- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz
petyus_ #6896 üzenetére
köszönöm szépen mindkettőtöknek, végül Jim-Y ötlete vált be, de nagyon hálás vagyok. egyébként sehogy nem akart menni, mindig minden zöld maradt, aztán észbe kaptam, hogy user error a div párokat nem ágyaztam be div alá...
ez volt nekem
<div class="info"></div>
<div class="doboz">tartalom</div>ehelyett
<div>
<div class="info"></div>
<div class="doboz">tartalom</div>
</div> -
Agostino
addikt
válasz
petyus_ #6893 üzenetére
szia
kiszedtem őket, köszi a tanácsot. : ) még csak annyi volna a kérdésem, hogy mindezekkel hogyan kellene az info div-et megcéloznom. ez a script arra nem mutat rá, ha jól láttam. az volna a célom, hogy ha a doboz tartalma változik, akkor az info színe változzon és akár mindez többször ismétlődve egyetlen oldalon.
-
Agostino
addikt
sziasztok
adva van az alábbi html kód, ami háromszor ismétlődik
<div class="info">
<div class="doboz">[tartalom]</div>
</div>a doboz tartalmát egy sql select tölti fel. amikor a felhasználó rányom a küldés gombra, a lekérdezés lefut és beleírja a tartalmát a dobozba. a doboz tartalma jquery slider-el nyílik le, bár ez most talán nem fontos. írtam hozzá egy rövid js sort, ami a következőt csinálja: megnézni van-e bármi tartalom a doboz div-en belül, ha pedig van, az info doboz tartalmát szürkéről zöldre festi, illetve ad hozzá szöveget is.
ez a js kódom:
jQuery(document).ready(function($) {
if ($('.doboz').html()) {
$('.info').css({'background-color': '#addfad', 'color': 'black'}).text('kész');
} else {
$('.info').css({'background-color': 'gray', 'color': 'white'}).text('nincs kész');
}
});ezt biztosan lehetne szebben is, de egyelőre működik, már ennek örülök. viszont az egyszerűsége a kódnak a veszte is. felhasználó egy oldalon belül három sql-t kérhet le a szervertől, három blokkban. ha az első lefut, teljes joggal minden doboz zöld lesz, hiszen a doboz class háromszor van jelen, mindhármat vizsgálja. valamilyen formában egyedi azonosítót kellene adnom, arra viszont egyelőre nem jöttem rá, hogyan kellene belefűznöm a js-be
-
Agostino
addikt
válasz
Sk8erPeter #5771 üzenetére
"mondjuk eddig sem voltál túl bőbeszédű, amikor a pontos hibákról érdeklődtünk"
sokszor magam sem értem mi a pontos hiba : ) na de most igyekszem egzakt lenni: mootools - firebug szerint: "Error: Invalid month string" "if (!match.length) throw new Error('Invalid ' + type + ' string');" @ mootools-more.js (line 4307, col 1) - mod közben látom van rá peccs. ezzel már oké, helyén marad a mootools és hiba sincsen.
-
Agostino
addikt
válasz
Sk8erPeter #5769 üzenetére
hát, igazából eszem ágában sem volt keverni, sőt meg sem fordult a fejemben, hogy bekavarhat a joomla motyói közül bármi is. mondjuk mostantól meg sem lepődök semmi sem... mindenestre megy és ez a lényeg, szóval nagy köszi még egyszer, ha mást nem, a hibakonzol hasznosságát megtanultam : )
-
Agostino
addikt
Jim-Y és Sk8erPeter - bocs, ha idegesítően béna voltam, megoldódott a dolog, köszönöm a segítséget! nem írtam, mert nem gondoltam relevánsnak, de az egész történetnek a joomla ad keretet, egy ilyen oldalba kell beillesztenem. minden szükséges script a helyén volt, kivéve a Jim-Y által megemlített data.js. pótoltam, de nem lett jobb, sőt, az addig megjelent chart-részlet is eltűnt. ok, hibakonzol: a mootools-more.js egyik sora szerint hibás a dátum (all my wat) a csv-ben. szórakoztam vele egy kicsit, meguntam, átneveztem a mootool-t hogy ne foglalkozzon a csv-vel, és most tök király, frankón meg a chart
-
Agostino
addikt
szia
nagykirály vagy, itt tök szépen lefut fiddle-ben : )) viszont tekintettel arra, hogy te hozzám képest pro vagy és a teszterben is lefut, innentől nekem is szépen le kellene futnia. de nem teszi, a chart nem jelenik meg. szóval akkor viszont ez valami lokális dolog lehet
az ajax kérdésre visszatérve - rajta voltam - firebug, net, xhr - GET data.csv 200 OK /ha jót nézek/
-
Agostino
addikt
sziasztok
@ Sk8erPeter& martonx - remélem helyesen értelmeztem, nagyon sokféleképpen talán csak nem lehet. ez a script. ha legörgettek, ott a csv minta ami teljesült, majd alatt a szükséges script. annyi változtatást eszközöltem rajta, hogy a megfelelő helyre hivatkoztam a csv esetén. de itt a teljes.
-
-
Agostino
addikt
sziasztok
adott ez a javascript okosság, amely tök jól működik egészen addig, amíg azt nem akarom mondani neki, hogy a szükséges adatokat egy x helyen tárolt csv fájlból rántsa be. ennek a scriptje az oldal szerint ennyi a lényege:
$.get('data.csv', function(csv) {
$('#container').highcharts({ [...]itt elvileg a get parancs lenne az érdekes. nekem meg is van a szükséges csv, az egyszerűség kedvéért szintén data néven fut, viszont nem jelenik meg a tartalma. lehetséges, hogy rosszul hivatkozom vagy plusz beállítás kellhet neki? egyébként egy beágyazott adatokból dolgozó chart szépen megjelenik, de ez nem. maga a data.csv-m a weblap gyökerében van jelenleg, de pakoltam már mindenfelé - eredménytelenül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged