Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
#68216320 #10217 üzenetére
szerintem meg egy táblát kell csinálni a terméknek, azon mezőkkel, amelyek biztosan mindegyik terméknél előfordulhatnak, meg egy táblát a változó tulajdonságoknak, és abba belerakni az adott termék tulajdonságait. esetleg egy harmadikat tulajdonságtípusnak.
A harmadikba beleraknád, hogy milyen tulajdonságok fordulnak elő (pl. kijelzőméret, hdmi száma), a másodikba meg hogy termek_id,tulajdonsag_id, ertek.
-
Szmeby
tag
válasz
"Viszont ekkor az autoincrement id a mysql-ben csak egy táblára lesz érvényes, azaz lenne 1-es id-val tv és mosógép is."
Nem kötelező a táblákra bízni az id generálást, autoincrement használata helyett csinálhatsz az adatbázisban egy sequence-et (vagy sequence table-t? nem tudom, mysqlnél milyen eszközök állnak rendelkezésre), és az entitásaid abból szedhetik majd a next id-t.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Teljesen nem olvastam vegig az alabbi linket, de szerintem minden kerdesedre valaszt kapsz belole. A valasz: attol fugg. 3 fo megoldas van: egy tabla az osszes termektipussal. Ezzel lehet a leggyorsabban lekerdezni termektipusokat ativelo modon, de constrainteket not null constrainteket nem tudsz megadni, ha az altipusok egy reszenel kellene, de legalabb egy altipusnal nem. Aztan lehet mindegyik tioust sajat tablaba rakni. Ekkor az osszes tipus lekerdezesehez tobb tablat kell lekerdezni. Aztan van a kozos tabla a kozos mezoknek, majd egyedi altipus mezoknek kulon tablak, amik visszareferalnak a kozos tulajdonsagokat tartalmazo tablara. Itt joinnal lehet lekerdezni az osszes altipus osszes elemet egyszerre. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bluetooth hangszórók
- Diablo IV
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Megújult a PROHARDVER!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest