- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bambano #10823 üzenetére
"ezért amikor elhangzott itt (nem Peachmantől), hogy a szenzor program tegye le diszkre egy fájlban az adatot és azt olvassa be jávából LINUXON, akkor azt gondoltam, hogy ezzel totálisan szívenszúrja a unixos alapfilozófiát. kevésbé udvarias megfogalmazásban ekkora f.ságot évek óta nem hallottam."
Én írtam, s egyáltalán nem értek veled egyet. Majdnem mindegy, hogy először fájlba írsz valamit és onnan pollozod, vagy közvetlenül a pipe-pal küldöd át. Utóbbi esetben ráadásul újra, meg újra meg kell hívni a feldolgozó programot, ami nem feltétlen hatékony. Fájl változásra linux alatt selecttel fel tudsz iratkozni, Javaban is megvannak a megfelelő képződmények(Watch service). Egyébként named pipe-pal lehet a legjobban áthidalni, hogy a feldolgozó mindig futhasson attól függetlenül, hogy mikor kap inputot. De én fájlba írnám inkább, mert sokkal könnyebb lesz hibát izolálni annak előfordulásakor, ha a fájlra nézve meg tudod azonnal mondani, hogy mikor frissült, meg mi van benne, anélkül hogy a két alkalmazás belében kellene turkálni.
-
válasz
bambano #10823 üzenetére
""Cserébe nem lesz olyan lassú.": értem, tehát a bash egy pártíz-párszáz soros szenzor kimenetnél lassú lesz?"
Ezt általánosságban értelmezd ne erre a példára levetítve.
"unixon ezzel szemben az az alapvetés, hogy kis programokat csinálsz (amikor csak lehet), azok egy dolgot csinálnak, de azt hatékonyan és jól, és rábízod az oprendszerre, hogy összekösse a programjaidat."
Ezt most vagy félreértem, vagy nem tudom elképzelni mondjuk, hogy egy szerver alkalmazás szét legyen dobva 10 futtatható binárisra és egymást hívogatják.
"Egyébként én csak húsz éve foglalkozom hasonló kérdésekkel, nyilván tapasztalatlan vagyok a témában, szemben pár fórumtárssal a fotelből..."
Senki nem mondta, hogy tapasztalatlan vagy, csak azt, hogy erre a problémára létezik kb. 100 féle jó megoldás
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest