Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Picit továbbhaladtam a példában. Elég érdekes amit írt, de nekem kérdőjel maradt benne.
Van ez a két sor:
kk = vv;
System.out.println(kk.plusz(new Valos(9)).toString());Az első sor még ok, hogy itt dinamikus típus lesz, Komplex deklarált, és valós.
Viszont a második sornál a magyarázatot a példában nem értettem meg, hogy akkor most mi va...
kk dinamikus típus lesz. és meghívjuk a plusz metódust, amelynek a paramétere valós.
public Komplex plusz(Komplex k){ // Komplex osztályban
System.out.println("K + K: "+toString() +" + " + k.toString());
return new Komplex(re+k.re, im+k.im);
}
public Komplex plusz(Komplex k){ // Valos osztályban
System.out.println("V + K: "+toString() + " + " + k.toString());
return new Komplex(re+k.re, k.im);
[I]Az eredmény egyik sora: V + K: (7.8) + (9.0) [/I]lesz
}
public Valos plusz(Valos v){ // Valos osztályban
System.out.println("V + V "+toString()+ " + " + v.toString());
return new Valos(re+v.re);A magyarázat olyan, hogy dinamikus kötést alkalmaz. Ez rendben van, de miért?
1.Azért mert kk Komplex deklarált, de Valos Konstruktor hívás van, ezért egyből a Valos osztályból keresi hozzá a plusz metódust?
2. Vagy azért, mert Komplex osztályban nincs plusz() metódus amelynek a paraméter Valos szám!, és ezért a gyermek osztályban keres hozzá!Most ilyenkor egyből megy a deklarált osztályba, vagy abba az osztályba megy a fordító, ahol megvan híva az objektum konstruktora?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest