Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LED / LCD TV topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Pánik a memóriapiacon
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluesfan
tag
Talán nem sért senkit, ha ide is bemásolom az első tapasztalataimat:
Mik az első tapasztalatok az új masinával?
Tehát:
Ez tulajdonképpen csak minőségi, nem kategória beli váltás volt. A Victoria nálam hendikeppel indult, mert a Gildát nagyon szerettem.
Ami legelőször szembe tűnik a gépen, hogy a Lelit szakemberei próbálták a minőségi kávékészítés "tudományát" a szakbarbárok világából a hétköznapi felhasználók irányába elmozdítani. Több olyan tulajdonsággal rendelkezik a gép, ami segíti az egyszerűbb használhatóságot és a laikusabb vásárlóknak is kedvet adhat a kísérletezéshez . A -home baristáknak ugyan természetes, de a közönséges haladókat esetleg elriasztó- kávékészítési folyamatból több fázist is kézben tart, esetleg maga is elvégez a Victoria. Pl. nem engedi, hogy üres kazánnal üzemeltessük, bizonyos idejű inaktívitás után energiatakarékos üzemmódra vált, gőzölés után automatikusan légtelenít. Végül megemlíteném személyes kedvencemet, hogy maga végzi a visszaöblítést, ráadásul nem is fröcsköli úgy ki a vizet, mint az előd modell, így mire végzek a poharak, szűrő, tejkiöntő elmosásával, már a visszaöblítés is készen van. Tetszik, hogy a PID-en külön állítható a kazán gőzölési hőmérséklete is.
A PID is egyébként sokkal kulturáltabb, mint a Gildán. Még ha sok gyakorlati haszna nincs is, azért nem baj, hogy a gépnek nyomásmérője is van. Az előáztatás hatékonyságáról még nem tudok nyilatkozni, majd próbálgatni fogom így is, úgy is, de nem gondolom, hogy világmegváltó jelentősége lenne. Praktikus még az állítható visszaszámláló óra, amilyet egyébként a Gildára is felapplikáltam sokkal kevésbé mutatós megjelenéssel. Jobb lett a csepptálca is, a Victorián nem tud a víz befolyni a csepptálca alá pl. visszaöblítéskor. (Mondjuk én a Gildát is minden használat után teljesen szárazra szoktam papírtörlővel törölni a csepptálca alatt is, szerintem így elkerülhető a csaktibi kollégánál jelentkező korrózió)
Ami viszont nem tetszik:
A Gilda tartályát én egy üvegre cseréltem, hogy minden nap friss a kávévízem legyen. Itt erre nincs mód, mert a vízszintérzékelő miatt nem lehet a tartályt eltávolítani. A gép pont annyival magasabb, hogy a felső konyhaszekrénytől nem tudom a tartályt kivenni. Hogy ezt miért nem tudják oldalról megoldani, mint pl. a QM-nél, számomra rejtély.
Lekerült a kazánról a szigetelés, talán a csészemelegítő hatékonyságának a növelése miatt.
A tálcához képest kb. 2 cm-rel magasabbra került a fej és az esetlegesen szükséges emelést presszós csészéknél, egy drótból készített kissámlival oldhatjuk meg.
Igen ám, csak most a reggel használt 170 ml-es csészék így túl alacsonyan vannak, az emelvényen viszont nem állnnak meg, tehát ez az ún. "mug friendly" megoldás nekem nem szimpi.Nem szeretem a hálózati csatlakozó megoldását sem, ami ugyan könnyen eltávolítható, viszont nem engedi a falhoz 6-7 cm-nél közelebb tenni a gép hátulját. Ma fogom átvenni az "L" alakú verziót, amit rendeltem, tehát ez ügyben egy 3-4 cm-es áttörés várható.
Én magam jobban szeretem a manuálisan kézbentartható dolgokat, tehát ez a sok elektronika kissé feszélyez, mi lesz, ha elromlik, de tény, hogy a használatot sok szempontból könnyebbé teszi. Ugyanezt érzem az új autóknál és okostelefonoknál is, de lehet, hogy ez csak az én egyéni problémám.
Gondolom, látható, hogy azért a pozitívum több, mint a hátrány. Ettől függetleül továbbra is azt gondolnám, hogy ennyi plusz a Gildához képest NEKEM nem érne meg újan 50 ezer Ft árkülönbözetet. Mivel most egy kisebb lépcsővel sikerült ezt meglépnem, örülök neki. A gép előző tulaja is Gildáról váltott erre és ő is pont azt mondta, hogy nem érte meg anyagilag a csere, de amennit én, annyit ő is simán rádobott volna, he teheti.
Röviden ennyi, ha később bővül a tapasztalat, azt is le fogom írni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest