Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
sztanozs #9452 üzenetére
Normális helyen nem szakbarbár fejlesztők vannak, hanem intelligens emberek, akik a fejlesztésen túl egyéb
kapcsolódó területeket is képesek megismerni, átlátni a szükséges mértékig.Business analyst semmiképp sem csinál technikai specifikációt az üzleti igényből. Üzleti igényből készíthet pl. funkcionális specifikációt, user storyt vagy bármit, ami már közelebb áll ahhoz, ami közös alapot képezhet a fejlesztőkkel. De egyáltalán nem szokatlan normálisan helyen sem, hogy egy fejlesztő csapat dolgozza fel az üzleti igényt és talál ki megoldást rájuk, hiszen a szoftverekhez sokkal jobban ért mint az üzlet. Pl. az üzlet nem fogja neked megmondani, hogy milyen egy modern ergonomikus, jól használható webes felület.
Persze az értelmes vitát úgy kéne kezdeni, hogy ki mit ért technikai specifikáció alatt, üzleti elemző alatt, üzleti igény alatt, mert ezek cégenként, területenként mást és mást jelenthetnek. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
sztanozs #9452 üzenetére
Persze, hogy nem ül le. Specifikációkból (én arról írtam és nem az igényről) dolgozik. (A gyakorlat azt mutatja, hogy ezek a specifikációk a kérdések egy részét figyelmen kívül hagyja vagy elnagyolja - szoktuk mondani a Word mindent elbír, a programkód már nem. De sokszor már az igények sincsenek összegyűjtve - ennyit a programozók előtt álló BA és egyéb szereplők jó működéséről).
Amúgy, ha programozót keresnek , akkor pont ne Fibonaccival dobálózzanak, hanem vegyék a fáradságot és dobjanak össze egy kis specifikációt. Egy olyan jellegűt, amilyen az adott cégnél szokás és azt adják oda a jelentkezőknek. Ja ehhez már gondolkodni kellene a tisztelt felvételi bizottságnak.
Persze, nem én fogok majd szenvedni a Fibonaccit-értő, de tisztes munkát kezéből kiadni nem tudó programozóval, aki ezen a felvételi teszten átment.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged