- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
A filter annyit csinál, hogy egyazon session-t fog visszaadni a request idejére. Ez akkor kellhet, ha lazy collection-öket használsz, de nem inicializálod őket a betöltéskor. Ilyenkor session hibával hanyatt esik az egész.
A tranzakció egy kicsit más, azt definiálhatsz többet is pl. annotációval a business layer-ben. Ha egy controller több business metódust használ, akkor több tranzakció is kifuthat menetközben.
(#6230) jetarko nem lassabb lesz, hanem néha feleslegesen végzi a munkát, több memóriát ehet stb. Amikor EAGER-nek definiálsz egy kapcsolatot, akkor a tulaj betöltése nem egy szimpla select lesz, hanem hozzáfűzi az összes kapcsolatot, és egy menetben tölti be az adatokat.
Amikor a size() metódust használod LAZY-vel, akkor külön SQL fut le a collection-re.Ami duplikálódást illeti, asszem itt már azért látszódik, az oka az egésznek. EAGER az összes kapcsolatod, ezért szépen sorban hozzáfűzi JOIN-nal a TEAM táblához a lekérdezésnél. 1 join esetében a TEAM duplikálódik, minden további join esetében viszont a hozzáfűzött táblák rekordjai is. Itt lehet kutya elásva. Valószínűleg több collection is duplikált adatokat fog tartalmazni emiatt az összesített SQL miatt. Amikor a példámban néztem, nekem csak egy one-to-many kapcsolatom volt, amiben a tulaj szűrve volt, a collection elemei pedig egyszer jöttek a select-ből. Ha több ilyen van, akkor a select egyszerűen ilyen hulladék eredményt ad.
Emiatt is érdemes lenne subselect-eket használni valamilyen módon. Mondom, én a filtert javaslom LAZY-vel
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest