- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt vízhűtés
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylie
aktív tag
válasz
ZéZé@PH #2141 üzenetére
Már miért ne létezne? A Math osztály a java.lang csomagban található, ami automatikusan importálódik, így simán lehet hívni a Math.PI-t. Azzal, hogy statikusan importálja a PI-t, annyit ér el, hogy simán a Math osztály megjelölése nélkül, azaz PI-ként tud rá hivatkozni.
-
Stylie
aktív tag
Én úgy tudom egy szervletet "megölni" nem lehet, mert azt a szervletkonténer végzi. Miért nem csinálod úgy, hogy ha kijelentkezel, akkor megszünteted az adott session-t egy invalidate metódussal, a "belső" rendszer esetében meg mindig ellenőrzöd, hogy él-e a session, ha nem akkor mehet a bejelentkező oldalra, így meg van oldva a probléma.
-
-
Stylie
aktív tag
válasz
klayton#1 #2046 üzenetére
Hoppá! Elkerülte a figyelmemet, hogy írtad, hogy ott lefordul, csak az szúrta ki hirtelen a szememet, hogy elírtad a nevet
Ha magyar szakirodalmat szeretnél, akkor az általam ajánlott másodikat válaszd(útikalauz), ha nagyjából jól megy az angol, akkor inkább azokat (frisseket!), van bőven választék
-
Stylie
aktív tag
válasz
klayton#1 #2042 üzenetére
shev7-nél a pont.
Ha rám hallgatsz, akkor az ilyen 24 órás könyvekkel nem foglalkozol, szerintem nem érnek sokat. Inkább egy Angster Erzsébet - Objektumorientált tervezés és programozás ("kicsit" régi, de alapnak nagyon jó szerintem!) vagy a Nyékiné Gajzler Judit - Java útikalauz programozóknak 5.0 (bár őt még nem biztos, hogy szeretni fogod), de még jobb lenne, ha inkább külföldi szakirodalomból okosodnál
Sok sikert.
-
Stylie
aktív tag
válasz
diablo666 #2034 üzenetére
Megmaradhat a gwt is, nem valami nehéz dolog
Tudok ajánlani egy pár jó könyvet, de azok csak akkor jók, ha tudsz angolul. Márpedig ha infóban akarsz mozogni, akkor az idegen nyelv elengedhetetlen (általában angol), külföldi szakirodalom sokkal több és jobb, mint a magyar.
David HeffelFinger - Java EE 6 with GlassFish 3 Application Server --> ez kiindulásnak jó ebben a témában.
-
Stylie
aktív tag
válasz
diablo666 #2032 üzenetére
Tény, hogy a gwt-ben könnyen össze tudsz hozni felületet, ami "ajaxos"tulajdonságokkal fog rendelkezni(persze ezt implementálni is kell), de ahhoz még kell szerveroldali rész is, ami majd megvalósítja a dolgokat. De úgy látom kicsit fogalmi zavarokkal küszködsz, a NetBeans egy integrált fejlesztői környezet, ami segíti a programozó munkáját. A GWT meg egy olyan keretrendszer (vagy eszközkészlet), ami a megírt java kódot javascriptbe konvertálja, így aki nem szeret javascriptezni, viszont javazni igen és szeretne dinamikus weboldalt, annak jó megoldás lehet a GWT. Nem tudom mit akarsz az ant devmoddal, ha létrehoztál egy gwt-s projektet a netbeansben úgy, hogy hozzáadtal a projekt létrehozásának utolsó lépésénél a frameworkoknél a gwt-t, akkor csak egyszerűen a run paranccsal tudod futtatni a dolgot, feltéve persze, ha fel van rakva a gépedre egy alkalmazásszerver(pl Glassfish v Tomcat, stb) és az be is van konfigurálva a NetBeansben.
A feladat, ami leírtál és amit nagyjából kiveszek belőle az az, hogy egy webes alkalmazás kell, a gwt nem muszáj, hacsak nem ajaxosra szeretnéd csinálni javascript megírása nélkül. Csinálhatod servletekkel, jsp-vel, jsf-el, de kellene az alkalmazás mögé egy adatbázis is, aminek kezeléséhez vagy jdbc vagy jpa kell, szóval eléggé összetett a dolog olyan szempontból, hogy nem sokat értesz a programozáshoz.
Félre ne értsd, nem kívánom elvenni a kedved tőle, de ahhoz hogy ezeket megtanuld, elsőnek a java alapjaival kellene tisztába lenned, ami még nem nagyon megy Neked, ahogy észreveszem.
Mikorra kellene ezt amúgy összehoznod?
-
Stylie
aktív tag
válasz
diablo666 #2030 üzenetére
Ha GWT és NetBeans, akkor a NetBeanshez kell egy gwt plugin: [link] Itt egy leírás, plusz példa.
Számomra elég zavaros, amit írtál, miért is kellene a felületépítéshez mindenképpen gwt?Oké, meg lehet úgy is csinálni, de létezik erre más megoldás is javaban. Illetve minek php-znál, ha már javazol, akkor arra is van megoldás.
Jó lenne, ha megfogalmaznád pontosan mit is szeretnél és akkor tudunk segíteni. Bár ha még tök "láma" vagy a programozáshoz, akkor első projektnek egy kicsit erős lesz az, amit nagyjából kivettem a szavaidból, véleményem szerint.
mod: késő van, nem tudok írni
-
Stylie
aktív tag
válasz
#36268800 #2023 üzenetére
Én is csak ajánlani tudom abszolút
Miután belerázódtál rendesen az alapokba, elég sokféle úton indulhatsz el, de szerintem mindegyik nagyon érdekes és jó
Úgy tűnhet, hogy egy kicsit (na jó eléggé) elfogult vagyok a Javaval kapcsolatban, de ez csak azért van, mert próbáltam már több nyelvet is, de ez jött be a legjobban, egyszerűsége és nagyszerűsége miatt. De ha már tényleg többen ajánlották (amin nem csodálkozom), akkor hallgass rájuk is, ne csak egy mániákusra
Szóval hajrá
-
Stylie
aktív tag
Szerintem meg igenis lehet kezdőként Java-t tanulni, nagyon jó tanulónyelv, bár igazából a PHP is az, de Java után php-t tanulni egészen könnyű, fordítva viszont ez nem igaz...nem egy php programozót láttam, akik meg akarták tanulni a Java-t és nem igazán sikerült nekik...
Az Angsteres könyv nagyon jó, azt én is csak ajánlani tudom, bár az is igaz, amit mondtál, hogy mivel nem mai, így nincsenek benne a jelenlegi nyelvújdonságok.
A Head First Java is egy nagyon jó könyv, bár engem annyira nem fogott meg, mint mondjuk az Angsteres, de ez már az én saját dolgom
Ha már belerázódott a témába, akkor még a Java útikalauz programozóknak 5.0 is jó olvasmány lehet.
-
Stylie
aktív tag
Pl
import java.awt.event.*; //eseménykezeléshez kell
import javax.swing.*; //gui felépítéshez kell
public class GombTeszt extends JFrame implements ActionListener{ //osztály, mely a JFrameből öröklődik és implementálja az ActionListener interfészt az eseménykezeléshez
JButton gomb = new JButton("Ez itt egy Gomb, amire rákattintva bejön egy ablak!"); // gomb
public GombTeszt(String title){ //konstruktor
setTitle(title); //ablak "címének" beállítása
add(gomb); //gomb hozzáadása az ablak konténeréhez
gomb.addActionListener(this); //gomb eseményfogadásának képességét aktiváljuk :)
pack(); //komponensek elrendezése
show(); //megjelenítés
}
public void actionPerformed(ActionEvent e) { //ActionListener interfész metódusának implementálása
if(e.getSource()==gomb){ //esemény forrásának vizsgálata
JFrame masikablak = new JFrame("Új ablak"); //új ablak
masikablak.pack();
masikablak.show();
}
}
public static void main(String[] args){
GombTeszt ablak = new GombTeszt("GombTeszt");
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest