Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• fpeter07

veterán

válasz rétisün #45201 üzenetére

Nekem egy szabad órám van, így egy szép kis 15-ös hetente párszor összejön. Szombaton ha az idő is úgy akarja még a duplája is összejöhet. :D

törölt tag

válasz rétisün #45201 üzenetére

Állítólag annyi értelme van a slopingnak (azon kívül, hogy összességében olcsóbb a gyártása), hogy merevebb tőle a váz. Ennek ellenére én a versenyzők esetében általában minimálisan slopingos vázat szoktam látni, vagy teljesen slopingmenteset. Azért érdekes, hogy időfutam bringáknál régen volt egy ellentétes "divat": fordítva volt ejtve a cső, azaz előrefelé lejtett, első kerék kisebb volt, így jobb ráhajlással még kisebb légellenállást lehetett elérni. Mai időfutam bringák között nem láttam már ilyet (vízszinteset viszont elég sokat).

Igazából amúgy akkor van bajom outiknál (kinézet szempontjából), ha olyan vaskosan néz ki akár egy monti, a sloping meg szintén kissé montis jelleget ad neki (montiknál talán a korai példányoknál volt vízszintes a felsőcső). Biztos hatásos a karbon, de a vázak kinézetével nem tudok megbarátkozni sehogy. Meg a hajtóművek is ma már brutálisan néznek ki. Biztos hatékonyak, de nem annyira szépek. És igazából nem is értem, hogy alsó-közép, azaz hobbi outi kategóriában miért nem lehet szépet alkotni, de még egy shimano 2300-as hajtómű is úgy néz ki, hogy... ahhoz képest ez a régebbi 105-ös, ami van nekem is, szerintem merevségben veri, és amellett még szebb is. Vagy egy régi 600-as. :))

Aktív témák