- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
roBEEsz
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak a háttérből figyeltem a fórumot és próbáltam magamba szívni a hasznos információkat, de elérkezettnek láttam az időt, hogy végre beregisztráljak.
Nagyon sok hasznos infót láttam, így gondoltam kikérem a véleményeteket!
Amit az én sztorimról érdemes tudni, hogy a tavaly nyári olasz nyaralás ébresztett rá, hogy szeretnék otthon is minőségi espressot fogyasztani..Kis keresgélés után meghoztam a döntést és megvásároltam a kezdő szettemet (Gaggia Classic 2018 - Eureka Mignon Specialita őrlő). Az eleje nagyon kínkeserves volt, igazán abszolút nulla tudással vettem karosgépet és próbálkoztam autodidakta módon használni, hát nem jött össze..
Azt lehet mondani, hogy már annak idején is igyekeztem jobb minőségű, 100% arabica kávét készíteni.. Pellini Top kategória körül kedztem, bar a sok kudarc után lejebb adtam és a Metro saját márkás 100% arabicajat vettem a barista oktatóm ajánlása nyomán..
Lassan 4 hónapja megvan a szettem, de talán 2 alkalommal sikerült számomra ízletes és jól eső pressot készíteni.. ami igencsak aggaszt.. Tejes italokat fogyasztok, mivel az ápol és eltakar.. de alapvetően pressozni vettem ezt a nyamvadt szettet
Tényleg eléggé nyomom a témát, mivel folyton keresem, hogy mit kéne upgradelni (9 bar, WDT stb..), de kezdem azt hinni, hogy én rontok valahol, mivel mások sokkal kevesebb odafigyeléssel, esetleg egy ennél is kezdőbb szettel is kiváló eredményeket tudnak hozni..
Úgy sejtem, hogy a jelenlegi kávémra sem lehet panasz.. kb 1 hónapos Impresso Brazil...
Maga a folyamat,
Őrlés - 17,5g
WDT
3 finom ütés a "tamper tálcán"
Puck Pefercter
Tamp
Víz leengedés
... és mehet a shot..Nem rég vettem egy nakedet és láttam némi csatornásodást pár alkalommal, de nem igaz, hogy ennyire béna vagyok
Esetleg van valami ötlet? (Tudom ez most így kicsit tömörre sikerült, de valahol el kell kezdeni..)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest