Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Taltos0711
üzenetére
Szerintem kávénál a gramm és a milliliter az nem annyira van pariban egymással, devmegfogom nézni este ha otthon leszek. Minden esetre g-ban “illik” mérni, ha már mérünk, de ez már lassan HC téma lesz
. Az én videóimon amúgy 16 g kávéból csapolok 30, illetve 17 g kávéból 34 g italt. -
ribarszki
őstag
válasz
Taltos0711
üzenetére
A szimpla kávét 7-10 gramm közötti mennyiségből készítjük. A nagy könyv szerint (ettől el lehet térni) az 1:2 arány az ideális. Tehát 8gramm kávéból 16gramm/ml kávét csapolunk. Ez a szimpla.
A dupla esetében 17-20 gramm körüli kávét duplázunk, tehát 34-40mk kávét csapolunk. De vannak kávék amiknek jobban áll az 1:1.5 arány. Ott akkor 20gramm kávéból 30ml-t csapolunk. A világosabbaknak pedig mehet 1:3 arány is..Itt egy saját videó 9 grammos szimpla csapolásáról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Marvel Snap
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- OTP Bank topic
- A mai naptól végre elérhető lesz az Escape from Tarkov végső kiadása
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- További aktív témák...
- DJI MINI 4 PRO ÚJSZERŰ ( CARE GARANCIÁVAL ! ) Hibátlan Fullos szett ( C-0 minősítéssel )
- Jack Wills Parka Jacket Men kabát eladó
- Tag Heuer Carrera Chronograph Extreme Sport férfi karóra CBU2081.FT6274 (CBU2081-FT6274)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, szűrőszett
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo (DJI RC 2) (GL) (Bontatlan)
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Az én videóimon amúgy 16 g kávéból csapolok 30, illetve 17 g kávéból 34 g italt.
Mr.Csizmás