Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Aktív témák
-
P.U.P.Á.K
csendes tag
lehet hogy aZ IDE 2 PORTOD gyengélkedik és sajna az lap hiba több ilyennel találkoztam bios frissítés nem oldja mneg
-
Kary
csendes tag
Chieftech tápot vegyél 350-400W. Igaz nem olcsó (HUF 15-18k), de megbízható. Én egy szünetmentest is bevágtam a gép mellé (HUF 16k). Megéri ennyit rááldozni a masínra.
Üdv -
faster
nagyúr
Próbáld ki másik táppal. Ha tényleg az a szar, szép lassan tönkrevágja a vinyóidat a jelekből ítélve!
-
Mario
tag
Nincs több ötlet?
-
marcee
addikt
Tudom, hogy nem illik mindig a tápot szídni, de az a Mercury egy elég gyenge darab. Az ki tudja nyírni a vinyót meg a lapot is, ha olyan kedve van. Ha más javaslat nem jön be, próbáld ki másik táppal, ha van rá lehetőséged.
-
Mario
tag
Ja még egy fontos dolog, azt hiszem pontosan azóta csinálja amióta felraktam az XP mellé az sp1-et és töltögettem le frissítéseket a netről.
Érdekes nem? -
Club
őstag
5let..
A vinyó tápcsatlakozó bevan dugva rendesen?
mert nálam így szállt el egy vinyó
Ja és a vllanás lehet hogy videjókártya
nincs jobb ötletem..
prüóbál ki külön külön őket egy másik gépben, ill nézd meg nem púposak-e a kondiid!
píííííííííísssz -
Mario
tag
Tehát, nem futtatok semmilyen olyan progit ami bármit is változtatna az oprendszer alap működésében (TweakUI és társai) gondolom ez akkor nem lehet problem. Addig 2200 Mhz-en ketyegett a gép, 2.5 Cas Latencyvel és azt hiszem 6,3,3 -as memóbeállításokkal, 200x11-en, dual rammal (400 Mhz). Most szinte csak alap 2600+ -on ketyeg biztosan. Ha változtatok a biosba és tesztelem mediaplayerrel akkor azt csinálja, hogy a zeneszám megy, de a képi efektusok leállnak, és villan egyet a monitor. Tehát olyan mint amikor frissítési freket állítasz.
Aztán egy idő után kifagy. Ha visszaállítok a biosba mindent akkor megy rendesen.
Tegnap játék közben azt csinálta, hogy felpörgött a vinyó, majd megált és ezt egymás után 4-szer, aztán kifagyott.(Pedig most nincs abszolút húzva) -
Il Padrone
senior tag
A legjobb lenne masik gpeben kiprobalni a vincsesztereket.
Lehet, hogy a tap, de lehet, hogy az alaplap.
Az altalad leirt ertekek akar jok is lehetnek, de en inkabb a biosbol neznem meg, vagy feszmerovel.
A nevlegestol elterhet a 12V, nagyon a feszultseg nem ingadozhat.
Ugye most nem huzod a geped? -
Club
őstag
Áramingadozás is lehetn az oka!
Ha valakitől tucc küölcsönérni egy tápot, akkor tedd meg!
Emelett még annyit tegyél meg, hogy nézd meg miféle progik vannak a gépeden, ill. nem sérültek-e?
Nálam eccer a norton is fagyasztotta a gépet!
Annyit még érdemes kipróbálni, hogy a videjókártyádat kicseréled valami másra, ill a memókat, stb stb.
Max így küszöbölkhető ki a cucc!
Jobb ötletem nincs!:(( -
Mario
tag
Köszönöm a válaszokat, jönnek a válaszaim.
Tehát nincs időarányos fagyásom, csak van. Az első vinyó ami azt hiszem tönkrement az 13, a mostani 30 gigás, és nem melegszenek (melegedtek). Ja és hálistennek a gépembe a cuccok se melegszenek. Ha az asus monitorozó progijával nézem és a +12 volt 12,9xx-en, vagy 13,xxx-en váltakozva megy akkor az áramingadozást jelent? Vagy szar a táp? -
Pari
csendes tag
Nekem is ilyen lapom van 2 (80+40)vinyoval,ennyi rammal,eddig egy 400as tap hajtotta,most vettem egy 350eset,az uj fajtat,amelyik kifele fujja a levegot...de nekem nem kerreg a vinyo,igaz nincs tul hajtva a proci,csak a memoriak idojelet valtoztattam 2-es latencyra...szal lehet a tap gyenge ennyi kutyuhoz...vagy csak szimplan szar...de olyat is lattam,hogy a haver szar kis meghajtoja(floppy:), tonkre kurt majdnem mindent a gepebe...legalabbis vmi hiba miatt kinyirta a vinyojat...zarlat vagy tudomisen...
-
Il Padrone
senior tag
Akikor lefagy, nezdd meg az alkatreszeidet, nem melegednek-e tul. (Haz lecsavar gyorsan, kez ratesz CPU, vga, vinyo, tap).
Sztochasztikusan fagy le, vagy a fagyasok elofordulasa az idovel novekszik.
Ha a tapod a gyenge, akkor egy vincseszterrel mennie kellene fagyas nelkul.
A kontakthibat Ohnmerovel, vagy szemmel tudod megallapitani. Ha a vinyod idonkent felporog, aztan hirtelen alhalkul, akkor kontakhibas lehet. A tapcsatinak passzentosnak kell lennie, nem lotyoghet. -
Mario
tag
Topicfelhozás
-
Mario
tag
válasz
Il Padrone #3 üzenetére
Tehát sorba válaszolva
1. 200 mhz-et húztam rajta, pont addig, hogy ne kelljen feszt emelni.
2. Játék közben, vagy zenehallgatáskor
3. Mercury 300W-os
4. Memteszt volt de semmi problem
5. Nincsenek rackben a vinyók, sőt még egymástól is elég távol vannak
6. hát ezt nem tudom, hogy állapítsam meg? -
Mario
tag
Várom a válaszaitokat. Köszönettel
-
Mario
tag
Sziasztok !
Érdekes problémám lenne. Áprilisba vettem egy asus a7n8x-es deszkát 2600+ procival 2x256 ddr-el. Kb. 2 hónappal ezelött kezdődött a dolog, hogy az addigi bios-os beállításokkal nem akart elindulni a masina, és a második vinyóm furcsán kezdett kerregni, valamint folyamatos fagyásaim voltak. Gondoltam elromlott a második vinyó ezért kiszedtem, újrainstall miegymás, de a bios-os beállításokkal így is fagyások voltak. Mostanra odáig jutottam, hogy a maradék vinyóm is úgy néz ki, hogy megadta magát. Kezdek aggódni, és nem tudom miért de a tápegységet érzem gyanúsnak. De lehet hogy alaplap? Valami ötletet kérnék mit csináljak?
Ja a biosban egyébként nem volt csak 200 Mhz-el húzva a proci, és cak a memóbeállítások voltak gyorsabbra véve.
Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest