Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
skoda12 #3684 üzenetére
Meg a hátránya, hogy ha valami olyan dolgot akarsz megcsinálni, amit nem támogat közvetlenül a component library, akkor kicsit a mélyére kell ásni a dolgoknak, hogyan tudsz megvalósítani JSF-ben egy javascriptes, ajaxos feature-t annak ellenére is, hogy séróból lekódolod a javascript részét, és egy egyszerű servlettel támogatott backendet.
Plusz a JSF tanulási görbéje eléggé lapos, ha egy kicsit is bonyolultabb dolgot kell megcsinálni, például 3 input mezőből kettőt egyszerre kell validálni, és annak függvényében automatikusan kitölteni a 3. input mezőt, az már nem triviális feladat, és aki gyakorlatlan, egy napot is elszenvedhet ilyennel.
Szóval a JSF hátránya nem a nagy DOM fa, hanem az, hogy rohadtul érteni kell hozzá, és egyáltalán nem egyszerű. Mivel az egyszerűség kitétel volt, ezért nem ajánlom.
Én speciel szeretem hogy komponens alapú, és szépen különválasztja a megjelenítési logikát a controller logikától, plusz nem kell foglalkoznom a form változók kinyerésével szerver oldalon, a 3rd party komponens library-k pedig eléggé eye-candy dolgokat tudnak. (viszont ha valamelyik komponens bugos, akkor vagy az eredeti forráskódja alapján csinálsz egy saját komponenst a bugfix-szel, vagy lefejleszted magadnak. Illetve például az Icefaces táblázatai és fája nagyon jól néz ki, de ha több száz elemet akarsz megjeleníteni, akkor baszhatod, mert memóriazabáló a szerver oldalon, és lassú, mint a dög)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Apple watch Ultra 2 megkímélt akku 100% 2025.08.25.Apple jótállás beszámítok!
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Intel Core i5-13500 OEM
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest