Új hozzászólás Aktív témák
-
Mukorka
addikt
Szerintem nem jó pattern ez a hozzáadási sorrend. Db oldalról ha riportot kéne csinálni akkor is úgy keresenéd le az első 3 helyezettet hogy hányadik sorban vannak a táblában? Mi van ha később több infó is kell egy helyezettről, nem csak az hogy ki volt? Teszem azt, idő, pont stb. Sztem ez egy külön helyezés táblát érdemelne. Illetve írtad is hogy végeredmény alapján pakolod be, ezek szerint lenne mi alapján összekötnöd is őket...
-
Szmeby
tag
Hogy mi a jó, az relatív. Neked kell tudnod, hogy mire van szükséged.
Ha jól értem, akkor azt az információt, ami a versenyzők helyezését reprezentálja, a listában lévő elemek sorrendje határozza meg.
Amíg egyedül dolgozol a projekten, nem jelenthet problémát, mert mindent tudsz a programról. Amikor többen is bekapcsolódnak a fejlesztésbe, akkor előtérbe kerül az érthetőség, átláthatóság. Ha úgy gondolod, hogy aki ránéz a kódra és egyből leesik neki, hogy a helyezés a listaelemek sorrendje, akkor nem lesz probléma az értelmezéssel. Amennyiben nem egyértelmű, akkor ennek az információnak láthatóbb helyen kell lennie, pl. egy objektum egy mezőjében.A jelenlegi helyzetben ezt redundánsnak gondolod, de korábban felvetették, hogy adatbázistól függ, hogy mennyire megbízható a sorrend. A Hibernate alatt pedig semmi perc alatt cserélhető az adatbázis implementáció. De akár olyan galádság is megtörténhet, hogy valaki a jól bejáratott List-et Set-re cseréli, mert nem jut eszébe, hogy a sorrend is fontos. Persze a te esetedben ettől nemigen kell tartani. Viszont az előbbi szituációkban nem jelent redundanciát a helyezés dedikált helyen való eltárolása.
Egy másik érdekes dolog, hogy a listaelemek sorrendjére való építkezés nem támogatja a holtverseny fogalmát. Valószínűleg a véletlen dönt arról, hogy holtverseny esetén ki sorolódik előrébb. Ez tesztelhetőség szempontjából nem feltétlenül ideális állapot. Tesztelhető ugyan, de a véletlen sorrend miatt nehézkes.
Persze ha fontos számodra teszemazt a memóriaméret, a redundancia alacsonyan tartása, és biztosan tudod, hogy a fent említett anomáliák (vagy hasonlók) sohasem történhetnek meg, akkor nem kell dedikált mezőt készíteni a helyezésnek. Felesleges.
-
Senhi
aktív tag
Egy kicsit is komolyabb adatbázis esetén nem szabad arra játszani, hogy (rendezés nélkül) az adatok mindig ugyanabban (pl. berakás) sorrendjében kerülnek visszaadásra. Van egy eredeti sorrendjük, de ha a db úgy gondolja, hogy egy lekérdezéshez egy másik sorrend hatékonyabb akkor azt használja.
Ettől függetlenül problémádat szerintem megoldja az @OrderColumn annotáció, amit arra a listára kell rárakni amelynek meg akarod tartani a sorrendjét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Viccrovat
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen notebookot vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged