Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr

veterán

válasz bambano #9675 üzenetére

Úgy vettem észre, hogy a tech giant-nek mondott cégek kifejezetten menekülnek az oracle dolgai elől. Ha körbenézel IDE fronton, akkor láthatod, hogy minden az eclipse és idea variánsokról szól, de feltörekvőben van a vs code a redhat-es java pluginjével. Sajnos vagy sem, senkit nem érdekel a netbeans, kiszorulóban van.

A szerver témában sokkal árnyaltabb a dolog, de ha már leírtad, hogy nem érdekel az EE, akkor én arra szavaznék, amire a google is letette a voksát: jetty. Nagyon sok fejfájást okozott nálunk a tomcat.

MVC: elég egyértelműen adódik a spring mvc vagy épp a boot. Többek közt amiatt is, mert a megfelelően társított egyéb spring projektekkel tökéletesen együttműködik, és megfelelő frontend technológiával brutálisan gyorsan lehet eredményt elérni.

De mondok még valamit, ami az oracle bohóckodásának köszönhető. Gyakorlatilag az összes nagyobb piaci szereplő elindult Kotlin irányba, pl a spring is. Kisebb projektekben próbálkozunk már vele JVM-re, és úgy látom, hogy át tudja venni a java helyét, és nem csak amiatt, mert licencelés tekintetében meg tudnak szabadulni az oracle marhaságaitól, hanem mert elképesztően hatékony de általános célú is. Itt és itt van két példa, ami talán magyarázza, hogy miért mondom ezt, de lehet h az is elég, ha megnézed a kotlin stdlib lehetőségeit. Nem mellesleg érdemes megnézni a kapcsolódó trendeket. A java fokozatosan veszít a népszerűségűből, miközben a kotlin iránti érdeklődés exponenciálisan nő. Pláne ha az oracle által lesajnált enterspájz fejlesztők rájönnek, hogy nem csak androidhoz jó.

• Aethelstone

addikt

Spring Boot + Eclipse.
    Miért? Csak. Nekem pl. ez a kombó jön be. Felület Vaadin vagy GWT, szigorúan szubjektíve.

• emvy

félisten

1: Netbeans nem lesz kevesbe hasznalhato attol, hogy kevesbe nepszeru. Ha az megy, akkor semmi gond nincs azzal, ha azt hasznalod. Ha hosszutavon Java-znal, akkor mondanam, hogy IntelliJ, de az egyik legjobb fejlesztonk a mai napig Netbeanst tol, es ettol meg teljesen jol mukodik minden.

2) Wildfly vagy Wildfly Swarm, ha EE kell

3) Most azt dontsd el, hogy EE vagy sem. Ha nem akarsz EE-t, akkor Spring Boot peldaul (bar szerintem boven tul sok magic van benne), ha nem szereted a tul sok varazslatot, akkor Dropwizard. Spring vagy Dropwizard eseten nincs szukseg appszerverre, tehat nem kell se Glassfish, se WF.

Új hozzászólás Aktív témák