- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
_thomas_
tag
certee! ennek a kódnak ''semmi baja''. teljesen jó, csak épp te paraméter nélkül futtatod a progit. adj neki egy ''egész szám'' paramétert és láss csodát
-
_thomas_
tag
na kérem, jó estét!
egyszerű! túlindexelted a tömböt. magyarán olyan indexére hivatkozol, ami nem létezik, mert nincs annyi eleme a tömbnek. meg persze negatív értéket sem vehet fel a benne tárolt elemek sorszáma, gondolom ez világos
én az 5. és a 21. sort nézném át! mert ezt mondja a debugger...
sok sikert! -
-
_thomas_
tag
válasz
VladimirR #35 üzenetére
de igen
viszont én is jól írtam ha azt vesszük mert akkor a 0 sor 0 eleme micsoda? 1? akkor az 1 meg a kettő? kicsit szokatlan lehet ez a nullával kezdés de meg lehet szokni.
és hát mert nekünk könnyebb 1esekkel számolni attól még a 0sor 0oszlop eleme létezikés első elemnek mondjuk de valójában az a nulladik elem...
na jól van abbahagyom mert kezdek belehülyülnilehet így sem volt érthető...ma nem vagyok formában.
-
_thomas_
tag
válasz
VladimirR #32 üzenetére
pl: int[][] array = new int[5][10];
a tömb(array) elemeire pedig így hivatkozunk: array[0][0] > ez a legelso sor legelso oszlopának eleme. merthogy java-ban nem 1ről hanem 0ról indul a számozás.
érdemes két változót deklarálni amiket aztán szabadon állíthatsz attól függően hogy melyik elemre akarsz hivatkozni a tömbben.
pl.: int sor,oszlop;
sor=1;
oszlop=5;
system.out.println(array[sor][oszlop]); //>az elso sor 5.eleme lesz kiírva
[Szerkesztve] -
_thomas_
tag
nem vagyok isten, de azért jól esett
te meg nem vagy fasz!! mit gondolsz én hogy kezdtem?? vagy john carmack is kapásból doom-ot írt? minden a gyakorláson múlik. rengeteget kell gyakorolni, ez a titka. az ilyen nem teszek ; -t hibákat meg majd kinövöd hidd el. csak gyakorolj gyakorolj gyakorolj!!
fordulj hozzám bizalommal. mellesleg 4.évfolyamos vagyok.
na joccakát! -
_thomas_
tag
D:\Program Files\Xinox Software\JCreator\MyProjects\Osztaly\Osztaly.java:1: ';' expected
import extra.*; //ide pontosvessző kell
^
D:\Program Files\Xinox Software\JCreator\MyProjects\Osztaly\Osztaly.java:5: cannot resolve symbol
symbol : method toUpperCase (char) //nem tuUpperCase hanem toUpperCase
while((ch=Character.toUpperCase(Console.readChar(''betu: '')))!='K'){
^
2 errors
Process completed.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
_thomas_
tag
győrben. amint írtam azt a javalib könyvtárat add meg amiben az extra van!!
pl.: c:\j2sdk1.4.2\javalib\extra\
ekkor ezt add meg ahogy már írtam. nem az extra könyvtárat kell felvenni, hanem azt amiben az extra van!!! esetemben a javalib az!
amúgy a ciklusodban az kicsi 'i' legyen mert a java megkülönbözeteti a kis és nagybetűket! aztán már csak a csomagot kell helyesen megadni neki. és gut lesz
[Szerkesztve]
nameg az osztály nevének egyeznie kell a file-névvel!!! de ezeket a könyvből is megtanulhatod. én most inkább nem írnám le a könyvet..
[Szerkesztve] -
_thomas_
tag
médium vagyok
különben én is.sőt, tegnap voltam vizsgázni és szerintem marha jó lett. remélem a tanár is így fogja gondolni...
most kezded el tanulgatni a java-t? húzz bele mert lesznek benne húzós részek.amúgy szerintem nem nehéz nyelv, viszont döglassú a futó prg. ezt utálom benne.sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Xbox Ultimate előfizetések
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest