- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Füge007
senior tag
Sziasztok!
Kiakaszt a gépem, sokszor elhalálozik. Főleg netezés közben.
Hibaüzenet STOP 0x0000000A (0x0000001c, 00000002, 0x00000001,0x806E4A1C
Valakinek valami ötlet?
Elöre is köszönöm a segítséget!
A konfigom a nickemnél megtalálható. -
partychoke
csendes tag
Hali, a segítségeteket szeretném kérni, mivel a gépem rendszertelen időközönként a kék halál áldozata lesz. Volt már számtalanszor újrarakva, a legfrissebb driverek lettek feltéve mindenhez, apám rendszergazda haverja egy délutánt itt töltött egyszer, de semmi eredmény. Mivel újrarakás után is ezt nyomja, ezért én a józan paraszti eszemmel, arra gondolnék, hogy vmely hardverek nem szeretik egymást, már ha ez lehetséges, mivel egyébként működik.
A config a következő:
-alaplap:asus p4s8x sis 648
-cpu: p4a 2.4 ghz
-videókártya: gforce fx5600
-vinyó: maxtor 6y080l0
-dvd: pioneer dvd-119
-cd: teac cd-w552e
-hangkártya és hálókártya integrált
-memória: 1024mb ddr sdram
-oprendszer: windows xp sp1
Ezzel a felállással néha napokig is elzötyög, néha viszont már szinte többet bootol, mint amennyit jár, én meg az asztalt verem, és fogatkozom, hogy legközelebb kidobom az ablakon. Az éppen futó programok, és a leállások gyakorisága között semmiféle összefüggés nincs.
Nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni. Előre is köszönöm! -
mcadam
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #56 üzenetére
Nem is ezekre gondoltam. Pl. játék,zene,film,ilyen olyan progi...
Lehet túlterhelés végett csinálja ezt. pl.ha egy játékkal már küzködik a géped->ez csak pl volt
De amióta a teljesen új alapot vettem a legjobb vagy majdnem legjobb kiegészítőkkel /a régit eladtam/ azóta egyszer sem volt ''kékhalál''
Ugyh ha belefér akkor marad az alaplap uj vásárlása/beszerzése. pl.karácsonyi ajándék -
mcadam
csendes tag
Hát akkor nem tom....marad az az ötlet mint ami nekem is volt. Alaplapcsere.
-
tilkotam
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #58 üzenetére
Hali!
Megnéztem a neten, és amit nekem kiír akkor írja állítólag ha a memóriával vannak gondok...
3 db 256 mb-os van a gépben, de semmilyen teszt nem mutat hibát... -
tilkotam
csendes tag
Hello mindenkinek!
Nekem is kékhalál problémám van, sajna egyre gyakrabban, legutoljára 10 perce dvd-írás közben
Amit kiír: PFN LIST CORRUPT
Ez mit jelenthet? Kb harmadszorra tudom csak újraindítani, mert felcseréli a gép az optikai és a HDD meghajtókat, tehát cd-ről akar bootolni, mert azt veszi primary masterre...
Egy ismerős azt mondta hogy haldoklik az alaplapi IDE vezérlőm....
Ha valaki tud megoldást, megköszönném... -
kisgyerek85
senior tag
Semmi fölös nincs a gépemen, nem is szeretem meg amúgy is 1hónapos az Oprendszer.
Akkor leszedtem a legújjabb NVidia drivert a videókártyához. Mp3 lejátszó, videó lejátszó, vírusírtó, spyware írtó, levelező, cd/dvd író és registry takaíró van a gépen szóval semmi fölös cucc. Az alaplap már elég régi (kb. 2,5 éve vettem) és akkor sem volt nagyszám alaplap egy Mercury-ról van szó. Az elöbb is volt egy kékhalál. Ekkor a kmixer.sys-re hivatkozott ami gondolom az integrált hangkártyára vonatkozik. Szerintem alaplap miatt van a kékhalálom, de még a videókártyát kellene letesztelnem, de mivel? Másik vid kártya nicsen szóval ez kilőve. Esetleg alaplap frissítéssel meg lehet oldani? De azt még soha nem csináltam, hogyan is kell azt -
mcadam
csendes tag
Hm...nekem még az előző gépemnél volt sűrűn ''kékhalál'' ami kb 3-4 éve volt, engem is nagyon kiakasztoptt
. DSe mióta új gépem van kb.3-4éve azóta egyszer sem volt ilyen
. Ugyh én nem tom biztosra hogy mitől is van de lehet hogy az is közre játszik hogy milyen régi a gépezet, ne meg hogy televan e zsúfolva a gépe minden hülyeséggel.
-
kisgyerek85
senior tag
sziasztok! Na nekem is ez a ''kékhalál'' a gondom mostanában. Először memóriára gyanakodtam, ki is derítettem, hogy a kettő közül az egyik rossz. Helyette tettem be másikat, memtest-en sikeresen végigment. Mostanában eléggé kergeti a gépemet a spyok, de mostanra már sikerül azokat is megfognom (remélem) Proci nincs húzva, TvTuner kártyát is kivettem már a gépből, de azután is volt kékhalál, úgyhogy az is kilőve. Valamikor a win32k.sys szöveget írja ki máskor pedig, hogy ellenőrizzem a hardvereket meg, hogy nincs e megtelve a háttértárólók.
Már nem tudok mit ellenőrizni, de kiakaszt már a jelenség, amikor leülnék netezni, időttölteni egy kicsit a gép elé és akkor is ez a frány kékhalálDe pl. éjjelente is megy a gép és akkor eddig szinte soha nem fordult elő.
Na valami jótanáccsal lássatok el engemmert lassan már kidomom a gépet az ablakon
-
foland
csendes tag
kek halal lehete biilentyuzettol ??? nos azert mert ha elinditotok egy jtekot pl a Mafia-at atumatikusan7 perc utan kiirja a kekhalalt s ujraindul a rendszer billentyut csereltem de egy het utan ujra kezdte...
leteszteltem a gepet everesztel, aida 32, val 3dmarkkal(a videokartya 5192 pontot kapott)
megneztem h ogy melegedike valami de csak 45 fokig ment fel a proci--akkkor mitol lehet a kek halal ??????segitsetek!!! folaflex@yahoo.com -
wakh
csendes tag
heló!
egy kis segitség kéne... szóval az érintett gépen a probléma kb 3percenkénti kék halállal kezdődött,majd elérte azt a szintet,h már be sem bootolt rendesen leformáztam az egész winchit,mindenféle tesztet lefuttattam és teljesen hibátlannak tűnik, de ha xp-t szeretnék rá rakni,az install elején mégis kék halál jön be,miszerint ellenőrizzem az új merevlemezeket,virusirtás,chkdsk,ilyesmi.... de ezeket mind megcsináltam!! ötlet??
köszönömmm
jaés a config elvileg mind1,mer egy tökéletesen működő gépben is ugyanez a hiba jelentkezik ha a winchit berakom és xpt akarok rá rakni... szóval a winchi lehet a ludas??? de akkor miért nem jelez hibát 1ik teszt sem?? -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Adott 1 p4-es konfig, elég sűrűn fagyott a gép valamikor csak úgy újra is indult, kikapcsoltam az auto újraindtást és ezt az üzit kaptam:
stop: 0x0000008E
win32k.sys
Valakinek 5let? -
AMD Power
titán
Lenne egy olyan láma kérdésem , hogy a Hyundai ramok azok = a Hynix-el?
-
Robi_73
őstag
válasz
gyulabacsi #43 üzenetére
Szerintem az egyik vinyódra rakj fel egy másik wint, plussz minden drivert, és tedd rá azt a gamet, amelyikkel leghamarabb jelentkezik a probléma. ha nem jelentkezik semmi akkor egyértelmü a dolog.(reinst) Ha igen, akkor marad a csere bere. Vga,Ram,Alaplap,Proci.
-
gyulabacsi
tag
a játékok nagy része ezzel szokott fagyni.
akkor most mi lehet a megoldás?
még mindig nem tudtam rájönni hogy hardweres vagy softweres a hiba.
memtest talált semmit,semmi sincs húzva.
táp is jó.
(abit nf7-s,1900+,ati 9600pro, 2*256 mb 400 mhz-s ram,80 és 120 gb maxtor)
fagyott már le a 0x0050 hibával.
''A fájl létezik'' - ennek mi értelme?
az nfs ug2 meg pélául egy üres kék képernyővel szokottt fagyni.
nfs ug pedig megmerevedett képpel. -
Robi_73
őstag
válasz
gyulabacsi #41 üzenetére
Én csak ilyet találtam.
''0x007B A fájlnév, a könyvtárnév vagy a kötetcímke szintaxisa nem megfelelõ.''
Itt van az összes.Bővebben: link -
gyulabacsi
tag
nekem is elő szokott fordulni fagyás.
ezzel az üzenettel:
STOP: 0x0000007B
általában csak játék közben,vagy ha sok alkalmazás fut. -
detroitrw
addikt
tudom hogy tegnap is írtad de akkor még nem tudtam hogy a memtest-nél lehet konfigurálni mit is csináljon.
holnap azzal kezdem hogy egyessével letesztelem őket.
a másik lapot nem próbálom inkább visszaviszem a boltba cserére.
Ha nálam nem megy jól akkor mindegy hogy másnál hogy megy. -
detroitrw
addikt
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/mem%F3%2Ejpg
a teljes memória tesztnél jön elő
ha csak simán futtatom semmi baja
ez most azt jelenti hogy rossz a memó? -
potzike
csendes tag
Sajnos egy barátnál is kékhalálozik az xp (sp2). Netezés közben halt meg legutoljára, majd restart után a hibajelentés a következőket tartalmazza:
BCCode : c2
BCP1 : 00000007
BCP2 : 00000CD4
BCP3 : 00000400
BCP4 : E35AB898
OSVer : 5_1_2600
SP : 2_0
Product : 256_1
Létezik olyan oldal, ahol le van írva ezeknek a számkódoknak a jelentése? Előre is kösz! -
detroitrw
addikt
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/HPIM2411%2EJPG
valaki nem tudja a megfejtést hogy mi lehet a géppel? -
detroitrw
addikt
Hy!
Jött mégegy üzenet mely arról szól hogy ellenőrizzem az F paraméter miatt futtatni kéne a CHKDSK-t.
ezt megtettem és a következőt írta:
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/n%E9vtelen46546%2EJPG
Hogy tudom kijavítani a hibát?
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
-
detroitrw
addikt
facom ebbe a tárhelybe
na mégegyszer
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/HPIM2399%2EJPG
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/HPIM2400%2EJPG
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/HPIM2397%2EJPG -
detroitrw
addikt
újra a képek:
Bővebben: link
Bővebben: link -
detroitrw
addikt
up!
-
detroitrw
addikt
Hy!
Nekem is lenne egy kis kék halál problémám.
ezeket írta ki:
kb. 20 perc külömbséggel adta ki ezt a 3 versiót.
de fogalmam sincs hogy mit jelentenek.
Kérlek titeket segítsetek!!! -
Haniboy
tag
WINXP SP1 ritka,hogy nem megy egy gepen, hasonlo osszeallitason mar lattam tobbszor, tokeletesen!Inkabb a regi gepekkel nem kompatibilis teljesen
-
Dufresne
addikt
Lehet, hogy az az SP1-el integrált Xp lesz a gond. Egyik havernak is volt olyan és folyton fagyott tőle a gépe.
-
ssolitude
őstag
Megvan a közös pont a három gépben!!!Elképzelhető hogy egy virtualdriver bekavar a rendszernek?Találkozott ilyennel már valaki?
-
ssolitude
őstag
zfarkas,mondasz valamit
Most használok először integrált SP1-es Xp-t.Viszont az egyik gépen már volt egy uj install,és a régi Xp került fel.Arról nem is beszélek,
hogy régóta hasznélok Xp-t,és nem volt gondom vele igazán... -
zfarkas
senior tag
A Windows-tól
-
ssolitude
őstag
Próbálok közös pontot keresni a három gépben,ami esetleg egy hibás driver,vagy egy program de nem találok.
-
_Geri_-
csendes tag
ha a win le win fel nem segít, akkor valszeg drájver vagy hardvergond. A háttérben sunyiba betöltődő kis progik is züllesztik a rendszert elég rendesen.
-
ssolitude
őstag
a saját két gépem is szépen hozza a jelenséget,annyi különbséggel,hogy az egyik
csak a játékból való kilépéskor és ritkán,viszont ugyanazzal a hibaüzenettel,a másik egy hasonló kékhalál játék kilépéskor mindig/FarCry/illetve az IE bezárása-
kor néha. -
ssolitude
őstag
sajna nem volt időm foglalkozni a páciensel,viszont a helyzet kezd katasztrofális méreteket ölteni
-
_Geri_-
csendes tag
win le, win fel. tádáááám.
-
muad
csendes tag
az erre vonatkozó micro$oft link:
Bővebben: link -
muad
csendes tag
szia!
a minidump probléma tapasztalatim szerint a lapozófile sérüléséből adódik, tipikus xp-baromság.
a microsoft honlapján találsz rá megoldást, egyet én is tudok mondani, az esetek 75%-ban segíteni szokott, de találkoztam már olyan zsír új konfiggal is, amin hiába telepítettük újra 3x a rendszert folyton ezt csinálta.
a megoldás:
meg kell szüntetni a lapozófile-t és úra létrehozni, lehetőleg másik partíción.
vezérlőpult - rendszer - speciális - teljesítmény beállítások - speciális fül - virtuális memória módosítás
ezen belül:
ráklikk a partícióra, amin a win létrehozta és a ''ne legyen lapozófájl'' beállítása, utána egy -általad erre alkalmasnak ítélt- partíciót kijelölsz, megadod a minimális és maximális méretet és ráklikk a beállít gombra. alkalmaz, ok, alkalmaz, ok, újraindít.
remélem tudtam segíteni
sok szerencsét -
Flashy
veterán
eléggé videokártyadriver gyanús, főleg hogy az lett cserélve. ha nem lett kikapcsolva, talán egy rendszervisszaállítást is javasolnék. de driver visszacsere mindenképp.
-
ssolitude
őstag
Lehet,hogy nem ez a kategória a legjobb,de talán itt is elfér a topic.Egy jelenség
magyarázatára lennék kíváncsi,illetve hogy valaki találkozott-e már ilyennel.Tehát:
-Adott egy gép: zsírúj Asus nforce2-es lap,256 mega DDR400 RAM(noname),
XpAthlon 2600+ FSB333 proci,minden új még a táp is,mindez számítástechnikai
szaküzletben összeszerelve.Integrált SP1-es WinXp feltelepítve,felhasználói prog-
ramokkal együtt.(VGA:Inno3D MX440 nVidia56.72-es driver)Konfig hibátlanul mű-
ködött pár napig,ekkor user használatba vette.És most jön a lényeg
User utólag VGA-drivert cserélt,és feltett egy PowerDVD-t.A gép azóta gyakorlati-lag pár perc működés után 2 percenként dob egy kékhalált,a legváratlanabb pilla-
natokban,ugy hogy csak a Win fut,semmi alkalmazás.Ellenben pl.egy NFSU akár
órákig megy rajta,minden fagyi nélkül.Amint kilépek a játékból,egy perc és nyekk.
A hibaküldés megtekintésénél a Minidump-ra hivatkozik,ez sokat nem mond.Hő-mérsékletek jók,feszültségek jók.Csökkentettben ugyanez:boot,windóz,kékhalál.
Találkoztatok ilyennel?A kékhalál a legtöbbször ezt irja hibakódnak:
STOP 0x0000008E
Memtest86 5 passz-t hibátlanul ment,tovább nem csináltam.Ötletek?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- Yettel topik
- PlayStation 5
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- További aktív témák...
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS P5GC-MX/1333 + proci + ram
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Gigabyte GA-H81M-S1 1150 alaplap eladó kedvező áron!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest