Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- UHD filmek lejátszása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
"ezért amikor elhangzott itt (nem Peachmantől), hogy a szenzor program tegye le diszkre egy fájlban az adatot és azt olvassa be jávából LINUXON, akkor azt gondoltam, hogy ezzel totálisan szívenszúrja a unixos alapfilozófiát. kevésbé udvarias megfogalmazásban ekkora f.ságot évek óta nem hallottam."
Én írtam, s egyáltalán nem értek veled egyet. Majdnem mindegy, hogy először fájlba írsz valamit és onnan pollozod, vagy közvetlenül a pipe-pal küldöd át. Utóbbi esetben ráadásul újra, meg újra meg kell hívni a feldolgozó programot, ami nem feltétlen hatékony. Fájl változásra linux alatt selecttel fel tudsz iratkozni, Javaban is megvannak a megfelelő képződmények(Watch service). Egyébként named pipe-pal lehet a legjobban áthidalni, hogy a feldolgozó mindig futhasson attól függetlenül, hogy mikor kap inputot. De én fájlba írnám inkább, mert sokkal könnyebb lesz hibát izolálni annak előfordulásakor, ha a fájlra nézve meg tudod azonnal mondani, hogy mikor frissült, meg mi van benne, anélkül hogy a két alkalmazás belében kellene turkálni.
-
válasz
bambano
üzenetére
""Cserébe nem lesz olyan lassú.": értem, tehát a bash egy pártíz-párszáz soros szenzor kimenetnél lassú lesz?"
Ezt általánosságban értelmezd ne erre a példára levetítve.
"unixon ezzel szemben az az alapvetés, hogy kis programokat csinálsz (amikor csak lehet), azok egy dolgot csinálnak, de azt hatékonyan és jól, és rábízod az oprendszerre, hogy összekösse a programjaidat."
Ezt most vagy félreértem, vagy nem tudom elképzelni mondjuk, hogy egy szerver alkalmazás szét legyen dobva 10 futtatható binárisra és egymást hívogatják.

"Egyébként én csak húsz éve foglalkozom hasonló kérdésekkel, nyilván tapasztalatlan vagyok a témában, szemben pár fórumtárssal a fotelből..."
Senki nem mondta, hogy tapasztalatlan vagy, csak azt, hogy erre a problémára létezik kb. 100 féle jó megoldás

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- NVIDIA® driverek topikja
- Metal topik
- Horgász topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch 2
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung 870EVO 1TB 2.5"
- HP Probook 445R G6,14",FHD,AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M2 16B RAM 256GB Magyar billentyű garancia 2026.11.14
- Lenovo ThinkPad T480s,14",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- GARANCIÁLIS ASUS TUF F16 // Intel Core 5 210H // 16GB RAM // 1TB SSD // RTX 4050
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest