Új hozzászólás Aktív témák

• MC Pite

veterán

Nem tudom indokolt-e a rugós tamper, szerintem várj két hetet, hogy még indokoltnak tartod-e. Nem fél testsúllyal, de rendesen lenyomod, a lényeg hogy párhuzamos/egyenes legyen, oszt kész (szerintem, a legtöbb videóból ezt szűrtem le).
    Ezen a lefolyáson amúgy én még egyet zárnék ha 18 sec a nettó lefolyás, ha a nettó 27 akkor ok, de egyet nyitnyi-zárni amúgy is próbáltam mikor már konzisztensen jött le egy kávé, hogy úgy milyen.

A18g az több mint duplája az automata gépeknek. Ezért iszok én 99%/ban 10grammot. Nálam kb 3 klikkel kell változtatni a 10 / 16g között.
    Én magamból indulok ki, hogy tejjel iszom. De gondolom aki feketén issza, ott is a kevesebb bab a megoldás, max löttyint rá még vizet(?) ha hosszabban szereti.
    Másik megoldás talán az, ha egy lágyabb, gyengébb kávét választasz, pl az etióp&brazil kifejezetten ligthos (a kellemes értelemben).

Felső papír arra tuti jó, hogy tiszta maradjon a szűrő - nálam ez nem szempont, eltörlöm, plusz egy preinfusiont nyomok a rendes főzés előtt, az leöblíti ha még maradt rajta.

Más: AVX-től egy 80/20as sötét pöris klaszikus kávét is rendeletem a sok afrikai meg közepes arabica mellé. Gondoltam ha túl combos, max ez lesz a vendégeknek a rendes kávé. Legtöbben a keserű erős cuccokhoz vannak szokva ahogy elnéztem, kb a fele vendég kér a lágyabbikból újra, a többi erősebbet.
    Igazából kellemesen csalódtam benne, ettől több robustás vagy sötétebben pörköltet nem tervezek venni, de tejjel még egész iható, és erősebb mint a többi, de nem az a *** mint amit a cégnél az automata gépekből szoktam inni hasonló (nyilván nem friss pöris jobb kávéból) fél óráig keserű utóízes vackok, kellemes utóíze van, de majd két deci tejjel ezt most meg nem mondom milyen, majd egy 1:2 cortado setuppal ízlelgetem (ettől kevesebb tejjel nem iszom) :).
    Ilyesmi kávéhoz ha van ajánlott tejes variáció, az is jöhet :R

Új hozzászólás Aktív témák