- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Indulhat a hardverparti!
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bambano #10823 üzenetére
"ezért amikor elhangzott itt (nem Peachmantől), hogy a szenzor program tegye le diszkre egy fájlban az adatot és azt olvassa be jávából LINUXON, akkor azt gondoltam, hogy ezzel totálisan szívenszúrja a unixos alapfilozófiát. kevésbé udvarias megfogalmazásban ekkora f.ságot évek óta nem hallottam."
Én írtam, s egyáltalán nem értek veled egyet. Majdnem mindegy, hogy először fájlba írsz valamit és onnan pollozod, vagy közvetlenül a pipe-pal küldöd át. Utóbbi esetben ráadásul újra, meg újra meg kell hívni a feldolgozó programot, ami nem feltétlen hatékony. Fájl változásra linux alatt selecttel fel tudsz iratkozni, Javaban is megvannak a megfelelő képződmények(Watch service). Egyébként named pipe-pal lehet a legjobban áthidalni, hogy a feldolgozó mindig futhasson attól függetlenül, hogy mikor kap inputot. De én fájlba írnám inkább, mert sokkal könnyebb lesz hibát izolálni annak előfordulásakor, ha a fájlra nézve meg tudod azonnal mondani, hogy mikor frissült, meg mi van benne, anélkül hogy a két alkalmazás belében kellene turkálni.
-
válasz
bambano #10823 üzenetére
""Cserébe nem lesz olyan lassú.": értem, tehát a bash egy pártíz-párszáz soros szenzor kimenetnél lassú lesz?"
Ezt általánosságban értelmezd ne erre a példára levetítve.
"unixon ezzel szemben az az alapvetés, hogy kis programokat csinálsz (amikor csak lehet), azok egy dolgot csinálnak, de azt hatékonyan és jól, és rábízod az oprendszerre, hogy összekösse a programjaidat."
Ezt most vagy félreértem, vagy nem tudom elképzelni mondjuk, hogy egy szerver alkalmazás szét legyen dobva 10 futtatható binárisra és egymást hívogatják.
"Egyébként én csak húsz éve foglalkozom hasonló kérdésekkel, nyilván tapasztalatlan vagyok a témában, szemben pár fórumtárssal a fotelből..."
Senki nem mondta, hogy tapasztalatlan vagy, csak azt, hogy erre a problémára létezik kb. 100 féle jó megoldás
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- iPhone topik
- Windows 11
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Path of Exile (ARPG)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest