Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DNReNTi
    őstag

Sziasztok!

Megismerkedtem egy remek alkalmazással, androidra, ami segít megtanulni javascriptben programozni. Előny pl a legtöbb hasonló célú dokumentummal szemben:
    -ki lehet próbálni a kódot, akár tanulás közben;
    -tanulás közben vannak ellenőrző feladatok, így ha nem értesz valamit, nem enged tovább (de xp-ért cserébe segít);
    -offline is megy;
    -lehet benne versenyezni: választasz egy ellenfelet (aki ugyanúgy tanul, mint te), majd 5 kis példát kell megoldani. Aki többet old meg, az nyer. Kb 30 mp van minden példára, de az nem számít, ki a gyorsabb. Döntetlen esetén plusz kérdések vannak.
    Hátrányok:
    -angol (legalább egyszerűen érthető);
    -"kezdő" szintig van - de szerintem nagyon jó
    -nagyon erőltetem az agyam, de csak arra jutok, hogy csak álló képernyős változata van :DDD

download [link] Persze van más nyelvekből is, meg biztos láttátok már, de szerintem nagyon király. :)

1.) Mi a különbség a == és a === operátorok között?
    2.) Jsfiddle-nél hova és milyen tag-ek kellenek? Bármit csinálok, mindig szól, hogy nem tetszik neki (legalább működik.) A kódot hova kell írni(fel-le)?
    3.) Visual studio code-ban a debug funkciónál miért nyílik meg a lauch.json? És miért csak az ellenőrződik? És mi az? :N

1. A == egyenlőséget a === típusegyenlőséget vizsgál.
    Tehát mondjuk:
    return 1 == '1', //true
    return 1 === '1', //false, mert az '1' az string

2. Minden ablakban ott van hogy mit hová kell írni. Bal fent HTML, jobb fent CSS, bal alul JS, jobb lent az eredmény.

3. Sose használtam VS-t.

Új hozzászólás Aktív témák