Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Thyb
senior tag
A Budai rakparton rendszeresen nyomulnak, mert ugye elindul a csórikám az alsó rakparton, északról, majd gondol egyet, és fel akart menni a Margit hidhoz. Igy neki az a legegyszerűbb, ha használja a kerékpárutat. A multkor pont egy ilyen majom került ki egy családos team-et (voltak vagy 5 bringával) a kanyar előtt, a szembe jövő bringás meg kénytelen volt lemenni a fűbe, hogy ne csapódjanak a robogóssal frontálisan, mert az az okos cseszett lemenni. De láttam már Harley-s ipsét is azon a kerékpáruton, holott a Margidhidi felüljárónál simán visszafordulhatnának. Most a legujabb trendi a kutyasétáltatós gyalogos a kerékpáruton, mert berakták a kutyafuttatót a kerékpárut meg a HÉV közé, s ott hozzák-viszik-sétáltatják a dögöket. Reggel, mamóka a kerékpárut egyik oldalán, mig a kutyája a póráz másik végén a kerékpárut tulsófelén, dolgát végezte. Ugy örültem. Mondjuk látta is anyóka mert ránézett a képemre és két ugrással odaát termett, meg repdesett a bocsánat, csakha egyszer a lendületet elveszitem, akkor ....
-
Thyb
senior tag
''Kissé'' tegnap letört a hazafelé menet a Graphisoftból dél budára. Már a szigetnél belefutottam a lezárt kerékpárutba, mert a rend őrei irányitották a forgalmat, a Filatorigátnál pont akkor ért be a HÉV és soksok száz szigetes jött szembe, ugyhogy haladás inkább -2 mint +1 volt. Ezek után a Margit hidat elhagyva belefutottam a lezárt rakpartba. Le van zárva a gyalogos és a kerékpáros ut is, de még a kialakitott parkoló is. Ráadásul ott mindkét sáv szembe forgalom ha valaki délnek halad. Ugyhogy maradt a szemközti járda, ami viszont 20 cm-s padkákkal van szerelve, mert ott ugye kerékpár nem jár.
Demszky és a többi közlekedési kérdésekben impotens nagyokos folyamatosan azt hangoztatják, hogy kerékpár és tömegközlekedés. Namost a tömegközlekedés, ha dugó van ugyanugy beáll, a kerékpár utakat meg megengedik lezárni. Most akkor mit is akarnak tulajdonképpen? Dühömben már azon voltam, hogy ma akkor kocsival jövök, de aztán arra jutottam, hogy pár gondolkodni nem képes, magát értelmiséginek nevező barom végett nem adom fel a reggeli tekerést, s mégis bringán jöttem.
-
Thyb
senior tag
válasz
Manitou #2505 üzenetére
Szerintem a váltókarra gondolt, csakhogy ha szélesebb a kormány, akkor az minden esetben kapni fog a vizből, viszont, hogy hogyan rohad el, azt én sem értem.
Az lehet, hogy felülről a hátsóváltőra visszacsepeg, és trutymós lesz, na de azt rendszeresen tisztitani és kenni kell, ha esőben is használod a gépet. Egyébként az alu sárvédőtől is olyan lesz. Vedd le a sárvédőt, hogy kicsapja a vizet és a sarat, és akkor ilyen gondod nem lesz. Ha meg az első kerék szórja fel akkor tök mindegy, mert szerintem olyan sárvádőt nem kapsz, amelyik a földig leér. Ha nagyon zavar, akkor nagyapáink módszerét alkalmazhatod, 1 elhasznált külsőből vágsz le egy darabot, és azt 2 alátéttel és csavarral, az első sárvédő belső felére felerősited, ez ugy működne mint a kocsiknál a gumi a kerekek mögött. Ráadásul sulyánál fogva meg is fogná a sárvádődet és nem dobálná ki oldalra annyira.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
A Budai rakpartot már ismerem rendesen. Sajna az Erzsébet és a Szabqadság hid között valóban gáz a helyzet, de azért lehet haladni, valamint a két kocsifeljáró is gáz, főleg a Lánchid feletti, ahol mindkét irányba járnak a kocsik. Ott már volt több gázos esetem is. Bár elég agressziv vagyok a kocsisokkal, azért azt sosem felejtem el, hogy az Ő járgányuk az erősebb. Nekem ami gázos még az reggelente és délután csucsidőben a Bartók, a Gellélrttől a Móriczig. Na ott vannak kormányráhuzós soffőrök.
Ami a sebességkorlátozást illeti a budairakparton valóban az a gáz, hogy bár közös szakasz megy egy jó távon, de a legnagyobb részén még a sárga csik sincs felfestve. Van ahol ezt nem is lehetne megoldani a helyszüke miatt, pl a Lánchid előtt és után, vagy a más emlitett Erzyébet és Szabadság hid között, de a többi részem simán meglehetne azt csinálni, hogy kijavitják a hepehupákat (a Lánchid után felbontották kb két hónapja és azóta nem lett megcsinálva normálisan), és karjanak le olyan gömbölyű kő elválasztót, ami teljesen egyértelművé tenné a két oldalt. A gyalogosokat is rendszabályozni kell, épp ugy ahogy én lehuzódom az uton, hogy az autósok tudjanak saját tempóban haladni, ugyanezt elvárnám a gyalogosoktól is. Aki meg birka az kimehet a pusztába, ahol nem okoz fennakadást a forgalomban. -
Thyb
senior tag
Ma reggel megint volt egy kisebb balesetem. :S
A Margitsziget mellett jöttem a kerékpáruton kb 28-30-al. Mögöttem jött egy ipse kb a lánchidtól, és egész jól nyomtuk. Erre feltünt előttünk egy (nem is tudom mivel lehetett talán camping-el? :S ) csákó, aki olyan 17-20-al ment. Mivel senki nem volt előttünk, és nem láttam senkit aki szembe jött volna, belefogtam, az előzésbe. Már kicsit előtte a skac bejött a kerékpár ut feléig és ahogy elkezdtem előzni még egy kicsit, majd amikor mellé értem akkor rámrántotta a kormányt, az első kereke felszántotta a vádlimat, majd belecsapódott az első váltómba. A skac taknyolt, én meg megáltam, de a mögöttem jövő bringás leorditotta a fejét.
Nem értem, hogy a kerékpár uton a bringások miért nem tudják betartani a kresszben előirtakat miszerint jobbra tarts. Ha a kerékpár ut közepén taknyolunk, akkor a mögöttem jövő is belénk ugrik. Meg kellene tanulni, hogy ne veszélyeztessünk másokat. Épp elég bajunk van az odanemfigyelő gyalogosokkal, az agressziv, a bringásokat nem tisztalő autósokkal. Ha a kerékpáruton megyünk akkor figyeljünk oda, hogy nem kacsázunk, nem veszélyeztetünk másokat, ha olyasmi adódik, akkor előzékenyek vagyunk.
Legalább mi fogjunk össze, és vigyázzunk egymásra! -
Thyb
senior tag
Hi, ezzel a cipővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
[link]
Ezzel szemezek, s bár a boltban ahol voltam nem volt a méretemben, de használhatónak tűnik, mondom tűnik, de mi a valóság? -
Thyb
senior tag
válasz
dragonfx #2412 üzenetére
Az biztos, csak mire használod a bringát? Mert azért a 20-25 mm-s záraknak már sulya is van. Egyébként meg ha bringa tartóba teszed a canglit, akkor az egyik spirált ugy kötöd be, hogy az átmegy a vázon, az első keréken meg a tartón, vagy épp oszlopon ha az mellett állsz, a hátsóra meg jöhet az erős U zár. Bár az a gond, hogy itt az üléseket is lopják 1000-el. Ugyhogy lehet hogy ha sokat akarsz vele kint parkolni, akkor jobban jársz, ha a gyors zárat a nyereg csőnél kicseréled egy csavarosra. Azzal nem biztos, hogy neki állnak bajkolódni, főleg ha nem hagyod kint egész estére..
-
Thyb
senior tag
válasz
dragonfx #2408 üzenetére
A 2 kereket (mivel gondolom gyorszáras) minden esetben vedd ki, és a nyerget is a nyeregcsővel, a többit pedig 20 cm-re a ágyazd be vasbetonba. Viccet félre téve, biztos kerékpárzár nincs. Mind szerelhető, vágható, vagy fűrészelhető.
De ime egy kép, ami még a legbiztonságosabbnak látszik:
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #2245 üzenetére
2 tipus van, én már mindkettőt beszereztem a 2-i kdefektem után. Van a szallag, ami olyan hasonló mint ami a felni és a belső között van, csak kicsit vastagabb. Ez a megelőző. Arról, hogy mennyire jó vagy nem eltérnek a vélemények. És van a hab, amit befujsz a szelepen át ha defektet kaptál, de állitólag ez csak ideig óráig jó, szal egy maraton felét nem tudsz vele lenyomni. Persze függ attól, hogy mi okozta a lyukat. Szeg, vagy kés, vagy tüske stbstb. Csodát ne várj, főleg a másodiktól, de ha tényleg gáz van akkor állitólag azért tud valamennyit segiteni.
Ami jó tanács, hogy ugy kell belsőt választani, hogy a zsélességi tartománya (nekem pl a Schwalbe belsőm 1,5-2,5-ös amit a 2,1-es külsőhöz használok) közel a felénél legyen a külsődnek. Azért jó, mert ha a felső tartományban használod akkor ugye teljesen szétnyulik és sokkal érzékenyebb lesz mindenre mert abban az állapotban a legvékonyabb a fal vastagsága. Vagyis ez sokat tud segiteni. Ha tul erősre fujod, vagyis a határra, akkor megeshet, hogy egy tüske átütésekor teljesen végig hasad az egész.
Én most ugy vizsgáltam a mult héten a belsőmet, hogy kiforditottam, és végig simitottam. Ha eleve sorjás, akkor azt smirglivel is meg tudod oldani, de lehet hogy vissza is veszik. -
Thyb
senior tag
1. nem egyenletes a festék felvitel, szennyes marad, a régi festék nem minden esetben tűri meg magán az uj festéket. Ha csiszolod akkor az meg sokkal több munka mint lepucoltatni. Régen én is festettem. Mégpedig teljesen lecsupaszitod a vázat, majd neki esel a gázpörkölővel és leégeted róla a régi anyagot. Gondolom ez acél vázas, vagy tévednék?
-
Thyb
senior tag
válasz
tr00p3r #2152 üzenetére
És beszéltél a dokival erről a két csavarról? Meg kellene emliteni. Elég csunya lenne ha teszem azt a kiszáradt bőr felrepedne benne.
Bár ha nincs kedved visszamenni, akkor felhozom apóstól a sikitót, aztán segitünk a problémán. Majd énekelek előtte altatót.
Szerintem hivd fel a dokit. -
Thyb
senior tag
Dehogynincs
Mult pénteken beszereztem egy két sipos klasszikus dudát. Olyan hangerővel bir mint az autók.A gond, hogy a felerősitéssel küzdök még, mert amit adtak hozzá, az semmire sem való, én pedig még nem találtam olyan bilincset, amivel fel tudnám rögziteni, hogy az ki is nézzen, tartós is legyen és erős is. Szal a jövő héttől, ha infaktusban hullanak majd a turisták a Budai felső rakparton, akkor az nekem lesz köszönhető. Csak abban reménykedem, hogy az utánnam jövő helyszinelők nem fognak sok bosszuságot okozni a többi bringásnak.
-
Thyb
senior tag
válasz
Manitou #1990 üzenetére
A 90 kg-om alatt nem nyekereg a 19,5 -es madman, bár mint irtam a Sole fékkar már kilazult egy párszor, de majd megkapja a szükséges intézkedéseket. Relative jó anyaggal vannak szerelve. Bár hallottam negative dolgokat, de azt XTR alatt szinte mindenről lehet hallani.
Ime a szerelvény lista:
Váz: Dualtec alloy double butted
Villa: SR Suntour XCP75, 100mm, coil spring / hydraulic,
Kormány: Ritchey Comp
Kormányfej: Ritchey Pro
Kormányfej készlet: Ritchey Logic Zero integrált
Gumiköpeny: Kellys Cobra 2,0 skinwall
Felni: KBIX WMX 32h
Agy első: Shimano M475 Disc
Agy hátsó: Shimano M475 Disc
Fogaskoszorú: Sram PG-950-9 11-34T
Hajtómü: Sr Suntour XCC 314
Pedál: alu/acél
Váltó első: Shimano Deore
Váltó hátsó: Shimano Deore
Váltókar: Shimano Deore LX SL-M510
Fékkar: Hayes Sole
Fék: Hayes Sole hidraulikus tárcsafék
Nyereg: KBIX Ultraform PRO-Race
Nyeregcső: Ritchey
Súly: 13,57 kg.
A többi gépnél az ilyen alkatrészekkel szerelt cangák jóval ezen ár felett vannak.
Bár a 185 centimhez sokan azt mondták, hogy a 18,5-es nagy lesz, igy is kellett szarvat vennem, mert gyors haladásnál rövidnek bizonyult. -
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #1949 üzenetére
tuti nincs a láncodon patentszem?
Én is ugy tudtam, hogy nincs, aztán felvilágositottak, hogy van azon, szal ott kezdjem.
A láncbontó egy ilyen (általában kihajtható cucc) amin van egy csavar, és egy bakszerő dolog, ahová beteszed a láncot. Ez elég erőssen elüt a kulcsoktól.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
Amugy meg érdemes venni egy multifunkcis szerszámot, annyival nem drágább, minthogy egyszer fenn maradj a hegyen valami kis hülyeség végett. Azokon már van láncbontó is.
-
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #1942 üzenetére
Én spec nem is olajat használok, hanem most Sprey-t vettem : [link]. A szerelő sráccal beszéltem, s Ő a szárazat javasolta, főleg most nyárra. Télen inkább a nedves kell. Ez azért jobb mert nem ragad bele a kosz. A tanácsára, és lenyomtam WD40-el, majd arra huztam rá a Spray réteget. A WD40 amugy is véd a nedvesség ellen szerinte, a spray meg keni.
-
Thyb
senior tag
válasz
(Kolombusz) #1657 üzenetére
Nyomj rá mosogatószert. Hagyd, hogy beigya magát az anyagba, és utánna simkán mosd ki. Elvileg, az olajnak ki kell jönnie simán.
-
Thyb
senior tag
Nem tudom, mert kikapcsoltam az órámat. De szerintem ez az utvonal még befigyel ugy is, akkor lemérem.Igy sacc per kb az Euro center-től a Moszkváig 17 talán? Az a baj, hogy egy darab papirral mentem most végig az utvonalon, de sok kanyart stb nem tudok ugy beleszámolni.
-
Thyb
senior tag
Na tegnap megvolt az első HHH turám. NAgyon kemény volt, vagyis én vok még felkészületlen. Haverral találkoztunk az Eurocenternél, majd fel a farkastorkin majd a Jablonkán végig. Ezt kisebb megálásokkal sikerült megtenni (nem szokta a cigány a szántást). A Jablonka végén van egy rövid, de nagyon meredek ut amely az Erdőalja utcára visz fel. Itt a vádlim már görcsölt 1000-el és bár toltam többször meg kellett állni pár másodpercre. A szunyogok meg szétmartak közben. Ott aztán friss viz tankolás a kutból, majd irány tovább felfelé a meredek szakaszon a virágos nyereghez. Hát az is tolós szakasz volt, bár ott volt aki feltekert mellettünk, de szerintem nem először csinálta. Amikor felértünk nagy kő esett le a szivemről, amikor megláttam a Guckler K utat. Gyönyörű egyenes sik ut befelé a hegyoldalban. Ez a szakasz kicsit visszaadta az önbizalmamat és az erőmet. Itt kezdtem el először élvezni a hegyet. Elértünk a nagyfarkas torokig, és eldöntöttük, hogy felmegyünk a műut mellé. Aki ismeri az tudja, hogy az nem olyan szakasz amit előzőleg elfáradt lábbal fel lehet tekerni, de még lefelé sem piskóta.
Felértünk a HHHi utra, pont a kanyarnál a csucs előtt, itt ismét friss viz tankolás, szunyogok etetése, majd ugy döntöttünk, ha már eddig eljöttünk, akkor menjünk fel. A műuton felmentünk, és annak a végén a szálloda felett a teraszon nyomtunk 1-2 képet a párás városról, majd eldöntöttük, hogy akkor irány lefelé a déli oldalon. A kék ösvényen indultunk lefelé. Öklömnyi és annál nagyobb sziklák voltak mindenhol az uton, és dobálta is a hátsó kereket rendesen, átmentünk a zöldre majd a szépvölgyiről folytattuk lefelé a zöld uton a Gugger hegy mellett a Görgényiig. Innen pedig szépen aszfalt uton le a Hüvösvölgyire, majd a Szilágyi Erzsébeten le a Moszkváig.
NAgyon kemény volt a felmenetel, de a feeling a lefelé uton baromi nagy élmény volt. 2,5 óra alatt értem haza az indulástól. Sokat kell még gyurni a lábakba és csiszolni a technikán, de amikor mégy lefelé 1000-el az erdőn át annál nincs jobb dolog szerintem.
Kicsit hosszu lett a poszt mint a felfelé menet, de ugy gondolom megosztom veletek első hegyi turámat. -
Thyb
senior tag
Nem tudom ki követi a RAAM-ot, Attila tul van már az 55 ellenőrző ponton és még 3 van hátra a célig. Mellesleg ugy tűnik hogy a csoportjában (traditional solo) a megmaradt 9 emberből (15-en indultak) az utolsó előtti, a mögötte lévő Tony O'Keeffe-t szépen lerázta, pedig tegnap még mögötte nyomult. Az előző ellenőrző pontos 6 órát vert már rá Tonyra.
[link] -
Thyb
senior tag
-
Thyb
senior tag
Most néztem, Ati eredményeit a RAAM-on, hát le a kalappal, az igaz hogy sereghajtóként megy, de ha tudja tartani ezt a tempót akkor még szint időn belül teljesit. Megvan a 48-adik ellenőrző pont, és hátra van neki 10 állomás a 2,5 napra, a tegnapi nap pedig 5-öt nyomott le. Vagyis jó esélye van rá, hogy időben beérjen.
-
Thyb
senior tag
válasz
(Kolombusz) #1467 üzenetére
na persze, ha megmutatja!!!
-
Thyb
senior tag
válasz
(Kolombusz) #1462 üzenetére
Ebben voltak a linkek: [link], remélem segiteni fog
-
Thyb
senior tag
válasz
(Kolombusz) #1462 üzenetére
beee, én is felraktam tegnap a Lookin nyergemet és ma már azzal jöttem
amugy most 1-2 napja dobtam fel 1-2 linket, azok között volt váltó cserés is ha jól tudom -
Thyb
senior tag
Egéyz jól levitték az árakat, vagy alapból volt ilyen magas?
[link] -
Thyb
senior tag
hát a férfi nem egy kimondott terepbringa, de sörért eljárni jó lesz vele, szerintem ez inkább tracking-es
a gyerek is hasonló, vagyis kint elbringázni az utcán jó, de nem sokkal ér többet
-de ha azt nézem, hogy mindkettőn ott a kulacstartó meg a csengő, akkor már visszahjozta a fele árat
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
egy jó tanács, ha már varr van a seben akkor 3%-os hidrogén peroxiddal kell kezelni. csodákra képes. a seb teljes begyógyulását több mint felel időre leviszi. Amikor ráöntöd, akkor habzik mint atom, és addig kell tisztitani vele mindenalkalommal amig habzik. Akkor pucolja ki a bacikat, mellesleg már az első alkalom után ugy huzza össze a sebet, hogy az 1-2 órán belül is látható. Kimérve lehet kapni a gyógyszertárakban. Ráöntöd, amikor teljesen behabosodott, akkor letörlöd egy vattával és ujat adsz neki. Mindenkinek ajánlom.
Szerk: a hiedelemmel ellentétben a jódnál sokkal hatékonyabb és hatásosabb is!!!
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
twollah #1347 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a linkelt cikket: [link]. Itt elég sok mindenről szó van, hogy mit hogyan a nyereggel, hogy az kényelmes legyen. Nekem egy Ultra Pro race-t adtak a Madman-hez és hát első nap után egy hétvégén át nem tudtam ülni rendesen. Azóta betört a hátsóm, bár ebben az is segitett, hogy bélelt naci, na meg több mint 500 km/1hónap.
-
Thyb
senior tag
Ez is egy érderkes honlap, vannak fent jó cikkek:
[link] -
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #1253 üzenetére
Most bujtam a BikeMag-ot és elég sokan a tészta kurát emlegették. Nem tudom annak mi haszna, de mivel én még nem indultam, nem is érdekelt eddig.
Trooper collega ha erre jársz, akkor pls nézz nekem árat a Shimano SH-MT50 cipőre. 45-46 méret érdekelne. Ha lessz akkor mindenképp kidoblak kocsival mert azért ezt fel kellene előtte próbálnom mielőtt elhozzuk. -
Thyb
senior tag
Már 4-en kisetek, de Attila még versenyben:
Viszlát Sziklás-hegység!
Versenyidő szerint reggel 8 órára már lefelé gurultunk a Sziklás-hegységből, amely a verseny eddigi legnehezebb szakaszát jelentette. Tegnapelőtt hátravolt két 3.000 méteres hágó, az összes szintemelkedés több mint 2.000 méter. Attila hajnalban 1,5 órát aludt, hogy pirkadatkor kicsit frissebben vághassunk neki a prérinek, mely véget nem érő pusztaságként terült el. Elhagytuk a 20. ellenőrzési pontot. 1.800 kilométer után Attila mentálisan és fizikailag is jó állapotban, töretlen elszántsággal folytatja a versenyt. Nagyméretű fotók a [link] képtárban találhatók.
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
már irtam, hogy én a Graphisoftból (hajógyári sziget) járok haza a Móricz-Kosztolányihoz. Azért ugy rendesen leveszi az ember energiáját a 8 óra után, főleg azzal a tempóval ahogy megyek az a 10-11 km ami a gellértig van, és ott utánna a Bartókon felfelé nincs kijelölt bringás ut. Dönthetek, hogy emelkedőn felfelé a gyalogosok között tingli tangli (annyi van belőllük olyankor mint a szemét) vagy az uton megyek, ahol szinte minden 3-ik parkoló autó belóg az uttestre. Mivel ott is veretnek a kocsik, hát van, hogy én is parázok néha. Előnyt ugy kovácsolok magamnak sokszor, ha piros van és sehol senki a kiforduló utcákból, meg gyalogos sincs, akkor kicsit belehuzok, hogy mire a kocsik beérnek addigra legyen valami alapsebességem.
-
Thyb
senior tag
Hát, nem tudom, hogy ezt hogyan tudják végig csinálni, de szerintem eszméletlen amit csinálnak:
RAAM - Utah üdvözöl
írta: András
2006. június 14., szerda
Közel fél napig a térerő teljes hiánya miatt nem jelentkeztünk. Elhagytuk a 14. időmérő állomást, amely már Utah államban volt, közeledünk a legendás MTB városhoz, a közel 3.000 méter magasban fekvő Durango-hoz. Attila eddig 2x20perc pihenéssel 1.233 kilométert tekert, rövidesen készül az első alvására. Arizóna kínzó hely volt, jéggel bélelt sisakban és jeges vízzel áztatott törölközővel a nyakában tekert. Éjszakára a kétezres hegyekben viszont 5 fok alá is esett a hőmérséklet; szükség volt a teljes téli felszerelésre. Elhaladtunk a Grand Canyon mellett, Utah pedig a navaho-k földjén a filmekből ismert Monument Valley-vel fogadott, melyet a világ nyolcadik csodájának is tartanak.
Ezekhez képest a Tour de france meg a többi derby hétvégi családi bringázásnak minősül -nem szólom le őket sem, de a kettő egymástól igencsak eltér-. -
Thyb
senior tag
Trooper collega, hálás lennék, ha ezen csodabogárnak :
Cratoni
Tremor Tribal
Inferno-red/black matt
L/XL 3433 T 151
Megmondanád az árát, persze feltéve ha van kint raktáron, aztán ledumáljuk, hogy akkor ki is lesz az aki kivisz téged kocsival a nagykerbe. -
Thyb
senior tag
Azért ehez is kell elszántság:
RAAM - A világ legkeményebb kerékpárversenye magyar indulóval
A jubileumi 25. Race Across America kerékpárversenyen szóló kategóriában rajthoz áll Káldy Attila, így ismét magyar versenyzőért izgulhatunk a világ legkeményebbnek tartott kerékpárversenyén. Attila tapasztaltnak számít, hiszen az egyetlen magyar versenyző, aki 2003-ban egyéniben teljesítette a RAAM-ot.
Az ultramaraton versenyek királya, vasárnap magyar idő szerint este hat órakor startol a nyugati-parti San Diegóból, és 15 államon keresztülhaladva 4.896 km megtétele után megérkezzen a keleti-parti Atlantic Citybe. A versenyen nincsenek szakaszok, így a versenyzők folyamatosan mennek, maximum napi néhány óra alvással, hogy a 12 napos szintidőn belül teljesítsenek. -
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #1182 üzenetére
mivel még nem nyomtam fenn a hegyekben, és most sajna van 1 kis kényszerpihenő is, lehet hogy a jövő hét közepén kis kitérővel megyek le a Graphisoft parkből délBudára. Az irány Hajógyári sziget( Graphisoft Park) - HHH- Jánoshegy majd a déli lejtőkön a Villányin a Móriczig.
Aztán ha ugy döntünk a HHH-nál, hogy elsőre ennyi akkor legurulunk, ha birjuk akkor megyünk tovább. Láttam, hogy a zöldpontban van gél, azért olyasmit veszek a turához. Igy első ránézésre 30-40 km, de nem tudom, hogy odafent ez pontosan mennyi lesz az ösvények stb használatával. Ami gondom, hogy a HHH-ról csak vissza nyugatra mutat utat, holott nekem az lenne jó, ha ott át lehetne vágni dél felé a János hegy irányába. Valaki ismeri ezt a terepet?
-
Thyb
senior tag
Hi, kimondott MTB térkép a Budai hegyekre nincs? Olyan ahol a használható ösvények fel vannak tüntetve. Az amit a BP portálon mutatnak szerintem csak a legismertebb pl a HHH-re.
-
Thyb
senior tag
-
Thyb
senior tag
Az Ebay.de-n nézegettem XT dual controll-os szetteket, és relative jó árban vannak. Mi a véleményetek ? Érdemes belemenni egy ilyen vásárba?
-
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #1032 üzenetére
Nekem most egy ultra pro race van fent. Első nap -péntek volt- után (kapásból lenyomtam a 23 km-t szivacsos naci nélkül) egész hétvégén fájt a hátsóm. és kb 2 hét kellett, hogy hozzászokjak. Mostmár igy szivacsos naci meg 1 hónap után nem fáj, de a keményebb tereptől kicsit még félek.
-
Thyb
senior tag
válasz
Manitou #1025 üzenetére
A pincébe kell csak levinnem meg felhozni. Triálozási széndékaim ezzel a bringával nincsennek. Szal inkább a bringa vigyen mint én őt, és a 90 kg-om mellett szerintem elmegy.
Amugy a Madman sem egy egyszerű eset eleve. 14 felett nyom. Szal az a fél kiló ha firfiasságom bánhatja akkor bevállalós.
-
Thyb
senior tag
Na mostmár jöhet az eső. Tegnap voltam az 1 hónapos szervizen, és a bike-ban találtam olyan kamáslit ami jól is néz ki, kényelmes is, rájön az utcai cipőmre, ezenkivül hideg és viz ellen is véd. Meg vagyok elégedve. Most még a Zöldpontra kell gatya végett rászabadulnom, meg ha viszem ki a párom bringáját, akkor láttam egy piszok kényelmes géles ülést, amelynek az oldalán vannak koptatók : [link]. Szerintem egy ilyenbe befektetek. Mert igy városba a faragott fa ülésem már elmegy, de terepen nem szeretném, ha ugy bevágódna a hátsómba egy későn észrevett gyökér felett. Az ülésről mi a véleményetek?
-
Thyb
senior tag
válasz
Azazello- #999 üzenetére
valszeg, mivel ki van irva. Tegnap voltam ott, de nem raktam le a bringát mert nem volt nálam zár, és nem akartam, hogy lába keljen. Nincs kiirva, hogy zöldpont, ezért ne lepődj meg, de ha jössz a bartókon felfelé, akkor benézve az utcába ott egy kerós tábla a bejárat felöl, és a bartókról is elég jól látszik. 3 kis utca a gellért szálló után. A Villamos megállóval szemben.
szerk: ma reggel kinéztem, szakadt, tombolt a szél, aztán ugy döntöttem akkor kocsi
remélem holnap már jobb idő lesz
[Szerkesztve] -
-
Thyb
senior tag
én eddig meg vagyok elégedve velük. A kiszolgálás jó, készségesek, és lehet velük egyezkedni. Mondjuk a párommal ketten jó sok pénzt ott hagytunk ebben a hónapban. A récseiben kamáslit láttál?
na ezt most jól elirtam, de fel is hivtam őket, vasárnap megyek venni
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
(Kolombusz) #873 üzenetére
Egy kalappal!!!
-
Thyb
senior tag
válasz
Nicky Nygaro #872 üzenetére
Persze egyszerűbb, ha van pénzed zsir uj felnikre. Bár a vékony utcai használathoz, egy jóminőségű használt felni is megteszi kéz alól, csak az agy legyen jó meg a fogaskerekek. Szerintem beszélj itt valakivel aki rendszeresen tuningol otthon, és kérd meg, hogy segitsen kiválasztani.
-
Thyb
senior tag
Az nem jó, mert egy hónap + max 1 hét ameddig érvényes a garanciális szerviz. Nem tudod valakivel felhozatni? Ja és még egy. Nem szabad hozzányulni, mert akkor elvesziti a garanciát, ezt is ledumáltuk most. Ugyhogy én jövő szerdán beviszem, mert lehet, hogy csak csütörtökre készülnek el, ha levegőztetni kell a féket.
Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- PlayStation 1 / 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- PlayStation 5
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Google Pixel topik
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Egy kompakt készülék ma a legkelendőbb
- További aktív témák...
- Update 05.27 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest