Hirdetés
- SSD kibeszélő
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
(i)
csendes újonc
Azért ha egy készüléket (talán XP4020 v vmi ilyesmi számú volt) le kell kompletten cserélni garanciális időn belül, majd még egyszer tönkremegy éppen az eredeti garanciális időn kívül/túl, akkor ott nemcsak öncélű gyűlölködés folyik. ;-)
Ha jól rémlik, egyszer még én is szétszedtem a végén, s egy plusz bilinccsel megnöveltem vagy 1-2 hónappal az élettartamát.
A Szarvasi CM-4677 az cool(abb)
-
(i)
csendes újonc
Győzelem. Az utolsót elhoztam a Kávégépklinikától, ráadásul a következő vevőig kaptam egy kis okosítást a készülékekről, meg legalább pár mp-ig együtt szidhattuk a Krups minőségét a szakemberrel.
Az valahol félelmetes, hogy a Krups még a Szarvasi színvonalához képest is lejjebb van, miközben a Krups szendvicssütője masszív egy német jószág. De lehet hogy csak volt. -
-
(i)
csendes újonc
válasz
sz.zs.
üzenetére
Megírtam nekik a levelet, hátha beragadt náluk egy ilyen tartozék.
Ugyanis kínomban már mosolyogtam:
Márkafüggetlen szervizként vállaljuk Saeco, Jura, Delonghi, Melitta, Gaggia, Philips nagy karos gépek javítását. Gyári alkatrészekkel dolgozunk, hogy a legjobb megoldást kínáljuk Neked.
Akár 1-2 nap alatt elvégezzük a szükséges javításokat, hogy minél hamarabb élvezhesd a kedvenc kávédat.
Amiket nem vállalunk:KrupsNivonaSzarvasiGraefBoschSiemensTchibo -
(i)
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Graef anyacégnek írtam még akkor, egyelőre nincs válasz, végül is még csak 1 nap telt el; megnézem a cégeket, akiket ajánlottatok.
-
(i)
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem mostanában vhogy nem jön ki a lépés.
A graef.hu (másnéven Dunartis Kft) csapatától egy alkatrész ügyében dec. 16-án a köv. választ kaptam:
”Sajnos jelenleg nincsen belőle raktáron, legközelebb február közepén várható a beérkezése.”
Nem bírtam ki addig teljesen, ezért tegnap rákérdeztem, hogy lehet-e többet tudni róla.
Hát lehet, de a válasz eléggé meglepett:”Kereskedelmi tevékenység befejezése Re: Graef
Tisztelt Ügyfelünk!
Ezúton tájékoztatjuk, hogy cégünk befejezte kereskedelmi tevékenységét, így termékeink forgalmazása és szervizszolgáltatása megszűnt.
Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük.
Megértését köszönjük.
Üdvözlettel,
Dunartis Kft.“
Szóval akkor irány Németország?! -
(i)
csendes újonc
Kösz a választ. Mindkettőből sikerült szereznem északi szomszédunknál. Valójában az egyiket már régóta használom, kb. 2 éve, s elégedett voltam vele, de most már nagyon nehezen beszerezhető, a másikra meg most bukkantam rá egy szlovákiai túrázás során.
Tényleg rosszul tettem fel a kérdést, mea culpa, mert nyilván hamarosan kipróbálom az újabbat is.
A kérdés inkább arra a tényre vonatkozott, hogy az egyiknél durván 4:1 a Ca:Mg arány (29:7), a másiknál 2:1 (25:14).
Úgy emlékszem a webes olvasgatásaimból, hogy egyre inkább a Mg túlsúlyt ajálnják az okosok az íz miatt.
De vajon ez az arány a fontosabb, vagy az hogy mennyi a HCO3 mennyisége? 106 vs 140 mg. Azt érdemes alacsonyabban tartani akkor is, ha ezzel rontjuk a fenti arányt?
Nekem nincsenek keménység mérőim. Én annyit jegyeztem meg még a Vera Bosco-s és Norda-s időszakból, hogy ha olyan vizet veszek le a polcról, ahol a TDS 50-150 között van, akkor valószínűleg nem lövök mellé. Sem ízre, sem a vízkövesedés szempontjából.
-
(i)
csendes újonc
válasz
Cathfaern
üzenetére
Hátha ebben a topikban jön reakció erre: https://prohardver.hu/tema/kave_kezdoknek_amator_koffeinistak_anonim_klubja/hsz_11568-11568.html
Ha igen, előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- SSD kibeszélő
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Wuthering Waves
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- MIUI / HyperOS topik
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest