Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sekli
    addikt

Hmm, igaz.
    Gondoltam rá, hogyha sokáig nem fut le a függvény akkor addigra megváltozik, de logikusnak tűnt a leírásom (mert szerintem úgy jó lehetne). :D

Hát egy megoldás rá, hogy .bind-al adod neki az értéket this-ben viszont így a függvény this-je ugye eltűnik, de ha ez nem gond, akkor megoldás lehet. példa

Köszi, közben closure -rel sikerült!

• sekli
    addikt

Nem kell átadnod, egyszerűen csak használd fel a path változót a callback függvényben.

$("#list").append('<li>' + path + ': ' + musicProperties.artist + ', ' + musicProperties.title + '</li>');

Itt egy példa.

Már gondolkodtam ezen, hogy honnan tudja az értékeket, bár nem kerestem, és most hirtelen nem is találtam erre konkrét leírást. Aki tudja pontosan, leírhatja, mert engem is érdekelne. :)
    Amúgy én úgy gondoltam, hogy amikor meghívsz egy függvényt függvény paraméterrel, akkor a paraméterfüggvényeket interpretálja és az adott scopeban levő változók ha megjelennek a függvényben (persze úgy ha ott írod le a függvényt, nem előre definiálod), azokat kicseréli az adott értékekre (konkrét szám, mutató akrámi) és így fut le a függvény.

Ha egyszerűen felhasználom, akkor nem az lesz az értéke, hanem a következő szám elérési útja. A példádban lévő azért működik, mert abban a függvény rögtön meghívódik, nálam viszont majd csak valamikor, és addigra megváltozik a path értéke.

• sekli
    addikt

Sziasztok,

Windows 8 appot fejlesztek javascriptben és kéne egy kis segítség, talán úgy is meg tudja valaki válaszolni, ha nem ismeri a Win-js-t.

Azt szeretném, hogy az összes filet végignézem a music mappában és egy listába kiírom a file nevét, az előadót és a címet. A gond az, hogy a Windowsban szinte minden függvény aszinkron lett, ami egyrészt jó, másrészt emiatt most elakadtam.

A lényeg, hogy a három szükséges adatból a filenév (vagy az útvonal) a resultLibrary[i].path -al szinkron elérhető, míg az ID3 tagből nyert információk csak aszinkron módon a callback függvényben. De a callback függvényben már nem tudom, hogy melyik fájlhoz tartozott az infó. Mi a módja ilyenkor annak, hogy összekapcsoljam a kettőt? Legjobb lenne, ha a callback függvénynek át tudnám adni a path-t, de nem sikerült.

var musicLibrary = Windows.Storage.KnownFolders.musicLibrary;
    musicLibrary.getFilesAsync().then(function (resultLibrary) {
    for (var i = 0; i < resultLibrary.length; i++) {
    var path = resultLibrary[i].path;
    resultLibrary[i].properties.getMusicPropertiesAsync().then(function (musicProperties) {
    $("#list").append('<li>'+ musicProperties.artist + ', ' + musicProperties.title + '</li>');
    }
    });

Előre is köszönöm a segítséget!

• sekli
    addikt

Ha CSS-t használok, akkor csak nálam fog beszíneződni, amíg nem törlöm a cachet/előzményeket, vagy amíg nem nézem meg másik gépen. (div:active, és div:visited)

Áttűnést is lehet CSSel csinálni már (-moz-transition), de nekem tényleg csak az kéne, hogy ha random gépről ránézek, akkor az ott legyen.

Ha el is akarod menteni az állapotát, akkor már mindenképp szerveroldali kód (is) kell. Ha nem akarsz adatbázist, fájlban is tárolhatod az adatokat. Én mondjuk inkább adatbázist használnék.

Ezt azért nézd meg, hátha létezik már olyan, amit szeretnél: [link]

• sekli
    addikt

hali
    kicsit elakadtam és fogalmam sincs mi a hiba

if(uzenet.value !="")
    {

alert(uzenet);
    return false;
    }
    if(uzenet.value =="")
    {
    return true;
    }

az uzenet változóba pakolom bele a hibaüzeneteket. hogy az űrlap kitöltése során milyen hibákat vétett a felhasználó. igen ám, de amikor a visszatérési értéket adnám meg. Ha hibát vétek a kitöltés során, akkor azt ki is írja rendesen.
    Viszont ha helyesen töltöm ki, tehát az uzenet változó ekkor üres. és meg kéne kapnia a true értéket. de sajnos mégse, megjelenik egy üres alert ablak.
    próbáltam már uzenet.value.length == 0 - val is de azzal se mentem többre. valamiért elakadt.
    valami ötlet?

attól függ, mit csináltál eddig az uzenet.value-val a következőkkel próbálkozz:

if (uzenet.value is undefined) { }

vagy

if (uzenet.value == null) { }

ami elvileg ugyan az, mint:

if (!uzenet.value) { }

• sekli
    addikt

Sziasztok!

Van egy tömböm amiben van egy csomó Polyline, minden Polyline-nak van egy eseménykezelője is, amiben jó lenne tudni, hogy ő melyik a sok közül. Az eseménykezelőket meg nem egyesével írogatom meg, mind ugyan azt kapja. Erre mi a legjobb megoldás? A Polyline osztályban ha jól látom nincs olyan tagváltozó amiben ezt el lehetne tárolni és le is lehetne kérdezni.

Nekem van egy ötletem, de olyan béna, hogy nem is érdemes leírni. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés