Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Reggie0

félisten

válasz tototos #42393 üzenetére

Mondjuk engem talán ez zavart a legjobban hogy nem a tudás számít hanem az hogy jókor voltál e jó helyen.

Ez nemhogy igy van, de minden pillanatra igaz. Majd egy utanunk kovetkezo generacio rad fog irigykedni, hogy jokor voltal jo helyen, csak most te nem erzed igy :)

• A Zéé

addikt

válasz tototos #42393 üzenetére

Mondjuk engem talán ez zavart a legjobban hogy nem a tudás számít hanem az hogy jókor voltál e jó helyen.
    Ez mindig is így volt, mindig is így lesz... Egy-két elhibázott döntés 20-25 éves kor környékén, és simán meg tudja pecsételni az egész életedet. Így utólag látom már én is azt a 2 momentumot, amit rosszul kezeltem annó, és ez már végig fogja kísérni az egész életem. Szar dolog, de ez van már.

Ha már életutak:
    2005-ben érettségiztem, aztán BME Építőmérnöki kar Bsc-n. 2010-ben kötelező szakmai gyakorlat után felvettek volna a gyakorlati helyemre, de a "hr" nem hagyta jóvá, mert éppen akkor állt teljesen földbe az építőipar. Ekkor kaptam gyakornoki fizuként nettó 500 Ft-ot. (első momentum: lehetett volna jobban erőszakoskodni kicsit, hogy vegyenek fel, mert kapcsolat is lett volna hozzá, csak büszkeségből nem akartam, hogy a hátszél vigyen be valahova)

Majd ugrunk egy kicsit, 2013, semmi munkalehetőség építőiparban, a nettó 600 Ft-os órabér igényemre azt mondták, hogy nem kitermelhető (nem hivatalos munkahelyről többet kerestem...), ekkor passzív féléveket pörgettem az egyetemen is, és voltam sofőr, raktáros, árukihordó is. (második momentum: le kellett volna szarni, hogy viszonylag jól keresek, és van egy viszonylag kényelmes életem, erőltetni kellett volna az egyetemet, hogy legyen legalább papírom...)

Ismét egy ugrás, 2015 első szakmai munka, nem igazán szerettem a munkakört, de 1000 Ft nettó órabért kaptam, mellette megcsináltam a diplomát is.
    Ezt a melót hagytam ott 2016-ban havi nettó 150k-ért, ami összességében kisebb fizetés volt, mint az előző helyen, nem is volt jó fizetés, de legalább már rendesen bejelentett munkahely.
    Innen léptem a következő helyre 2017-ben 250k nettóért, ami még mindig nem volt veretes fizetés, de végre azt tudtam csinálni, amiért anno az egészet elkezdtem...

Aztán költözés BP-ről vidékre 2020-ban a nettó 310k-s fizetésről nettó 450k-ért ugyanazzal a munkakörrel és felelőségi szinttel, mint a pesti helyen.
    És így érünk el mához, amikor nettó 700k csenget a bankba minden hónap 10-én, igaz azóta a felelőségi köröm is több, és a konstans létszámhiány miatt a munkateher is nagyobb. Mostanság kezdem egyre jobban azt érezni, hogy ismét nincs arányba a fizetésem a feladatokkal, de most megint gödörben van a szakma, nem nagyon van lehetőség felfelé mozgásra.

A 2011-14 közti időszak egy olyan lyukat ütött az életembe, és olyan hátrányokat szedtem össze abban a 3 évben, amit sosem fogok tudni már visszahozni. Részben saját hibákból, részben amiatt, hogy az építőipar abban a pár évben történelmi mélypontokon járt folyamatosan.

Új hozzászólás Aktív témák