- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
tr00p3r
addikt
na sztok,
egy kis élménybeszámoló az X2S Budapesti OB terepduathlon versenyéről.
előszóban annyit, hogy a szervezéssel voltak gondjaim. sajnos az előnevezéskor félre informáltak engem, amikor azt mondták, hogy indulhatunk váltóban rövidtávon is. ezzel az volt a gond, hogy rövidtávon csak egyéniben lehetett indulni és első és egyben (idén) utolsó versenyemet nem akartam egy 25 km-es hegyitekeréssel indítani. persze ez az egész a helyszínen derült ki, amikor megkaptuk a rajtszámunkat.a másik, hogy a beigért szervíz nem volt sehol. senki nem tudta kinek és hol kéne a bringákat szervízelni. nekem csak a hátsókerembe kellett volna mininálisat fújni, de nyomásmérős pumpával, hogy tudja mennyi van benne.
nagy szerencsénkre viszont az időjárás kegyes volt a verseny napján, szombaton, és hétágra sütött a nap. a Hármahatár-hegy csucsánál a Rekettyés büfénél volt a Start/Cél. itt vehettük át a rajtszámot, ajándék hosszúújjú Alpine Pro polót. a futók, hosszútáv és váltó, 10.48 rajtoltak el. sajnos a futó tagja a váltónknak az első, 5,8 km után feladta (ő síkfutó). a pulzusa 150-190 körül volt és a terep ill versenyszám is abszolút ismeretlen volt számára. hozzá kell tegyem, hogy a vállalt távot lefutotta, mert hát a rövidtáv legyőzésére készültünk igazából.
ezután én megkérdeztem a versenybírákat, hogy a feladástól függetlenül én letekerhetem-e azt a 2 x 12,5 km-t? kihúztak minket a versenyről és így tét nélkül ugyan, de rajtszámmal elindultam lefelé az első befutókkal. miután nem voltam pályabejáráson, így csak óvatosan gurultam lefelé, 48,7 km/h-valnem akartam túlzásba vinni és veszélyeztetni a csütörtöki műtétem, ezért nem is nagyon tekertem lefelé. mindez először aszfalton, majd írány az erdő. a pálya annyiból volt technikás, hogy tele volt kiálló kövekkel, vízmosások tarkítottákés így nekem nagy koncentrációba került, hogy ne essek fejre a nagy sebességnél. a szemüvegem leraktam indulás elött és másikat nem hoztam magammal, így állandóan a könnyeimmel küzdöttem a menetszél miatt. ezért nem téptem lefelé, mint az állat (vagy a többiek). további negatívum volt, hogy a pályán az egyetlen (tényleg) nagy ugrató mellől hiányzott a beigért kerülőút. így aztán én felmentem, majd legurultam volna, de beértek és így fent vártam meg míg elhúznak mellettem. kaptam is a sportszerű ''profiktól'', hogy ''mit pöcsölsz itt, b@zmeg''? a lefelé amúgy izgalmas volt. aztán jött a felfelé.
na ez keménynek bizonyúlt. nem is az eleje annyira, mint a csúcs elött. mivel nekem már nem volt tétje a dolgoknak, nem is hajtottam szét magam, csak kényelmesen. a hab az volt a tortán, ahol annyira meredek, köves és gyökeres volt a felfelé, hogy mindeki csak tolta ill vitte a bringáját. aztán fent találkoztam 2 sráccal is akik defektet kaptak. az egyiknek segítettem (volna), de sajnos a belső valahol akkor léket kapott, hogy a gumijavító a küllőlyukak mellett folyt ki.
így egy darabig mellette toltam, majd ott hagytam és tekertem tovább. fel a csúcsra eléggé elfáradtam és szégyenemre tolnom kellett. majd le a célba és ott ki is álltam, mert semmi értelme nem volt folytatni. csak látni akartam a pályát és a megmérettetést. a powergel amit vittem magammal elfogyott, de nem éreztem kiugró energia felszabadulást. elfogyasztottam még 1,5 gatorade-et is, sőt volt egy srác, aki szintén elsőalkalmas volt, neki adtam a camelbak-ből egy kis nedűt.
összefoglalva a 12,5 km 51 perc lett nekem, ami szégyenletes, de a felkészülésem is az volt, mert semmi időm nem volt tekerni a verseny elött. a másik, ami jobban számít és ezért nem is szégyenlem az eredményt, az az, hogy csütörtökön szedik ki a csavarjaim a jobb könyökömből és nem akartam, hogy valamelyik másik testrészembe visszakerüljön ugyanazzal a lendülettel.
a tombolát és a beigért ebédet nem vártuk meg és így 14 óra után valamivel elhagytuk a HHH-t. egészében tetszett a verseny, de fentebb említett okok miatt nem voltam igazán versenyhangulatban. jövőre tervezem, hogy minden létező maraton rövid illetve középtávján elindulok + a 24 órás csapatban. addig meg szintetartás és erőnléti tekerések amíg lehet a szabadban, aztán meg vagy görgőn vagy spining. képeket teszek fel este.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest