Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
válasz
borges7
üzenetére
Bitwardenem van (családi csomag) és ProtonPass (szintén family csomag), de mindenhol kiakpcsoltam az autofill-t, és nekem kell kézzel berakni.
Valahol olvastam, hogy nem feltétlenül jó, ha ki is tölti magától.
Bitwardent használjuk alapértelmezettként, a Protonba 2-3 hetente frissítjük az adatbázist. -
merqree
őstag
Nem attól parázok, hogy az adataimra kíváncsiak, hanem attól parázom, hogy magamat ne tudjam kizárni egyetlen pillanat alatt, és utána ne legyen lehetőségem visszamenni.
Tehát az a félelmem, hogy elfelejtem a bitwarden jelszót, ezáltal a széf nem nyílik ki, ezért nem tudok belépni pl a saját NASomba sem (tököm se jegyzi meg a 20 karakterből álló jelszót
), és nem lesz meg a helyreállító kulcs 
Ennek az egésznek kicsi a valószínűsége, tudom, de mivel nem nulla, ezért "ráérő" időmben ezen gondolkozom. Lehet, inkább innom kellene?
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Évekkel ezelőtt lehetett már róla szó, nekem most ötlött fel a dolog.
Bizonyos fiókoknál, főleg titkosított fiókok esetén, létezik helyreállító kulcs.
Ezeket a Bitwardenben rögzítem.
Nah de a bitwarden helyreállító kulcsot hol a túróba tároljam?
Gondoltam, a saját NASomra teszem. Ja, de oda is kell jelszó, miért is ne.
Szóval adott a kérdés: a legutolsó mentsvár esetén, azaz a helyreállító kulcsot hova és hogyan menteni, hogy az bármikor (ha kell online is helyre tudjam állítani a bitwarden fiókot) használható legyen?
Gondoltam, telefonra mentem. Ha elhagyom vagy lecserélem, az lesz a legutolsó, hogy eszembe jut, hogy a telefonon rajta van.
Titkosított email szolgáltatót használok. Oda mentesem el vázlatként a kódot. Aha, csak ha nincs bitwarden, nincs webes email olvasás sem.
Biztos én látom ördögi körnek, de ebből hogyan lehet kijönni? -
merqree
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
A VaultWarden nem az, amikor magadnak hosztolod a Bitwardent?
Ohhh, bocsánat, nem Neked akartam válaszolni, hanem cigam-nak
-
merqree
őstag
válasz
akos_ur
üzenetére
Az ügyfélkapu+ hiteleső adatát nem lehet módosítani?
A legtöbb weboldalon lehet törölni, és új applikációt megadni.A Bitwardennél néha tapasztalom, hogy nem tölti ki, vagy nem a megfelelő mezőbe illeszti be az adatokat, ez idős embert megzavarhat.
Én családi verzióban (fizetősen) használom, és teljesen jól kezelhetőek a különböző fiókokhoz tartozó jelszavak. -
merqree
őstag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
A 2FA is importálódik? Mert ugye azzal még lehet szívni, ha nincs.
-
merqree
őstag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Amit én csinálnék:
1. SZÉF exportálása bármilyen formátumba
2. Írni Bitwarden supportnak, hogy elfelejtetted a jelszavadat, de a helyreállító kódod megvan. Ugye megvan?
2a. Ha nincs meg, akkor sincs gond, lásd 1-es pont
2b. Ha megvan, akkor az 1-es pont nem feltétlenül szükséges, de ajánlott. Keress rá a nevemre, nagyon megszívtam.
3. Ha előfizetéses vagy (én az vagyok, sőt most változtattam családira), akkor törlik a regisztrációdat, majd ugyanazzal az emailcímmel tudsz újra regisztrálni.
4. Ha kész a regisztráció, írsz újra a supportnak ugyanazon a ticketen, hogy lássák az előzményt, és a fennmaradó időt az új fiókhoz megadják.
5. Importláod a jelszavakat. Amivel szívni lehet, az a 2FA, mert arról nem vagyok meggyőződve, hogy azt is exportálja és importálja. Esetleg ennek kérdezz utána. -
merqree
őstag
Saját, újabb Apple jelszó kezelő?
Vagy valamit félreértik…. -
merqree
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
"Ha a bankosnak kell a net, akkor az 99% PUSH (a szerver nyomja az app irányába az infót).
A passkey-nél (IS) az ujjlenyomat az az egyik opció az eszköz feloldásra, ami a lényeg a passkey-nél. Szerintem a bankos app esetében is csak a telófeloldáshoz kell (app kéri a telót, hogy azonosítson, a teló aonosít, majd igazol téged az app irányába, az meg feloldja magát) Ha kitörlöd az ujjlenyomatod a telefonból, és pl PIN-t állítasz be, akkor PIN-t fog kérni, lefogadom!! Hacsak nem valami annyira jó bank, hogy a bankos appja maga kezeli az ujjlenyomatod, amilyenről meg még nem hallottam, de nem zárom ki hogy létezik."megerősítés/visszacsatolás a fejtegetésedre:
Raiffeisen app iOS alatt faceID-vel enged be. Ha valamiért nem tud azonosítani (pl maszk van rajtam), akkor pedig a készülék feloldó jelkódot kéri. -
merqree
őstag
válasz
Tails111
üzenetére
Nem tudtam visszaállítani, a support próbált segíteni, de recovery kulcsok hiányában esélytelen volt.
Így vettem egy nagy levegőt, kértem a supportot, hogy töröljenek mindent. Kaptam egy linket, amit megnyitva megerősítettem, hogy valóban törölni akarom. Létrehoztam egy új fiókot, és az előfizetést áttették oda.
Azóta szépen, amikor szembejön egy weboldal, jelszó emlékeztetőt kérek, és így "gyűjtöm össze" a jelszavakat, amik legalább így garantáltan le vannak cserélve.
Eddig 89 mentett új jelszavam van, ennek a sokszorosa volt mentve. Igaz, nagyon sok weboldal már réges-rég nem működik (mp3portal), vagy profilt váltott (airportal), vagy megszűnt (fordfocus).... Szóval e tekintetben jó, mert nincs annyi felesleges jelszó mentve, ahogy emlékszem kb 400-500 mentés volt.Az sokkal nagyobb szívás volt, hogy pl protonmail-nél sem volt biztonsági kulcs mentésem, így a korábbi leveleket buktam, de visszakaptam a fiókomat... De volt még pár ilyen, ahol "vért pisáltam", pl 2FA is volt, ott hiába kértem új jelszót, a 2FA megfogta a dolgot... Ott akár hetekig tartó, személyazonosságot igazoló dokumentumokra is szükség volt néha, hogy visszakapjam.
Ezért aztán a létfontosságú 2FA kódok egy teljesen másik applikációban vannak tárolva.
-
merqree
őstag
válasz
balazs1956
üzenetére
Én előfizettem a BitWardenre, ha szavazat kell

-
merqree
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
Webes felületen keresztül a FAQban volt link a törléshez.
(Az off-os laptop-ról azért csinálok mentést holnap.)Arra egyébként ez az egész "jó volt", hogy a több száz jelszót helyett kb 55 jelszó van jelenleg, amire mindenképpen szükségem van/volt. Tehát adabszurdum szelekcióak sem volt utolsó. Igaz, vannak még fiókok, amiket nem csináltam meg (jelszó melékeztető), de ami hiányzik, hogy nem tudom hol voltak 2FA belépések. Ugyanis van/volt olyan, ahol a password reset torölte a 2FA beállítást.
Bitwarden supporttal egyeztettem, törlöm, és az új fiókra visszakapom a prémiumot, ameddig ki volt fizetve.
-
merqree
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
Időközben töröltem a bitwarden fiókomat, és csináltam újat.
Az ominózus laptop még nem kapott netet, az ötleted alapján csinálok azért egy "mentést" mindenről is
Amúgy nem élem meg tragédiaként az egészet (elveszett-titkosított leveleket is beleértve), csak felesleges munkát ad, így ünnepeket előtt.
-
merqree
őstag
Nagyon off, de ide IS való:
A protonmail-ben lehet ugyan resetelni a passwordot (kb ilyen volt az előző is: 5o%Ba%d6T&sZ7&5U3^zs), de ezzel is megszívtam. Ugyan helyreállítottam a fiókom, be tudok lépni, de a korábbi emailek "kuka", mivel kódolva vannak...
Erre is tessék figyelni, én nem tudtam/gondoltam. -
merqree
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
Amit kerestem inkább, hogy hova tárolja le a bitwarden a jelszavakat, mert ugyebár hiába lépsz be a firefox extensionbe, látni lehet(ett), hogy mikor firssült utoljára, ergo azt gondolom, hogy lokálisan tárolja valahol. Nah ezt még nem találtam meg

Nem a jelszavak miatt fontos, hanem inkább azért, hogy hova mi volt a belépési név
-
merqree
őstag
válasz
Tails111
üzenetére
"Hibák sorozata lett elkövetve. Az ilyen emberi hibák miatt érdemes mentést csinálni."
Igaz. Ezen nincs mit szépíteni.
Sosem gondoltam ezt végig, hogy ugyanabban a programban önmaga által generált 2FA kóddal soha a büdös életben nem lehet visszalépni, ha kiléptetett.
Újragyártom a jelszavakat, a 2FA oldalakkal "megküzdök", és a 2FA kódokat teljesen másik alkalmazásra bízom, valószínűleg az apple jelszókezelőjére (mert ha jól látom, ő is tudja kezelni). -
merqree
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
A bitwardent nyitó 2fa is a bitwardenben volt tárolva? not good.
Jó ötletnek tűnt, és nem gondoltam arra, hogy lehet olyan élethelyzet, hogy kelleni fog. Sosem kellett
Most kellene, csak nincs.
Biztos minden korábban belépett eszközöd, azóta is online van, vagy/és "lefrissült"?Mindenhol kiléptetett, szóval szívás
, amit meg offline-ba tudtam tenni, ott pedig úgy volt beállítva a bitwarden firefox kiegészítő, hogy mindig be kelljen lépni
Minden adott lett ahhoz, hogy szívjak. Ha teló is volt (vagy bármi más TOTP app), akkor még egy fokkal könnyebb.
Telefonon bitwarden applikáció van.De a legjobb, amit ajánlani tudok, mert ilyen krízisben a legjobb: aludj rá egyet! De tényleg. Nem betörtek és rabolnak, hanem csak te nem jutsz be. Ergo, márol holnapra nem veszítesz többet, viszont lehet, hogy valami eszedbe jut, vagy csak az, hogy rátervezel, hogy na akkor holnap délutántól estig csak ezze, már "önirányítottabb" helyzet.
Abszolút értem mit akarsz ezzel mondani.
A baj az, hogy nincs meg a recovery key. Ha az meglenne, akkor simán be tudnék lépni, de így never ending story.
Nyílván írtam a supportnak, ahonnan piszok gyorsan jött válasz, de gyakorlatilag azt mondják, hogy ők nem tehetnek semmit. Azért az érdekes, hogy 2FA-t nem tudják kikapcsolni. Valahol meg érthető a dolog, hogy nem fogják kikapcsolni, ha lehetne akkor sem.... -
merqree
őstag
"A bitwardent is érdemes, persze, csak figyelj arra, hogy legyen kiutad, ha pl arra ébredsz, hogy minden "csak" kilépett:"
Hát velem most ez megtörtént. Szopó.
Ahogy olvasom, az ott tárolt valamennyi jelszavam kuka.
Miért léptetett ki?
A KDF értéket javasolta a webfelület, hogy változtassam meg.
Megváltoztattam, azonnal mindenhol kiléptetett, és ugrott a 2FA. Persze, a recovery code-ot csesztem leírni, illetve baszott figyelmeztetni, hogy mielőtt módosítok, írjam le.

Ami plusz szopóvá teszi, hogy ahol 2FA volt, ott még lövésem sincs hogy fogok újra belépni...
-
merqree
őstag
-
merqree
őstag
-
merqree
őstag
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Előfizettem családi csomagra a 1Password-nél. Eddig szép és jó, persze tudtam a Bitwardenről is, amit saját magam is hosztolhatok (van NAS, van 0-24 NET).
Elkezdtem olvasni a Bitwarden leírását és arra jutottam, hogy igazából ugyanúgy fizetnem kell a családi szolgáltatásért, ha magam hosztolom, mintha a Bitwarden-en tárolnám a jelszavaimat.
Tehát, csak annyival leszek/lennék beljebb, hogy a tárolt jelszavak "itthon" lennének, nem máshol.Jól gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest