Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
Alvarez81
üzenetére
Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataid az őrlőkkel. Szerintem ezek a kísérletek és tapasztalatok nagyon hasznosak másoknak is, én szeretem ezeket olvasni.
Az biztos, hogy Te is elég hardcore vagy, ha képes voltál két egyforma őrlőt venni, hogy összehasonlítsd a különböző késekkel.
Bennem mindjárt több kérdés is felmerült.
Hogy szuperálna az SSP kés mini e-ben?

Nálam most F64EVO kés van benne, ami ehhez az őrlőhöz határeset. Az enyémben OK, máséban meg megakad, mert agresszív a késprofil és a 250W motor nem viszi el.
Ezért kérdem, hogy őrlési időben hogy viszonyul egymáshoz a két őrlő? Ha az SSP még az F64EVO-nál is gyorsabb, akkor a minibe esélytelen, ezért kérdem.Hogy állítottad be 5 század pontosan a késeket?
Én úgy szoktam, hogy az alsót hézagolom a garatseprő nyúlvány és a kés között, a felsőt pedig csak szemre és mindig kicsit húzok a csavarokon, de volt, hogy tolómérővel méregettem a 3 csavar melett a kés és késtarató távolságot és apránként húztam meg körbe.
Te hogy csináltad?Érdekes, hogy neked nem működött az F64EVO kés, nálam elsőre jó volt. Jobb, mint a 33M SJ kés. A megmunkálásban én is láttam hibákat két helyen, de a gyakorlatban nem okozott gondot.
-
Zen42
tag
válasz
Alvarez81
üzenetére
Ezt érdekes volt olvasni, köszi!
Azóta jár az agyam, hogy meg kéne vizsgálni az őrleményeket mikroszkóp alatt mióta világossá vált, hogy tulajdonképpen a kés a lényeg az egészben. Azt már régóta tudott, hogy ahogy a texasiak mondják "a nagyobb jobb", de utóbb kiderült, hogy ez sem egyértelmű, a kések profilja a leginkább meghatározó, lásd a SJ vs. K30 témát vagy a 151A, B vs. C kések közötti különbséget és ehhez képest egy Mythos One-ból milyen csodakávé készül, pedig annak kisebb a kése. Mind a mai napig csak néhány olyan kávézót tudok ahol az adott kávéhoz leírt ízjegyeket külön-külön is képes vagyok kiérezni, de az mindig hatalmas élmény. Baromira izgat, hogy mi ennek az oka.
Én is a Graef-fel szenvedek most jobb híján egyébként (én bajom, túl magasra tettem a mércét) és ennek az őrlőnek a kávék egy szűkebb köre fekszik csak, úgy értem, hogy kávés szemmel az elmegy és az egész jó közötti tartományban mozog, míg a világosabb pörik többsége nem üti meg a mércét espressoként tök mindegy mit csinálok. Első őrlőnek jó volt, de egy átlagos 64-es síkkéses (SM90) után hatalmasnak éreztem a visszalépést anno. Aztán rájöttem, hogy nem vészes, csak nem mindegy mit őrlök le vele. -
SoundON
tag
válasz
Alvarez81
üzenetére
Szuper vagy hogy vetted a fáradtságot, tesztelni, méregetni, összehasonlítani stb stb
Bár részemről érdektelen ez a kérdéskör de köszi hogy kimaxoltad a témát
biztos sokakanak nagyon hasznosak ezek a megosztott tapasztalatok.
Amúgy a 64mm SSP az espresso vagy brewing profil?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest