Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sityupityu

veterán

válasz tepenzed #45492 üzenetére

De igen, ott van. Hasonló hegyes-dombos szakasz csak csak Dömösön van Magyarországon ami még szebb mint ez, és ugye az sincs messze innen.

A szerelékem?...Végtelen egyszerű. Sima csúszó ólmos vagy csúszó kosaras (attól függ, hogy mit akarok) megoldás alul megütköztetve. A súly szakaszonként változik. Az ütköző alatt van egy kis méretű forgó amibe amibe az előkét akasztom. Az előkehossz szintén változó, de minimum 50 centi folyóvízen. A horog amit itt használtam azt hiszem, hogy 12-es volt. Ha feederezek folyóvízen egyébként is általában 10-12-es méretet használok. Természetesen csak akkor játszanak ezek a méretek ha csontit használok, gilisztánál már felejtősek lennének. Harmatgilisztáról már nem is beszélek. Nem a gébek miatt, de lebegtetve kellett horgászni (a képen a vödör tetején látszik a hungarocell), valamiért így vették fől a leghamarabb. Természetesen csak a fél előkehossz volt meglebegtetve, az előkén volt egy ólom pluszban.
    Két apró szem hungarocell és két szem csonti. Ez kellett nekik. :) 4-5-6 szem csonti lebegtetés nélkül valamiért most kevesebb kapást hozott.
    Ha jól emlékszem, akkor vagy 18-20 körüli vastagságú a főzsinórom. Vastagabbat én sosem használok a sodrás miatt, természetesen akadós terepen ennek megvan a hátulütője. Az előkém itt 14-es volt, általában ezt és a 16-os méretet szoktam használni. Régebben őrültködtem 12-es meg hasonló méretekkel de rájöttem, hogy semmi értelme az élőn ezeknek. A halakat nem érdekli ez a dolog annyira mint állóvízen, csak magamat szívatom vele. Egyedül úsztatásnál használok 12-es méretet. Mást nem tudok írni így hirtelen.

Új hozzászólás Aktív témák