóbb. Plusz, nagyon lényeges, hogy az AMD-t a média bántja azért, hogy szétválasztották az RDNA 3-4 és RDNA 1-2 vonalat, tehát nem érti meg a világ, hogy ezt azért csinálják, hogy gyors maradjon az RDNA 1-2, ezért a PR vonzata egy ilyen döntésnek kedvezőtlenebb, miközben összességében drágul a terméktámogatás. Ha mindent összevetsz, akkor ez nem éri meg, és jó okkal kerüli az NV, mert nem fogják tudni megmagyarázni az embereknek, hogy azért maradnak a régi driver batch-en, hogy nekik legyen jobb.
Az AMD egyébként nagyjából ugyanerre a gondra kereste a megoldást, mert nekik az RDNA 3-4 dual-issue dizájn, az RDNA 1-2 pedig nem az. Tehát egy dual-issue optimalizálást biztosító fordító nem jó az RDNA 1-2-re és fordítva. Ezért döntöttek úgy, hogy szétválasztják a terméktámogatást, hogy a régi hardverek ne szenvedjenek sebességhátrányt az új fordító miatt. Ha nem teszik meg, akkor ugyanúgy veszítené el a teljesítményt az RDNA 1-2 az újabb driverekkel.
-
Jobb lett volna korrekt timestampet használni, majd leírni hogy RTX 4000 lineup isn't fully utilized with the latest driver. Magyarul a 4000 sorozat nincs teljesen kihasználva az új driverrel. Jelentősen kevesebb fpst mutat azonos beállitások mellett az új driverrel.
A kiváltó ok: Sugár-rekonstrukció (Ray Reconstruction) A probléma kifejezetten a sugár-rekonstrukcióhoz (RR) köthető. Amikor az útkövetés (Path Tracing) ki van kapcsolva, és a hagyományos sugárkövetést (Ray Tracing) használják (lehetővé téve a sugár-rekonstrukció kikapcsolását), a teljesítmény az új és a régi illesztőprogramok között szinte azonos. -
Feri1984
tag
Ez ma jött velem szembe.
[link]
Nem vagyok amd-s fanboy.amd procim van de nvidia kártyám.
Még ha max 10% eltérés lenne de itt 50%-os teljesítmény különbség van és csak felmerül bennem,hogy talán szándékos? -
Robitrix
senior tag
Hát a régebbi kártyákhoz érdemben nem igen adnak ki már javítást, ami érinti. Max a legújabb a driverbe belekerülú új játékok optimalizálása lehet némi előre lépést. persze akkor, ha játsza az ember a régebbi hardverrel a legújabb játékokat. Magára a kártyához érdemi javitások már egyre ritkábbak. Azér tévek alatt, amit kellett változtatni az optimálisabb müködéshez már régen belekerült a driverbe. Leginkább az aktuálisan új hardvereknél találnak javitani valókat. Max, ha a játékban jurnak el valamit, amitől mondjuk az RTX 3000-es hardvereken valami villog, nem látszik stb. de ez ritka.....
-
Robitrix
senior tag
hát 591.86 van fent az is 02.27 dátummal. de mikor lépett előre 595-re még ugyanaz nap a verzió???
-
GreatL
őstag
Nekem szerencsére megállt a letöltés. Nem szokott sok probléma lenni, illetve hotfix is hamar szokott jönni. Viszont RTX 3080 tulajként és régi játékokkal játszóként nem biztos hogy minden egyes frissítésre le kellene csapnom...
-
Akkor ezt is jól kitesztelték a kiadás előtt
-
.LnB
titán
Gondolod.. Hogy vezényeljem le neki telefonon még a DDU-t is?
Most csak feltelepítettem vele a régebbi driver-t. Azt is úgy sikerült, hogy mondom neki kezdésnek, hogy lépjen ki a játékból. Erre amikor végez felhív, hogy szétbugolt neki a játék.. Mondom hogyan? Kiléptél? Ja nem, csak alt+tabolt..
Na szerinted?! Képes volt futó játékra drivert telepíteni. xDMajd ha hazaérek megcsinálom rendesen.
-
Feri1984
tag
Nem azonnal vonták vissza.
A sok ezer felhasználói panasz után tették meg.
[link]
Hogyan is tesztelték?
4090 tulajként mondom,hogy amit az 5000-es széria megjelenése óta csinálnak driver fronton az valami kritikán aluli.
4000-es kártyák esetén egyébként a 591.74 stúdió driver az ajánlott. -
Nagyon komoly gondok vannak az informatikában a minőségellenőrzéssel.
nvidia, Mcirosoft és még sorolhatnám... -
.LnB
titán
Az a vicc, hogy szinte sose ugrok rá a legfrissebb driverek telepítésére rögtön. De tegnap pont ránéztem, hogy van e friss. És a Marathon profil miatt feltettem ezt, mert épp azzal a játékkal terveztem játszani... Nyilván, hogy pont ezzel a driverrel van a baj. És egy három órát játszottam is este. Nem vettem észre semmit, de a hőfokokat nem is monitoroztam közben.
-
.LnB
titán
Ez izgalmas volt, most hívtam a gyereket fel, videohívással, és kordináltam melóból, hogy hogyan kell visszatelepíteni az előző driver-t.. (még sosem csinált ilyet)
Azért ha a venti problémákat okozhat, az nem buli. -
Ribi
nagyúr
Ha csak azzal lenne gond, de úgy látszik az egész driver úgy szar ahogy van játékok alatt is. Éljen az AI driver...
-
Adódik a kérdés, hogy akkor most jól dolgoztak, vagy rosszul a bőrkabátos emberei?
Elcseszték a drivert, tehát rosszul. Viszont résen voltak és azonnal visszavonták, tehát jól. Ha mindkét akciót ugyanazon csapat követte el, akkor a filozofikus kérdés adott, most jól dolgoztak vagy rosszul? Össze vagyok zavarodva...
-
Fotelman
csendes tag
A 591.59 van még fent, nem is tervezem cserélni, stabil, nincs vele gond. 3070 tulajként nem is lenne sok értelme a cserének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Metal topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 7700 XT PULSE GAMING 12G GDDR6 (2028.07.25-ig PCX GARANCIA)
- Gigabyte RX 6600 EAGLE 8GB Garanciával!
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 5080 WindforceOC SFF 16GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- DOBOZOS! MSI GTX 1660 Ti GAMING X (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nvidia, Mcirosoft és még sorolhatnám...