Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Kávé Kálmán #36016 üzenetére

    trivialitásokat írsz. nem az számít, hogy a pid épp konkrétan mennyit mutat, hanem az, hogy amikor az ennyit mutat és hőstabil a gép, akkor tegnap és ma is ugyanolyan hőfokon készül majd a kávé. nyilván megvárom, amíg beáll az összes komponens (azaz hőstabil, ezt jelenti szegény szó), ez minden gépnél így van.

    nyugodtan lehet mindenhatónak tekinteni a pid-et, persze nem abban a versenyben, hogy amint meglátsz rajta egy számot, nyomod a gombot fogalom nélkül, hanem abban, amikor értőn használod. úgy magyarázol, mintha két hete kezdtem volna és fogalmam sem lenne róla, hogy mi történik egy csapoláskor :U

    (azt már le sem írom, hogy jó mérési pontot választva csak segít abban is az a pid, hogy a gép a lehető leghamarabb hőstabil legyen megint, valamint, hogy ne oroszruletten kelljen eltalálni a csapolási hőfokot egy folyamatosan lengedező rendszerben. még a dalla corte is full retek a gyári termosztátjával, 15 fokos hőlengést mért fragola! hiába beton stabil a hőfok csapolás alatt, csak jobb az úgy, hogy ha beállítom a pid-et valamire és elmegyek reggelit csinálni a gyereknek, utána csapolhatok és nem kell fűtési ciklusokra várnom, számolgatnom)

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák