Hirdetés
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Google ad-tech: a bíró szerint illegális monopólium, az USA feldarabolná
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Felfüggesztették a nemzetbiztonsági tanácsadó által választott üzenetküldőt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
Muton
addikt
a rox lesz a befutó, mert a többi kevésbé tetszik. az utóbbi linked nagyon zsír lett. ott még olcsóbb
még írni kell nekik, hogy a csomagküldés biztosított-e, mert anélkül tárgytalan. elég volt egyszer az egyik fenixet bebukni
amargo: én a velo-hoz kapott nyomtatott bikefun katalógust használom. ugye az is jó?
ha jól nézem csak a dokkoló a különbség és a szín. a fehér szerintem sokkal szebb, és ha akarom, akkor tudok hozzá venni dokkolót és sw-t is, szóval az lesz a befutó.már csak az infó érettséginek kell sikerülnie, mert le kell azért tenni valamit az asztalra, mielőtt jön a kockacukor
-
Muton
addikt
köszönöm mindenkinek az eddigi infókat
lehet, hogy az lesz, hogy veszek egy pulzusmérős karórát a mostani komputerem mellé. vicces lesz két kütyüt használni. meg még a telefont az útvonal miatt
vagy befuthat még a CM 4.2 is, kezdetnek biztos az is jó lesz, mert tuti, h 50+-t nem adok ki amíg ilyen amatőr szinten nyomom.
amúgy mondjuk elég para, hogy 25-35-ből nem lehet egy normálisat venni
-
Muton
addikt
utána nézek, mert tök jó ára van
közben találtam egy ilyet
ehhez ki mit szól? első olvasatra szerintem mindent tud, amire szükségem lenne. megbízható cuccokat gyárt ez a vdo?dqdb. igen, de nem baj, az úgysem lett volna jó, csak példa volt arra, hogy kb milyen alapdolgokat szeretnék
-
Muton
addikt
én olyan 20-25-öt tudnék rá áldozni. max ha nagyon jó, akkor még megtolnám egy 10-el.
szóval olyat szeretnék, ami 2 biciklin használható és van rajta pulzustartomány is, ezt találtam, csak ennek nincs pulzustartománya. van olyan egyáltalán az általam írt kategóriában ami ezeket tudja?
-
Muton
addikt
szeretnék venni egy pulzusmérős órát. tudnátok segíteni, hogy milyet?
az első kérdésem az lenne, hogy csak bicikli komputer legyen, vagy normál karóra? az utóbbit gondolom pl futásnál, és egyéb mozgásnál is lehetne használni. szóval kombó megoldás legyen, vagy nem érdemes multifunkciósban gondolkodni?
-
Muton
addikt
Ma voltunk Tatán, béreltünk 'biciklit', hogy a tavat körbetekerjük. Most már tudom, hogy a pokolban olyan biciklivel kell tekerni (miközben Mönika showt néz az ember). Szóval a mostani bicómat jól megtanultam értékelni
-
-
Muton
addikt
válasz
Mr.Csizmás #35164 üzenetére
azért figyelj oda. most a lépcsőházban egy lány vett egy bicót, b+ alkatrészekkel. a kormány rendben van, viszont a féke már meg is halt. egy V-fék, aminél a széthúzó rúgót tartó bütyök nem a fékből volt kovácsolva, hanem fúrtak egy lyukat a fékbe, abba raktak egy pöcköt, amit egyből el is hagyott. szóval a b+ is gyárt fost.
-
Muton
addikt
Bp-Vác: most vonattal ment, mert a térdem nemrég újrasérült, és még gyógyulófélben van.
visszafelé: van bicikliút Dunakeszi feléig, utána jön a kommandózás a Pálya utcáig, utána elhaladok a nemrég emlegetett prostik mellett, aztán már Pesten is vagyok és követem a vasutat a belvárosig. ez kb 45 km. vagy 21000 -
Muton
addikt
válasz
Vasinger! #35143 üzenetére
nem tudom, hogy mi történt. eddig mindig jót mért. lehet, hogy az nem feküdt neki, hogy a nadrág zsebében volt a telefon (mert ez volt az első utam a kacskaringós Dunakeszin, és gyakran néztem a térképet), és a giroszkópja gondolom nem díjazta a pillanatonkénti változást.
én bp-i vagyok, Vácra csak Meméhez mentem. cserélni kellett a fél hajtásláncot
ha megint arra megyek, majd szólok, és akkor tekerhetünk egyetbár én csak olyan 20-22-el gurulok, szép kényelmesen
-
Muton
addikt
-
Muton
addikt
a mai váci tekerésen a Nokia Sport Tracker hozta a formáját:
Distance: 21475 km
Duration: 2h:16m
Av.speed: 9474km/h -
Muton
addikt
mennék egy kis esti bicózásra, erre mind a két kerekem ki van szúrva. kedves lakótársak
ennyit a defektmentességről
csak az vigasztal, hogy holnapra amúgy is be volt ütemezve egy első-hátsó agy tisztítás -
Muton
addikt
válasz
Vasinger! #34902 üzenetére
a V-fékről annyit, hogy nekem aszfalton mindig elég, elég jól fog, viszont ez a fék tavaly, egy nem túl meredek köves földúton semennyit sem ért. mondjuk akkor 97 kg voltam. szóval eldöntöttem, h terepre majd csak tárcsával megyek ki, jöhetnek akár xtr v-fékkel is, nem érdekel
mod: és akkor még a csapadékról ne is beszéljünk
-
Muton
addikt
nekem van egy zéfal-om, de szerencsére még nem kellett használni. defektmentes volt a tavalyi ~1100, és az idei ~900 is *, pedig sok szilánkot elkaptam. én 1300-ért vettem tavaly, tegnap az intersportban meg 2690-ért láttam
*szóval érik a idei jubileumi 5 literes söröshordó
-
Muton
addikt
válasz
amargo #34823 üzenetére
a kezemen nekem is tiszta bogár, pedig én nem vagyok nagyon szőrös, de nekem onnan hamar eltűnnek
engem az zavar, ha a szemebe, orromba, számba repülnek, meg ha tekerés után 20 percig kell kifésülnöm a hajamból
ha a sapiban van bogárvédő, az megállítja ezeket a piciket is, vagy csak a nagyobbak ellen véd?
-
Muton
addikt
nem kajálnád be őket nekem? mondanék útvonalat, ahol tisztogatni kellene
Jofi81: én ilyen nadrágot használok, egyelőre bírja belül és kívül is. a zsebébe nagyon nem lehet pakolni, max ha vékony vagy. utóbbi esetben szerintem használj normális "szűket", mert én majdnem bekaptam egy nagy bogarat a nadrág alá, szerencse, h kellően kitöltöm ezt is, de vékonyan esélyem se lett volna, aztán az meg érdekes szituáció, főleg a fullánkkal is el van látva.
-
Muton
addikt
méhészkalapon kívül lehet védekezni valahogy a rajokban előforduló pici bogarak ellen? pár napja nagyon beindult a zerg swarming a Duna partjánál
-
Muton
addikt
válasz
Ariadne #34478 üzenetére
én a Buda-Római parttól induló kerékpárutat ismerem, ami átmegy egy szakaszon egy rövid erdei földútba és még szintén földutas egy gát tetején is. a teljesen kényelmes aszfaltos az kb merre megy? a Váci útból nyíló főút, vagy mi? (egyelőre még csiga lassú vagyok, szóval még külön tekerek, amíg meg nem erősödök picit)
ma amúgy teszteltem a új hátizsákomat (deuter race exp air). jó cucc ez a hidratációs izé, de egy hőtartó kiegészítő az kell rá feltétlenül. meg nem túl nagy. kinyitva is kicsi. egy napi kaját, széldzsekit, stb. nem tudom, h hogyan pakolnék bele
de szerencsére kényelmes és jól néz ki, szóval megérte -
Muton
addikt
akik Szentendrére járnak közületek, azok milyen útvonalon mennek? a folyóparton a bicikliúton vagy a főúton?
-
Muton
addikt
-
Muton
addikt
válasz
ludsimon #34179 üzenetére
én azt szoktam csinálni, hogy beledugok két csavarhúzót a szoruló forgáspont mellé, és jó megrángatom ész nélkül
után olyan sima lesz a mozgása, mint új korában.
bár hozzá kell tennem, hogy 6-7-8-as láncom van, az bírja az ilyesmiket, egy 9-essel nem biztos, hogy eljátszanám. max nem ész nélkül -
Muton
addikt
megvolt az utóbbi két év első sarazása
voltam Szentendrén lángosozni (most végre pénzt is vittem magammal) és Budakeszinél (?) egy traktor állta el a bicikliutat, így bele kellett menni a 15 centis sárba, utána meg már nem érdekelt semmilyen pocsolya sem. régen éltem át ilyet, újabban nem is hiányzott, de valahogy most mégis jó volt
a nokia sport tracker ki tudja írni a szintet valahogy? mert én csak egy szint/távolság grafikont tudok belőle előcsalni
-
Muton
addikt
válasz
KaraDani #33743 üzenetére
giccsparádé
pont tegnap rendeltem onnan ezt-azt, ilyet is majdnem, csak elfelejtettem
jó rá lehetne valaki biciklijére rakni titokban, aztán az meg égetné magát rendesen
van ennek az a verziója is, hogy nem szöveget ír ki hanem koncentrikus köröket és pöttyöket és az vagy 7 sebességtartománnyal dolgozik -
Muton
addikt
-
Muton
addikt
lehet,h csak átsiklottam felette, de nem látom a 10%-ot...
amúgy ma megkergetett egy kutya, nem kicsit para volt. gurlultam 8-al a Városmajorban, erre betámad oldalról egy pufi tacskó. ugatott, közben keményen lihegett, mert elfáradt, mert már vagy két méteren keresztül üldözött, szóval lelassítottam ~6-ra, hogy még bírja egy picit és neki is meg legyen a vadászat feelingje, ha nekem meg a az üldözöttség megvolt
[ Módosította: tiv83us ]
-
Muton
addikt
válasz
FixY67 #32794 üzenetére
az a lényege, hogy akkor nagyobb a lassulás, ha nagyobb a tapadás. az meg akkor a legnagyobb, ha éppen nem borulsz még fel, ergo a hátsó kerék még épp csak érinti a talajt, azaz közel nulla a hátsó kerék tapadása (és így nyilván valóan a fékezésben nem játszik szerepet). de ehhez az kell hogy tudd úgy adagolni az első fékerőt, hogy a holtponton legyél
mint ahogy KaraDani is írta
-
Muton
addikt
egy keresztbe váltás el tudja állítani a váltót?
mert nemrég próbálgattam különböző áttételeket, és a végére az lett, hogy a megszokott áttételnél is ketyergett a cucc. mondjuk az a jó a tökfedőben, h az általa keltett szélzaj miatt szinte sohasem hallani az ilyen hibákatmod: a láncot minden olajozás előtt le kell tisztítani, vagy csak pl minden 2. vagy 3. előtt?
-
Muton
addikt
válasz
peugeotmate #32280 üzenetére
Pesten. szépen sütött a nap is. mez és széldzseki bőven elég volt, bár a szél dolgozott keményen ellenem. de lehet, h csak azért nem fáztam
-
Muton
addikt
tekertem egy jót, így pizza ledolgozás képen
nem volt olyan hideg, mint amire számítottam
amúgy van valami megoldás a padlócirkáló kutyák ellen? annyi kis buták és össze vissza szaladgálnak, szét sem néznek. minden tekerésem során elütök majdnem párat. főleg, ha hülye a gazdája és előttem dobja el a labdát, a kutya meg csak arra koncentrál és úgy szalad el előttem, hogy fel sem tűnik neki, hogy majdnem átmentem rajta (és ugye egy macskányi kutyánál ez kb gerinctöréssel és elhalálozással járna)
-
Muton
addikt
A BMF-nél lopkodják a bringákat, vagy ott lehet hagyni egy fél órára?
-
Muton
addikt
húsikra várva
husikkal
végeredménynagyon finom volt
van még egy, kéri valaki?mod: Ariadne: semmi bajom sincs a fókával, szerintem is aranyosak, csak az a baj, h az emberek fókát vizivilágban, természetfilmben, vagy az élőhelyükön szeretnek látni, nem pedig biciklin
-
Muton
addikt
ha nem akarok zsírfóka lenni, akkor a tekerés után ne egyek szénhidrátot?
mod: link
-
Muton
addikt
elvileg nyáron akarom, h a víz hideg legyen benne, ezért kell a thermo zsák, meg akkor úgy látom, h a csőre is kell egy thermo borítás, mert írtad, h az is melegszik. cső tisztító kefe kell? vagy valami speckó szelep-izé a cső végére?
vennék egy második ballont is, amibe teát/(nem vizet) raknék, de a vizesbe csak víz menne. annál nagyobb csumbi nincs, ha a kulacs /(gondolom a hidro pack is) megjegyzi az előző ital ízét
FixY67: vegyél 7-es rendszert, ott még kellő vastagságúak a láncok
-
Muton
addikt
hidratációs hátizsákhoz milyen kiegészítőket érdemes venni? eddig a thermozsákot néztem ki, mint fix elem.
cső tisztító kefét vegyek? vagy a csőre húzható thermo borítást? -
Muton
addikt
válasz
venember83 #31499 üzenetére
és a szérián kívüli cuccok? azok minek kellenek egyáltalán?
-
Muton
addikt
jó reggelt!
nekem egy hajnali tekeréssel sikerült a mára ígért szar időt kibekkelni: szélcsend, szórványos napsütés, és meleg sem volt. és most jöhet a jól megérdemelt alvás -
Muton
addikt
válasz
detroit17 #31219 üzenetére
nem a lábhossz a lényeg? mert elvileg ugyanolyan magas emberek is lehetnek full más arányúak
philoxenia: ezen még nincs elég elől a hajtómű
viccet félretéve: mtb-t szerűséget keresek. csak jó lenne tudni h pl cross, vagy fitness vagy mi a váz. melyikre jellemző a viszonylag kicsi üléscsőszög és a majdnem vízszintes felsőcső -
Muton
addikt
válasz
philoxenia #31217 üzenetére
ezek közül egyik se
más tipp? -
Muton
addikt
találós kérdés:
milyen fajta bicikli az amelyiknek kicsi az üléscső szöge (tehát a hajtómű tengelye a kormányhoz közelebb van, mint mondjuk egy cc bicajé)? -
Muton
addikt
válasz
Intelligencs #31083 üzenetére
simán újranyitnám a gulágot és az ilyeneket (is) elküldeném csípőből egy jó 15 éves kőfejtésre. aztán lenne ideje gondolkodni a bicikli/(más egyéb) lopásról
#31084: nem is traveller city 700-am van, hanem traveller cross-om. mondjuk a mintája full ua
-
Muton
addikt
válasz
peugeotmate #31054 üzenetére
én a CST traveller city 700C-t használom, a C1313-as mintával. kb 1200 km-t raktam bele, szinte nem kopik. az első kereken még az középen végigfutó illesztési csík sem kopott le
, a hátsó is teljesen újszerű. defektem eddig ezzel nem volt, pedig rendszeresen belementem egy csomó üvegszilánkba véletlenül.
hangja szinte nincs, aszfalton jól gurul. kis nyomáson az oldalsó bütykök is üzembe lépnek, földúton, hegyre fel is bőven megfelelően tapad. a kanyarodási stabilitását nem tudom, mert motoros bukás miatt csak lassan merek kanyarodni, félek a kicsúszástól (még nem tekertem/motoroztam ki magamból az emlékét). és csak 2k (a bikefun katalógusa szerint) -
Muton
addikt
válasz
venember83 #30868 üzenetére
köszi a linket!
-
Muton
addikt
válasz
KaraDani #30862 üzenetére
nekem meg egy beépített nyomásmérős kézi pumpa, ami az első pumpálás óta 2 PSI-t mutat csak. meg fel sem tudom fújni a kereket igazán keményre (mondjuk nem is akarom, de ha akarnám, akkor gondban lennék)
de lehet, h csak én fogtam ki. bár ha megnézzük azt az össztelós biciklit 35-ért, akkor sok szakértelmet nem látokha már itt vagyok, akkor kérdeznék is:
az miért van, h némelyik biciklinek teljesen eltér a láncvillája a két oldalon? -
Muton
addikt
Üdv mindenkinek!
Én is letudtam az idei első tekerést. Tök jó volt. Remélem holnap már tudok majd ülni is -
Muton
addikt
megint dupla
(#30189) rétisün: na, most jól elbizonytalanítottál. gyalogláson mekkora távot értesz?
-
Muton
addikt
akkor sajnos nem marad más, minthogy vegyek egy biciklis és egy túracipőt is. köszönöm az infókat!
vagy megvárom amíg kiadják a starcraft2-t, és akkor nem is lesz szükségem semmilyen cipőre se
-
Muton
addikt
a trekking cipő mennyire lehet jó választás? beválhat mint túracipő? szóval mondjuk évente egy-két egynapos erdei sétát ki lehet benne bírni?
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #30025 üzenetére
ahogy nézem mindenhol ilyen drága, pl Usában is $1800, pedig 5 lefestett cső egy rúgó és egy váltó
pedig hogy szeretnék egyet...
amúgy dqdb, KaraDani, tekeyagd: köszi a cipő tippet
-
Muton
addikt
spd cipellőt hol lehet venni? mert hervisben volt 2 fajta, az is vagy 59-es vagy 18-as méretben
olyan hely kellene, ahol fel is lehet próbálni, szóval nem csak webshop. -
Muton
addikt
köszönöm a válaszokat!
max. 3,5 k megy kesztyűre, a többi sörre -
Muton
addikt
válasz
amargo #29854 üzenetére
köszi a linket! ez a gelmax pofásnak tűnik. van valahol boltjuk is ahol fel lehet próbálni?
amúgy egy kesztyű kb mennyit bír ki? egy-két évet, vagy többet is (2-3000 évi km-el számolva)? mert ha igen, akkor talán mindegy az a pár rúgó
még talán az is fontos infó, hogy hány esést bír ki egy kesztyű átlagosan? -
Muton
addikt
dupla :[
-
Muton
addikt
a Hervisben kapható ujjatlan kesztyű 8k-ért, párnázott, normális színű.
Ezt holnap 6400-ért adnák.
Kérdés: megér egy [akár milyen] kesztyű ennyi pénzt? -
Muton
addikt
válasz
venember83 #29597 üzenetére
köszi, most már értem
ha már térképeknél járunk: S60-ra tud valaki valami kerékpár és turistautas térképet?
-
Muton
addikt
az avatarod nem a Sheep-ből van?
-
Muton
addikt
válasz
#56474624 #29515 üzenetére
ha jól látom, akkor az a válasz több, mint egy éves. nem történt azóta változás a jogszabályban?
amúgy egy csengőt meg lehet hallani. amikor a Hungárián mentünk kocsival poénból csengettünk biciklicsengővel és simán észrevette mindenki, még 70-nél is. volt aki megijedt és pofákat vágott, volt aki röhögött és kiejtette a szájából a cigit és majdnem felgyújtotta magát
, de mindenki észrevette, akit lecsengettünk.
szerintem a csengő csak a kerékpárúton nem működik. ott sohase hallja meg egy ténfergő gyalogos sem
-
Muton
addikt
hello!
tudnátok nekem ajánlani 24 küllős agyat/komplett kereket ami úgy néz ki, mint a shimano xt és nem olyan drága? súly nem számít -
Muton
addikt
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #24669 üzenetére
remek a link az aláírásodban. Wass Albert rulz
-
Muton
addikt
válasz
Tothgera30 #24661 üzenetére
kösi!
nem nekem lesz, hanem egy kedves ismerősömnek. én meg egyébként is fiú vagyok. mondjuk ezt az avataromból is látni kellene
a forest még néz is ki valahogy. de ahogy nézem ezeket a ~60k körüli bicikkliket, szinte ua mindegyik, szóval a fényezés fog dönteni.
szép ez az adrenalin, de nem a max 80k-s kategória. illetve városba szaladgálni, első biciklinek meg nem kell full xt, meg el is lopnál egyből.
de ha ráérez majd az ízére, akkor lehet, h következőnek jó lesz egy ilyen -
Muton
addikt
sziasztok!
tudnátok ajánlani egy cross vagy trekking bicót 80 alatt, ami női? városi szaladgálásra kellene, teló nem életbevágó. lehet használt is. én eddig caprine-t találtam (tour, tour cross) -
Muton
addikt
válasz
Hasaggymeg #23830 üzenetére
akkor Te egy tapasztalt biciklis vagy
jó lenne ha pl a mavic gyártana ilyen felnit, hátra nagy poén lenne felrakni. de sajnos senkiháziak kezében van a bicikli-szakmaludsimon: tetszetős
Aktív témák
Hirdetés
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest