Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zedz

addikt

válasz martonx #6400 üzenetére

Én egy kicsit úgy érzem, hogy mostanában kezd normalizálódni a helyzet. Tény és való, hogy nem is oly rég hatalmas káosz volt, legalábbis én így éltem meg a dolgot. Minden nap egy "next-gen" framework, bundler, libek ... stb, az ember csak kapkodta a fejét. Habár ma is gyors ütemben jönnek ezek, azért már könnyebb eligazodni is kiválasztani a megfelelő toolt az adott feladathoz. A babel szerintem már alap dolog lett, és már minden nagyobb csoda ad egy cli-t, amivel megkímélve a fejlesztőket a konfigurálástól, out-of-box ad egy app templatet. React, Vue, Angular, hogy csak a nagyobbakat említsem, már kb. 5 perc alatt felállítható egy környezet.

Eddig azért ment az utánajárás rengeteg mindennek, a React és NG2 sem igazán találta még a helyét, de mintha már látnánk a fényt az alagút végén. :)

> Azt látom, hogy a fentiekben a js világ (átvéve a szerepet a php-tól) jelenleg világelső.
    Szerintem a PHP esete egy kicsit más. A már nem olyan rossz és lassú nyelvből egész szépen kikupálódott. Meg amúgy a PHP világban inkább a sok wannabe kontár a probléma és nem a nyelv hibái . Nyilván nem tökéletes nyelv, de ez a hatalmas PHP hate is túl van tolva.

A JS-t viszont most tolják minden platformra, boldog-boldogtalan abban fejleszt, a PHP pedig mindig is a szerveren maradt.

Új hozzászólás Aktív témák